A hazugság ára

Fórumok

 Munkacíme: A hazugság ára, Végleges címe: Elk*rtuk

Az Indexnek adott először interjút Kálomista Gábor, a Megafilm Kft. tulajdonosa, valamint a film másik producere, Helmeczy Dorottya. Készülő politikai krimijük középpontjában valóban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszéde áll. Kálomista szerint filmje nem propaganda, sőt független, amihez balról is súgtak.

Link: https://index.hu/kultur/2021/05/26/kalomista-gabor-ha-gyurcsany-johirne…

Hozzászólások

Igen, arra minősít, hogy nem nézek lefutott, szekunder szégyent okozó RTL Klub produkciókat ugyanazokkal a leharcolt "színészekkel", akiknél egy Nagy Feró hitelesebb színészi alakítást tesz le az asztalra. Ugyanazok manírok, fejek, gurgulázó gülledt szemek 40 éve.

:D

trey @ gépház

akiknél egy Nagy Feró hitelesebb színészi alakítást tesz le az asztalra.

Kapott is kossuth díjat a drága virágszál, na de ki nem adott volna neki azért a szájmunkáért cserébe, nem igaz? 
A valóság az, hogy én Gálvölgyit, mint embert nem kedvelem, mert szerintem egy végletesen beképzelt majom. A korai alakításait megnéztem youtube-on, akkori teljesítményén, humorán még csak elmosolyodni sem tudtam. Mégis, később, kemény munkával, nagy öregek [Bárdy Gy.,  Körmendy J.] árnyékában végül felnőtt a feladathoz és a legjobb komikus szinész vált belőle. Hernádi Judit pedig őstehetség, komikaként is fergeteges. Persze ha tudsz nála jobbat, csak nevezd meg nyugodtan.
Reviczky Gábor is egy ritka nagy paraszt az életben. De szinészként, osztályon felüli.

 

Szerintem meg szinte az osszes magyar szinesz ripacs. Valoszinu ezt tanitjak nekik, hogy kotelezo ripacskodni. Gyerekkent szinhazba kellett jarnom "kotelezoen" es minden alkalommal szekunderszegyen fogott el, mikor lattam a szinpadon ripacskodni oket. Najo volt kivetel, de csak akkor mikor ataludtam az eloadast.

Aztan persze lehetnek az eletben rendesek, jofejek, stb. De nezhetetlen szarkupac szamomra az osszes.

 

Gondolom engem minosit ez, hogy nem tetszik. Ahogy engem minositene az is, ha egy amerikai film nem tetszik. Vagy ez zene nem tetszene, ami neked meg igen.

> Szerintem meg szinte az osszes magyar szinesz ripacs. 

Minden színész ripacs, más bőrébe belebújni és az illető vélelmezett karakterét mímelni, ez valami elképesztően beteg és infernális dolog!  

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Nem, a gyermeki játék valami olyasmi állapot, ami némileg kiszakad a létezés illúziójából, az időbe-vetettségből, és megpróbál visszatérni a princípium közelségébe.     

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

A színdarab játszása esetében alkalmazott játszás szó jelentéstartalma nem azonos a gyerekek játszására használtéval - mégha éppen egy gyerek is játszhat egy színdarabban. Kéretik jól érteni!

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Az emberek közti beszédben megfigyelhető "színészkedés" zavar egy ideje. Nekem is szokásom nem vagyok kivétel mert ha nem használom a mások által elfogadott hanghordozást, kifejezéseket stb. akkor azt hiszik, hogy valamilyen problémám van velük vagy valamivel. Pedig csak "alaphelyzetbe" kerültem ami nem tart sokáig. 

> Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben? Régebben egy idős kolléga ugyanezt mondta de akkor nem foglalkoztam vele különösebben. 

Mellékesen: Mennyiben érvényesíti az érdeklődésedet aktuálisan a korábbi érdektelenségedre való hivatkozás?

Dióhéjban: El tudsz képzelni olyan sátáni szeánszot ahol nagyobb gyalázat történik, minthogy egyik ember a másikká próbál átlényegülni? Ez létszemléletileg egy mélységesen infernális dolog, technikailag pedig úgy válik zavarossá, hogy a színészkedésben összekeveredik annak a képviselete, amit a megformálandó karakter képvisel[t] magával a megformálandó karakter lényének a mímelésével. Ami odáig züllik, hogy modern értelemben a színészi teljesítmény nem valami értéknek a felmutatásában (képviseletében), hanem a mímelésben merül ki. Az elhitetés és az illúziókeltés lényegileg áll szemben az Igazsággal és a Valósággal -  a színész pedig ilyen eszközökkel operál, ripacskodik.

Amúgy a színész a zsidó-létkarakter egyfajta analógiája, formája. Hasonlóan kabaréhoz (minden kabarészerző zsidó) ahol harsányan röhögnek; utánoznak parodizálva; a groteszk, a humor, az irónia, az abszurd, az eltúlzás, a torzítás, a jelentéktelenítés stb eszközeivel megpróbálják a rend és a hierarchia állapotát kikezdeni és felbontani (a felbontást és az ellen-világ megképzését küldetésüknek tekintik) és másnak láttatni a Valóságot, mint ami, úgy a színészet is ilyesmiben mesterkedik, csak némileg szolidabban veti be ezeket eszközöket, de ezen túl lényegi különbség nincs.  

Hogy ontopikok is maradjunk néhány emlékezetes jelenet "hősünk" repertoárjából:

https://www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg

https://www.youtube.com/watch?v=KF_SwJvZBrs

https://www.youtube.com/watch?v=18XQga0Sbp0

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Mellékesen: Mennyiben érvényesíti az érdeklődésedet aktuálisan a korábbi érdektelenségedre való hivatkozás?

Azóta eltelt húsz év és másként gondolkodom. Akkor rálegyintettem az öregre, végig sem hallgattam. Mélyen vallásos, a halál állapotából visszajött ember volt. Hasonló gondolatai voltak, kiváncsi voltam a tiédre is.

A művészet territóriuma alkalmatlan az Igazság és Valóság elérésére. Erre kizárólagosan csak a Tradíció képes.  Ahhoz képest minden egyéb csak ripacskodás lehet. Akár a vallások is, a művészet is, a [modern] tudományról meg inkább ne is beszéljünk! Tehát nem úgy van, hogy az Igazság hegyét több úton meg lehet mászni és fenn aztán interdiszciplinális összeborulás történik. Ezt a hegyet nem lehet vallásos, művészi, tudományos úton sem megmászni. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy akár a vallások, akár a művészet (a modern tudományt nem ide értve) ne lehetne magasrendű! Nagyon is az! De nem eléggé az és arról az útról a hegymászó szükségképpen hullik vissza mélybe mielőtt elérné a csúcsot.  Némi képzavarral amikor Jézus azt mondja én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Senki nem mehet az Atyához csak általam - akkor ezt mondja (persze mást is, többrétű jelentéssel bírnak ezen szavak, de az most nem tartozik ide).  Magyarázatként az ellentmondásra, a kereszténységnek, miként más vallásoknak is [de tulajdonképpen bárminek] annyiban van érvénye amennyiben megjelenik benne a metafizikai tradíció. 

A zene, így a zenészek olyan "eszközzel" rendelkeznek, ami képes kísérletet tenni arra, hogy az érzelmet visszaállítsa annak eredeti, az értés körébe tartozó állapotába (sensus). Abból a kimozdított állapotból, amit általánosan egyszersmint újabban kizárólagosan értünk az érzelem kifejezés alatt (emotio).  Ez utóbbi esetében az érzelem premisszája más létezésének a tételezése. Ebbéli értelemben csak úgy nyer fogalmat az érzelem, hogy léteznie kell másnak (heteronnak), amihez az érzelmi viszonyulás történik. Tehát az érzelemre ezen úton úgy kell gondolni, mint valamire ami nem belőlünk, hanem a másból ered, és a más belénk hatolva érvényesíti saját magát, ezzel a foglyává téve minket. Ebből ered a kimozdítottsági állapot, amikor  a más játszik velünk: csalódunk; szeretünk; gyűlölünk;nevetünk; sírunk stb -ezek mind közös jellemzője h valamilyen megrázkódtatást írnak le. 

Na most a zene alpári minőségében bőven kiszolgálja az emotionalitást.  mondhatni h tulképp ez az alapja. De ez nem magából a zenéből, hanem a zenét szerző és előadó emberből jön, aki maga is alpári ember, aki nem érti eleve az egész problémakört. 

Míg mondjuk Bach-ot hallgatva egészen más történik. Ott rögtön felmerül, h érezni v. érteni kell a darabot? És pontosan azért mert az érzelem, mint értő állapot merül fel. 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Gondolom engem minosit ez, hogy nem tetszik. Ahogy engem minositene az is, ha egy amerikai film nem tetszik. Vagy ez zene nem tetszene, ami neked meg igen.

Hát igen. Így, ahogy mondod. Az emberek izlése eltérhet és el is tér.  Persze nem mindegy, hogy mennyire!
De attól, hogy az emberek izlése más, meg létezik etalon, hogy mi a jó és mi a rossz. 
Te viszont azt próbálod megmagyarázni, hogy a rossz az nem rossz, hanem csak más. Hogy annak is ér annyit a véleménye, aki hülye valamihez, mint annak, aki meg nem, vagy legalábbis, nem annyira. Egy baj van. Hogy nincs igazad és én ezt be is bizonyítom neked.

Egy zenei mű, egy film, egy ruhadarab, egy tál étel megitélésénél, mondjuk hat-hét ember [férfi] véleménye valószinűleg el fog térni. Pláne, ha az egyik mexikói, a másik tajvani a harmadik olasz, stb. Miért?
Azért, mert más az izlésük, mondod, vagy gondolod te.  Legyen így. De menjünk tovább, nézzük meg, gondosan kiválasztott tíz nő közül, akik között csak egy az igazán szép és jó alakú, hány férfi fogja azt mondani, hogy az az egy néz ki a legjobban?  Valószinűleg mind ugyanarra az egyre fognak szavazni.
Ennél a gondolatkisérletnél látszik, hogy még jelentős kulturális különbözőség megléte esetén is van közös viszonyítási pont és ha ebben a kérdésben van, akkor lennie kell más területen is. 

A szinház véleményem szerint mára egy meghaladott műfaj. A film már rég a földbe döngölte. Hogy még létezik, az az állami csecsnek és erős lobbinak köszönhető. Ettől függetlenül én meg merem kockáztatni, hogy te gyermekként éppen úgy nem  értettél a szinházhoz, ahogy ma sem értesz a szinészethez, mint művészethez.
Amúgy, a színpadi szinészet egészen más, mint a filmszinészkedés. A színpadon más elvárásoknak kell megfelelni. Hangosnak kell lenni, széles gesztusokat kell alkalmazni [a smink is sokkal erősebb], hogy a huszonnegyedik sorban ülők is lássák, hallják a történéseket. Ezt, aki nem akar csak emiatt szinházba menni, észreveheti, ha az M5-ön belenéz egy szinházi közvetítésbe. Érzékelni fogja azt amit leírtam.  De van sok más dimenzionális háttere is a színpadi szinészetnek, nem sorolom.
Mindenesetre, az egész szinházasdi hasonlít egy kicsit a komikus műfajhoz, ahol a gesztusok, a mimika erősen el van túlozva, túl van hangsúlyozva. A filmnek dolga, a színháznak meg nem dolga a tökéletes illúzió megteremtése. 

Abban van valami igazad, hogy a mai magyar szinészek között elég sok a ripacs, de ettől még nem lesz mind az. Na és igen, téged minősít, ha úgy gondolod, hogya mégis mind ripacs, ahogy téged minősít az is, ha a mulatósnak címkézett zenéket szereted hallgatni és kiver a víz még Ravel, Beethoven vagy Mozart nevének hallatán is.
Igen, az izlésbeli különbség többnyire színvonalbeli különbség is. A hozzá nem értés igenis minősít valakit akkor, ha hozzáértőként minősít olyasmit, amihez nem ért.

Akinek az etalontól nagyon eltér az izlése, annak esélyes, hogy egyáltalán nincs is izlése.

 

Jo hosszu volt es fogalmam sincs mi a lenyege annak amit leirtal.

A szakertok legtobbszor a cuccokat nem tobbi szakertonek keszitik, hanem a nepnek. Legtobb zene, szinhaz, felhasznaloi appok, filmek, stb ilyen. Igy nem a szakerto velemenye szamit, hanem pont, hogy mindenki mas velemenye. Nemhiszem, hogy lenne etalon. Mindenki mast szeret. Nem minosit teged az, hogy mulatost szereted Mozart helyett. Foleg nem annak fenyeben amit irtal (Hiszen szerinted ferfiaknak is mind ugyan arra a nore fognak szavazni, akkor az lehet a legjobb no). Akkor, hogy objektiv legyek, a statisztikak szerint gangnam style jobb mint Mozart, mert joval tobb a like. Aztan teged minosit, ha rosszat mondasz rola, hiszen 4 millard legy nem tevedhet.

Sztem meg Mozart, Ravel, stb is csak az adott kor trendjere csinalt zeneket, ahogy a mostani zeneszek is, csak regen tobbet kellett gyakorolni, hogy zenesz lehess. De attol nem lesz jobb egy zene, hogy tobbet tanult/gyakorolt egy zenesz :)

Ha meg szakertok gyartanak filmet masik szakertoknek, csak szakertoi velemenyek alapjan, akkor ilyen kortars ripacskodas lesz belole: https://www.imdb.com/title/tt1699511/ . Latod ratingjet is amit a nep adott ra. Kozben meg lassitva beszeltek szineszek vegig majd utolag gyorsitottak fel csomo munka lehetett vele. De megis mennyivel jobb lett volna idejeben fokuszcsoportot fizetni :)

A gimiben azért tanítják azt, amit, hogy aki oda jár, az is szakértővé váljon. A matek, a kémia, a fizika, az irodalom, a történelem szakértőjévé. Oktatják a művészeti irányzatokat, stílusokat, a műértést és a műélvezetet is, valamennyire. Aztán az egyetemen folytatja a fejlődést az aki akarja, vagy csak otthon, ha úgy hozza kedve. A mulatós zenét is lehet jól csinálni, meg lehet irgalmatlan' sz@rul is. A többség. A többségnek nem véleménye van, hanem nagyon sok pénze. Amit egyesek meg akarnak szerezni, ezért "megengedik" ennek a többségnek, hogy legyen véleménye.

Hiszen szerinted ferfiaknak is mind ugyan arra a nore fognak szavazni, akkor az lehet a legjobb no). Akkor, hogy objektiv legyek, a statisztikak szerint gangnam style jobb mint Mozart.

 

Félreértettél, de ennek én vagyok az oka. Azt példáztam a férfi-nő esettel, hogy a szép nő megitélése genetikailag kódolt, nem kell tanulni, működik és a konszenzus is megvan abban, hogy két, négy, hat férfi mit talál szépnek, már ha az itélet tárgya nő, de más, ember alkotta dolog esetében, hiszen ilyen a zene, a film, a ruházat is, már tanulni kell azt, hogy mi a szép, mi a jó, mi a praktikus és mi nem az. Kulturális különbségek lehetnek és lesznek is, de könnyűszerrel megfogható a jó és a rossz egy más kultúrkörből érkező számára is.     

 

 

Erre lehetne egy közös hupos vetítést is szervezni, biztosan sokan meg szeretnék nézni moziban... :)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Magyarországon filmet készítenek egy történelmi pillanatról = propaganda. Amerikában filmet készítenek a Gerorge Floyd-féle bűnözőkről = tényfeltáró életrajzi film. De akkora, hogy még Magyarországon is szobrot állítanak neki!

trey @ gépház

"Magyarországon filmet készítenek egy történelmi pillanatról = propaganda."

Nem tudom erre hogy jöttél rá, de ez nem igaz. Vannak teljesen jó, magyar történelmi filmek.

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Ez esetben már fizettem érte.

Egyébként, bármelyik letorrentezett filmért hajlandó vagyok fizetni, ha 100%-ig közvetlenül az alkotókat tudom ezzel támogatni és nincs közvetítő hiéna (Netflix, Youtube, Cinema City, kiadó stb.), meg nem kell minden személyes adatomat kiszolgáltatnom, illetve a tényt, hogy megnéztem a filmet, a nevemhez, a címemhez, a bankkártyaszámomhoz és az ismerőseimhez párosítva egy adatbázisban.

Kálomista Gábor: Furcsa ez a balliberális megközelítés. Amikor Donald Trump mond egy beszédet, és utána megrohamozzák a Capitoliumot, azért Donald Trump a hibás. Amikor Gyurcsány Ferenc mond el egy beszédet, amitől kiborul az ország, mert kiderül, hogy becsapták a magyar választókat, Brüsszelt, meg mindenkit, akit értek, akkor a jobboldal a hibás a forrongásokért.

Oké, milyen néven van jelen ez a derék ember itt? Mert a gondolkodásmódja nagyon ismerős...
Szóval ha GyF a néphez szól, és ráveszi az embereket, hogy foglalják el a tévészékházat, az összehasonlítható azzal, mint amikor ruszki haxorok betörnek az egyik amerikai párt szervereire, és nyilvánosságra hozzák, amit találtak...
Vagy valami ilyesmi, nem értem pontosan a párhuzamot a kettő között.

Vagyük figyelembe, hogy a gazdaságfellendtés inkább a középosztálynak és a középvállalkozásoknak kedvezett, mintsem a túl nagyra hízott, távol-keleti rabszolgákon és mások adatain élősködő tech-gigászmultiknak. Akik köreiben meg természetes a "liberalizmus", a cancel culture, az LMBTQ-buziskodás, az inclusive terminology, meg mindenféle idealista baromság a marketingasztalon, amivel elhitetik magukról, hogy ők bizony civilizáltak™.

Amikor felmerült, hogy Trump a Facebookon keresztül befolyásolhatta a választásokat, akkor rögtön mindenki a demokrácia halálát vizionálta és kérte számon a Facebookon. Amikor Biden nyert, akkor Trumpot ugyanezek az élősködők tiltogatták le, hallgattatták el.

Azt is megfejtik a krimiben, hogyan került a nyilvánosság elé a zárt körben elhangzott beszéd?

Kálomista Gábor: Erről is teszünk említést.

Helmeczy Dorottya: A film forgatását hosszú és alapos kutatómunka előzte meg. Minden valós elem, ami megjelenik a filmben, megtörtént eseményeken alapul.

Remélem kiderül az is, hogy hogyan jutott el Rózsa-Flores Eduardóig az anyag. Ha igen, lesz körömrágás.

Völgyesi-féle teória: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210709-az-oszodi-beszed-brusszeli…

Kedvcsinálónak az olvasáshoz: A lényeg, h gyurcsány maga hozta nyilvánosságra a beszédet egy brüsszeli paktum keretében, mivel meghamisított adatokkal próbálta becsapni Brüsszelt is. Ez nem sikerült neki, és a kialakult helyzet rendezésére ezt kérték tőle. 

Tudtátok, pl h 12 rendőrségi kalasnyikov géppisztoly és hozzátartozó éles lőszer volt egy őrizetlenül hagyott kocsiban a Tv-Székháznál a balhé idején? 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Mikor valaki leírja, hogy "sok száz dokumentum bizonyítja", de egyetlen egyet sem képes a sok százból az olvasó elé tenni, akkor ezért illik felvonni a szemöldököt :)

(kicsit olyan, mintha elirigyelte volna a QAnonos elméleteket, és gyártott pár hasonlót)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

>  "sok száz dokumentum bizonyítja", de egyetlen egyet sem képes a sok százból az olvasó elé tenni

Tehát ha jól értem akkor önhatalmúlag, vigyori jel mellékelésével az idézettel kapcsolatban szemantikailag azt az opciót valamiért kizártad, h pl. több dokumentum együttesen bizonyít valamit, míg önmagában egyik sem?

Míg a tényeknél maradva, már a cikkben is hivatkozás van pl. a rendőrség rádióforgalmazására; a rendőri vezető külföldre utazására; vidéki csapatok előzetes Bp-re történő vezénylésére stb.

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Nem, inkabb csak kiemeltem egy konkret dolgot, arra celozva, hogy ebben az irasban semmi, de az egadta vilagon semmi bizonyitek nincs semmire, ami kulonosen azert zavaro, mert nyugodtan lehetne, ha igaz amit allit.

Meg kis segitseg: ott lehet pl. gyanut fogni, mikor valaki arrol magyaraz, mi tortent egy negyszemkozti beszelgetesen, ahol o nem volt a ket resztvevo kozott.

Es ezt az egeszet megkoronazza azzal, hogy meg ertelme sincs ennek az elmeletnek.

Tenyleg nagyon meg fogok lepodni, ha kiderul, hogy ez igaz, na :) (de ahhoz egy rendes cikket kell irni rola, nem ilyen fost)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Jól elkenték a szádat a Disqus-on, aztán kellett gyorsan egy másik topik, Kopasz.? :-)

God bless you, Captain Hindsight..

Az is benne lesz, amikor a FIDESZ-es „Kubatov-kommandó” szétveri az MTV székházat és felgyújtja a vízágyút?

Ha a pók csípésétől Pókember leszek, akkor igazán megcsíphetne már Mészáros Lőrinc!

Nem biztos, hogy annak a célközönség örülne...

Ha meg mégis, majd kisírnak egy rendezői változatot, most így meg ez, és rögtön kétszer lehet eladni ugyanazt a filmet :)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Kocsis Gyurcsánynak:

Magánál nagyobb hamis gazembert nem hordott a föld a hátán. A politikai öröksége után még ki meri nyitni a száját? Segítek emlékezni: rablóprivatizáció, ellopott állami vállalatok, fillérekért elcsencselt ingatlanok, eladósított ország, becsapott és tönkretett családok, hazug költségvetés, kormányzatba beépült alvilági körök, vérfürdő Budapest utcáin. Ez a maga szűk mérlege. És még az otthona is egy lopott ház.

trey @ gépház

A magánnyugdíjpénztárak lenyúlása és az azóta sem kidolgozott egyéni számlák elég?

Amíg valaki fel nem vállalta az Öszödi beszédet, addig Gyurcsányékhoz sem volt link.

Ha a pók csípésétől Pókember leszek, akkor igazán megcsíphetne már Mészáros Lőrinc!

Szerkesztve: 2021. 05. 26., sze – 16:45

 

 

szerencsére nem kell az M1-et sem néznem, hogy mik a legújabb propaganda hírek, fidesz trey olyan szorgalmasan tudosít

 

A filmmel kapcsolatban mivel a főnökről van benne szó, én biztos megnézem, remélem, fidesz trey letölthetővé teszi nekünk, :-)

szerencsére nem kell az M1-et sem néznem, hogy mik a legújabb propaganda hírek, fidesz trey olyan szorgalmasan tudosít

Tőled és a hozzád hasonlóktól tanulta. Szerintem nagy hiba volt az alantas, szar viselkedéseteket átvennie, de valahol egy kicsit meg is értem.

:)

trey, te most már bevallottan NER troll vagy, gratulálok! :D

A csaj vajon honnan szerzett Windows 10-et 2006-ban? Meg mintha a következő vágásnál az XP-s gép mellettin bubuntu futna (és az se a 2006 köröli kinézettel :))

Nekem nem kedvencem Fleto, kulonosen, hogy a baromsagai miatt eleg szep summat buktunk (nem, nem devizahitel). Nalam annyira viszi a vegleny kategoriat, hogy arra sem vennem a faradtsagot, hogy megnezzem ezt a filmet.

Mas: Ma kiprobaltam egy (Valaki altal) megszavazott politikus reszerol erkezo elovalasztos reklam eltavolitasat a legfrappansabb modon: Hide Ad -> Already purchased, teljesen jo.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ennek a filmnek a mindenáron történő elkészítése most, a legjobb jele annak, hogy a Fidesz számol jövőre a bukással.
Más jelei pedig az ilyen mértékű lopást sohasem láttunk még, mint amibe az utóbbi fél- egy évben belekezdtek! A vesztüket érzik. Remélem nem csalja meg őket az érzékük! :D

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Hát, az már most is tuti, hogy ez nem egy doku lesz... 

Egy egyszerű propagandafilm, a választásokra időzítve.

Mondjuk annak még megvan az esélye, hogy viccesen lesz szar, mint a Honfoglalás.

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Kb. ezt írtam én is, bár inkább dokuban....

Játékfilmere azért vannak érdekesebb  témák a magyar történelemben (mondjuk nem az utóbbi évtizedekben)

A rendszerváltás óta nem történt olyan dolog, ami elvinne egy szórakoztató filmet a hátán, esetleg még úgy tudnám elképzelni, hogy tényleg csak a háttérben vannak ott a dolgok, mint a Moszkva térben a 89-es nyár

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Játékfilmere azért vannak érdekesebb  témák a magyar történelemben (mondjuk nem az utóbbi évtizedekben)

Igaz, bár ezek nagy részét már meg is filmesítették, többször. Nekem a Viszkis is azért tetszett, mert történelmileg egy jelentéktelen sztori, pláne mondjuk 56-hoz képest, viszont ezzel még valamennyire vannak közös kapcsolódási pontok, mert az én életemben történt.

Az nem lehet, hogy ez válasz egy másik propaganda filmre? 

https://youtu.be/0qmdfkGM88U

Nem tudom, csak ezt is bedobta a YT. 

Amúgy nagyon szar a politikai felhozatal sajnálom, hogy emiatt szemétkednek egymással itt sokan. Rosszabb mint egy Fradi-Dózsa, ráadásult  itt értelmes emberek adják elő ugyanazt. 

Gyurcsány egy szar ember. Hátba szúrta barátját és jótevőjét, medgyessyt. Kitúrta a hatalomból. 

Orbán is szar ember. Hátba szúrta barátját és jótevőjét, simicskát. Kitúrta a hatalomból.

Probáld meg a kérdéseidet úgy megfogalmazni, mint egy felnőtt.

Először is, az egyetlen, aki itt raplizik, az te vagy. Nem tudom miért fáj ennyire, ha kiröhögik ezt a filmet, de elég erős lett benned ettől a butthurt. 

Másodszor meg nem tudom kire gondolsz elvtársak alatt most épp, valószinűleg ennek köze lesz a vérprimitív világképedhez, ahol csak két csoport van, de biztos ami biztos, fejtsd ki bővebben, mert ilyen idenyögött faszságokkal nem nagyon tudok mit kezdeni.

Sokkal egyszerűbb lesz a vita, ha nem úgy fogsz ide irogatni, mint egy hisztis 12 éves.

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Felkészül:

"Hogyan b@sztam el 70.000.000.000 Ft lopott közpénzt szülőfalumban stadionra" by Nicolae Ceausescu, ja bocs, nemis, hanem Orbán Viktor.
"Hogyan _nem_ tettem rendbe az egészségügyet 12 év uralkodás (nemkormányzás) során"
"Hogyan tettem tönkre a magyar oktatást, egyházaknak és fideszes haveroknak átjátszva az iskolákat és az egyetemeket"
"Hogyan tettem tönkre a magyar bíróságokat, nyugdíjrendszert, közszolgálati médiát" by Pörköltszaftos
stb stb

És megvan neki a maga csillogó szemű tapsolóhada, pont mint Horthy tengernagynak, Rákosi elftársnak vagy Kádár pajtásnak... akik benyalnak neki bármit, csak mondja a drága Vezénylő Tábornok Úr, amíg az utolsó fiatal is el nem hagyja az országot...

Nem lehetne, hogy egyszerűen csak egy miniszterelnökünk legyen, 8-tól 4-ig, aki nem akar minket megmenteni, csak a saját agymenése helyett dolgozik az állampolgárokért?
Köszike

Háborús filmet megnéznék az összes politikussal, amiben gázkamrába zárják és elgázosítják őket.
És lenne egy lassított 1 perces rész, amikor fuldokolnak, majd megdöglenek.
Jah és persze nem kaszkadőrök, meg trükkfelvétel. Rendesen a valós személekkel forgatni!

Halál az összes politikusra!

Szerkesztve: 2021. 05. 27., cs – 04:31

2006 identitásképző, a mindenbe belefáradt apolitikusokat is felrázó eseményei sok fiatalnak teljesen ismeretlenek ma. Pedig 15 év történelmi távlatokban nem nagy idő - de ezt a közhelyes érvényt azért az idő egyre fokozódó gyorsulása - más tényezők mellett - erősen árnyalja.  
Akik átélték azok tudják, h akkor már a beszédet megelőzően is benne volt a robbanás a közhangulatban. Gyurcsány akasztásáról való fantáziákba botlott bele lépten-nyomon az ember, csak úgy el-el csípve informális beszélgetéseket itt-ott, metrón, vendéglőben. 

Magyar Hazug 2006
https://www.youtube.com/watch?v=uHTc1w_7cNo

Ez csak 6 perc, de rendkívüli hatású és nincs az a film, ami valaha is felülmúlhatná! Megtörtént, ilyen volt - és ha valaki a jövőben fabrikált vagy elhallgatott tényekkel próbálná összezavarni az embereket, akkor mindig ezt a videót kell megmutatni! Mert ez a tényeknél is magasabb verifikációval rendelkezik: ez az Igazság!

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Bontsuk le atomi szintre, hátha úgy jobban fog menni (meg már az elején kiderül van-e értelme ebbe energiát tennem):

Gyurcsány szerinted bűnös abban, hogy átverte a szavazókat, mert hazudott reggel, délben meg este?

Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.

trey @ gépház

Gyurcsány kapja be, hazudott a kampányban, mint az összes többi politikus is.
A hazugság és az országpusztítás nagyságrendje azonban töredéke annak, amit kedvenc pörköltszaftosod eddig előadott, tehát ergo akkor arról 20 filmet kellett volna forgatni, és fel kellett volna gyújtani egész Budapestet Kubatov által megrendelt Fradistákkal.

Figyelmedbe ajánlom mondjuk ezt: https://444.hu/2021/04/08/orban-viktor-200-hazugsaga

Meg azt, hogy most éppen 3 olyan óriásprojekt van, amivel brutálisan eladósít minket diktátoroknak, és amiről kedvenc közpénzzel kitömött lakájmédiád (a KESMA 500 db, lopott közpénzből felvásárolt sajtóterméke) kussol mint a sír:

- oroszok által épített Paks2
- kínaiak által építendő belgrádi vasút
- kínaiak által építendő Fudan egyetem

Tehát ha Gyurcsány bűnös 1 egységnyit (szerintem igen), akkor a nála sokkal bűnösebb köpcöst miért védik még a fideszhívők?
Mert, hogy fideszes kollegámat idézzem "miniszterelnöknek gecinek kell lenni, és ebben viktor nagyon jó"...

A volt miniszterelnok le lett valtva, ki lett veve onnan ahol nagy kart tudott (vagy ismet tudna) okozni. Rola kiderult hogy inkompetens, ki is lett baszva. Akkor megis minek egy ilyen emberre fecserelni a draga biteket? Tavolitsak el megegyszer ? Vagy nem ertem, akkor ennek a topicnak mi ertelme van?

Szoval akkor ki mutogat kire?

Nem értelek. A HUP-on általában egy máshol megjelent hírt beszélünk meg. Így működik a HUP, ez a lényege. Itt most, egy, az Indexen megjelent hírt beszélünk meg.

Mi az, amit nem értesz?

Készült egy film, aminek kapcsán született egy interjú. Ez a hír. Erre jöhetnek a reakciók. Az is lehet egy reakció, hogy Orbánról nem született film, de tényleg ennyi az összes elmondani való erről a témáról?

trey @ gépház

Készült egy film,

Nem készült itt semmiféle film.

Orbán mosdatás készül, terelés, relativizásás és öntömjénezés.
Mégis, szerinted ki a f.sz kiváncsi gyurcsányra, egy levitézlett baromra, aki 13 éve magától eltakarodott a hatalomból? 
Senki. Ez a film nektek, fidesz hivőknek készült, hogy egyben tartsa a [bocs] csordát. Meg azoknak a buta kisembereknek, akik emlékezetéből kezd kikopni, hogy a fidesz megajándékozta őket havi két misi rezsószámla csökkenéssel, igaz lehúzta róluk az EX-LIBERNYÁK azt két misulát azóta háromszor is.
 
 

Mégis, szerinted ki a f.sz kiváncsi gyurcsányra, egy levitézlett baromra, aki 13 éve magától eltakarodott a hatalomból? 

Értem a frusztrációd, de azért ne próbáld ennyire kisebbíteni a szerepét. A moslékosok ennek a félcédulásnak a kottájából játszanak, de azért ne túlozz. Proxyjai vannak. A közéletből kellene eltakarodnia a rokonaival együtt.

trey @ gépház

>> Mégis, szerinted ki a f.sz kiváncsi gyurcsányra, egy levitézlett baromra, aki 13 éve magától eltakarodott a hatalomból? 

fekete-győr, jákob, karácsony, a többi beosztottjának nem jut eszembe a neve

 

>> magától eltakarodott

Nem azt mondták Feri" :D

Marhaság! A kommentjeidből kitűnő politikai színvakságod miatt nem vagy képes elfogulatlanul értelmezni amit látsz! Ebben a videóban semmi "propagandisztikus" elem nincsen. Kifejezetten törekszik arra, h ne álljon semmilyen oldalra.  Melyik politikai oldal ideológiáját propagálná? Szerinted nyilván a Fideszét, ugye? És akkor ez h fér össze azzal, hogy Orbánt és egyéb Fidesz prominenseket eltorzult arccal "liar" - hazug felirattal mutatja?  És mond, ilyenkor az nem fáj neked, h egy lépésben lelepleződik, h a véleményed nem több mint a kerítés egyik v. másik oldalán csaholó ebé? 

De ez a propaganda kifejezés is olyan jelzés értékű a beszűkült tudatállapotról.  Fel sem merül benned a propaganda szintagma jelentéstartalmának pozitív értelmezése! Ami propaganda az csak rossz lehet, ugye? Miért is?  Háát csak azért a belpesti értelmetlenségi kánon - a te véleményedet megképző szakzsargon - ezt ilyen értelemben szokta használni...
Miért nem úgy tekintünk a propagandára, mint eszközre, aminek a funkciója egy ideológia terjesztése? Valójában a szó általatok való értelmezésének mögöttes oka az, hogy alapvetően azt tagadjátok, h egy ideológia lehet helyes! Ugyanis ha az ideológia helyes, akkor annak terjesztésére szolgáló propagandának kívánatosnak kell lennie!  Tehát végső soron arról van szó, hogy ti a rendet magát tagadjátok! 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

A kommentjeidből kitűnő politikai színvakságod miatt nem vagy képes elfogulatlanul értelmezni amit látsz!
Ebben a videóban minden képkocka "propagandisztikus" elem: eltorzult fejű Gyrucsány, rohatt Gyurcsány, drága becsületes, csak 1-2-5-10 autót felgyújtó szabadságharcosokat bántcsák a gonosz Gyurcsányista rendőrök!!
Akiknek maga Gyurcsány súgta a fülébe, hogy "sok kilövött szem legyen ám"!

* Politikusi hazugság volt (megszokott, gyenge színvonalon egy éjjel-nappal hazudó és lopó Orbánhoz képest)
* Rendőri túlkapás volt

És volt-e több napon át autógyújtogatás, kukagyújtogatás, TV székház ostroma, elfoglalása, feldúlása? Igen, az is volt. Az benne van a propagandatermékben, amit ajánlgatsz?
Hát az nincsen benne. Tudod, az különbözteti meg az újságírást a lopott közpénzből történő propagandaterméktől (ez a te videód), hogy van benne "egyrészt-másrészt", nem csak fekete (Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány) és fehér (derék békemenetes, utána százmilliókat kapó "civil", Tv székház ostromló Szent Bencsik András).

Bocsi, ingyen beszopsz egy propagandaterméket, és azt hiszed, hogy nálad van az Igazság.
Nem lehetne, hogy a sok ellopott milliárdból kapjál is valamit, hogy ne ingyen használjanak szaros hazug tolvaj politikusok propaganda céljaikra?

oké, nem sikerült értelmes hangot találni veled, van ilyen. Zárásként,  aztán nem folytatom: 

>  Rendőri túlkapás volt

Hol voltak rendőrök?  A kék szerelőruhába öltözött fegyvereseket nevezed rendőröknek? 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Nem vágtam vissza, hanem javasoltam, hogy gondold át. Ha egyedül nem megy, kérdezd Pixel5-öt, akit ha nem is maga Orbán, de annak szelleme biztosan megpocsékolt, így egy kis lépéssel közelebb kerülhetsz az általam nem tett asszociáció egy lehetséges összetevőjéhez. :)

:)

Amúgy ez tényleg egy érdekes jelenség amit érdemes lenne mélyebben megvizsgálni! Az ilyen fél-közlések, rébuszok, talányok valójában tényleg biztosítanak intellektuálisabb látszatot a közlő számára? Sztem nem! Épp ellenkezőleg, komoly gyötrelmekre utalnak.  Tehát az van a dolog mögött, h maga a közlő bizonytalan magában, h amit közöl az eléri-e a közölhetőség alsó szintjét, profánul: tud-e elég érdekeset mondani? És ezért ahelyett, h kimondaná egyenesen amit akar, inkább becsomagolja valami rébuszba, hogy a fogadónak dolgoznia kellejen vele, hogy megértse mégis mi f@szt mondtak az imént? És akkor a megfejtés sikerélménye eltereli a figyelmet a közlés eredendően lapos voltáról.  Ez itt kommunikációs bravúr! 

 Próbálom értelmezni:  gyurcsány pre-covid valami pornós libát( kit?) ölelget hanyagolva Klára urat?  Ez volt itt az érdemi mondandó? 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Elnézést, igazad van. 

A "Gyurcsányról pornófilmre" reagáltam mert eszembe jutott, hogy pár évvel ezelőtt vidáman szelfizgetett Simony művésznővel. Itt az eredeti cikk:

https://m.hvg.hu/itthon/20161122_Pornosztarral_pozolt_Gyurcsany_a_repte…

Nem volt kedvem írogatni, gondoltam (tévesen), hogy a fotó alapján érthető lesz. 

De helyes arca van a képen, nem olyan kiélt/leharcolt - ez tény! Azért kellemetlen lehetett neki, hogy annak ellenére az utolsó igazinak nevezete gyurcsányt a DK-s sajtóiroda leszedette vele a posztot! 

Amúgy van egy norvég barátom, nem híres ember, de olyan viking-karakteres feje van, h állandóan fotózkodni akarnak vele. Komolyan, kiültünk Szentendrén a feleségével hármasban egy vendéglő teraszára...és jött az ázsiai turistacsoport, mindenkinél két fényképező...meglátták...ne tudd meg :-DD 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Tudod, az a gáz, hogy Orbán meg Kövér László 1990-ben pontosan ugyanilyen volt, és erre tökéletesen emlékszem: beteges hatalomvágytól reszkető az egyik és barna nyelvcsapásokkal a főni után loholó bunkó a másik.
Hála istennek soha nem szavaztam rájuk, mert ez mindig is nyilvánvaló volt.

Ismered a történetet, amit Kéri László mesélt, mikor tanította Orbánt amerikai jogrendszerre? Sok más dolog mellett megemlítette, hogy "amerikai elnök csak az lehet, aki USAban született." A hátsó padból megszólalt viki: "vazzerg..." és ez nem vicc volt.

Kövér meg 1989-ben kijelentette (mikor az MSZMP KB levéltárba járt be): Magyarországnak természetesen szocialista berendezkedésűnek kell maradnia! Ma nyilván ezért a meghasonulásért gyűlöli elmebetegséghez közeli módon az ellenzékieket.

A rendszerváltáskor örömmel elfogadja az ösztöndíját, 2010-ben meg boldogan fogadja Sorost a parlamentben, és elismeri filantróp munkáját, majd 1-2 évvel később a világ leggonoszabb emberének állítja be, mert éppen arra van szüksége?

A CEUra meg törvényt szabnak, hogy kiüldözzék az országból, helyette lesz a kőkommunista Fudan Egyetem?

Iványi Gábort meg, aki az esküvőjén volt a pap, ma a hatóság erejével próbálja meg üldözni és ellehetetleníteni, pedig pont azt csinálja, mint 30 éve, segíti a hajléktalanokat?

Haver, én mindig is ilyen voltam, te viszont bálványoddal együtt foroghatsz, mint a szélkakas... nem szédülsz?

"Az ilyen fél-közlések, rébuszok, talányok valójában tényleg biztosítanak intellektuálisabb látszatot a közlő számára? Sztem nem! Épp ellenkezőleg, komoly gyötrelmekre utalnak.  Tehát az van a dolog mögött, h maga a közlő bizonytalan magában, h amit közöl az eléri-e a közölhetőség alsó szintjét, profánul: tud-e elég érdekeset mondani? És ezért ahelyett, h kimondaná egyenesen amit akar, inkább becsomagolja valami rébuszba, hogy a fogadónak dolgoznia kellejen vele, hogy megértse mégis mi f@szt mondtak az imént? És akkor a megfejtés sikerélménye eltereli a figyelmet a közlés eredendően lapos voltáról.  Ez itt kommunikációs bravúr!"

Szerintem zsidózz/cigányozz/*zz nyíltan, vagy sehogy.

:)

Esetemben nem öncélúan, hanem a kereteknek való megfelelés miatt történt a virágnyelv használata. Ez így más user-case, gondolom belátható! 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Ezért kár volt filmet forgatni :D

Csernobil c. filmben is megmondták mi a hazgság ára:

„A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. És akkor mit tehetünk? Csak az marad, hogy lemondunk a valóságnak még a reményéről is. Egyszerűen beérjük a kitalált történetekkel. Ezekben a történetekben nem számít, ki a hős. Az egyetlen, ami érdekel minket: ki a hibás.  Ebben a történetben Anatolij Gyatlov volt az, mert rá esett a választás.” Ő adta ki az utasításokat. Barátai nem voltak. Nem volt társa sem, legalábbis, aki számított volna. És ezért Gyatlov a következő tíz évet munkatáborban tölti.

Fedora 34, Thinkpad x280

Szerkesztve: 2021. 05. 27., cs – 20:26

Kálomista

"A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben"

Vannak még olyan 1-1.5 millióan aki szintén erre kíváncsiak, mivel azért is  szavaztunk a Fideszre 2010-ben hogy gyurcsányt bűnvádi eljárás alá vonják. Illetve legyen Fegyenc.

Az tisztán látszik, hogy a szavazóik nagy részénél kimaradt a Nemzeti Együttműködés Programja (és nem csak a baromi vicces elszámoltatás című fejezete). 

Azért lehet ma Gyurcsányozni, mert a hatalmas fülkeforradalomnak ennyit se sikerült elérni (Szerintem szimplán azért mert Feri mellett pár túloldalin is csattant volna a bilincs , a mai viszonyokról meg ne is beszéljük.:))

A trailerel meg kapcsolatban az alábbi kommentel tudok leginkább azonosulni:

A bubópestis filmet csinál a hasnyálmirigyrákról, hogy az mennyire káros...

Mondjuk a Pappa Piánál még így is tuti jobb lesz :)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Az őszödi beszéd egy vakuélmény, villanásszerűen képes visszaemlékezni rá az ember, mint Egerszegi Krisztina szöuli győzelmére 1988-ban. Ugyanilyen erős élmény, amikor meghalt Antall József, illetve Nagy Imre újratemetése is. Mellbevágó, hogy aki miatt ez történt, még mindig a politikában van. És nemcsak arról beszélünk, hogy itt van, hanem ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon. Nézem a Városházát, és egymás után tűnnek elő azok az emberek, akiket én a Gyurcsány-kormányból ismerek. Szinte újraalakult a Gyurcsány-kormány a főpolgármester háta mögött

trey @ gépház

Lehet, majd a Diktatúra 1.0-ban debütál. De az is lehet, hogy vannak olyan szálak, amiket a rendszertől és a vezetőtől függetlenül nem fognak még egy ideig elvarrni, mert túl sokan érintettek, vagy a nyilvánosság olyanok érdekeit sértené, akik könnyen nagyobb szart hozhatnak a fejünkre Feri és Viktor néha karmolós cicaharcánál.

:)

Tom Cruise hogy-hogy nem vállalta révész mártíriusz szerepét.? Lölő áldozhatott volna rá..

God bless you, Captain Hindsight..

A gyurcsányozás kiverte a biztosítékot, több betelefonáló is számonkérte a közmédia műsorvezetőjét

https://telex.hu/belfold/2021/06/03/a-gyurcsanyozas-kiverte-a-biztosite…

 

 

János: És itt van ez a köztársasági elnökünk. Áder János úr. Hát hogyha el kellene neki számolni vele, hogy mit tevékenykedett azon kívül, hogy a környezetvédelemmel foglalkozik… Nem tudom, környezetvédelmi miniszter, vagy mi lesz belőle?

[...]

János: Nem lehetünk tárgyilagosak, mert véletlenül az utcán találjuk magunkat, ugye? Attól fél maga is.

Műsorvezető: Nem tudom. Nem gondolom, hogy ettől félnem kellene. Majd meglátjuk. Egyébként…

[...]

„Napok óta Gyurcsánnyal van tele a Kossuth rádió, hogy így Gyurcsány, úgy Gyurcsány, mi volt 15 évvel ezelőtt. (…) Miért nem foglalkoznak a mai kormány botrányos ügyeivel?” – kérdezte. „Tamás. Ön szerint mi volt 15 évvel ezelőtt?” – érdeklődött a műsorvezető. „De miért nem azzal foglalkoznak, hogy ma mi van, és ma milyen ügyek vannak?” – kérdezett vissza Tamás, mire a műsorvezető azt felelte: „Tamás, ha adásunk tartalmával kapcsolatos szerkesztési javaslatai vannak, azt például megteheti sms-ben is.”

 

:-)

Nem sokáig lesznek ezek a betelefonálós műsorok, hogy bárki elmondhassa a véleményét, ha csak úgy elkezd bárki betelefonálni, és elmondani a véleményét :)

“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it’s called Life.”

Amikor a Kásler hülyeségeket beszélt mindenféle megnyitókon, terveztem, hogy elmegyek és egyszer beszólok neki, de nem találtam, hogy hol mutatják meg előre a programját, hogy épp melyik városba megy osztani a hülyeséget. Most meg már félreállították, mert nekik is kínos volt a butasága.

Forrásaink szerint nem volt könnyű dolga Kálomistának a stáb összeállításában, rendezőt nem is talált itthon, ezért bízta a feladatot a brit Keith Englishre. Forgatókönyvírót a Barátok közt szappanopera csapatában talált, be kellett érnie Bendi Balázzsal. Hasonlóan nehéz volt a negyven színész közé ismertebbeket toborozni, egyelőre Szikszai Rémuszon és Trill Zsolton kívül nem is sikerült, hacsak nem igaz, hogy Gubás Gabi játssza majd Dobrev Klárát.

 

Innen már a magyarázkodás rész jön

Kálomista szerint az alkotók közül néhányakat életveszélyesen megfenyegettek, de valószínűbb, hogy a karrierjüket látnák veszélyben, ha részt vállalnának egy vállalhatatlan projektben.

 

https://hvg.hu/360/202122_nem_kiralydrama_hanem_propaganda