Levél a digitől

Tisztelt ügyfelünk, tájékoztatjuk, hogy huszonszáz bazilliárd Zloty tartozása miatt a szolgáltatást 2021.07.26.-ától korlátozzuk.

Kézhezkapva: 2021.07.27.-én.
Még jó, hogy már régen be lett fizetve. Ezt megint hogy sikerült...

Hozzászólások

Van postai pecset rajta? Milyen datum van rajta?

Postai pecsét nincs, de a keltezés 2021.07.22.-e, azaz múlt hét csütörtök. Még ha aznap fel du. is adták, 26.-a már hétfő volt, azaz a postának kb. egy napja (péntek) volt ideérni vele. Azért ez teljesítmény úgy feladni egy kikapcsolós felszólítást, hogy négy (három?) nap van a határidőig és ebből kettő hétvégére esik.

Mennyi volt a tartozás? Mikor lett befizetve?

(Kicsit off: nekem a csoportos beszedési megbízás bejött, amit csak lehet azzal fizetek)

Nagy kaland. Ma elkaptam ket digis csokat, mert kb a bohozat kezdete ota egy kalap trotty lett a stabilitasa a halozatnak. Elmondtak azt amit az oreg mokus 4 eve. 10+ eves eszkozok adjak a halozatot ezen a kornyeken, ertsd az eredeti digi altal felvasarol szolgaltato eszkozei, fejlesztes a kovetkezo 10 evben nem varhato es fel nagyfaluhoz hasonloan bovitesi es bekotesi stop van ervenyben. Azaz beadhatod az igenyt nagyobb csomagra, de sajnos jelenleg nem megvalosithato, akkor sem ha volna ra "ures port".

Javulast ne varjak, akkor csinalnak valamit, ha konkretan kinyuvad az eszkoz. Koltozest ajanlottak megoldasnak olyan teruletre ahol megcsinaltak mar. lol ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nekem pont az volt, hogy nem kértem a nagyobb csomagot, de kaptam. 100 Mbitesre fizettem elő, aztán folyton hívogattak, hogy váltsak már 1 Gbitesre. Mindnek mondtam, hogy 100 Mbites a helyi háló. De váltsak mert csak 300 (?) Ft-tal drágább és 10x akkora a letöltési sebesség. De nem a 300 Ft, hanem hiába váltanék, mert nem tudnám kihasználni. Egy idő után megunták és maguktól áttettek az 1 Gbitesbe. Nem fogok belehalni abba az évi 3.6k +-ba.

De mindezek ellenére össze sem lehet hasonlítani a trékommal a Digit. Van itt is baj, de sokkal olcsóbb és 5 és fél év alatt 10x ha elment a net, de ebből egy tartott két napig, a többi pár percig. A trékom esett-kelt és arányaiban 12 drágább volt (4x olyan drága és 3x olyan lassú). Az ügyfélszolgálatokat sem lehet összehasonlítani.

nyugi az upc is ugyanezt jatsza. kb 3/4-evente hivogatnak (meg nem jart le az elozo huseg), hogy van csakmostcsaknekem akcio, parszazzal dragabban, meg par haszontalan ez-az. engem se az az evi par ezres fog a foldbe dongolni, de ha megnezem hogy 3 evvel ezelotti szamlat, meg a mostanit akkor dupla lett az elofizu dij. szoval nem dragultak, de megis. :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Itt a digi jatszik akkor telekomot. Ami azert vicces, mert az meg digit jatszik.

Mar a fel haz az ovek, mert lehet, hogy 6k a gigas net naluk, de az utoljara mielott lecsereltem digire 2x volt hibas az 5 ev alatt.

Flip nem ad giganetet az kevesebb is van. Vicces.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2021. 07. 28., sze – 10:19

tipp, elvileg be tudod fizetni online is ha belépsz az oldalukon. nem kell várni a levélre asszem.

Ez így van, az oldalon láttam is, hogy tartozás van, többek közt ezért is lett befizetve időben (mondjuk én online nem tudok fizetni, nincs bankszámlám), meg egyébként szoktak SMS-t is küldeni; itt az volt a vicces, hogy a felszólító/tájékoztató levelet kb. egy munkanappal a kiírt lekapcsolás előtt küldték ki, hát úgy nem meglepő, ha csak a határidő után fut be...

"A munkavállaló szabadon dönthet arról, hogy a munkabérét milyen módon kívánja megkapni. Amennyiben fizetési számlát jelöl meg, úgy átutalással, ellenkező esetben, készpénzben kell teljesítenie a munkáltatónak. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) mindkét esetre garanciális szabályokat ír elő."

Ezek alapján elvileg ha mély a hangod, Magyarországon bármelyik munkáltatót rákényszeritheted a készpénzes kifizetésre. De szerintem ennek csak hátránya van, az én szempontjaim szerint. Ma már kifejezetten ritka egyébként ez a készpénzezés. 99%-ban számlára kapja a fizetését mindenki.

Ez a kérdés kb minden releváns threadben előkerül, pedig akár hiszitek, akár nem, van ilyen. Legálisan, bejelentve. A szűk ismerősi körben is van rá példa, igaz, ott az ügyfelek nagyobb része is készpénzes, így ők nem morognak miatta - nem futtatják meg a banknál. De ha viszel egy krémest a cégednél a payrollnk, akkor neked is megcsinálják morgás nélkül. :)

Na igen, a munka törvénykönyve és a közalkalmazotti törvény mást mond erről. De már nem sok olyan egyetem marad aug 1-től, aminél lenne közalkalmazott, úgyhogy itt az idő, lehet szopatni az egyetemi vezetést, hogy igenis tartsanak fenn pénztárat :) [egyfajta kicsinyes szar bosszúként az alapítványosításért :)]

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Az hogy kollabozik a bank és az egyetem és azt mondja hogy ad kedvezményes számlacsomagot az adott egyetem hallgatóinak, emészthető dolog, de hogy egy hallgatónak kötelező valahol bankolni? Ez remélem urban legend. Vagy jogellenes.

Vagy úgy értettük hogy az egyetem dolgozóinak? Az is jogellenes szerintem.