microSDHC - ext4 beolvasás win 10 alatt

Sziasztok!
Adott egy RPI rasbian rendszer microSDHC kártyája - gondolom ext4 filerendszerrel (is)-.  Tegnap este óta nem kíván működni. Le szeretnék szedni néhány fileot róla.
Pár évvel ezelőtt csináltam, hogy win 10 alatt egy USB kártyaolvasóval hozzáfértem a rajta lévő fileokhoz. Sajnos már az akkor használt programra nem emlékszem, de
mintha 2 panelos lett volna (kb. like TC). Próbáltam párat most, és plugint a TC-be is...
Milyen programmal férhetek hozzá? (most/hirtelen más linux alatt mountolni nem opció...)

Köszönöm, Roland
 

Hozzászólások

Ha megette a journaling a kartyat, azt valszeg mar semmi mason sem fogod tudni elolvasni.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

En anno szerintem ezt hasznaltam, ezzel elvben meg tudod nezni win alol.

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 09:18

Egészségesebb lenne akár egy Live Linux alól megnézni!

Megjegyzés: Ezért tartom én hasznosnak, a Raspberry Pi rendszer SD-kártyákról időnként Linux alatt egy lemezkép mentés készítését DD-vel.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ahhoz, hogy megtudja, van-e egyáltalán mihez hozzáférni, legalább egy próbát kell tennie valamivel, és a kérdés arra vonatkozott, hogy mivel tegyen próbát:

Milyen programmal férhetek hozzá?

Ugyan jelezte, hogy most nem tud Linux alól próbálkozni, ennek ellenére (vagy éppen ezért) kapott javaslatot live Linuxra, amit követett az én javaslatom, ami Windows alatti Linux VM-re vonatkozott.

Okafogyott a valasz, de azert elmondom: a kartya hirtelen elhagyta az agyat, valoszinusitheto volt hogy serult az adatterulet. Joggal felteteleszhettuk, hogy nem biztos hogy lesz mit visszaolvasni, mert ha a journaling irogatas megette az adatteruletet, akkor a kartya kuka. Ezert lett a kerdes helyesbitve az, hogy lesz-e mit visszaolvasni, nem pedig az, hogy mivel olvassa el...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Sikerült mindent beolvasni...
Csak akkor miért nem megy az RPI?

nem fog.

röviden:

"Unfortunately, practically everything out there has a write-heavy component with the exception of simple scheduled scripts, so you'd expect to replace the SD card on your Raspberry Pi, on average, every 12 months."

sdkártyát csak olvashatóként használd kizárólag, amit lehet rakj át egy bármilyen usb eszközre: pendrive / ssd sebességben & tartósságban is megéri.