"Leállította az iPhone 12 Mini gyártását az Apple"

Címkék

A TrendForce szerint a vártnál alacsonyabb kereslet miatt leállította az iPhone 12 Mini gyártását az Apple. [...] A piackutató szerint a tavaly bemutatott Mini nem hozta az Apple korábbi elvárásait, így a vállalat kénytelen volt a tervezettnél korábban lekapcsoltatni a gyártósorokat. Mindez persze még nem jelenti a forgalmazás végét, amit a készlet erejéig még fenntart az Apple.

Részletek itt.

Hozzászólások

Tanulság: ne legyen "olcsó" iphone a kinálatban

Kár, hogy a SE kannibalizálta ezt, és nem fordítva. Így megint nem tudom, mi legyen a következő. Valszeg a legkisebb iPhone $currentGen.

"Megnézel egy összehasonlítást és megérted."

Én nem értem. Az egyetlen nyomós érv az ár lehet az SE mellett.
De a 12 mini azért drágább, mert igazából mindenben jobb, más kategória.

Nagyobb kijelző (5.4" vs 4.7"), amoled (+jobb felbontás, HDR10, 1200 nit(!) max fényerő). 
A nagyobb kijelző ellenére érezhetően kisebb fizikai méret. Aki a méret miatt választja az SE-t, annak a 12 mini mégjobb.
Nagyobb akksi, jobb üzemidő. Újabb SoC, 4GB RAM. 5G. Ip68. Jobb alap kamera, ultrawide kamera.

 

Nem értem ezt a szinlelt meglepődést. A SE majdnem fele annyiba kerül. Az iphone vásárlók között sok olyan ember van aki bármennyit képes leszurkolni az apple termékekért, de annyira azért ők sem hülyék, hogy ne a fele annyiba kerülő telefont válasszák, hacsak nem valami konkrét ficsőr alapján.

Most nem akarom itt az embereket hülyének általánositani és nem is az apple-ösökről van szó, de a telefon vásárlóknak szerintem 5-10%-a az, aki el tudja sorolni hogy miket tud a készüléke, miért azt választotta, és milyen olyan funkciókról mondott le amik nem szükségesek számára. Ennek a hatását szerintem végtelenül alábecsülték az applenél.

Én classic SE-vel nyomulok, ismerősöm feldobta hogy idén új telefonra vált és a 11Pro-ját eladja nekem 100k-ért, ennyiért idiotizmus lenne kihagyni. De ha ez nem jött volna be akkor tuti 12 vagy 13 minit vennék, de így se sietős hogy a mostani megkapja az ios 15-öt.

De én tisztában vagyok vele hogy a hangos (mostanában inkább halk) kisebbség tagja vagyok, igazából napi 1-2 óra telefonos használati idővel igazából nem oszt-szoroz hogy mit nyomkodok. Alapvetően kihalt már belőlem ez a cserélgetős bleeding edge telefonmajmolás, legyen kényelmesen használható, legyen jó kamera/videó, stabil szoftver és a lehető legritkábban kelljen cserélni.

++

Sosem érdekelt hogy mennyire új a telefon, amit nyomkodok. Más szempontok igen, pl. legyen rá security support. Én december körül leraktam az SE-met mert a 16GB-os tárhely nagyon kicsi volt, ha meglett volna 32, jó ideig nem cserélem le. Mert hogy minek.

Kicsit sajnálom, mert reméltem hogy trendet teremt ezzel a 'kicsi' kijelzőmérettel.

"A kollegának nem felel meg a se 2020 pedig az is kicsi kijelzős, csak kávás.
Szóval a kis kijelzőnél fontosabb a káva mentesség, vagyis a divat követése.
"

Szerintem kicsi kijelzőt senki nem akar. Kicsi (relatíve) telefont akarnak, de abban legyen akkora kijelző, amekkora csak belefér -> ezt pedig a kávák minimalizálásával lehet elérni.

Kifejezetten jó, ha van egy felület a telefonon, ahol meg lehet fogni anélkül, hogy elcsúszna-mászna valami.
Nem akarok olyan telefont, aminek lassan az oldala is érintőkijelző.
Akinek nem csirkeláb-szerű keze van és/vagy aktív mozgás, munka, whatever közben is használni akarja a telefonját egy kézzel, az tudja, miről beszélek.

Mindig van a környezetemben néhány ilyen telefonméret-panaszkodó.
Én úgy döntöttem, hogy nem olyan hiperfontos ez végeredményben, hogy kicsi-e vagy nagy-e a telefon. Így inkább megszoktam, hogy nagy, és erre rendezkedtem be.
Olyan komoly kompromisszumokat kellett megkötnöm, hogy pl. nem fér már be a keróstáskába mint a régiek, ezért mezzsebbe kell tennem. Meg kellett vennem 1500 Ft-ért egy másfajta futó-övtáskát, amiben rendesen elfér.

Aztán mégis csak van mindig valahogy. Jobban érdekel, hogy faszább a kamera pl. mint a korábbiakban. Meg elfér benne egy tisztességesebb kapacitású akksi.
Felesleges e köré szerintem vallást csinálni.

Szerkesztve: 2021. 06. 23., sze – 15:36

Amugy nagyon keves marketingmunkaval a legmagasabb eladasokat produkalo modell is lehetett volna. Meg se probaltak igazan. A sima iPhone 12-vel egyidoben kellett volna elkezdeni arulni eleve, nem a Pro Max-szal.

Nem akartak, hogy ez az amugy kiraly keszulek es meret jol teljesitsen. Csak meg akartak mutatni, hogy "hulye hangos kisebbseg akar csak telefon meretu telefont a tabletmeretu helyett". Ami azert is hibas strategia, mert igy iPadbol is kevesebbet fognak tudni eladni: tablet meretu telefon melle minek?

Nem hordok semmiféle táskát vagy zsákot magamnál és gyalogosan közlekedem, így a telefon nadrágzsebben van nálam. Innentől kezdve nem mindegy, mekkora vagy mennyire nehéz - arról nem beszélve, hogy nem hogy lapátkezem nincs, de kifejezetten keskeny kézfej és hosszú, vékony ujjak jellemeznek. Nem vallás, vagy egyéb oka van annak, hogy máig egy eleve használtan beszerzett SONY Xperia Z2 Compact készüléket használok, hanem életvitel illetve ergonómia. Megkockáztatom, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Rétegigény, meglehet, de arra szavazok majd a tárcámmal, aki kiszolgálja. (Laptopot hátizsákban hordok, ha kell és már régóta nincs tabletem, sem desktopom.)

A Samsungnak pl. keskenyek a nagy készülékei így könnyebb átfogni őket kisebb kézzel is.
Szerintem simán megszoknál egy hét alatt akármilyen telefont.
Biztos vagyok benne, hogy overall többet kell szopni egy hulladék Xperiával. Illetve jogos: kevesebbet. Mert inkább elő se veszed.

Nekem is ,,fájt" az átállás a nagyobb telefonra, kétszer is. A kis megszokott dolgok, tudom én. De aztán érdekelt ez kb. egy hétig és elengedtem. Aztán azóta is csak van mindig valahogy. ;-)

arra szavazok majd a tárcámmal, aki kiszolgálja

Szerintem meg az van, hogy van kirántott hús krumplival. Fintoroghatsz, de előbb-utóbb úgyis meg fogod enni, ha éhes leszel.

Szokásokon is múlik.
Olyan gatyát kell hordani, amiben van rendes, a telefonnak való zseb.
A ruhagyártók elég jól lekövették az ebbéli igényeket.

Mindig vannak, akiknek semmi se jó. Aztán csodálkoznak, hogy kemény nekik az élet.
Kár ilyen fasságokból, mint egy telefon ennyit kihozni. Főleg hogy úgyse nagyon van más választás. Vagy csak más kompromisszumok árán.

olyan nadrágot viselek amin telefonnak való zseb van, nem 7-8 inches tabletnek. valamint nem a telefonomnak fogom az öltözködési szokásaimat alakítani. ennyire nem vagyok fanatikus. nem azt írtam, hogy semmi se jó. jelenleg olyan méretű telefont használok ami nagyon is jó, de nem tudok igazat adni abban hogy bármit meg lehet és meg is kell szokni.

Ugyanakkor viszont várhatóan lesz iPhone 13 mini is.

Elképzelhető. Vagyis a 12 gyártásának leállítása inkább arról szól, hogy a becslések szerint van már annyi legyártott modell, hogy ha szeptemberig nem készítenek újat, akkor a meglévőkkel ki tudják elégíteni az igényt, nem pedig arról, hogy zsákutcának tartanák a minit.