HUP 8.x - ismert hibák listája #2

Fórumok

Hozzászólások

Jelenlévő felhasználók blokk a főoldalon nem / random / esetlegesen frissül, így pontatlan felhasználószámot mutat. Ha nyomok egy gyorsítótár törlést, akkor jó lesz. Majd megint pontatlanná válik. Megint nyomok egy gyorsítótár törlést, megint jó ... Aztán megint nem.

trey @ gépház

Teljesen felesleges és nehezen értelmezhető is.

Ha itt most kijelentkezés nélkül bezárod a böngészőt, akkor arról az oldal nem kap értesìtést, szóval jelen vagy.

Valójában pedig nem, hiszen bezártad a böngészőt.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Azt hiszem, hogy így működik 15 percces időközzel. De ha azt nézed, amit írtam fent, akkor igazából az se fontos.

Lehet, hogy túl van gyorsítótárazva, de talán fontosabb az, hogy gyorsabb legyen az oldal.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Random szar az új hozzászólás mutató. Betöltöm az oldalt, várok, nem jó. Vagy nem mutat újat, de van új, vagy az összeset újnak mutatja, de nincs, vagy csak kevesebb új van valójában. Ritkán jön elő, kb 10/1 alaklommal. Nincs tiltva semmi szar a hupon, default beállítások. Aktuális vivaldi böngésző, azaz chromium. 

Plusz lassú az egész oldal úgy általában, nem vészesen, de a nyújtott vizuális élményhez képest legalább indokolatlanul. Meg ugrál, főleg mobilon, ez gondolom a twitter dobozok betöltögetése miatt. Nem, más oldalon ezt nem érzem. Valami fos szkript akadhat be nálam?

Aah, leszarom.

Ezt az új hozzászólást dolgot nem tudom kezelni, mert nálam működik. A hozzászólások kezelése a legtöbb esetben jól működik, plusz semmi konkrét infó nincs arról, hogy a hibát hogyan lehet triggerelni. Bármi kliensoldali hiba lehet, én már nem tervezek vele foglalkozni.

Az oldala ugrálása a twitter dobozok miatt van, aminek a magasságát Javascript állítja be. Ezt majd az tudja jól beállítani, aki ért a frontendhez.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Az oldala ugrálása a twitter dobozok miatt van, aminek a magasságát Javascript állítja be.

 

Ezt "elegansan" ugy lehetne megcsinalni, hogy adnal egy fix magassagot a doboznak, es miutan az osszes doboz betoltodott, akkor ezt a fix magassagot torolned (javascriptbol).

 

Igy is ugrana, de csak 1x.

A mostanival az a legnagyobb baj, hogy folyamatosan ugral amig az utolso twitter doboz is be nem toltodott.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Blog szekció

Probléma: sokan a bevezető dobozba írnak mindent, képeket linkelnek stb. Így túl sok mindent jelenít meg a blog nézet. Mobilon nagyon zavaró.

Javaslat:

  1. bevezető dobozhoz karakter limit, csak néhány mondatnyit/sornyit lehessen beírni
  2. bevezető dobozba kép beszúrás, mindenféle beépülők (youtube, twitter) tiltása, menjenek azok a törzs dobozba

Nem találtam hup8req topicot, kérések eddig is voltak a hup8bug-ban.

Mobilon nagyon sokat kell görgetni, mire jön a következő blog, ha minden a bevezetőbe van hányva. Most a felesleges kép meg beépülő betöltések miatti adatforgalmat hagyjuk, de az emiatti rángásokat nem kedvelem... Átpörgetem a kilométer álatalam nem érdekelt blogokat, találok egyet ami érdekelne, de mielőtt rányomnék, hogy azt töltse be, elugrik, mert betöltött egy képet, vagy beépülőt, ami igényesssen a bevezető dobozba van okádva.

Nem tudom érdekel-e mást a probléma, ha nem hát nyilván #evvan #worksforeverybody, nem leszek öngyilkos ;)

A hozzászólás szerkesztése oldalon a "Hozzászólás megtekintése" link valószínűleg rossz formátumú: https://hup.hu/comment/1234567. A helyes ez az elkúrt formátum lenne: https://hup.hu/comment/1234567#comment-1234567.

Számomra a "Hozzászólás megtekintése" funkció létjogosultsága eleve kérdéses.

:)

Amikor új hozzászólást akarok írni, akár a lap alján, akár egy másik hozzászólásra új lapon, akkor az "Értseítés új hozzászólások beküldésekor" checkbox alatt megjelenik még két rádiógomb hogy  "Minden hozzászólás" / "Válaszok a hozzászólásomra", aztán azokat később eltünteti.

Úgy látom, hogy minden kimenő link nofollow a HUP-on, de a Google szerint ez így nem helyes.

Itt van, hogy mit ajánl a Google: https://developers.google.com/search/docs/advanced/guidelines/qualify-o…

Ez alapján így kellene kezelni a kimenő linkeket:

A főoldalon lévő, nem szponzorált cikkek törzsében lévő linkek azok sima linkek legyenek, tehát ne legyen rajta nofollow, pl:

<a href="https://example.com/">Ez egy kimenő link</a>

Ha van egy hirdetés az oldalon, és kimenő link mutat egy hirdetőre, akkor meg kell jelölni hogy a rel="sponsored" kóddal:

<a href="https://example.com/" rel="sponsored">Ez egy fizetett hirdetés, a kimenő link a hirdetőre mutat</a>

A hozzászólásokban, valamint a felhasználók által létrehozott fórumbejegyezésekben, blogbejegyzésekben, és az összes fórumhozzászólásban, bloghozzászólásban lévő kimenő linkek azok felhasználól által generált linkek, ilyenkor a Google szerint ezeket nem a nofollow, hanem az ugc kulcsszóval kell megjelölni:

<a href="https://example.com/" rel="ugc">Ez egy user-generated content (UGC) link, amit a regisztrált felhasználók hoznak létre</a>

A https://hup.hu/forum azt írja ki az utolsó hozzászólás idejére, hogy "1 hónap ideje" meg "13 óra 30 perc ideje".

Szerintem "1 hónappal ezelőtt" meg "13 óra 30 perccel ezelőtt" lenne magyarul.

Ez nem egy teszt hozzászólás. De.

:)

Előnézet funkció használata után beküldött hozzászólás esetén a "friss hozzászólások" listában annak a szövegnek az eleje jelenik meg, ami a hozzászólás legelső előnézetekor volt a szerkesztő mezőbe írva. Akkor is, ha az ember szerkesztés közben többször használja az előnézet funkciót. (Rémlik, hogy már volt jelentve (a régi topikban nem látom).)

:)

Feature request: látszódjanak a moderátori szerkesztések a cikkeken és a hozzászólásokon-- lehessen tudni, hogy az adott szöveget ki is írta.

Feature request: hozzászólás törlése gomb