5pin power sw to 2pin power sw? Ez így működhet?

Fórumok

Sziasztok,

Vettem egy alaplapot de nincs hozzá bekapcsoló gomb, és Magyarországon nem is igazán találtam elérhetőt. Van egy régi gépem amit nem használok , ezért abból kiszedtem ezt a modult viszont ez 5 pin-es. Nekem ebből csak a 2 pin bekapcsolóra van szükséges (új alaplapon 9 pines változat van) , ezért arra gondoltam hogy akár működhet is a csatolt képen megjelenített példa. Arról nincs tudásom hogy hova kell földelés , mivan ha összes összeér , mi süti ki stb , ezért lenne szükségem egy picit a segítségetekre.

Láttam olyan megoldást is hogy csavarhúzót tesznek oda , és így összeér. Ebből akadhat probléma ? Mondjuk mi történne ha mind a 9 pin érinti egyszerre ? Az alaplapnak lehet baja ettől ? Választ előre is köszönöm.

https://ibb.co/3MWDg9S

5pin to 2 pin

Hozzászólások

A 6-os és a 8-as közé köss egy nyomógombot, ha az a rajz, amit linkeltél, a te alaplapod valóságát rögzíti.

Az a kérdésed, hogy a géped házának 5 pólusú csatlakozójának mi a lábkiosztása? Ha nincs róla doksid, mérd meg! Utána csinálj egy kis átalakítót a ház csatlakozója és az alaplap csatlakozója közé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szóval van nyomógombom , ez az 5 pines eszköz , amit ha jól gondolok , a fekete és citromsárga felel a bekapcsolásért , a többi tehát nem létfontosságú. Az a tervem hogy ezt ráteszem a 9 pinesre   , úgy ahogy a képen (igen az alaplapomon 6-8 as a pwr sw). Így ebben az esetben a bekapcsológomnak a többi pinje a levegőben lesz , ez nem baj ?

Nem baj. Legfeljebb nem lesz reset switch-ed, nem lesz power LED-ed, HDD LED-ed. Ezek nélkül működik a gép, csak nem látod, ha be van kapcsolva, vagy kommunikál a háttértárral. Meg resetet sem tudsz neki adni, ha megdöglik. De ezek nélkül lehet élni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Magyarországon nem is igazán találtam elérhetőt

 Az egész országban nem találtál egy darab nyomógombot sem? Kerestem neked egyet, de amilyen nomógombhiány van az országban, sietned kell, hamar elfogyhat. :P

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elektronikai alkatrészek tudtommal nincsenek a PCX-ben, Aqua-ban, szóval rossz helyen nézted. Inget is lehet venni Tescoban, de nem oda indulnék, ha inget szeretnék venni.

Viszont idő ide vagy oda: két szál vezetékre, forrasztóónra, forrasztópákára, nedves szivacsra, zsugorcsőre, Berg csatlakozóhüvelyre és persze a nyomógombra szükséged lesz. No, meg egy fúrógépre megfeleő átmérőjű fúrószárral, hogy a ház előlapjára felszerelhesd a nyomógombot.

Apropó, annak a házbak nincs nyomógomb az előlapján, amelybe beraktad ezt az alaplapot? Mert ha van, lehet, ahhoz csinálnék megfelelő átalakítót, ha nem lenne kompatibilis a csatlakozó az alaplappal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha nem házban lesz, akkor lehet, hogy nem desktop. Ha így van, akkor állítsd be a BIOS setup-ban, hogy power loss után, amikor visszajön a táp, kapcsolódjon be a gép. Így bekapcsológomb nélkül, amint megkapja a 230 V-ot, illetve bekapcsolják a tápegységen a billenőkapcsolót, egyből boot-ol a gép.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Láttam olyan megoldást is hogy csavarhúzót tesznek oda , és így összeér. Ebből akadhat probléma ?"

Locsemege mindent megvalaszolt mar, csak ezt nem: igen, ez a modszer mukodik ki- es bekapcsolashoz. Anno eleg sokszor folyamodtam ehhez kulonbozo gepek szerelesekor.

Azt viszont nem tudom,h mi tortenne,ha 9-hez erintened oda egyszerre, de ehhez jo nagy pancsernek kell lenni. Akkor mar inkabb dugd ra a 2 vegre az 5 pinest (akar ugy is,hogy a fele lelog,ergo tenyleg csak ket labon van rajta), es a ket "aktiv" kabelt erintsd ossze. Ugyanaz,mintha csavarhuzoznal.

Minden Dell-en ilyen. Citromot és pirosat összecsavarod, aztán a kapcsolóra kötöd. A kapcsoló másik sarka a feketére megy.