[KIEGÉSZÍTVE] Leállt az eeszt.gov.hu

Fórumok

Gondolom a Pfizer oltásra történő időpont foglalás lehetősége miatt.

Pedig elég jól titokban tartották. Reggel, amikor még sikerült elérnem az oldalt, az információk között nem lehetett olvasni, hogy mára a Pfizerre is lehet időpontot foglalni. Én is csak a sajtóból tudtam meg...

Kiegészítés:

Időközben elkészült ez a honlap, amely folyamatosan (10 másodpercenként) ellenőrzi, hogy éppen elérhető-e az eeszt.gov.hu oldal, és hogy lehet-e éppen Pfizer oltásra időpontot foglalni. Az oldalt nyitva kell hagyni, hogy akár élőbeszédben is közölje (Müller Cecília hangján?), ha igen. :-)

Hozzászólások

Lagzi-huszárok is. Belengették, hogy 5M beoltott esetén újraindulhatnak az esküvők utáni parasztdiszkók (tánc: matt részegen, egyet jobbra, egyet balra :D). Már sápítoztak a leendő arák, hogy "jáj, mi lesz azokkal, akinek nem lesz igazolványuk".

trey @ gépház

Ez így van szerintem is.
Viszont reggel, ahogy felébred, olvas, örül, próbál időpontot foglalni, de nem megy. (Nem lehet, hogy már minden időpontot lefoglaltak?)

Telex cikk idézet:

"...Péntek hajnalban kollégánk rokonának is sikerült időpontot foglalnia Pfizerre, pár órával később, reggel fél 7 körül egy gyors körbenézésben már nem sikerült időpontot találni rá, végül már az EESZT oldala is akadozott és lefagyott."

Szijjártó többet portyázhatna nyugat felé.

Megint valami kibertámadás lesz ez :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-operativ-torzs-online-sajtotajekoztatoj…

Mondjuk nem kellett nagy jóstehetségnek lenni az eddgi 'terheléses támadás' nyilatkozat után. Szánalmas, hogy mindig ezzel jönnek, amikor elrontanak valamit. Egy ilyen hárító nyilatkozat után ki kéne rúgni, aki ilyet mond.

https://www.origo.hu/itthon/20210430-operativ-torzs-tajekoztato-2021-ap…

"
Pénteken terheléses támadás érte az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) honlapját. A rendszer helyreállítása folyamatban van, amint sikerült helyreállítani, értesítik a lakosságot 
"

Trey "mindenfasza" Gábornak biztosan működik :)

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Ezért mentem (és megyek) görög szigetekre. Ráadásul, már jelezték a görögök, hogy telibeszarják, hogy mivel vannak az emberek oltva.

De az Adriával sem lesz baj, hiszen az almighty EMA által engedélyezett Astrazeneca-val oltottak :D :D :D

trey @ gépház

tudomanyos? :DD

miert kellene tudomanyosan megmagyarazni, hogy az emberek a tapasztalati tenyekbol vonjak le a fenti megallapitasukat.

egyebkent nem a jo, nem jo, hanem a megbizok, kevesbe bizk meg benne a jobb fogalom.

raadasul a keleti vs nyugati relacio is hamis. eleg ha csak japanra es/vagy del-koreara gondolsz.

 

itt inkabb a (fel)diktaturak vs demokraciak altal kozvetitett dologrol van szo.

Biztosan rendkívül jó élmény, amikor először a kezedbe veszed, digitalizálod Apple/Google Pay-be, és elteszed a szekrénybe, hogy 5 év múlva, lejáratkor kidobd. :)

Egyébként az egy roppant ügyes húzás, hogy kb. sosem volt ilyen olcsó gazdagnak látszani, és erre biztosan sokan fognak harapni. No sarcasm intended.

Jaaaa, akkor ezért nyomja ezt a Revolut is. Nem értettem miért tolja a képembe többféle módon is az app, hogy ugyan legyen már luxury metal cardom, főleg, hogy a virtuális előnyök miatt használom az egészet. Most esett le, hogy ez is csak egy ostoba trend.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Melyik? Centurion? Az még talán nem. :)

Egyébként amióta pár ezer forintos egyszeri díjért bárki kaphat Visa Infinite-et, azóta szerintem a bankkártyával való menőzés lehetősége jelentősen csökkent. A legtehetősebb ismerősöm (legalábbis, akiről tudom :)) ha jól rémlik valami random hétköznapi Mastercarddal szaladgál, amin két ember labdázik. Igaz, ő szereti a dolgait mikromenedzselni, így a concierge, stb. nem ér meg neki évi 5000 dolláros Amex tagsági díjat.

szerk: nem labda, frizbi :)

Úgy tűnik, hogy valami változott, mert a (megújult) nyitóoldal újra elérhető.
Onnan viszont nemigen megy tovább...

Orbán nyilatkozata tehette be a kaput, amikor azt mondta, hogy csak ma lehet a pfizerre jelentkezni mert utána hetekig nem lesz, mert elteszik 16-18 éveseknek

Az fasza. Pont tegnap kértem időpontot, Sinopharm-ra. Ha ezt tudom, hogy mától van Pfizer, akkor még vártam volna :S
Vajon az oltóponton még kérhetek mást? (kétlem).

Btw, pont ma hallottam, hogy elvileg a cukorbetegek nem kapnak Sinopharm-t, hanem Pfizer-t.
De hát ugye nekem Sinopharm regem van, akkor most mit csináljak? :D

Lehet szarok bele, adják be a kínait. Azt adják a legkisebb tűvel, a legkisebb adagban, talán meg sem érzi a szervezetem. Megjön a kártya, szabad leszek, aztán a többi oltásra el sem megyek. 

Nem irigy vagyok, hanem van 256 féle vakcina, amikről minden nap jön valami hír (jellemzően negatív).
Pfizer-ről most az jött, hogy három oltás kell belőle rövid időn belül, aztán másfél évente emlékeztető oltás. Ergo a Pfizer-esek életük végéig járhatnak oltásra?

Inkább legyen még egy év teljes korlátozás, és az idő alatt fejlesszenek még a vakcinákon, mint hogy a már milliós beoltások után derüljenek ki dolgok. 
És talán ennyi idő alatt lenne egyszer beadandó vakcina is.
Meg ha többféle is lenne, akkor a teljes palettából lehessen választani. És persze egy oldalon összegyűjtve, részletesen leírva minden az egyes oltóanyagokról. Ne wikipédiáról, meg ilyen-olyan oldalakról kelljen informálódni, amiknek igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. 

Inkább legyen még egy év teljes korlátozás, és az idő alatt fejlesszenek még a vakcinákon, mint hogy a már milliós beoltások után derüljenek ki dolgok.

Ha még lenne egy év korlátozás, akkor utána már nem maradna semmi, ami kinyithatna. Gondolj csak abba bele, hogy minimális korlátozással el lehet most lenni, ha nem kérsz oltást, és inkább cukorbetegként is bejelentkeztél a kínaira, csak hogy kapj egy kártyát miatta (miközben heteken belül kaphatnál sokkal jobb oltást is). Nem reális, hogy inkább valaki még egy évig korlátozások között akarjon érni, ha már a többségnek két további hét sem fér bele. 

Nagy Péter

A propaganda azért kezdte el ezt híresztelni, mert a Sinopharmról már hamarabb elkezdtek jönni a hírek, hogy sokaknak nem ad elegendő védettséget a két dózis és kell egy harmadik. A Pfizerről jelenleg azt feltételezik, hogy kb. 8-10 hónappal később kell az emlékeztető oltás, és utána egy-másfél évente. Messze nem ugyanaz a helyzet, de ha összemossák a kettőt, akkor továbbra is lehet harsogni, hogy mindegyik jó, sőt, mint megtudtuk a csodálatos táblázatból, legjobb a szputnyik, utána szorosan a kínai, az összes többi rosszabb, és legrosszabb a Pfizer.

Ékes példája annak, hogy lehet statisztikával marha nagyot hazudni.

Sokan megjárták, ez tényleg érthetetlen. A kínait 3 nappal előre lehetett tudni, ezt meg az utolsó pillanatban dobják be. 

Telefonon amúgy még lemondhatod, illetve a neten lehet foglalni online AstraZeneca oltásra is (tudtommal azt is kaphatod cukorbetegként). De ki is kell tölteni egy lapot ott, az oltás előtt: ha beírod, hogy cukorbeteg vagy, lehet be sem adják a kínait. 

Nagy Péter

most jottem a patikabol..az eeszt leallasa nem csak a regisztraciot tette taccsra, de az egesz orszagra nezve a felhobol valo receptigenylest is..

Ilyenek az akciós termékekre triggerelődő emberek. Ezekkel van tele Lidl, amikor kijön az akciós újság és nem tudsz tőlük egy kiflit venni nyugodtan, ezek miatt van tele Mediamarkt, ha akció van, ezek állnak sorban hosszan, ha akciós a csirkefarhát.

Futnak, rohannak, mert "100 ezer, csak egy napig" akció van. Balfaszok.

akció, akciÓ, AKCIÓÓÓÓ! Centrumakcióóóóóó!

trey @ gépház

Csak hogy segítsek:

>>>> az eeszt leallasa nem csak a regisztraciot tette taccsra, de az egesz orszagra nezve a felhobol valo receptigenylest is..

Ere te:

>>>Ilyenek az akciós termékekre triggerelődő emberek. Ezekkel van tele Lidl, amikor kijön az akciós újság és nem tudsz tőlük egy kiflit venni nyugodtan, ezek miatt van tele Mediamarkt, ha akció van, ezek állnak sorban hosszan, ha akciós a csirkefarhát.

Most persze mondhatod, hogy te nem azokra értetted a jelződet, akiknek problémájuk lett abból, hogy nincs receptjük, de ez a te hülyeséged.

Akkor van csak kígyózó sor, ha olyat adnak, amire van igény. Ha holnap-holnaputánra meghirdetnék még 100-100 ezer adagot, akkor ugyanúgy állna a sor érte. 
A kínai vakcinára is 3 napra volt akciózva eredetileg, és csak korlátozott 300 ezer darab. Mégis bármikor tudtál magadnak 5 perccel későbbre is időpontot foglalni, sehol nem volt tömeg.

Nem csak az kell, hogy akció legyen, hanem az is, hogy amúgy legyen igény a termékre. Az is beszédes, hogy amelyik oltóponton sorszámot adtak, hogy meddig lehet Pfizert kapni, ott a sor további része tovább állt, pedig Sinopharmot még kaphattak volna ők is.

Én amúgy a Jansen vakcinájának örülnék a legjobban, mert letudnám 1 körben, és biztosan elfogadják az USA-ba utazáskor is (amire idén lehet szükségem lesz), de arról még semmit nem tudni.

Nagy Péter

De tudjuk, hogy nem teljesítette a gyártó az vállalását. 

"Brüsszel által megrendelt vakcinák közül kiesett a Janssen, így 500 ezerrel kevesebb adagra lehet számítani. A kormány tárgyalásokat folytat, hogy a lehető leggyorsabban pótolják a kiesett oltóanyagot"

https://www.hetek.hu/cikkek/online/felmillioval-adag-vakcinaval-keveseb…

Azt nem, de azt is tudjuk, hogy 28 800 adag már itt van egy ideje, tegnap is érkezett még 28 ezer, de időpontot foglalni rá még nem lehet, és nem is tudni, hogy kinek szánják.

Pedig 56 ezer embernek lehetne vele letudni a teljes oltását, akár egyetlen nap alatt.

Nagy Péter

Az EU lemondta a pótlólagos adagokat. Az már megrendelt janssen vakcinákat ez nem érinti, azok késve de valamikor meg fognak érkezni. A honvédségi oltóbuszok most szerintem más vakcinákkal járnak kétszer egy helyett. Így később még bekerülhet az időpontfoglalásos rendszerbe. Az astrazeneca vakcina várhatóan elfogadott lesz Amerikában, arra lehet időpontot foglalni. Viszont 12 hét van a két oltás között ennél a vakcinánál.

"Viszont 12 hét van a két oltás között ennél a vakcinánál."
Mától nem, megint módosult a protokoll, 4-12 hét lehet, kérheted attól, aki beoltott, hogy bírálja felül a 12 hetet. Ezt ma jelentette be Müller Cecília.
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-tisztifoorvos-ne-valogassana…

nem. ilyenekek a sogorkoma, NERhaverek altal keszitett rendszerek, ahol nem a tudas es megbizhatosag, hanem az ismerettseg es a visszaosztott kozpenz szamit egy tender elnyeresenel...

 

ha a balfasz fejleszto egy szaros regisztracios rendszert a milliok altal hasznalt eeszt-vel osszegyogyitva tud csak megcsinalni, akkor fordul elo ilyesmi.

https://hvg.hu/itthon/20210430_A_teljes_egeszsegugyi_rendszert_bedontot…

Reggel óta nem működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér orvosoknak, mentősöknek és patikusoknak szóló része sem. Ameddig nem áll vissza minden, az orvosok le sem tudják kérni a betegadatokat.

"Az operatív törzs szerint rendkívüli terheléses támadás történt."
megnézték egyidőben 10-en az oldalt? xD

Naná, hogy nem csináltak tisztelgéses oldalt, mert akkor nem lehetett volna ellopni pár milliót. Így viszont a fejlesztésre fordítandó összeg nagy része valaki zsebében landolhatott.

EESZT RSS

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek 2021. április 30-án 9 óra 10 perc óta lassabban érhetőek el.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás elérhetőségének visszaállításán.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

EESZT Üzemeltetés

https://rss.office.eeszt.gov.hu/rss/eeszt/88

Jó munkához idő kell ;) (legalább bizonyos része megy :P)

Kedves Trey, nem az a kérdés, hogy valami nyugati vagy keleti vakcina. EGY DOLOG lényeges: az EU-ban engedélyezték vagy sem? Ha sumákolás van és nincs normális doksi, nem engedélyezett. Mivel EU tagországban élek, ezért EU-ban engedélyezett vakcinával oltakozom. Persze, tudom hogy előnyös a kínai, mert a NER-es haverjaid betegre keresik magukat rajta, de ez számomra nem szempont.

Pl. AstraZeneca (kibaszta eddig: Norvégia, Dánia ... ), Janssen (még meg se jött már kivonták a forgalomból) ....

:D :D :D

Jól be lett vizsgálva! EMA plecsnis, 444-felszopott!

Mire garancia neked ez a vészhelyzeti engedélyezés sebtében? Pontosan az van, amit írtam. Nyugat-sérült emberek fejében él egy kép, hogy a nyugati csak jó lehet. Nincs itt semmi más, mit hit.

trey @ gépház

Csak tudod mi a különbség: van visszacsatolás, és ha valami para van, akkor foglalkoznak vele. Te meg benyalod a minden nagyon szép, minden nagyon jó maszlagot. Kritika ebben a rendszerben nem létezik. Csak hogy nyeld be a fost, ennyi a lényeg. :) De van rá vevő bőven, nincs itt gond, ugye-ugye?

Megy ám a csapkodás jobbra-balra ... Mi van, nem jutott akciós Pfizer? Mitől vagy frusztrált ennyire? :D

Fuss a kórházakhoz, hátha 5-6 óra sorban állással még kapsz, aztán mehet a jaszkari, hogy téged azzal oltottak be.

trey @ gépház

Nem Pfizer, hanem Moderna, és nem soron kívül. :) Mondtam én, hogy neked az EÜ-s emberek a fekete rabszolgák, akik csak kiszolgálják a NER-es haverjaidat, ugye-ugye? Ezek a rabszolgák csak a szükséges rossz, mi? Egy ideális világban csak a NER-es pénzkasza haverokra van szükség, másra nem.

EESZT: beker költség 20 milliárd Ft, Béker-Soft Informatikai Kft. Minden forintot megért! 

Az is közpénzből megy? :D

Van ám azért különbség a két leállás között, csak ezt már nehéz lenne belátni, ugye? A Google esetében volt egy hibás beállítás, amitől lett negyedórás - órás leállás. A mi narancsunk meg azért sokkal savanyúbb, mert ott sokkal hosszabb időre állt le "minden is", csak azért, mert használni akarták, csak azért, mert volt egy felhívás keringőre, és ez a megszokottnál kicsit többeket érdekelt (biztosan meccsre akartak menni a hétvégén, hogy láthassák a vezért élőben szotyizni).

A Google-nél is kerestek valakit, akinek elég mély a hangja, hogy terheléses támadást tudjon kiáltani?

Szerkesztve: 2021. 04. 30., p – 14:26

Megoldották úgy, hogy megszüntették az oltás regisztrációt 14 óra körül:

https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Előtte még lehetett regisztrálni, persze nem jutott túl az első oldalon semmi nekem, 10-20 perces oldalbetöltődéssel sem, már az oldal sincs ott:
"Nem található oldal" a fejléce, ha újratöltöm a meglévő, még délelőttig működő oldalt.

Így nézett ki még 14 óra előtt az oldal, a TAJ szám és a születési dátum bekérő űrlappal:

https://web.archive.org/web/20210422205135/https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Most már ez sincs. Amúgy is elfogyott a Pfizer már, aki az első oltásért menne.

Az oldal forrása is megérne egy külön témát... az első 200 sorban 2 sor tartalom van.

Miért nincs az államnak olyan informatikusa, aki meg tudná oldani, hogy működjön egy regisztrációs űrlap? (Költői kérdés.)

Sakk-matt,
KaTT :)

Végigolvasva a topikot egyetlen gondom van csak. Újat nem mond senki, viszont a hangnem nagyon elment alpáriba. Biztos, hogy ez jó?

Szerkesztve: 2021. 04. 30., p – 18:13

hány topicja van ennek? vazeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ne legyetek már ilyen naivak... ha elérjük a számot, amivel lehet fradi meccset csinálni vagy amit bármilyen cél miatt jól el lehet adni, akkor a többiekre már nincs szükség. Sajnálom, akinek nem jutott Pfizer, az így járt :-)

 

 

 

Most Orbán Viktor ismét mert nagyot mondani. Április 30-án reggel a közrádióban lenyilatkozta, hogy május elsején lazítunk, mert pénteken elérjük a 4 millió beoltottat. Lehet menni uszodába, színházba, sőt, meccsre is, ráadásul történetesen utolsó hazai meccsét játssza ebben a szezonban a történetesen már bajnok Kubatov-csapat, a Fradi.

 

 

Közben vélhetően már csütörtök éjjel világosan láthatta minden érintett, hogy ez nem akármilyen kihívás. Mert csütörtök estére csak 3 913 550 beoltott volt (ezt némi nyelvbotlással, de Orbán is elmondta a rádióban), vagyis a pénteki feladat 86 450 oltás beadása lett. Ez nem lehetetlen, de sok

[...]

Nem volt más hátra, be kellett vetni a csodafegyvert: a Pfizert.

Ami a kormány szerint ugyan messze nem olyan jó, mint a kínai, de a nép hülye, könnyen összezavarják az agyát a szakértők, vagy az, hogy ezt kapták az egészségügyi dolgozók és a futballisták is.

[...]

nnentől az történt, amit várni lehetett: oltáshiszti, oltáskáosz. Fórumokban, emailekben, cseteken terjedő információk kora hajnalban, majd fél 7 körül összeomló online felület. Természetesen ismét elővették a túlterheléses támadásos szöveget, ahogy az elmúlt egy évben mindig – hiszen az elmúlt egy évben minden ilyen kampányszerű bejelentés után eszméletlenül gyorsan összeomlott az arra kitalált/fejlesztett/kijelölt felület;

https://telex.hu/velemeny/2021/04/30/orban-viktor-es-a-tomeges-oltaskao…

Szerkesztve: 2021. 05. 01., szo – 10:17

Ilyenkor mi van ?

A héten regisztráltam  a 2005.02.06 -án  született fiamat oltásra.

https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/index.jsp -oldalon lekérdezve a fiam adataival a válasz IGEN.

"IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartjuk Önt, mint oltandó személyt."

De itt : https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas  mégsem tudok időpontot foglalni a 16 és fél éves fiamnak !!!

"Ön nem jogosult oltás időpont foglalásra, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges!"

A 16 és fél éves fiú hogy lenne beoltva ??  Nem repetázni akar .. Most szeretnénk ezt intézni ..

Küldtem most a helpdesk.eeszt@okfo.gov.hu  címre ezzel kapcsoltban a fenti szöveggel egy levelet.

Hátha válaszolnak, bár nem hiszem ..

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mar-16-18-eves-fiatalokat-lehet-regis…

Az a 18 év alatti, aki a fenti időpontot megelőzően regisztrált, de csak most vált jogosulttá a regisztrációra, annak újból szükséges regisztrálnia, mivel a  korábbi regisztrációját 2021. április 30-án reggel 8 óra előtt érvényes adatkezelési tájékoztató szerint törölni kellett.

Akkor hogy lehet, hogy az ellenőrzésnél meg IGEN -nel válaszolt ma többször is ??

Na most próbálta regelni újra és nem enged, mert már benne van az adatbázisukban az adat.

A fiam most modta, hogy tegnap dél körül regisztrálta be újra magát, a fenti cikk alapján ...

Tehát IGEN , benne van az adatbázisban, de időpontot foglalni még sem tud.

PATT HELYZET !!

Ugyanazzal az email címmel próbálta amivel eredetileg regisztrált? (mert köztudott , hogy Magyarországon az az elsődleges személyi azonosítószám erősebb mint a TAJ szám :))

Én megpróbálnám másik email címmel, hogy úgy megeszi-e.

Szerk.: Látom már újraregisztrált, akkor passz. :)

Szerkesztve: 2021. 05. 05., sze – 13:10

"Kiegészítés:

Időközben elkészült ez a honlap, amely folyamatosan (10 másodpercenként) ellenőrzi, hogy éppen elérhető-e az eeszt.gov.hu oldal..."
 

Megnyitom az oldalt ééés:

Resource Limit Is Reached
The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later.

Még az ellenőrző is alul lett méretezve xD

EESZT RSS

Ezúton értesítjük, hogy NISZ hálózati fennakadások miatt az EESZT szolgáltatások és a portálfelületek 2021. május 12. 08:30 óta korlátozottan érhetők el. 

 

A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek. Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be.

 

A gyógyszertári rendszerekben a receptkiadás funkció továbbra is zavartalanul elérhető.

 

Megértését és türelmét köszönjük!

https://rss.office.eeszt.gov.hu/rss/eeszt/91

Az üzemeltető macik :)

EESZT Üzemeltetés

A mai hír:

"144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni...” (HVG.HU)

A húgom még tavaly decemberben regisztrált, de ma még nem kapott erről SMS-t. Ennek ellenére megpróbáltam neki a Pfizerre időpontot kérni, és sikerült! :D

Ami problémás az oldalon az az, hogy minden időpont, még a már foglaltak is megjelennek a listában, így a május 15-i összes időpontot végig kellett próbálnom (és ez nem kevés volt), de mindegyikre azt írta ki, hogy az időpont foglalt. (Aztán végül május 16-ra sikerült egyet kilőnöm.)

Ráadásul, hogy még nehezebb legyen a dolog, minden foglalt időpont után egyszerűen visszaadta az üres űrlapot, így mindig újra kellett kezdeni a kitöltést...