Android TV - Live TV app

Fórumok

Sziasztok.

Az alabbi first world problemam lenne: Van egy nyaralonk amiben van par TV es egy Telekom IPTV+Internet csomag... Namarmost az IPTVhez adnak egy dobozt, es azzal megy ugyan a sok-sok adas, de ahhoz be kell kabelezni az egesz nyaralot, Eth mindenhova, maceras... Van nehany MiTV Android TV stickem es nehany Amazon FireTV dolgom. A MiTV androidTV-t futtat, HBO Go, Netflix, Youtube, Prime megy vele - ez nagyon szep es jo de a TV musorraa nem talalok egyszeru megoldast... A DigiTV app, az UPC / Vodafone Horizon Go app, a telekomGo app - egyik sem akar telepulni a MiTV stick-re pedig ezekre mind van elofizetesem.

  Tudnatok segiteni, hogy mi az az app amit fel is lehet tenni a MiTV stickre es hajlando is lejatszani life TV-t lehetoleg nem csak a kozszolgalati ingyenes dolgokat... Android TV browserbol megnyitni linkeket nem tul felhasznalobarat es vendegek, idosebb csaladtagok nem ertekelnek a raketamernoki vizsgas TVzes lehetoseget... Fel tudok meg tenni Kodi-t vagy Plex-et a Stickre - lehet azt kellene de akkor kodi pluginok stb... 

  A legbonyolultabb megoldas hogy felVPN-ezem a sticket es otthoni tvheadend-bol adok neki streamet de az nagyon fajdalmas es nincs kedvem szorozni vele... Ti hogyan neznetek Android TV- sticken Live TV-t 2021 Magyarorszagon ?

Koszi elore is.

Hozzászólások

Én mindenképpen kábelen (nálam kiválasztási szempont volt a kábeles LAN interface a TV okosítónál)! Akkor meg maradhat a STB...

Ezzel jopar problemam van: 

  - Viszonylag regik a TV-k es ne fogok 3 darab uj okosTV-t venni egy nyaraloba. 

  - Nem szivesen furkalom ossze a falat, kabelezek be 3 haloszobat, nappali-t, teraszt csak hogy Ethernet legyen mindehol - azert van az Unifi AP hogy tegye a dolgat...

  - Ha meg is tennem akkor lenne 2 eszkozom TV-nkent - SBT, es TV okosito (Xiaomi mibox) Halistennek a TV alapfuncioja nem menne, csak HDMI bement es valtogatni kellen az SBT es a Mibox kozott... 

Anyos leul TV-t nezni bekapcsolja - hangyak... Hmmm... Az meg OK hogy atvalt HDMI-re - node melyikre es ha csak egy HDMI van akkor csak SBT megy nincs Netflixem ? Vagy anyos eloveszi a masik taviranyitot es HDM Valtoval valt, aztan a harmadik taviranyitoval iranyitja az SBT boxot ?   Szep kilatas - 1 TV + SBT + Okosito + HDMI switcher + 4 taviranyito... 

Már én is nyitottam forumot azzal, hogy mi a francnak csinálják a magyar kábeles szolgáltatók, hogy applikációik dafke nem működnek Android TV-vel?! A megoldás Horizon Go app esetén, hogy belső kínai Android boxot kell venni, amin sima "tabletes" Android van és nem Android TV. A felület miatt nem kell aggódni, mert ugyanolyan jó és kényelmes mint az Androidtv launcher. A lényeg, hogy az app sima tabletnek lássa. A Horizon Go így már működik. 
Azon viszont valószínűleg a Netflix nem fog működni. KODI Netflix plugin viszont megoldás lehet.

DIGI-hez van KODI plugin. Azzal biztosan működik AndroidTV-n is. 

"mi a francnak csinálják a magyar kábeles szolgáltatók, hogy applikációik dafke nem működnek Android TV-vel?!"

Vélhetően direkt, minél kevesebben nézik a streaming alapú appokkal a tartalmakat, annál olcsóbb fenntartani ezt a nyűgből létrehozott dolgot. Tehát az okosok azt mondták hogy ha csak mobil eszközökön megy ez, akkor sokkal kisebb erőforrással kell tervezni.

Én ezeket a Kodi pluginokat hagynám a fenébe. Rengeteget szenvedtem netflixes, hbo gos, mittomén, ittott tévés dolgokkal. Ezek az apik folyton változnak, és folyamatos nyűg lesz frissiteni, újra konfigni, whatever. Hidd el a nem technikai emberek pillanatok alatt megutálják ezeket a dolgokat. Csak az official megoldás a jó. Pl. egy normális app android tv-re, már ha létezik olyan.

Kinek mi kényelmes. Ez valóban egyénfüggő. Mivel működőképes Horizon GO és utód vodatv KODI plugin valószínűleg soha nem lesz, ha nem akar két boxot valaki, ezért tartom kisebb rossz kompromisszumnak a magát tabletes Androidnak kiadó box-ot kábeltévés appra, és a KODI-t pluginnal mert  arra meg hivataos Netflix nincs. 

De lehet másnak két box a kényelmesebb, egy AndroidTV rendszerrel Netflixre és egy másik tablet Android rendszeres Box Horizonra és társaira. Illetve még hibrid megoldás lehet a tévés Netflix app használata, ha tud olyat a lapos. Akkor is elég egy tablet androidos box a Horizon Go-ra. 

"Kinek mi kényelmes."

Tapasztalatból mondom hogy nem technikai usereknek, nagymamának, szülőnek, feleségnek, stb., nem dobogtatja meg a szivét a kodi meg a custom hackelt plugin, még ha a miénket igen is. Az meg hogy hetente szétcsúszik az egész a f.szba, az meg egyenesen ellenérzéseket kelt, és ez nem is meglepő :)

Ezért mondom hogy a standard megoldásokra kell lőni. android tv (nem tákolt, hanem officiál), vagy apple tv, hivatalos set top box, bármi, de no hack. Aztán amit tud azt tudja. Én hosszú ideig próbáltam tákolni a kodinkat hogy mindent - is - tudjon, nem éri meg. Elnézést a plugin developerektől, nem az ő hibájuk. Légvárakat épitenek.

De ez cak az én nézetem a problémáról, nem biztos hogy minden esetre igaz.

Akkor a két Android boxos megoldás. Androidtv-sen (pl Xiaomi Mi Box S 4k) megy a Netflix, HBO, a kínai Androidoson meg megy a Horizon Go. Mindkettőn a hivatalos app Play-ből. Ha lenne egy közös távirányító ami kapcsolható a kettő box között még nem is annyira kényelmetlen, bár a hdmi bemenetek között is váltogatni kell. 

Szerkesztve: 2021. 04. 12., h – 15:43

Anyósoméknál úgy van telekom iptv/internet hogy a telekom ad annyi stb -t és powerline adaptert amennyi tévét szeretnél, azok szépen összekonfigják magukat automatikusan, és megy az oxigén. Nem kell se fúrni se kábelezni, megy a konnektorban az adat. Szerintem kérdezd meg ezt. Amúgy nincs más megoldás, minden bonyolult és hibalehetőségekkel teli lesz, az userek meg szivből utálni fogják.

Szerkesztve: 2021. 04. 12., h – 16:17

Ha a tv stick Android MI Stick eszközt jelent, azt csak mint biztos (azaz nem hamis) Chromecast alternatívát ajánlanám. Már a KODI bajosan működik pluginekkel vele, kevés az 1GB ram 2021-ben. Nem sokkal drágábban van Xiaomi Mi Box, illetve Mi Stick árában vannak azok a belső kínai Android Box-ok, amiken működik a Horizon GO és a többi kábeltévés app. 

Az igaz hogy a netes tartalmakat viszi, de ha pl. ext3-as vinyón csücsül néhány tartalom, akkor annyi. Tudomásom szerint semmilyen android cucc nem viszi az a külső HDD-s ext partíciókat. Én felmókoltam a routerre egy NFS-t, és azon keresztül tudom nézni, de érdekes módon az elavult Asus O!Play HDP-R1 mely alapból támogatja az ext3-at nem akadt, míg az MI Box S - az erősebb procival ellátott doboz - VLC, vagy Kodi néha laggol vagy akár le is áll. S mivel az NFS-t sem ismeri sok videólejátszó szoftver, így nincs más alternatíva.
Ha teszem azt most éppen váltanék a Digi optikára, akkor ugye még az NFS-nek is búcsút mondhatnék. Arra bajosan tennék fel egyedi firmware-t.
S igaz is. Volt egy kínai tv-boxom is - ez a nevük - az simán vitt mindent. Azt tettem fel rá amit akartam. Ok, így néha kellett hozzá egér. A Netflix is ment, de nem HD-ban. De az legalább nem szakadozott a vinyóról való lejátszás során.

Ha lenne egy 3 tévés nyaralóm, akkor pont nem tévé adást akarnék nézni. Hamarabb méznék egy filmet, sorozatot, mint hagyományos tévét

Adja ki az ördög... Home office munka azt jelenti a tavasz-nyár-ősz jó részét ott töltjük, hétvégente vagy jó gyakran jönnek látogatók - vagyis jöttek eddig - covid miatt majd meglatjuk.

A first world problémám hogy ha ledobom a laptopot nem akarok hackelni ha este valakinek Netflix vagy tv között van kedve válogatni 

A digis telefonos app tán tud chromecastra tévéadást küldeni, a mi stick egyben chromecast is.

A upc/voda talán behozza itthonra is az androidtv-s appjukat, amit külföldi hálózatuknál már használnak.

A telekom újabban androidtv boxot ad, idővel állítólag nem csak saját boxukon, hanem más androidtv-n is működő lesz az appjuk. Most még sima multicast iptv-t használ az is.  

Külön licensz van a netflix által hivtalosan támogatott eszközökön. Anélkül nem megy androidtv-n. Nélküle csak gányolni lehet, hogy sd minőségben hajlandó legyen elindulni a netflix. A telefonos/tabletes app éppen ezért működik csak sd minőségben a legtöbb készüléken, mert nincs a készüléknek netflix licensze. 

Hivatalos androidtv rendszer van rajta, de a netflixszel külön meg kell egyezni. 

Hivatalos Android TV rendszer Widevine nélkül? :D Az annyira lehet hivatalos mint az én random S905x TV boxom. Chromecast megy rajta? :) Off: nem lehet lecseréltetni a régi boxot androidosra (nem mintha TV-znék de megnézném mit sikerült összerakni megint a srácoknak. :))

Mivel nem vagyok telekom tévé előfizető, így csak azt tudom mondani, amit mások írtak:
Hogy 4k hdr chromecast van. Ami eleve kizárja, hogy ne lenne widevine vagy hogy ne lenne googletól licenszelve.
https://prohardver.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondo…
https://www.hwsw.hu/hirek/63059/telekom-tv-iptv-ip-android-mediakind-me…

Az új boxot meg csomagváltással adják tán. Más csomag konstrukcióval. És most még talán csak 1 boxot lehet kérni induláskor.

Ha kered, cserelik a regit. Nekem azt mondta az ugyintezo, ok nem ajanljak senkinek, de ha az ugyfel keri a cseret, kotelesek megtenni. Nekem is igy van. Annyi a feltetel, hogy vagy a rogzites funkcio kell melle, vagy a 4K csomag. Nekem alapbol volt rogzites, igy meg a csomag sem valtozott. (vagyis igen, mert az uj boxban asszem 680Ft a rogzites, a reginel meg 1200, szal olcsobb lett :D)

 

Igazabol amugy soha nem nezunk TV csatornakat... Csak egyszeruen olyan olcson adjak a csaladi csomagot kedvezmenyekkel, gigabites net melle (2800 Ft korul) hogy nem eri meg kisebbet venni, vagy mas szolgaltatonal alapcsomagert fizetni, mert az is dragabb barhol....

Magyarul azt mondod, ha betelefonalok es kerek uj telekom boxot akkor az IPTV box egyben android-TV is lesz amit beregisztralok a Playstore-ba, feltolom ra a streaming app-okat, a youtube-ot es orulok ? Egy box a TV HDMI bementere es mindent tudna? Egyetlen feltetel, hogy kabel legyen a router es a box kozott? 
Ha ez igy van tenyleg meggondolom a furkalast vagy a powerline adaptereket...  

A netlfix és prime még problémás lehet szerintem. Mert azt le szokták korlátozni konkrét készülék típusokra. A prime videó azért lehet megy, ha az androidtv-s apk-t kézzel feltelepítjük, mielőtt a mibox3-asom megkapta a 9es rendszerrel az előtelepített prime video appot, azelőtt apk-ból felrakva működött azon is például. A netflixnél meg régebben némelyik amúgy widevine l1 támogatású boxra moddolt tévés apk-t tettek, hogy hajlandó legyen működni a netflix áldása nélkül is.

Akkor mégegyszer. A netflix csak olyan androidtv boxon működik, aminek a gyártója a netflixtől megkapta a jóváhagyást és a licensz benne van a firmware-ben. Csak azon engedik lejátszani a jó minőségű (fhd, a 4k még szigorúbb) tartalmat, amelyik eszköznél megbizonyosodtak róla, hogy nem lehet megkerülni a másolásvédelmet. 

Hiába van akár 4k előfizetésed is, a hajadra kenheted, ha a készülék nem engedélyezett.

Szerkesztve: 2021. 04. 13., k – 11:35

Par napja nezegetem a megoldasokat, hogy osszehozzam az "egy eszkozon minden" lehetoseget.

 

Erre jutottam:

 

Chromecast with Google TV + Mytv Otthon

 

Ez a kombo kb tud mindent, amit szeretnek, a gond csak az, hogy most a csaladi csomagert a telekomnal fizetek kb 2800 Ft-ot, minden kedvezmennyel, a mytvnek meg a minimum csomagja 3500 Ft korul van, ha nem vagy telenor elofizeto (nem vagyok) Szoval arban nem kedvezo, legalabbis Telekomosoknak.

 

Telekom TV

 

Egyreszt ugye nincs Netflix, masreszt csak ugy tudod hasznalni, ha az ONT a router is (a multicast IPTV miatt...) tehat PPPoE passthrough-al, kulso routerel felejtos... Vagyis megy, pl Plex megoldhato "neten" de pl a chromecast vagy a Kodi mar necces... Ha a "sima" netre kothetned a Routered mogott, akkor persze kiraly lenne, de ugy meg IPTV nincs... tehat megint ugyanott vagy..

 

En vettem egy Chromecast with Google TV-t meg lecsereltettem az set-top-box ot Telekom TV-re aztan majd varok, hatha lesz Netflix, meg valahogy meg lehet oldani a multicast-ot... (meg igy is 600 Ft al olcsobb lett az elofizetesem, mert a felvetel opcio olcsobb a smart box-al)

 

Ui:

 

Ebben biznek meg, mint "atmeneti megoldas" de errol sincs semmi hir sajna.... 

 

https://www.hwsw.hu/daralo/62548/telekom-go-chromecast-apple.html

HAt ezek alapjan ugy tunik nincs megoldas a problemamra... Nekem es a paromnak a Netflix, Amazon Prime es HBO-Go a kotelezo - TV musort nem nezunk, de ezeket rengeteget... Streamelem a tartalmat es fizetek a kenyelemert. De ez nyarao, sogorek, haverok lejonnek - focimeccset kell nezni, forma 1 van, anyosnak az "Izaura sorozat" szoval kell a Live TV is fajdalommentesen. Meg a YouTube a kolyokbandaknak... Nekem konnyu, en kis tulzassal a kenyerpiriton megoldom hogy menjen amit nezni akarok, de nem akarok mindenkinek en lenni a TV taviranyitoja... 

Jelenlegi allas ugy nez ki h a Miboxon megy minden streming szolgaltato, netflix, hbo-go, prime, youtube es felment ra a Kodi is... Magprobalom a Kodi-t beloni egyelore h legalabb kis idein menjen a digi live - ha meghal es idegesit akkor teszek oda valami wireguard VPN-t es elkuldom otthonrol TVHeadend es egy marek DVB-c tuner segitsegevel a live streamet. Mondjuk ennek az elonye az is lenne, hogy ha kulfoldre megyek akkor is lenne live tv stream ha erdekelne....

Valamit benéztél. Legalább 25 kábeltévés csatorna van rajta, köztük többségben a nem ingyenesek.

Az RTL2, Cool TV, RTL Gold, RTL+, Film+, Sorozat+, ATV, HírTV, TV Paprika, Fix TV, Comedy Central, National Geographic, Euronews, Animal Planet, Filmbox Premium, TV2 Comedy hol ingyenes on-air csatorna? Mert Magyarországon biztos nem.

ez nyarao, sogorek, haverok lejonnek - focimeccset kell nezni, forma 1 van, anyosnak az "Izaura sorozat" szoval kell a Live TV is fajdalommentesen

Ez pont nem úgy hangzik, mint egy sportrajongói igény, amit az M4 ne tudna kielégíteni.

Haverok által alkalmilag nézett sporteseményekről beszélt OP. A "haverok" itt nem egyenlő a sportrajongókkal és a nagyobb sporteseményeket bizonyára közvetíti az M4.

Persze, nyugodtan profitprotektorkodj csak tovább az okosabbnál™ okosabb™ megoldások mellett állást foglalva, képzelt-belemagyarázott igényekkel kizárva egy jó megoldást.

Mára nagyjából a sportcsatornák jelentik az egyetlen érvet a hagyományos tévézés mellett.

Részemről azokat kerülöm a leginkább, tekintve mennyire szar sokszor a magyar kommentátori minőség. Arról nem is beszélve, hogy egyes sportágak vagy csatornák online streaming szolgáltatásai mennyivel többet tudnak nyújtani mint egy szimpla tv-s közvetítés (sőtt, vannak amik csak ilyen felületen követhetőek, vagy épp csak ismétlés ként adják le tv-s közvetítésben). Szóval aki valóban sportrajongó az simán előfizet 1-1 ilyen szolgáltatásra.

Van egy nyugdíjas rendőr ismerősöm. Foci, amerikai foci a nagy kedvence. Persze olasztól angolig minden liga kell neki. Magyaron kívül nem beszél más nyelvet. A magyar sportrajongók között szerintem közel áll a mainstrem vonalhoz. Mit ajánlanál neki a nyaralóba?