Lamax X10.1 akciókamera - mitől webkamera?

Fórumok

Sziasztok !

Vettem egy Lamax X10.1 kamerát, amit a forgalmazó úgy hirdetett, hogy van webkamera funkciója. Ráment némi időm, de a hagyományos webkamerás funkciójára nem sikerült rátalálnom. Ha USB-n gépre kötöm, akkor mass storage üzemmódba vált. Van HDMI kimenet rajta, de azt nem tudom a gépbe kötni, nincs HDMI bemenetem, sem egyéb videóbemenetem. Mellesleg a gyártó is mélyen hallgat a "webkameráról": https://www.lamax-electronics.com/hu/akciokamerak/akcio-kamera-lamax-x1…

A kamera wifire is tud csatlakozni, és a kamera képét át tudja küldeni egy okostelós applikációba, de ennek a telefonos appnak megfelelő linuxos appot nem találtam. Így utólag arra gondolok, hogy a forgalmazó ezt a wifis funkciót keresztelte el kreatívan "webkamera" üzemmódnak, de biztos velem van a baj, hogy ennek nem tudok annyira örülni...

Van valakinek ötlete, hogyan tudnám linuxos számítógépre varázsolni a kamera képét? Akár wifin, akár USB-n keresztüli megoldás érdekelne...

Köszi!

Hozzászólások

En a helyedben visszavinnem, nem eri meg szopni vele... Ha amugy kell, akkor inkabb szerezz be valami olcso webkamerat. indent meg lehet csinalni, hogy menjen az a kerdes, hogy hany orat/napot tudsz raaldozni.

De ha szeretned, akkor elso korben nezd meg Windows-on, hogy ott megy-e egyaltalan az allitolagos webcam funkcio.

Ha tippelni kell valoszinuleg tobb modja van es alapbol mass storage-kent indul (usb_modeswitch).

Köszi, közben vettem egy webkamerát... inkább csak a kíváncsiság hajt, hogy ki lehet-e belőle hozni valamit. Tudom akciókameraként is használni, bringázáskor, vagy autós kameraként is.

Windows alatt ugyanígy mass storage üzemmódba vált, mint Linuxon. Nem találtam a kamera beállítások között olyan opciót, hogy ne így tegyen.

Ez most neked valoszinuleg nem megoldas, de "alin" 3-4 ezer Ft kornyeken lehet kapni USB HDMI capture eszkozt, ami webkameranak mutatja magat. Egy kis kesleltetest okoz.

Szerkesztve: 2021. 03. 24., sze – 16:32

Így nehéz :) Mivel az apk-ban van hivatkozás rtsp-re és hi3510-re én első körben megpróbálnák rtsp-vel rácsatlakozni, vagy legalább azt megnézni milyen portok vannak rajta nyitva. :)

Tipp (az apkból): rtsp://kameraip:554/livestream/ 

Szerkesztve: 2021. 03. 24., sze – 20:32

Simán megoldható a webkamera használat Linuxon is.

 

https://linuxmint.hu/hir/2021/03/ketszits-webkamerat-mindenbol-is

A ffmpeg-gel tudsz varázsolni, hogy a wifi kapcsolaton tudj egy videóeszközt csinálni. Mindjárt kitalálom, hogy hogyan.

KAMI | 神
Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes