iMac + Adobe CC random halál

Fórumok

Üdv!

Egyik ügyfelem október-november táján egy nagyobb géppark frissítés közben beszerzett - többek között - 12 db iMac-et is Core i9-es procival, 64 Gb rammal stb. A gond az, hogy ebből a sorozatból 8 db random elhalálozik fekete képernyő kíséretében, miközben a másodlagos monitoron telizöld a kép.

Mindegyik gép többször újra lett telepítve nulláról recovery módban és netről telepítve, hogy garantáltan minden az alma szája íze szerint legyen. A gépeken operátorok dolgoznak, így Adobe CC fut mindegyiken + hálózat beállítva. Aki telepített már Adobe CC-t, az tudja, hogy ez annyi, hogy CC telepít, user/pass beír, majd programok kijelölése után minden telepítődik magától. Ennek ellenére a hivatalos szerviz szerint ennyi gép nem lehet rossz, biztosan rosszul vannak telepítve, nagyon sok segítőkészséget irányukból nem tapasztalok.

Adobe oldalról azt kaptam, hogy megváltozott valami az OSX energiagazdálkodásában, szedjük le teljesen, majd tegyük fel újra a CC-t. Mondanom sem kell, hogy a teljes gép reinstall sem oldja meg a problémát. Minden automatikus frissítés rajta, várva hogy a hiba megjavul.

Mivel az egész cég home office-ban nyomja, sokan közülük vidékre leköltöztek, így fizikailag nem sok gépet tudunk vizsgálni, de amikhez hozzáférünk, azokon semmi nem segít, a hiba ráadásul néhány olyan dolgot is érint, amire nincs workaround pl. Photoshop - file mentés. A netes fórumokban is jelen van a hiba, a javaslat ugyanez, de ott sem segít sokaknak.

Természetesen a külső monitorok is le lettek csatlakoztatva és minden egyéb olyan periféria ami esetleg hibát okozhatna. Egyik régebbi gépen sincs meg ugyanez a hiba Big Sur-ra frissítés után sem, ez csak az új szériát érinti. (Van a régebbieknek egyéb bajuk maguktól is) Kicsit drága papírnehezékek ezek másfél milliós darabáron...

Van valakinek bármilyen megoldása, tapasztalata, vagy egyszerűen ötlete mit lehetne kezdeni velük?

Köszönök minden segítséget!

Hozzászólások

En elsore azt mondanam, hogy szarok a gepek, ez alatt pedig arra gondolnek, hogy valami tulmelegedik es megall. Ami elhalalozik, az mindig ugyonaz a 8? Mind a 12 gep hardverkiepitettsege egyforma? Mert ha van 12db egyforma geped, amibol 4 jo, 8 meg nem, akkor en tutira ugy gondolnam, hogy ezzel a 8-val van valami. A hibat tudod valamennyire triggerelni? Az "iStat Menus" nevu alkalmazassal tudod figyelni a homersekleteket (kirakhato a menusavra) es felul tudod biralni a ventillatorok minimalis sebesseget is. A 14 napnyi trial alatt futnek par kort egy keveske workarounddal, megpedig ugy, megemelnem a gepek ventillatorainak sebesseget. Hatha...

Igen, ugyanazok a gépek problémásak, teljesen azonos felszereltséggel -> szerviz: ennyi gép nem lehet rossz...

Ezt az iStat programot megnézem rajtuk, de ha kicsit is emelkedik a venti hangja már szólni szoktak hogy nagyon zúg a gép... Mintha nem a hűtés lenne a dolga egy ventinek.

Alapvetően én is hardver irányban gondolkodom, de azért némileg Adobe oldalon is van gond, idézem az egyik kollégát:

"Továbbra is crashel a gépem, a legutóbbi frissítések óta 99%-ban photoshopnál és 99%-ban amikor próbálok elmenteni egy képet.

Ma kipróbáltam, hogy letöltöm a képeket a gépemre, ott vágom körbe és onnan mentem fel, de ettől függetlenül behalt a gép."

Kérd meg a szervizt, hogy csináljanak meg egy darab gépet a 8-ból és teszteljék (véletlenszerűen ők válasszanak egyet).

Ha náluk nem jön elő a hiba, akkor esetleg a nálatok lévő környezet lehet a ludas, hiszen minden más ugyanaz (tápfesz, földelés - ami eszembe jutott).

Egyébként meg ha nem segítőkészek, akkor próbálnék rájuk nyomást gyakorolni, hogy azért mégis csak másfél millás gépekről van szó, nem pedig "sima PC"-ről.
 

...úgyis jönnek...

a telefonos apple supportot is megprobaltad (altalaban Irorszag, de magyarul beszelnek)? segitokeszebbek mint a magyar szakuzletek.
a tulmelegedes kb kizart, mert pont az apple az aki telefossa az alaplapot mindenfele szenzorokkal.
console-ban van valami logbejegyzes? nalunk azert mentek a videos mac-ek sajat halozatra, mert ha valamihez nem tudott csatlakozni a CC akkor fogta magat es nem volt hajlando menteni semmit sehova