Jó-e a blogszekció új iránya?

Fórumok

Múlt hét és az előtti blogos dráma és ámokfutások után érezhetően jobb, szakmaibb irányt vett a blogszekció. Mi a véleményetek erről?

                                                                                                  ( ) Jó az irány.

                                                                                                  ( ) Nem jó az irány.

                                                                                                  ( ) Nem olvasok blogot, nem édekel a blog, csak az eredmény érdekel.

Hozzászólások

Nem szavazás kérdése.

trey @ gépház

Nem is ez lett volna a zsavazás lényege. Némelyik, itteni tévhitessel szemben, tisztában vagyok az oldal üzemeltetési, moderálási irányvonalával és az abban való beleugatás lehetőségeivel. Személy szerint a szakmai és a rogvalósághoz és normalitáshoz közelebbi témák mostanában jobban kötnek le. Ugyanakkor, van pár témám és projectem ami ugyan marginálisan kapcsolódik technológiához és internethez, viszont egy szakmaibb blog igénye esetében inkább nem törném el velük a nagyérdeműt. Ennyi.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Van új iránya?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Az esélyek számát csökkenti az a beismerés, amely nekem jött privátban és amely felfedi (bár nem értem, hogy a nyilvánvalót miért kell "felfedni"), hogy volt itt olyan evő, ami nem két személy volt, hanem egy. Két szerepben.

trey @ gépház

Erről egy történet jut az eszembe, ami irc-n esett meg. A főszereplőit nevezzük Krisztiánnak és Krisztinának, akik testvérek és ugyanazzal a nick-el jártak fel, éveken keresztül. Krisztina néha elutazott külföldre, akkor pár hónapig nem járt fel. Sosem tudtad amúgy, hogy kivel beszélgetsz, mert néha közben is váltották egymást a gép előtt.

Krisztina tök normális volt, Krisztiánnak voltak néha hülye dolgai, sokszor összeveszett másokkal. Többször beszéltem vele telefonon, de személyesen nem találkoztunk. Egyszer volt egy rossz időszaka, akkor sokszor kivágtam. Aztán feltűnt, hogy feljár, de másik szobába, így utána mentem. Amikor nem volt fent, körbekérdeztem, hogy ismeri-e valaki. Egy jelentkező volt, akihez feljárt, mert gyerekkori barátok, egy iskolába jártak. Elkezdtünk beszélgetni, hogy a srác teljesen szét van csúszva, meg most tök idióta, meg, hogy a tesója sincs itt, hogy rendbe tegye. Ekkor visszakérdezett a haver, hogy milyen tesó? Mondom, a Krisztina. Erre Ő, hogy a Krisztiánnak nincs is testvére... Kiderült, hogy egyke, szülei már kiskorában meghaltak, nagymama nevelte, de az sincs már pár éve. Ott lakik annak a házában, egyedül, még csak barátnője sincs.

Nem szóltam róla senkinek, pár nap múlva jött fel. Ott a közösben, mindenki orra előtt nekiszegeztem a kérdést, hogy akkor mesélje már el, mi van. Hát, volt olyan köpködés, káromkodás, mindenkit melegebb éghajlatra elküldés, hogy csak pislogtam. Meg mindenki más is, mert senki sem értett semmit. A srácot soha többet nem láttuk fent, de mindenki a logjait olvasgatta visszafele napokig, mert amikor Krisztina volt, olyan szinten átvert mindenkit, hogy még a csajoknak sem tűnt fel. (Pedig volt akivel privátban kitárgyalt egysmást).

Ha alaposan megvizsgáljuk magunkat, szerintem egyikünktől sem idegen, hogy a személyiségünkből lehasítunk egy darabot és azt különböző módokon izoláljuk. Ez része lehet feldlgzási, gyógyulási folyamatoknak is, akár nem is tudatosan.
De ezek azért extrém esetek. Lehet, hogy ezek az emberek magányosak, esetleg családra, barátokra vágynak, és mivel nincsenek, a saját személyiségükből nem csak fragment-eket hasítanak le, hanem kiszerveznek teljes személyazonosságokat. Sajnos a társadalom nem sok támogatást nyújt az ilyen emberek számára. Nem is könnyű, mivel gyakran agresszíven lépnek fel a segítő szándékkal szemben, a lelepleződés-élmény miatt.

És hát valljuk be, egyikünk sem pszichiáter és nem is ezért járunk ide pl. a HUP-ra. A közvetlen környezet tudna tenni talán valamit, vagy ha ők maguk szakember segítségét kérnék.

Nekem az egyik ilyen gyerekkori haverom pár éve akasztotta fel magát egy hídra. Nem sokkal előtte futottam össze vele a városban, akkor nagyon derűs volt, mesélte, hogy új életet kezdett, stb. Aztán úgy látszik mégis győztek a démonok.

Nem könnyű kijönni sem az ilyen emberekkel. Az én haverom mondjuk nem agresszív volt, hanem lejmolós meg magát máskra erőltetős. E miatt pedig még jobban menekültek előle és mellőzték. Valahogy nem alakul ki bennük az egészséges egyensúlyérzet az emberi kapcsolatokat illetően.

Kemény világ ez. Elég egy egész kis fokú deprimáltság, és ha nincs szerencséd és fogékony is vagy rá, a környezet a szakadék széle felé taszít.

Személy szerint sajnálom ezeket az embereket. De az életben ugye nem úgy megy, hogy felveszed a telefont és kiutalsz másnak egy pszichiátert. A Krisztián/Krisztinást történetet sem úgy kezelném a mai eszemmel, mint ahogy akkor. Meg azért visszagondolva, voltak jelek, de az akkori énem sokkal naivabb volt még a mostaninál is. Elsikkadtam felettük.

Én is sokszor tartok önvizsgálatot és bár tisztában vagyok a dolgaimmal, magamnak is nehéz néha rajta változtatni. Most pl a lustaságommal kellene valamit csinálni. Rettentő mód motiválatlan vagyok.

Sokan meg egyáltalán nem látják kívülről magukat, legalábbis én így gondolom. Nem ismerik fel a problémáikat, ha valaki rámutat, nem is látják azt. Mi meg nem látjuk mi történik velük, velünk párhuzamosan a valódi világban, csak írogatunk egymásnak itt aztán értetlenkedünk azon, ami történt. Lerágja az asszony, vagy a főnök az idegrendszerét, aztán meg írogat valakinek faszságokat. Mert nem tud disztingválni.

Éppen ezért értékelem nagyra az őszinteséget. Nagyon kevés ember van, ha megfigyeled, aki őszintén rámutat a hibáidra, vállalva a kognitív disszonanciával járó esetleges konfliktushelyzeteket. Nagyon meg kell becsülni az ilyen embereket, mert a többség csak ,,jófej" akar lenni és inkább nem ad kellemetlen feedback-et.

Egyébként én is gyakran elgondolkodom, hogy milyen kényelmes életem van, és mi lenne, ha még a végén ,,rendes" munkát kellene keresnem, nem csak így menedzselgetni dolgokat (hú de utálom ezt a szót).

Bár legalább sok hobbim van (szakmai és nem szakmai egyaránt) így végül nem nagyon van elbaszott idő.

Igen, sajnos nehéz ezekkel az emberekkel mit kezdeni. Én is sajnálom őket, de a sajnálat önmagában nem segít. Ha szerencséjük van, akad a környezetükben olyan ember, aki észreveszi ezt és van az ilyesmihez szabad gyöke, sikerül érdemben kapcslódni és így tud segíteni. Szar, ha az ember magára marad.

Nagyon kevés ember van, ha megfigyeled, aki őszintén rámutat a hibáidra, vállalva a kognitív disszonanciával járó esetleges konfliktushelyzeteket.

A Zasszony az ilyen. Fész tú fész megmondja, ha szar vagyok. :D Nem köntörfalaz, nem mismásol. Bamm, egyenesen, telibe, nem kímélve a kis lelkivilágom.

Lehet nem is pszichológus kellene ezeknek, hanem egy Zasszony, hogy jó gatyába rázza őket. Olyan parancsolós. Se idejük, se energiájuk nem lenne utána a fórumon hülyéskedni.

Azért, ha lecsengenek a bp-s és egyéb ügyek zajai, akkor rittyenthetnél egy kökntörfalazásmentes, utalások nélküli blogbejegyzést az egészről. Csak, hogy lássuk ki, kicsoda is volt valójában.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Moderálási irányelvekkel, adatvédelmmel stb. kapcsolatos kérdésekkel a hivatalos elérhetőségeken tudunk felvilágosítást adni az érintettek számára. Ugyanis ezek a kérdések elég bonyolultak ahhoz, hogy van, amelyikre jogász fog válaszolni.

trey @ gépház

Nem értelek, tényleg nem. Volt egy nick mögött valaki, aki kérte, hogy töröld a hupos regisztrációját - ja, mondjuk sokadszor, de ez mellékes.

Eddig ok, de mi abban, ha leírjuk ezt a nicket? Érted, ez csak egy nick. Mivel 1000x kommentálta, hogy ő kicsoda, még akár a polgári nevét is, most mi ebben a fene nagy tisztogatás?

Nem figyeltem, már megint mi vezette ide. Mióta troll-szűrőt használt, már senki sem olvasta. Nekem annyi is elég, ha megtennéd, szépen kérlek, linkeld ide, a releváns írásokat. Előre is köszönöm.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nem értelek

Neked nem is kell.

Moderálási irányelvekkel, adatvédelmmel stb. kapcsolatos kérdésekkel a hivatalos elérhetőségeken tudunk felvilágosítást adni az érintettek számára. Ugyanis ezek a kérdések elég bonyolultak ahhoz, hogy van, amelyikre jogász fog válaszolni.

Önjelölt kocajogászok kíméljenek!

trey @ gépház

Engem kicsit zavar. :)  Bármilyen fura, a net már önmagában is bezár a saját érdeklődési körömbe, de azzal, hogy itt mások nem feltétlen IT-s dolgokról blogolnak, megint kicsit kinyílik a világ.

Egyetertek.

Raadasul ami nem tetszik a blogbol az szep lassan csuszik lefele, par nap mulva el is felejthetem. Nem ugy, mint forumban, hogy fel ev mulva is ott virit a fooldal tetejen a flame topik clickbait cimmel, sot, egesz vadpontokkal a cimben, mert ket embert meg mindig erdekel, hogy a masik mitol olyan buta. Meg a HK-t is ki lehetett birni / at lehetett tekerni - szerencsere csak blogja volt.

Forumon clickbait cimen mulik (Summer es tarsai politika temakorben ezt kimaxoljak). Iranyitott specialitast igenylo szakmai kerdesek valoban igen rovid eletuek.

Blogban meg ennel fairebb az elbiralas: mindenki ugyanannyiszor fut at rajta, max akkor van peched, ha utanad par perccel tobben is pont nyitnak bejegyzest.

Ezenkivul ugy emlekszem (szinten poli miatt), hogy blogban tilos "csak tanacsert bejegyzest" irni. Mondhatni "kotelezo picsogva sztorizni", ha segitseget akarsz ott kerni. :)

Eddig nem olvastam, talan csak akkor, ha valahogy a fooldalon vegezte.

Most belenezve, egesz uj ertelmezest nyer a blog fogalma.

A legtobb, hirtelen atfutott bejegyzes egy morzsanyi sajat gondolatot se tartalmaz: egyszeruen egy hir belinkelese (ha tobb link van, az mar kutatomunka!!!!111), vagy egy szimpla kerdesfelvetes, de szigoruan nem az elet ertelmerol.

Ez az uj irany, vagy mi?

Miért, mi történt?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Azt hiszem lemaradtam valamiről. Volt régi és van új irány? Hogy mik vannak?!

[Falu.Me]==>[-][][X]

Gondolom arra utalt, hogy "lidérc, kopogó kísértet, varázsló és farkasember; [...] végszükség esetén hullákat evő csizí(?)k, ember, aki isten; madárrá átalakuló lény; vérző lidérc; plazmakoncentrátor; darabjaira eső, majd emberi alakot felvevő lidérc stb. stb." és egyéb holdkóros témák helyett most több dolog van számítástechnikáról.

De nem tudom.

trey @ gépház

Szerintem nincs tobb mint elotte csak a tobbi temabol lett kevesebb. (tenymegallapitas) Engem spec nem izgat mibol van tobb ha olyan a tartalom fogyasztom ha nem akkor skip. Itt a HUPákolók nagy reszenek ez nem nagyon sikerul ahogy latom (jaj mive lesz a forum juj reklam juj szakma juj politika) A HUP-ot en szemely szerint ugy kezelem mint az all inclusive kajat. Csak azt eszem ami tetszik es csak annyit amennyire szuksegem van.

Jól van trey, nem kellett volna védeni a saját bolondodat, mert mentorod, játszótársad, rokonod, vagy franc tudja kid és miközben másütt meg írod, minek adnak jogokat mentális betegeknek, szegényeknek, nyuggereknek stb...

Ha konzekvens vagy, időben kivágod, nem várod meg, míg jobban lejáratja magát és a HUP-ot.

Igazán nem akarom trey seggét nyalni, csak nehezen értem meg ezt az örökös ugatást. Ha sértőnek vagy nem helyén valónak éreztél valamit, miért nem jelentetted a /visszajelzés alatti elérhetőségeken akkor melegében? Vagy akár ott nyilvánosan a fórumon is kifejthetted volna az álláspontod. El lehetett volna bírálni a kérésed jogosságát.
Ha meg annyira azért mégsem zavart, akkor talán most már, így after the fact, szó nélkül lehetett volna hagyni.

Így utólag okoskodni kissé komolytalan szerintem. Ez a rokonozás, gyanúsítgatás meg egész egyszerűen aljas. Főleg annak fényében, hogy az égvilágon semmi jele nem volt, hogy bármilyen kapcsolatban állna trey az illetővel.
Szerintem Neked is jót tenne egy hét kispad, ki tudnád pihenni magad.

Nem tudom, korán kérdezted.

Vortex Rikers NC114-85EKLS