boot után más színű karakterek

Fórumok

ubuntu 20.04

Időnként, úgy tűnik akkor ha a boot során valami hiba van, más színűek a karakterek a terminálon/képernyőn. (pl sárgák :) )

Nem találom hogy hogyan csinálja ezt...,  merre keresgéljek?

Hozzászólások

Én se tudom miről van szó, annyira semmitmondó a leírásod. Nagyon erősen gyanítom, hogy a terminál fogalmát nem használod jól, azon a grafikus terminálemulátor programot szokták érteni. Amire te gondolsz, az valószínű a konzol, de sokkal jobb lenne, ha csinálnál róla képet. Így a látatlanban nehéz kitalálni egyáltalán miben is jelentkezik pontosan a hiba. Mert ez így, hogy sárga betűk, ez olyan szinten segítség, mint hogy a mi van a monitoron kérdésre adnánk a klasszikus: virágváza választ.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Hogy mi a gond: boot.log, kernel.log, syslog, stb

Hogy hogyan csinálja: fentebb leírták

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

 Nem feature véletlenül?

Szerintem a terminált escape szekvenciákkal lehet vezérelni, és valami binárisat loggol, ami véletlen pont színállítás, vagy lezáratlanul marad egy kiemelés miatti színváltás - pl hiba miatt.

Imho valahogy meg lehet reszetelni a terminál állapotot, ha zavar erre keresnék rá.

Szerkesztve: 2021. 01. 29., p – 14:23

-

Alapvetően esxi-n futó vm-ek és a vmware console-ján, azaz consol.

Kapásból azt gondoltam hogy ez ubuntu feature..., úgyhogy bocs hogy kicsit lazán tettem fel a kérdést, azt feltételeztem hogy ubuntusok kapásból rávágják hogy ez milyen feature, hol/hogyan...

Screenshotnak nincs értelme, így nézne ki: "Ubuntu 20.04.2 LTS hostname tty1 \n hostname login:" Fekete háttér, sárga betűk! :)

 

Amúgy sokat munkálkodom esxi-n futó vm-ekkel, ilyennel még nem találkoztam, bár 20-as ubuntuval sem..., itt viszont rendszeres.

No majd egyszer..., a reset nem érdekes, a miértre azért kíváncsi lennék.