Touchscreen vs Gnome3

Fórumok

Üdv!

Van egy xplore ix104c5 típusú játszós táblagép, aminek a touchscreen beállításnál elakadtam. GNOME3 alatt, a Wacom Tablet beállításánál jelzi, hogy van, kalibráció viszont nem működik. A tollját érdekesen kezeli, amikor az üres képernyőre érintem, akkor a jobbgombos menü jön fel, a beállítás menüben viszont akárhova bökök a tollal a menüben lépked. Fájlkezelőben kijelöli az ikont. De a felső soros menübe viszont már nem lépked. Ablak kezelésnél a bezár gombot csak kijelöli, de bökhetek többet, vagy tarthatom hosszan, nem történik semmi. A képernyőbillentyűzeten hasonló, csak kijelöli a gombot, de nem történik meg a beírás.

Kutattam már minden létező beállítást, konfigfájlt, de kifogytam. Ha másik DE-vel biztosan működik, akkor az is megteszi, igazából a cél az, hogy egy Chrome böngésző fusson, illetve azért belépni, kilépni lehessen. Van valami ötlet?

Hozzászólások

Nekem is volt érintős gépen Gnome3 de nem wacomos volt. Egy gond volt vele, hogy az orientációja +90 fokban volt mindig de ha lockoltam akkor nem volt gáz, később pedig találtam külföldi fórumokon megoldást.

Én a helyedben megpróbálnám más disztrókkal is (bár nem írtad, hogy épp mivel próbáltad), hátha működik. Mondjuk egy Manjaroval mert ott elég frissek a csomagok. Akár KDE, akár Gnome3 alatt. Ha hasonló a történet akkor valószínűleg még bugos valami. Feltételezem, hogy a driver jó, mert valamit csinál az eszköz, ebből kiindulva mégiscsak valami confignak tűnik. Ha nem megy az egyszerűbb úton amit írtam, akkor muszáj lesz körülnézned nemzetközi fórumokon. Mivel a driverek jellemzően a kernel része (főleg az ilyen beviteli eszközök), így azt tudom javasolni még, hogy esetleg próbáld meg a legutolsó LTS és a legfrissebb kernelt is. Manjaro alatt pár kattintás telepíteni, váltani meg bootoláskor tudsz.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Igen, az kimaradt, hogy már a gugli első pár oldala is megvolt különböző kereső szavakkal. De kb. nulla infót találtam, ami volt, az nem vált be, vagy csak részben.

A Gnomenak van baja. Azóta annyi változott, hogy pl. egy böngészőt megnyitva, azon belül jól működik, csak nem mindenhol jó helyen.
Viszont a beállítás ablaknál továbbra is probléma, hogy a beállítási lehetőségek a baloldalon, de ha az ablak jobb oldalára bökök, akkor is a baloldali menüelemet lépteti át. Ha almenübe lépek és ott bökök valamire, akkor az "alatta lévő" főmenü gombjára lép. Vagy pl. kalibráció esetén a köröknél, amire kéne bökni, az alatta lévő ikont, menüelemet, ablakot stb. jelöli ki és kilép a kalibráló ablakból.

A legfrissebb OpenSUSE Leap van fent. A driver az ami jött magától rá, külső forrást még nem kerestem. 

openSUSE Leap 15