UPC Webmail megszűnik

Az ilyen jellegű híreket nem lehet "elég" felületre kirakni, úgyis lesz akinek fájni fog mert nem &/ későn értesül róla.

Kezdeném azzal, hogy 2020-ban helyett 2021-ben már csak nincs olyan mazochista aki ezeket a szolgáltatói szutykokat bármire is igénybe veszi, de meglepően sokan..  :)

Felhívjuk figyelmét, hogy a UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó E-mail szolgáltatás 2021. március 1-jén megszűnik.

Minden @upcmail.hu, valamint az ehhez tartozó másodlagos e-mail fiókok törlésre kerülnek, így 2021. március 2-től ezek a szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Ezért is kérjük arra, hogy amint lehetséges, minden beérkező levelét kérje egy másik meglévő vagy újonnan létrehozott e-mail fiókba.

További információért kérjük, látogassa meg oldalunkat, ahol praktikus tanácsokat talál a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatban: www.vodafone.hu/termekkivezetes/webmail

forrás: https://www.upc.hu/webmail/

[update]: utolsó esély, holnap darálnak gondolom..

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 04., h – 07:38

"nincs olyan mazochista aki ezeket a szolgáltatói szutykokat bármire is igénybe veszi, de meglepően sokan..  :)"

Hjam azert lehet nem tudok a freemailre levelet kuldeni topic-okat olvasni par havonta...
 

A freemail-t be kellene tiltani hatóságilag. :-)

Arrol amugy van valami info, hogy mely domainek erintettek? 

a upcmail.hu es a monornet.hu erintettek, de nekem mas nem ugrik be.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.hu, @upc.hu vagy @vodamail.hu

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Aki használja ezeket, annak gondolom azért küldenek mailt, hogy tudjon róla. Vagy nem?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ismerek több arcot is, aki hasonszőrű szolgáltatói e-mail címeket csak arra használ, hogy regisztráljon velük ide-oda, mondván hogy a saját privát email fiókja spammentes legyen.

Ők jellemzően nem olvasgatják ezeket a fiókokat, max akkor nyitják meg, ha valami aktiváló linkre kell kattintani.

Épp ma küldtem e-mailt az abuseHU@upc.hu címre. Márciusig még akár válaszolhatnak is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ezt én tudom, de külfüldi hosting cégek esetében konkrétan választ kb 10ből 1re kaptam :).

jó elvétve akadt olyan is, ahonnan válasz nem jött, de pl a tőlük jövő szmötyi rövidesen megszűnt..  de persze ezeknél meg sose tudhatod, hogy a konkrét jelzésre cselekedtek vagy vmi ettől teljesen független dolog hatott.

"Kezdeném azzal, hogy 2020-ban helyett 2021-ben már csak nincs olyan mazochista aki ezeket a szolgáltatói szutykokat bármire is igénybe veszi, de meglepően sokan."

Miért szutyok? A családban minden gond nélkül használtuk, nem volt spam probléma se ide, se oda. Annyi előnye volt, hogy valamelyest hivatalosabb mail cím, mint egy freemail, gmail, egyéb ingyenes cucc és mellé elérhető, használható support volt (ami pl. a nagy testvéreknél, mint Google, Facebook, a halandó számára nem igazán elérhető, nekem legalábbis még nem sikerült FB-on, amikor egyszer szükség lett volna rá) és 10 alias címet adtak ingyen a fiókhoz.

A váltás kicsit fájdalmas, de azért valahogy túlélem (közművek, ügyfélkapuk, meg N+1 hely még, egy-kettőnél egész elképesztő folyamat az email csere...).

^ ugyanez, de szarkazmus nélkül

A lakcím alapú postai címzés is egy elavult hülyeség. Belföldi küldemények esetén még koordinációra sincs nagyon szükség egy olyan rendszerhez, ami afféle DNS jelleggel feloldja a címzettet a konkrét földrajzi helyre. Nemzetközinél is valszeg működne, hiszen a posták így is együttműködésre vannak kényszerítve, bár elismerem, a roaming nem feltétlenül triviálisan megoldható.

(kissé offtopik, de érdekes)

Szóval ja, a lakcím egy szutyok.

Miért szutyok?

az igazat megvallva valószínűleg a szolgáltatókhoz való viszonyom tükröződik elsősorban az általuk biztosított email&webmail megítélésében is, így jobban belegondolva valószínűleg túlzó mértékben is előítéletesen.

A régi emlékek axelero-s, majd upc-s időkből azért nem voltak makulátlanok: több alkalommal fordult elő, hogy érvényesnek tűnő email spam-ben landolt vagy konkrétan nem érkezett meg (gondolom el lett dobva), ugyanezek máshova megjöttek. De ezek régi történetek, viszont hagytak maguk után némi rossz alap érzést. Plusz ok nélkül nem cserélgetek szolgáltatót, de azért így is volt "szerencsém" 4db váltást levezényelni 3 év alatt és örültem, hogy egyikhez se kapcsolódott semmi. A mobil hívószámoknál teljesen megoldott dolog a számhordozás, de az egyetlen címnél aminél felmerült, hogy megmaradna anno iszonyat mennyiségű elpocsékolt idő után is csak kieséssel és egyéb fájdalompontokkal sikerült meglépni és persze azt is csak egy átmeneti rövid időre. Röviden összegezve -> én személy szerint lebeszélek róla mindenkit, mert oké, hogy amíg van addig örömmel lehet használni, de ha váltani kell akkor nincs nagyon egyszerű menekülő út..

Más: nekem egy távközlési szolgáltató által biztosított emailcím semmivel sem tűnik hivatalosabbnak mint egy gmail, vagy egy sufnihostra beregisztrált egyedi domain a @ után :).

Amikor elkezdtük használni, szerintem Magyarországon még nem volt elterjedt egyáltalán a GMail (még chello.hu-s az alap cím, arra pakoltam pár aliast, ami már upcmail.hu-s, most az aliasokat a GMailben a +-olással oldom meg, kb. mára sikerült minden fontos helyen lecserélnem). Nekem van sajátom, domainnel is, ez a családé volt, spam problémába sosem ütköztem hála égnek.

Ha jól értem, az az érv, hogy nem jó a szolgáltató e-mail címét használni, mert szolgáltatóváltás esetén változik az ember e-mail címe. Az volt a kérdésem, hogy mennyivel jobb, ha az ember bármilyen okból kell elhagyja a gmail.com-ot. Mert szerintem akkor is változni fog az e-mail cím. Azaz semmivel sem vagyunk előrébb, mintha az ISP-től kapott címet használnánk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

csak a gmail-t saját gondolatból hagyod ott, a upc meg most megszűnik.

Illetve ha földrajzilag költözöl máshova akkor jó esélye van annak, hogy a szolgáltatód is változik (bár persze nem 100%) és ezzel együtt járhat a fenti váltás is. Ami pedig annyi helyen okoz plusz feladatot ahány helyen felhasználtad. De mindenki azt csinál amit akar.

A UPC most megszűnik. A Google az meg valami fizikai állandó, így örök? Nem szűnhet meg, nem változhat az ÁSZF, amelyet már nem áll módodban elfogadni, Biden győzelme után nem lesz háború Magyarország és az USA között, nem lesz világbéke helyett világvége? Én nem úgy tekintek a Google-re, mint a Boltzmann-állandóra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én nem úgy tekintek a Google-re, mint a Boltzmann-állandóra

én sem.

sőt. még a Gmail szolgáltatására sem. Se az előfizetett se az ingyenes verzióra.

Eddig azért a termék kivezetéseik bejelentés -> megszüntetésével jórészt meg voltam elégedve. Értsd volt idő átállni / alternatívát keresni. A kis projekteknél volt, hogy szűkre szabták, de a nagyobbakat egész korrektül csinálták..

Szíved joga, hogy azt használj amit akarsz. nekem ez így megfelel eddig.