HP ProLiant DL380p Gen8 + diskek kompatibilitása

Fórumok

Ahoy poplacsek!

Megint írok, mert 15 évente kell. :-]

Van itten ez a gyönyörűszép dl380p g8, amiről azt mondja a net (meg több arc) hogy van egy olyan szép szokása, hogy ha neki nem tetsző firmware-es disket kap akkor istent és hazát nem tisztelve úgy veszi, hogy a disknek NAGYON melege van és 100%-ra teszi a ventillátorok jelentős részét (N darab, ahol N=100%). Mivel tőlem a server fizikailag elég messze lebzsel nem olyan egyszerű próbálgatni (arról nem beszélve, hogy nincs nálam épp 30-féle disk. A full hűtést 24h-ban pedig több okból sem preferálom (és nem csak azért mert a datacenteres kollégénak egy izma akkora mint nekem a fejem és alacsony a zajtűrése, ami ebben a szakmában nehezítő körülmény).

Az össznépi észt kérdezem tehát:

  • tapasztalt-e bárki ilyen problémát, vagy csak városi legenda / a múlt ködébe vesző, javított bug?
  • ha igen, akkor mivel nem ment? És persze mivel igen...

A kérdés az óccsó nagy diskek, mivel nem kell hogy gyors legyen és az sem baj ha kihal 4 év múlva, mert majd belép a spare, de a wd redek majdnem pont kétszer annyiba kerülnek mint egy halandó disk.

(Van egy erről szóló weblap, de azt még Noé saját kezével frissítette, mielőtt még az özönvíz leverte a biztosítékokat.)

Hozzászólások

Ebből a típusból van 2 darab, 12x 500 GB WD RE2-vel, amiken pedig Dell firmware van. Szépen csendben üzemel, hozzányúlás nélkül. Az egyetlen dolog amit nem csinál, az a ledek vezérlése, de enélkül meg tudok élni :D

Szerkesztve: 2020. 11. 05., cs – 12:45

Ezzel szopik az ember, ha egyszer a HP maffianak pénzt adott, többé nem engedik, nem szabadulhat.

Ősöreg G6 proliant-tel estem en is ebbe a hibába, mikor azt hittem otthonra szerver kategóriás vasat akartam venni "olcsón", utólag derül ki hogy drága lesz. Azóta akit csak lehet lebeszélek a HP-ről, legyen az otthoni vagy céges felhasználás. 1000x inkább Dell!

(G6-ban még szerencsére nem voltak ilyen pofatlanok, emlékszem h. a G8-nál jött be ez a szemétkedés. Majd mindjart jönnek a fizetett hp-bérencek hőbörögni h. akinek nincs pénze a pont ugyanolyan csak átmatricázott diszkért tripla-4x árat kiadni csak hogy ott legyen  rajta a hologrammos HP matrica, az ne vegyen hp szervert és különben is dögöljön meg! Dögöljön meg aki mondja, ha pénzszóró hülye akarsz lenni minden jogod meg van hozzá.)

én is  így jártam G8-al - 2x örültem neki: amikor hazavittem és amikor sikerült eladnom...

Volt otthon 8db 2,5"-es WD 7200-as diszkem - örültem, hogy tudom mire használni - nagyon kevés üzemórával. Beleraktam a HP szerverbe kb. 5-10 perc után, mint az állat felbőgtek a ventilátorok.

utána olvasva rájöttem, hogy HP firmware diszkkel lehet etetni _CSAK_ - ebay és más hazai használt cucc oldalakon összeszedtem párat.. 

De végül eladtam volt hozzá külső storage + raid kártya stb..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2020. 11. 05., cs – 16:20

Szia,

a Gen8 szerverek remekül működnek WD RAID Editon / RE / Gold diszkekkel, valamint Intel DC sorozatú SSD-kkel. Ilyeneket százas tételben használunk, probléma nélkül. Ezek nagy részével még a visszajelző LED-ek is pörögnek-forognak, kivéve a legújabb sorozatú diszkeket és SSD-ket, ahol csak a zöld LED világít fixen (de adattárolásra, funkcionálisan azok is rendben vannak).

Desktop célra szánt diszket ne akarj beletenni. Ha mást nem, a TLER hiánya miatt szinte azonnal kidobja a vezérlő. Nem csak a HP, hanem nagyjából bármelyik.

A RAID vezérlőben mindenképpen a legújabb firmware legyen. (Meg, lehetőleg minden másban is...)

csak pontosításként 2.5"-os SATA WD Black scorpio diszkről volt szó igaz, hogy desktop - de tud TLER-t lehet állítani 0-7ms és RAID enable opció , IDLE timer állítható stb..

az is hatással volt a ventilátorra, hogy benne van-e a RISER busz bővítő kártya --  kb. 115W-ra tudtam levinni a fogyasztást.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2020. 11. 05., cs – 22:24

@grin - elfelejtette megírni, hogy nagy kapacitású DE SFF (2.5") vinyót keres...
Ebből én WD RED 1T -t találtam, ami megy (ha még lehet(ne) kapni). A WD Black nem megy, WD RE nem biztos, hogy van SFF-ben, Blue-t pedig 1 ill 2T méretben nem próbáltam.

ps: a WD RED lehet, hogy nem ok nélkül kerül majd' 2x annyiba mint a "legbelépőbb" notebook vinyó (pl WD blue)