PLEX kavalkád

Fórumok

Üdv,

Van egy OMV-s gépem, rajta egy PLEX szerverrel. A mi nap úgy döntött a Plex, hogy nem támogatja tovább bizonyos okos vagy nem olyan buta TV-ket. Sajnos ebbe az én Panasonic TV-m is benne van. Olvasgattam, hogy mit lehet tenni ezzel kapcsolatban és találtam egy megoldást, miszerint ha a plex szervernek megmondom, hogy a "Biztonságos kapcsolatok" Előnyben részesített legyen és a "Hitelesítés nélkül engedélyezett IP címek és hálózatok listája" -ra felveszem az otthoni hálózatomat illetve a kliensbe beállítom a szerver címét, akkor direktbe fordul a TV a szerverhez. Sajnos ez valamiért nem működik, ha esetleg valakinek van ebbéli tapasztalata, szívesen meghallgatom, elolvasom. Szumma szummárum arra jutottam, hogy vagy lecserélem a Plex platformot valami másra vagy veszek egy streaming player-t. Ki is néztem gyorsba három eszközt Roku Streaming Stick+, a legújabb Google Chromecast vagy az Amazon Fire TV Stick, de ahogy olvastam minddel van valami kis gond, egyébként mind kb 50$ + hogy hozzám kerüljön. Az is ezek ellen szól, hogy nem nagyon akarok vásárolni. Van még egy régi iPhone 5, egy Nexus 7 2012 Wifi, és egy régi Dell laptop.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek valami jó ötlete, hogy elkerüljem az OMV cseréjét, a stick vásárlást és még is kapjak valami felhasználó barát felületet, ahol tudok tovább filmeket és sorozatokat nézni.

 

Ui.: Megszoktam már ezt a nyavalyás plexet, tudom, hogy mit néztem rajta és mit nem...

Hozzászólások

Az hogy nem támogat bizonyos tv-ket az nem csak abban ölt testet, hogy az alkalmazást már a katalógusból nem tudod telepíteni?

Nálam a régi Samsung TV-nél volt ez ha jól emlékszem, hogy eltünt a "boltból" a cucc és nem jön hozzá frissítés.

A program viszont fent maradt, de ha törölném, akkor USB-ről is még felrakható. A régi Samun így megy a Plex.

 

Amúgy mi a Plex szerver verziója? Nem lehet hogy az újabbakból kivettek valamilyen modult? (Jelenleg nem tudom milyen verzió fut otthon, de ritkán frissítem)

Mostanában PIN-el szinkronizáltam össze a TV-t a szerverrel, de korábban direkt elérés volt beállítva és simán működött.

Itt nem tiszta már, de mintha olyan emlékem lenne, hogy ilyenkor a szerveren sem lehettél bejelentkezve a Plex accounttal.

Sajnos nem azt jelenti, az App-ot felrakhatom, levehetem, újra felrakhatom. Ha jól tudom, de kijavítanak, ha nem, mikor autentikál az app akkor elmegy egy plex szerverig, ahol ez közvetlenül hozzákapcsolja az én accountom alatt található szerver(ek)hez. Nos ezt szüntették meg gyenge titkosítások miatt. Ezért lenne jó, ha TV-m direktbe tudna csatlakozni a szerómhoz.

Panasonic TV-m nincs, nem ismerem a rajta futó kliens képességeit.

Amennyiben van benne lehetőség a szerver manuális megadására, akkor ott vedd fel a szervered helyi IP címét és portját.

Ellenőrizd, le hogy a kivételek között ott van-e a helyi hálózatod (említetted hogy ezt már próbáltad de nem működött).

Itt az is érdekes, hogy a szerver illetve a TV hogy kapcsolódik a helyi hálózathoz. Egyes routerekben van olyan beállítás, hogy a Wifi-n kapcsolódó eszközöket elszeparálják egymástól és a lantól is.

Ha net van, de egy ilyen miatt direktben nem látják egymást az eszközök, akkor az is okozhatja azt hogy hiába van felvéve a helyi lan-od kivételre az auth köteles listában, de nem fog menni a kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat tuti megy, akkor még a szerver logjai is sokat tudnak segíteni. Ott látni az okot, hogy miért került a elutasításra a kapcsolat.

En ezeket ajanlom:

 

https://www.pcx.hu/xiaomi-xmmbxs-mi-box-s-android-smart-set-top-box-006…

 

https://www.pcx.hu/xiaomi-mi-tv-stick-eu-android-set-top-box-00156137

 

Nekem Mi Box S van es nagyon elegedett vagyok vele. A Stick meg eleg uj, elv a hardvere gyengebb, de 1080p es h264 lejatszasra sztm az is boven jo. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeken hivatalosan licenszelt android TV fut, tehat van fullos Netflix meg minden ami kell.

Szerkesztve: 2020. 10. 09., p – 14:30

Csak annyit tudok a témához hozzászólni, hogy nekem Amazon Fire stick van, és a OMV fölött futó Plex szervert az Amazon Fire stick eléri, és a beépített plex kliense kiválóan működik.

Ehhez a megoldáshoz persze a sticket meg kell venni, viszont mást nem kell változtatni.

(Nekünk előbb lett az Amazon Fire stick, az Amazon Prime video és a Netflix miatt, és csak miután láttam, hogy ez tudna Plex-et is, utána tettem a Plex-et a NAS-ra).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 10. 09., p – 14:50

Amugy lehet egy Raspberry is segit, pl: https://www.brainextension.hu/2018/03/18/mucsaplex-avagy-plex-szerver-r… vagy Rasplex ha kliens kell.

En Kodi-t hasznalok egy lelakott Chromeboxon, de a Raspi megoldas elonye hogy elfer a TV mogott es nem kell hozza masik taviranyito (ha tamogatja a TV-d a HDMI-CEC-et; nekem kellett egy USB CEC adapter mert a Chromebox HDMI portja nem tudta).

Mindharom stick kivaloan tud mukodni, hivatalosan tamogatott altaluk.

Ami a kerdes, hogy a most eros felfutasban levo h265 HEVC 10bit akarmikkel mit tud kezdeni.

Nekem 4 eves android tv neha erosen kizd, nemelyiket meg ugy jatsza le mint slideshowt... Leginkabb 4k tartalomra jellemzo, ami vicces mivel a tv 4k.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Esetleg a Vero 4k+? https://osmc.tv/vero/

Nem tudom viszont hogy lehet-e ra patkolni Plexet, szoval lehet erdemes elotte egy Raspberryvel megnezni (OSMC van Raspberryre).