Paypass elkezd nem működni

Mindenes kártyám elkezdett nem működni paypass fizetésnél. Kis veszekedés után a bank adott 1 sima (nem dombornyomott) kártyát az eredeti mellé valami nem túl sok pénzért, az eredeti meg úgyis lejár jövőre, kapok újat. Ezzel kb. meg is volnánk, de az új (sima) kártya is elkezdett nem működni úgy 1.5 hónap után. A csip meg a csík is működik, de az bonyi. Az ok, hogy menjek a bankhoz megint, de mi a ráktól van ez? egyetlen terminálon se jó. Ötlet, vélemény, jótanács, valami?

Hozzászólások

Milyen (ipari) környezetben jársz, mi mellett hordod / mi van a közelben, ami esetleg nagy elektromágneses mezőt vagy impulzust generál maga körül?

Ezt én is tapasztalom, Erste Bankos MC kártyákkal. Elképzelésem nincs mi okozza, de a kártya maga "garanciális", ha technikai problémák vannak vele, a bank cserélni köteles. Ersténél úgy van,  hogy utólag jelezni kell, hogy tecnhnikai problémák miatt kellett új kártyát igényelni, és visszautalják az új embossálás költségét.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Ez így van. Nekem sem működött az Erstés kártyámopn az NFC. Eleinte persze működött, utána 10-ből kb. 9x nem, aztán meg soha. De most egy ideje újra működik mindenhol. Mióta bent voltam panaszkodni. Ezzel egyidőben egyébként a telefonomon az appal sem tudtam érintéses fizetést intézni. Amikor bementem panaszkodni, akkor újratelepítettem az appot és csodák csodájára jó lett, valamint kb. egy hónapja a kártyámon is működik újra az NFC (egyelőre nem cseréltük, jövőre lejár). Na most akkor hogy is van ez?

Nem járok ipari környezetbe én sem.

Furcsa nekem ez a gyógyulás.

 

Azt tudom javasolni, hogy próbáld meg leolvasni a kártyád valami nfc olvasós alkalmazással a telefonon. Ha ki tud olvasni belőle valamit, akkor az bizony hardveresen működik.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Tokban van ? Mostanában nekem is ki kell vennem a tokból különben  szarakodik. Volt hogy háromszor beterhelte a terminál az összeget aztán kiállt hibával. :)

Tescoban ez más miatt van. Nem ismerik arrafelé a Lenz-törvényt, így fémből csinálták a terminál tartó tokot. Abban a fémben olyan irányú örvényáram keletkezik, amely igyekszik legerjeszteni az őt létrehozó elektromágneses teret. Mondjuk sikerül is neki. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2020. 09. 30., sze – 17:28

Juteszembe a BT fejbeszélőmet (PLantronics, szóval nem a legócskább valami) hordom abban a zsebemben, de az olyankor ki van kapcsolva.

Gondolom idonkent megoli valami. A paypass rendszer tekercsekkel mukodik, a proximity-s belepokartyakhoz hasonloan. Celszeru lehet RFID-s tokkal vedeni (Faraday kalitka), ha mindig bedoglik. (leolvasas ellen is ved)

A tekercs osszeszedhet valami zajt, a tul gyorsan valtozo magneses ter indukcioja mar tul nagy lehet a benne levo chipnek. Esetleg a tekercs szakad meg, ha sokat hajlitgatod.

Trafok lehetnek kepesek ilyenre, vezeteknelkuli toltok, belepokartyas rendszer (bar ezeknek mas a frekije, es a rezonanciafrekvencia is szamit), nagy villanymotorok.

Opcionalisan atallhatsz telefonos/oras fizetesre is.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

ja. lehet ilyenolyan workaroundokkal kiserletezni, pl. berakom otthon a melyhutobe, vagy beontom 1 tonna betonba, de akkor pont hasznalni nem fogom tudni. A kerdes pont az eppen, h mitol szarodik el mar a masodik is. Sanszos, h visszamegyek az elozo bankomhoz, ott evekig nem volt ilyen challange. kurcaelet, nna.

Az miert workaround, hogy ha valamid folyton megdoglik, akkor legkozelebb megprobalsz jobban vigyazni ra? A ne hajlitgasd, es tartsd RFID-s tokban, az ertelemszeruen a tarolas idejere, es nem a hasznalatra vonatkozik. Az elozo bankod is valoszinuleg ugyanonnan szerzi be a kartyat, szoval ha valami megvaltozott a szokasaidban, az is meg fog dogleni, hiaba mesz vissza hozzajuk. Viszont a redundancianak lehet elonye (ha van TWise/Revolut/stb. kartyad is, kisebb az esely ra, hogy egyszerre adja fel az osszes).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

folyton megdöglik, mert xar. A másik talán nem annyira xar. Vannak dolgok mondjuk, amik nem opciósak. pl. a zsebemben tartom, kiveszem fizetek vele, az ilyenolyan tokok nem tudnak működni ilyen adottságok miatt, másrészt nem bonxolítani akarom a életemet, hanem 1szerűsíteni.

Én kétszer is cseréltettem kártyát nem működő PP miatt. Szerintem nálam a 40000VA szünetmentessel kialakult közeli viszonyom okozta...

Ha tényleg ki akarod deríteni, és feltesszük, hogy fizikailag nem sérült a kártya, akkor próbáld meg másfél hétig mellőzni a használatát. Rakd el a szekrénybe. Ha utána működik, akkor "környezeti hatás" miatt van...

Kis veszekedés után a bank adott 1 sima (nem dombornyomott) kártyát az eredeti mellé valami nem túl sok pénzért,

Én ezt a részét nem értem.

Ha betelefonálok a bankba, hogy a kártyám nem működik, akkor postán küldenek egy újat. 1-2 nap alatt ideér. Természetesen nem kerül pénzbe.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

De.

Viszont a magyar bankomnál is ugyanígy működik, csak a posta kicsit lassabban ér ide.

Miért, más bankoknál Magyarországon az a szokás, hogy ha nem működik a bankkártya, akkor így jártál? Nem cserélik?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha van NFC-s mobilod biometrikus azonosítással, akkor használd azt kártya helyett.

Biztonságosabb, kényelmesebb, és a mobil általában mindig ott van nálad a zsebedben.

Én már a pékségben is így fizetek, nem is tudom mikor láttam a kártyámat utoljára...

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Nekem attól lehetett baja, hogy túl gyakran ültem rá, meggörbült, esetleg megtörhet benne az antenna.

nekem akkor csinálta ezt mikor nem tettem tokba a kártyát és hosszában meg volt repedve. jó ideig észre sem vettem, csak véletlenül. de akkor már nem ment a paypass pár hete...

Nekem pont a COVID első hullám alatt kezdett el nem működni a paypass, mindig be kellett dugnom a chipet, mert nem húzta le érintésre. A kártyát RFID védett műanyag+fólia tokban tartom kezdetektől. Egyszer meghajlott, azt hittem a miatt, de most pár hónapja megint meygy pöpecül, nem tudom mi volt vele...