iOS/iPadOS 14

Címkék

Az Apple kiadta az iOS/iPadOS 14-et. Kiadási megjegyzések itt. Áttekintés az újdonságokról itt.

Hozzászólások

Ujra be kell allitani a fizeteshez hasznalt kartyat stb elso bootolaskor. Nem nagy kaland, de azert jo lett volna megint *nem*.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Valahol fantasztikus, hogy 2020-ban az egyik top5 magyarországi bank SMS-t küld, hogy ha kedves a banki app élete, akkor ne upgrade-elj. Nem mintha nem lenne ki tudja, mióta elérhető a developer preview.

Favorite Contacts eltuntek a widget menubol.

Mindezt ugy, hogy beta ota sirnak erte az emberek. Zsenialis... 

Van meg mit reszelni azert :(

Kevesebbet bír a készülékem, lassan visszaállhatok a napi töltésre egy sima 8-assal. 3 nap alatt szerintem jól megítélhető.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hibak eddig:

- 2x gyorsabban merul, melegszik
- eloszor nem mukodott a hivasinditas sem diakerben sem contactsbol
- hivasfogadasnal csak csorgott, felulet nem volt ahol felvehettem volna. Egy carrier network reset kellett, hogy mukodjon

Jobsnak mar a vezeto mernok hereit szolgalnak fel rantva, kis almapaprikaval, csalamadeval. 

Irrelevans, hogy nalad megy. 
A frissites elott meg kivaloan tolto kabel azota nem tolti, par perc utan leall a toltes minden indok nelkul.
Ezzel csak az a gond, hogy csontra merult a telefon ugy, hogy egeszsegugyi intezmeny vendegszeretetet elvezem egy hetig, ugy kellett mastol toltot kernem, hogy a csalad ne izguljon info hianyaban.

Ez a hivas bug jelenleg napi 1-2 rebootot igenyel. Lehet a dual sim miatt van.

Valljuk be, ezek nem kis problemak  

12 eve hasznalok iPhone-t, de koszonom, a kovetkezo ingyen telefont nem fogom kerni a cegtol, inkabb megveszem az uj Blackberryt. Olyanom volt egyszer masodik telefonnak, legjobb, csak a gyerekek raugrottak. 

A kabel sokkal jobb minosegu volt. Azert hasznaltam, mert a gyari az egy ganyolt szar, nincs benne anyag.

Nem arrol beszelek, hogy en most itt frissiteni szeretnek, hanem az elvrol, a minoseg hianyarol.

Ertem en, hogy elvakult vagy. Konkretan egy tucat alma eszkozom van, iMac ota hasznalok maceket, de attol, hogy alma logo van rajta meg lehet ugyanugy szar. Ugy latom te nem dobtad ki a dobozbol az ujhullamos hype-ot mikor megvetted. 

Én azt értem, hogy belefutottál valami marginális problémába úgy, hogy akkor frissítettél mikor épeszű ember inkább kivár (kórház). Elhiszem, hogy unalmas bent feküdni tétlenül, de major OS frissítést nem csinálunk backup terv nélkül, főleg, ha a készülékre feltétlenül szükség van. Főleg nem 0. percben, hiszen aki informatikához szokott, az tudja, hogy bármilyen major OS frissítés behozhat hibákat, amikre senki se számított.

Én úgy voltam vele, hogy úgyis itthon döglök (home-office), ha megáll valami a frissítéstől 10 perccel a kiadás után, akkor megáll, max. másnap lesz egy 15 perces sétám az Apple Store-ba.

Ha kritikus lett volna, hogy el tudjanak érni, akkor kivártam volna a kritikus időszak végét, vagy legalábbis egy hetet, addigra mások letesztelik.

Ha ekkora tapasztalattal rendelkezel Apple eszközök terén, akkor meg méginkább érthetetlen, hogy miért frissítettél rögtön. 1 év telt el az iOS 13 eléggé bugos kiadása óta, azért az csak elég figyelmeztetés kellett legyen, hogy ne kapkodj, ha nem muszáj, nem?

 

Szerk: de hogy konstruktív is legyek, kijött a 14.0.1, és ugyan nem láttam a te hibáidhoz kapcsolódó pontokat a release note-ban, lehet érdemes megpróbálni, hátha javul a helyzet nálad.