KDE alatt GTK2-es alkalmazások kijelölt gomb jelölése

Fórumok

KDE NEON -
Egy jó darabig működött, majd most kb. 1 hónapja tűnt fel, hogy nem működik:

Ha pl. elindítom a double commander-t, majd másolás és a gombok között tab-al elkezdek lépegetni, nem látom melyik van kijelölve.

Régen kékre változott vagy pirosra a háttere a kijelölt gombra, most nem látszik melyiken állok.

Próbáltam beállítani GTK2 stílust, van amelyiknél megjelenik valami kis szaggatott vonal a gombok körül. Viszont ezek meg olyan kinézetű stílusok amiről szinte a Win 3.11 jut eszembe.

Tudtok valami olyan GTK2, light témát ajánlani, ami jól is néz ki viszonylag, és a kijelölt gomb háttérszínét változtatja?

Hozzászólások

Van valami oka annak, hogy KDE alatt a GTK-s változatát használod, és nem a QT5-st?

Ott más gebasz lesz szerintem, felpattintottam most kíváncsiságból, nálam semmi ilyesmi gond nincs. Mind a nézőkében mind a szerkesztőben teljesen jól megy a kijelölés (arch linux, doublecmd-qt5 0.9.9-1). Mondjuk fura is lenne, ha egyéb QT-s appban menne, és pont itt nem.

Bocs, figyelmetlen voltam.

Feltelepítettem deb csomagból, a https://software.opensuse.org/download.html?project=home%3AAlexx2000&pa… címről.

Most már majdnem jó, a kezdetet jól jelöli meg, viszont a végét eltolja. Egy hosszabb szöveg kijelölésénél 10 karakterrel arrébb jár az egér. Sőt: visszafelé jelölésnél nem az egérkurzortól kezd, bár most megnézve ez a GTK-sban is így működik.

Még jobban megnézve.

Függ a kijelölendő szövegtől is. Pl. a doublecmd.sh-ban kijelölve az "LD_LIBRARY_PATH"-ot a space-t is bejelöli előtte.

Érdekes, hogy mégis jól működne a GTK-s? Annál ebben a fájlban akármit jelölök ki, jól működik. Sőt visszanézve a másik fájlra ott is jól jelöl ki mindent. Úgy látszik összekevertem a progikat.

QT nem egyenlő a KDE-vel azért :) Attól, hogy QT-s, még lehet statikusan linkelt, ami nem szép, de gyakori áldozat a kompatibilitási problémák elkerülésére. Mivel a stuffot FPC/Lazarus-al készítik, ez is lehet, hogy kikényszerít ilyesmit.

Viszont ez a kijelölés bug elég érdekes, nem láttam még ilyet.

Nincs valami spec X konfig beállításod véletlen az egérhez? Illetve Neon alatt egyáltalán X fut, nem Wayland? Ha nem a téma beállítás okozza, akkor nem tudok másra tippelni, bár ellentmond ezeknek a tippeknek is, hogy csak a doublecmd esetében jelentkezik. Esetleg még arra tudok tippelni, hogy valami bugos fontot állítottál be neki vagy olyan van alapértelmezetten beállítva (Nálam Droid fontokat állított be default).

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 21:21

Qogir témát használok KDE/GTK2/GTK3 alatt is, egyébként az Oxygen-gtk2 szép kéket rajzol köré.

Közben kezd összeállni a kép. GTK3-as stílust kell állítani a DC-hez. Hiába írja a névjegye, hogy GTK2.