A Wachowski nővérek szerint a Mátrix egy transzgender allegória

Fórumok

Azt hiszem le vagyok maradva...

...fogalmam se volt, hogy lesz negyedik Mátrix film.

Hozzászólások

Számomra az egész trilógia anno nagyon gondolkodós volt, sokakkal ellentétben a második részt is kiválónak tartottam, csak én a verekedés alatt unatkoztam, és a beszélgetéseket élveztem. Eszméletlen sok jó gondolat volt benne.

De, ezt elég nehezen hiszem el, a készítők egyike is csak úgy hivatkozik rá, hogy hát már akkor is ott volt az agyában, a háttérben. Ez azért nagyon messze van attól, hogy allegória, mert kb. ugyan így allegória a film a bántalmazás és elnyomás alól való felszabadulásra ha akarom. Ez inkább utólagos belemagyarázás, főleg érdekes, hogy a készítő teszi. Jövőhéten gondolom kiderül majd az is, az amúgy épphogy nézhető Jupiter Ascending is valami forradalmi gondolatokat tartalmazó mű, csak még a készítők se tudták mennyire megszólalt rajtuk keresztül az igazság és progresszió kürtje.

Nincs erre szükség, a Mátrix trilógia / (első) film így is kultikus magasságokban van. Remélem sikerül nekik úgy folytatni a történetet, hogy ne legyen Terminátor / Star Wars szintű folytatás belőle, és nem kell majd úgy hivatkozni rá, hogy ha szóba kerül, hogy jó a Mátrix, mármint az első és a második.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Utólag könnyű belemagyarázni mindent a dolgokba. Ez a "Jaj, hát mi már akkor is úgy gondoltunk rá, és igazából ha jobban figyeltek akkor ez, meg ez már arra utalt akkor is..." című hülyeség. NEM! Adott műnek, legyen az film, könyv vagy zene, mindig épp az aktuális viszonylatok vonatkoznak rájuk. Sosem az amit később bele próbálnak magyarázni, hiába, hogy ha a készítők mondják. Ha annyira úgy gondolták már készítés közben, akkor annak több jele lenne az egészben és nem utólag kell magyarázkodni.

Csak azért mert gondok vannak a fejekben meg a nevelésükben (gondolok itt az ex-katolikus sámánista anyára), attól még mikor megszületett a Mátrix még mind a ketten normálisak voltak, még feleségeik is voltak akkor. Az hogy utána mit csináltak magukkal annak nincs köze a filmhez/franchise-hoz. Az maradjon ki ebből az agymenésből.

 

Szerk.: Plusz mi az a hülyeség, amit itt összehord, hogy ha valaki a valóságban férfi az attól még nő lehet a Mátrix-ban? Mikor? Hol? Hogyan?

Az első film arról szólt, hogy a világ ami körülötted van és valósnak hiszed, nem biztos, hogy igaz. A teljes tudatod, a lényed, az ami vagy feltöltésre került a Mátrix-ba. Azt nem te választottad. Nem is tudsz arról, hogy mi van.

A második filmben jön már be, hogy belülről "manipulálják" a Mátrix-ot, de ott sem olyan mértékben, hogy az akár feltűnő legyen.

Valahogy sehol nem tudok felidézni olyan részletet, ami alátámasztaná ezt az agymenést.

 

Most már a 4. részbe úgy hozzák be, ahogy akarják, mert gondolom most már minden szipi-szuper és mindenki azt csinál a Mátrix-ban amit akar.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ide a bökőt, hogy az új részben lesznek csírák. Mint ahogy már a StarWars-ban is megjelent.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)