Index: "Az IMF szerint Magyarország az élmezőnybe fog tartozni"

Fórumok

Index írja:

Az Európai Unióban idén a magyarországi bruttó hazai termék fog Málta után a legkevésbé csökkenni a járványvédelmi korlátozások miatt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2020–2021-es világgazdasági prognózisának kedden publikált előzetese alapján.

Az MTI-hez eljuttatott világgazdasági növekedési prognózisában az IMF a tavalyi 4,9 százalékos növekedés után az idén 

a magyar GDP 3,1 százalékos csökkenésére számít, 2021-ben viszont ismét növekedésre, 4,2 százalékosra.

Részletek itt.

Hozzászólások

esetleg egy (x)-et oda tudnál rakni a topic címébe?

Most arra gondoltam, hanem, hogy trey jelezhetné, amikor fizetett kormányreklámot jelentet meg :-)

 

De ha az index az orbán legnagyobb ellensége akkor hogyan lehet a kormány által fizetett reklám az index írása? Vagy akkor van az a pénz amiért az index is benyal orbánnak?

Sajnos nem válaszoltál egyik kérdésre sem....
 

az index egy viszonylag mértékadó lap, eddig is elég pártatlan volt.

Elmorzsoltam egy könnycseppet...
 

Persze ez furcsa lehet azoknak, akik a propagandához szoktak, Ez igaz,

Nem értem a logikádat. A libsik (téged is beleértve) állandóan azt szajkózzák, hogy az a sajtóorgánum ami valami pozitívat mer szólni, vagy elismerően ír Magyarországról, vagy esetleg a jelenlegi magyar kormányról, az  ORBÁNPROPAGANDA!!

Most az index írt pozitívan a magyar helyzetről, tehát a libsilogikád szerint ebből az következik, az index orbánpropaganda. És akkor szerinted az index most ingyér propaganda, vagy van az a pénz és akkor az indexnek kellene kitenni az ikszet?

 

"A libsik (téged is beleértve) állandóan azt szajkózzák, hogy az a sajtóorgánum ami valami pozitívat mer szólni, vagy elismerően ír Magyarországról, vagy esetleg a jelenlegi magyar kormányról, az  ORBÁNPROPAGANDA!!"

Orbánpropagandázni általában azt szokták, ami pozitívnak tűnik, de elsőre lejön, hogy minimum csúsztatás. Tényleg gyakran van ilyen, de azért akadnak kivételek, mikor egy írás egyszerre pozitív és igaz. Csak nincsenek az emberek hozzászokva :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Próbáltam vele, nem mentem semmire. :(

Lent pl. fideszezik, pedig se az Index, se az IMF nem beszélt a Fideszről. Ez egy egyszerű gazdasági hír, az Indexen is a "gazdaság" rovatban jelent meg. Engem is belekever, pedig csak az egyik iránymutató médiumát idéztem 100% pontossággal.

Régóta van egy olyan elképzelésem, miszerint egy Fekete-Győr által kódolt chatbottal állunk szemben.

Történetesen értem, hogy ez a gazdasági hír bizonyos körökben miért okoz turbulenciát.

trey @ gépház

Az a leginkább visszataszító, hogy az ilyenek köpködik állandóan a másikat, hogy agymosott és propagandából tájékozódik, miközben a saját maguk által egekig magasztalt etalon hírforrást is leköpik ha mást ír mint az általuk elvárt lenne. És akkor ez természetesen részükről nem agymosott viselkedés...

Régóta van egy olyan elképzelésem, miszerint egy Fekete-Győr által kódolt chatbottal állunk szemben.

:D Van benne valami, mert logikán alapuló érvelése nincs. A válasz/reakció úgy néz ki, hogy 80% személyeskedés 20% random 444, index link. Ezt tényleg le lehet programozni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Csak kíváncsi voltam rá, hogy támogat-e téged valamilyen formában a jelenlegi hatalom, hogy ennyire tolod őket. Ennek nem volt köze az indexes cikkhez, szimplán csak ahhoz, ahogy tolod őket. Nekem ez furcsa, mert én inkább kritikus szoktam lenni bármelyikkel kapcsolatban. De sokfélék vagyunk. Mindenesetre egyelőre nem válaszoltál.

>> kíváncsi voltam rá, hogy támogat-e téged valamilyen formában a jelenlegi hatalom

állítólag a patás által mozgatott titkos teljháttérhatalom által chemtrail-nyilaskeresztekkel irányított belgrádi paks2-meghajtású kisvasútakkal stadionok alatti szőlőbányákból szállított kokainnal átitatott hiánycikk tao-maszkokkal fizetik, hogy egy számítógépportál eldugott flame alfórumában a neoszdsz-fan törpe minoritáshoz tartozókat bosszantsa

Nekem pedig olyan elkepzelesem van, ha a szamban az “evekhez” adsz egyet, a “napokbol” pedig elveszel epp ugyanennyit, akkor hatarozottan stiluskompatibilis momentum-informatikushoz jutsz el. Vad es nullskilles tipp jaja - megis olyan, amihez nemigen kellett 30mp sem. A hozzadok-elveszek modszert en magam is hasznalom tobb helyen :)

Ha beteg gondolat akkor sry, bar vegul is nem sok jelentosege van szoval mindegy.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"A libsik (téged is beleértve) állandóan azt szajkózzák, hogy az a sajtóorgánum ami valami pozitívat mer szólni, vagy elismerően ír Magyarországról, vagy esetleg a jelenlegi magyar kormányról, az  ORBÁNPROPAGANDA!!"

Ez nem igaz. Semmi gond nincs azzal, ha valaki pozitívat ír az országról. A kérdés az szokott lenni, hogy valami igaz vagy sem.

 

"Nem értem a logikádat."

Nem csodálom, ahhoz egy kicsit gondolkoznod kellene. Nem nagyon, elegendő lenne csak kicsit, szóval képes lennél rá.  Most jöhetsz azzal, hogy személyeskedem és igazad is van, de sajnos attól még igaz, amit írtam, hogy gondolkoznod, gondolkoznotok kellene.

 

Annyit segítek, hogy a fő választóvonal a híreknél és a propagandánál az, hogy valami igaz-e, a valós helyzetet a valós súlyával tükrözi-e vagy sem. És nem az a választóvonal, hogy valami pozitív vagy negatív hír. Remélem, ennyi év elteltével megvilágosodott nálad valami. Félek, nem.

A kérdés az szokott lenni, hogy valami igaz vagy sem.

Ez esetben leírnád, hogy az index és/vagy az imf hazudott? Csak hogy hiteles legyen az itt előadott elméleted.

Nem csodálom, ahhoz egy kicsit gondolkoznod kellene. Nem nagyon, elegendő lenne csak kicsit, szóval képes lennél rá.  Most jöhetsz azzal, hogy személyeskedem és igazad is van, de sajnos attól még igaz, amit írtam, hogy gondolkoznod, gondolkoznotok kellene.

Ez a megnyilvánulásod is jó példa arra, hogy a hozzászólásaid túlnyomó többséges ostoba személyeskedés.

Annyit segítek, hogy a fő választóvonal a híreknél és a propagandánál az, hogy valami igaz-e, a valós helyzetet a valós súlyával tükrözi-e vagy sem. És nem az a választóvonal, hogy valami pozitív vagy negatív hír. Remélem, ennyi év elteltével megvilágosodott nálad valami. Félek, nem.

Megtennéd, hogy szardobálás helyett valami tényszerűt írsz? pl. leírhatnád, hogy melyik hazudott... az index és/vagy az imf?
 

válaszoltam, de látom, hogy nem érted. Sajnálom

A feltett kérdésre nem válaszoltál csak a szokásos libsi szardobálás és terelés történt részedről.

Kifejtem neked:

(1) Megjelent egy hír:

... se az Index, se az IMF nem beszélt a Fideszről. Ez egy egyszerű gazdasági hír, az Indexen is a "gazdaság" rovatban jelent meg. Engem is belekever, pedig csak az egyik iránymutató médiumát idéztem 100% pontossággal.

(2) Előadtad az elméleted

a fő választóvonal a híreknél és a propagandánál az, hogy valami igaz-e, a valós helyzetet a valós súlyával tükrözi-e vagy sem.

(3) Tehát az elméleted szerint itt valami nem a valós helyzetet tükrözi, hiszen idejöttél a hír alá köpködni.

(4) A hírben két szereplő van mindösszesen. Az egyik az imf aki megfogalmazott egy pozitív állítást Magyarországgal kapcsolatban, a másik az újságírás etalonja az index aki közölte az imf állítását.

 

A kérdés amire nem vagy hajlandó válaszolni: a két szereplő közül (imf, index) melyik hazudik?

Vagy ha történetesen egyik sem hazudik, akkor az én állításom teljesül: bárki aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az szerinted orbánpropagandista. Ez esetben nincs több kérdésem.

 

A szelektált, egyoldalú hírközlés is propaganda! 
Ha csak olyan híreket lehet a HUP.hu politikai portálon olvasni ami a tulajdonos, a kiadó, a főszekesztő  politikai céljaival vagy politikai véleményével egyező, annak kizárólagos igazságát segíti elhitetni, mitöbb súlykolja, az bizony propaganda.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha csak olyan híreket lehet a HUP.hu politikai portálon olvasni ami a tulajdonos, a kiadó, a főszekesztő  politikai céljaival vagy politikai véleményével egyező, annak kizárólagos igazságát segíti elhitetni, mitöbb súlykolja, az bizony propaganda.

Ha ez így lenne akkor trey már rég kirúgra volna az összes félkegyelműt amelyik ide jár köpködni és nekünk meg nem kellene lépten-nyomon politikai tartalmú szarságokat kerülgetnünk.

Nem mellesleg az etalon index írta meg a hírt. Ha problémátok van a hírrel akkor eriggyetek reklamálni az indexhez.

 

Nehéz lesz bizonyítanod, hogy itt csak Fidesz pro hírek jelennek meg. :D Főleg az olyan futóbolondok, mint sj (templomom a HVG!) és reinkarnációi idehordtak éveken keresztül. A Summer324234234 sületlenségeiről nem is beszélve. Biztos szelektív a látásod, mert azokat nem vetted évekig észre! :D

trey @ gépház

ok, hibás következtetést vontál le.

Ne tettesd magad hülyébbnek mint amilyennek látszol... Ide jöttél köpködni egy gazdasági hírre, amiben pozitív elismerést kapott az ország. Én nem vontam le semmit, a köpködésed okát (az elméleted a választóvonallal) te magad magyaráztad el fentebb.

szimplán félreértetted. Mentségedre szóljon, hogy nem neked szólt a hozzászólás de valószínűleg trey értette a dolgot (de ha akkor nem, akkor pár hozzászólással alább, amikor konkrétabban rákérdeztem nála, akkor már biztos).

Most persze belemehetnénk abba, hogy ha nem értesz valamit, akkor miért nem kérdezel, de szerintem nem jutnánk előrébb.

szimplán félreértetted.

Nincs itt semmi félreértés.

Mentségedre szóljon, hogy nem neked szólt a hozzászólás de valószínűleg trey értette a dolgot (de ha akkor nem, akkor pár hozzászólással alább, amikor konkrétabban rákérdeztem nála, akkor már biztos).

Az egésznek semmi köze ahhoz, hogy kinek írtad.

Most persze belemehetnénk abba, hogy ha nem értesz valamit, akkor miért nem kérdezel,

Eddig összesen 5, azaz öt helyen tettem fel a kérdést de egyenes válasz helyett csak terelés és szardobálás volt a reakciód.
Álljon itt a kérdés hatodjára is:

A kérdés amire nem vagy hajlandó válaszolni: a két szereplő közül (imf, index) melyik hazudik?

Vagy ha történetesen egyik sem hazudik, akkor az én állításom teljesül: bárki aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az szerinted orbánpropagandista.

de szerintem nem jutnánk előrébb.

Mindjárt gondoltam. De nem is kell sehova jutnunk mert a napnál is világosabban kirajzolódik a libsi mentalitás kórképe...

 

"A kérdés amire nem vagy hajlandó válaszolni: a két szereplő közül (imf, index) melyik hazudik?"
nem ez volt a kérdés, nem erről szólt a hozzászólásom, feltételezem, hogy egyik sem hazudik. Mondom, hogy nem érted, amit írtam. Kicsit gondolkozz már!

 

 

"Vagy ha történetesen egyik sem hazudik, akkor az én állításom teljesül: bárki aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az szerinted orbánpropagandista."
Az, hogy egyik sem hazudik, abból nem következik, hogy "bárki aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az szerinted orbánpropagandista."" Egy nagy butaság, amit írsz. Mondom, hogy nem érted, hogy miről volt szó.

 

Ha még ezek után sem vagy hajlandó gondolkozni és még mindig csak a hülyeséget írod, onnantól már csak azt fogom válaszolni, hogy igazad van. Bocs.

 

 

 

"a libsi mentalitás kórképe..."
Igen, nomentumos DK-s libsi vagyok... Azt eddig is láttuk, hogy a hatalom agymosása működik, köszönjük az értékes érveket

nem ez volt a kérdés,

Dehogynem! Én ezt a kérdést tettem fel már sokadjára és várnám a válaszod.

nem erről szólt a hozzászólásom,

A hozzászólásod csak köpködés volt.

feltételezem, hogy egyik sem hazudik.

Ez esetben akkor az én állításom teljesül: bárki aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az szerinted orbánpropagandista.

Mondom, hogy nem érted, amit írtam. Kicsit gondolkozz már!

Kifejtettem neked, hadd ne írjam le még egyszer, olvasd el újra.

Egy nagy butaság, amit írsz.

Kifejtettem neked, hadd ne írjam le még egyszer, olvasd el újra.

Mondom, hogy nem érted, hogy miről volt szó.

Kifejtettem neked, hadd ne írjam le még egyszer, olvasd el újra.
 

Ha még ezek után sem vagy hajlandó gondolkozni és még mindig csak a hülyeséget írod, onnantól már csak azt fogom válaszolni, hogy igazad van. Bocs.

Ne szaladj el, már kezd szórakoztató lenni a vergődésed :)

Igen, nomentumos DK-s libsi vagyok...

Nagyszerű...

Azt eddig is láttuk, hogy a hatalom agymosása működik, köszönjük az értékes érveket

Nem hazudtolod meg önmagad

 

2002-ben ismertem meg Soros Györgyöt. Egy ismerősöm név szerint Gyurcsány Ferenc mutatott be neki aki a gyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni. Ezért állítottam, hogy aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az orbánpropagandista.

2002-ben ismertem meg Soros Györgyöt. Egy ismerősöm név szerint Gyurcsány Ferenc mutatott be neki aki a gyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni. Ezért állítottam, hogy aki pozitívan nyilatkozik Magyarországól és/vagy jelenlegi magyar kormányról az orbánpropagandista.

Nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy gyuribácsitokat is belekevered valamilyen formában. A libsik egyik fixációja sorosgyörgy lett. Amikor érvek hiányában már nincs mit mondani akkor jön lezárásképpen az egyszavas aduász.

S O R O S !!

Hogy lehet egy olyan lap a legnagyobb ellensége, akinek a tulajdonosát kb ő jelöli ki?

Orbán megvette kilóra az indexet? Számold össze hány olyan cikk van az indexen ami a jelenlegi kormányt és orbánt szidja és hány olyan ami ellenkezőleg.

Van az a pénz amiért ők az ellenzék hangja, az ellenzék egy része meg el is hiszi/hitte és nem épített saját médiát.

Orbán fizeti az indexet és kiadta napi parancsba, hogy szidják a kormányt (orbánt) és így legyenek az ellenzék hangja? De ha orbán jóváhagyásával megy mindez akkor miért sivalkodik az index a sajtószabadság felszámolása (stb.) miatt?

 

Spéder Zoltánt te MSZP esetleg SZDSZ-es gazdasági háttéremberként írnád le? 

Index.hu kiadó igazgatóságának tagja volt, Simicska Lajos volt jogi képviselője, Nagy Ajtony Csaba. 

Oltyán József na megint egy ős komcsi, egy igazi beépített ember KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja.

Oltyán József biztos lebukott hogy kollaboráns MSZP-s le is váltották Vaszily Miklósra

Kell neki Gyurcsány kell neki ellenzéki lap is (legjobb ha az pont az övé).

Egy jó tanács, ha vélten kiszivárogtatnál valamit ne az index-nél kezd, lehet hogy az újságíró nem is fog tudni róla, de ha céges telefont használ :D akkor már lehet buktál is. Ha majd újra be lehet járni az irodaházba, portán elérik az adataidat hát én ott sem lennék bátor. Levelezés céges email, ugye a főnököd belenézhet minden levélbe, és a tulajdonos?

De van akit tényleg nem szeret nincs is ott állami hirdetés.

Médianapló - Milyen a polgár hangja? 

neked fizetnek (közvetlenül vagy közvetve) azért, hogy itt tolod a fideszt? Csak azért kérdezem, mert a TV-ben is meg kell jeleníteni, ha termékmegjelenítést tartalmaz a műsor, szerintem ha így van, akkor a korrekt az lenne, ha jeleznéd.

hát ebben a topicban nem írt ilyet az tuti. Pedig csak annyit kellett volna írnia, hogy igen, pénzért csinálja vagy nem, nem pénzért csinálja. Persze még akkor is ott lesz a kérdés, hogy igazat mond-e.

 

Ez az IQ dolog miért zavarja ennyire a csőrödet? Menj el megméretni, hátha a tied meg 160 lesz

természetesen nem kapok pénzt sem közvetlenül sem közvetve semmilyen párttól. De ha fogadást kötünk megfelelő feltételekkel, akkor természetesen ellenőrizheted is. Az IQ-s dolognál is volt ilyen ajánlatom, de csak a hangulatkeltés ment, mert senki nem ment bele. De akkor is mondtam, hogy én nem vagyok úriember, én csak a biztosban fogadok :-)

természetesen nem kapok pénzt sem közvetlenül sem közvetve semmilyen párttól

Termeszetesen nem arrol van szo, hogy nem hiszek neked, hanem hogy te allitasz valamit, majd amikor trey ugyanazt allitotta, azt ketsegbe vontad. Nem szeretek olyan demagog hulyesegekkel dobalozni, hogy mindenki magabol indul ki, de azert erdekes volt.

Az IQ-s dolognál is volt ilyen ajánlatom, de csak a hangulatkeltés ment, mert senki nem ment bele

Az IQ-s dolog emlekeim szerint akkor eszkalalodott, amikor tobbedszerre sem tudtal olyan dolgokat megmondani, hogy pl. mekkora szorassal ertendo a 150-es IQ. Vagy hogy mikor es hol irtad a tesztet. Ha mondtad, akkor elnezest kerek, nem emlekszem mar pontosan. (No sarcasm intended.)

pénz téma: lehet, hogy írta trey hogy kap-e pénzt vagy sem a fidesztől vagy nem olvastam, vagy nem emlékszem rá.  De mondom, volt már rólam topic is és az is csak akkor jutott el a tudotomig, amikor valaki belinkelte. Szóval az, hogy kétségbe vonom, hogy mit állított trey, az ilyen formában nem igaz, ugyanis nem tudom, mit állított. De persze ha valaki idelinkelné, akkor az megkönnyítené a dolgokat.

 

 

IQ téma: végül leírtam (nem tudom, hogy olvastad-e) de azért kellett hozzá egy kis energia, hogy előkeressem a papírt, mert valamiért nem keretezve van a nappali falán, hanem a többi vizsga és tanfolyami papírjaim között. Sőt, egyszer el is hagytam, de ez már másik téma :-)

Felesleges, ezek tények. Nem reklám.

 

Ahogy sajnos az is tény, hogy 10 év adósságcsökkentés ugrott és megint 80% közelébe jut az álladósság.

 

A gazdasági visszaesés ilyen. Fájni fog.

 

Gyurcsány azért bukott bele a válságba, mert már 2007-ben összeomlott az ország, 2008 meg mélyrepülés volt.

 

Látod, erős gazdaságnak nem kell IMF hitel, anélkül is jut forráshoz. Piaci alapon.

Mi van, már tudják hogy hitelt fognak adni? :)

Itt a kérdés, hogy mi miatt lesz ott. Ha az általuk nyújtott hitel miatt, amiről esetleg már most tudnak, mert mondjuk folynak a háttérben a tárgyalások, az nem szerencsés..

De ezt majd a jövő megmutatja..

Csodálkoznék ha hitel nélkül így lenne, úgy hogy gazdaságunk nagy mértékben támaszkodik az autógyártásra, ami most 1-2 évig biztosan gyengélkedni fog.

Számtalan cikk volt arról már, hogy Magyarországot ez a válság egy gazdaságilag jó periódusban (sokkal jobban, mint az előző válság) találta. Eleve sokkal jobb helyzetben voltunk mint például az olaszok, ráadásul minket a koronavírus sem érint annyira, mint őket. Miért olyan hihetetlen, hogy mi saját magunk erejéből lehetünk a restart után az élmezőnyben? Eleve jobb helyzetből indulunk. A helyzet pedig relatív. Nézd meg a többit:

a magyar GDP 3,1 százalékos csökkenésére számít, 2021-ben viszont ismét növekedésre, 4,2 százalékosra.

Az IMF mostani prognózisa szerint a máltai 2,8 százalékos várható csökkenés után az idén a magyar GDP zsugorodik a legkevésbé az Európai Unióban, az unión kívül pedig csak Szerbiában lesz kisebb mértékű – 3,0 százalékos – a gazdasági teljesítmény csökkenése.

A szomszédos országok közül

  • a horvátországi GDP 9,0 százalékkal csökken az idén az IMF mostani prognózisa szerint,
  • a romániai pedig 5,0 százalékkal,
  • a szlovén 8,0 százalékkal,
  • a szlovák 6,2 százalékkal,
  • az osztrák 7,0 százalékkal esik vissza.

A lengyelországi GDP 4,6 százalékkal csökken az idén, a csehországi pedig 6,5 százalékkal. A nagy uniós tagállamok közül

  • a német GDP 7,0 százalékkal,
  • a francia 7,2 százalékkal,
  • a spanyol 8,0 százalékkal,
  • az olasz pedig 9,1 százalékkal csökken 2020-ban az IMF előrejelzésében.

Tehát, ha a prognózis igaz, mi a 3,1%-os csökkenéssel az élmezőnyben leszünk.

trey @ gépház

Egyelőre jól állunk. Legalábbis szombaton még így volt.

Lásd a chartomat: https://www.datawrapper.de/_/9GraS/

Most szombaton majd frissítem és meglátjuk, hogy mely országot követjük. Az alapján (majdnem 1 hónap) már jósolni is lehet, mert múlt szombaton még kb a járvány 18. napján voltunk (ha 10 haláltól számítjuk, ami azért fontos, mert független a tesztek számától + ennyi ember már biztos nem külföldről jött haza meghalni a vírussal).

Az alapján (majdnem 1 hónap) már jósolni is lehet, mert múlt szombaton még kb a járvány 18. napján voltunk

Röhögnöm kell :D Ez a járvány olyan mint a gumi :D Mindig későbbre rángatjátok a kezdésének időpontját. Miért ne induljon inkább ma? Mert ... hmmm ... ma van .... SZERDA!

Még a legóvatosabb becslők szerint is túl vagyunk már a 40. napon:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hDRD9YS8iO58FmyDK7HFzxDVuJ4VBsv…

trey @ gépház

Figyelj ez nagyon egyszerű. Első beteget senki sem tudja mikor volt. Első pozitívra tesztelt beteg mindenütt van, ami viszont erősen függ attól, hogy mikor/kiket kezdtek el tesztelni. Legtöbb országban (kivétel Kína, jelenlegi tudásunk alapján) az első betegek külföldiek voltak (például irániak), akik külföldön kapták el a vírust és hozták be. Tehát még mindig nincs járvány az országban. Ha ezek után az országok reprezentatív tesztet végeztek volna, ami az egész lakosságra vonatkozik, akkor tudnánk hogy mit nevezzünk közös indulási pontnak. De ilyet senki sem végzett. Mindenki össze-vissza tesztelt, nálunk különösen kevés tesztet végeztek, ezért is az egyik legmagasabb a halálozási arány. Külföldön azt csinálják, hogy a 10. pozitívtól indítják a járványt, én viszont azt mondom, hogy az erősen függ a tesztek számától. Viszont a halottakat leteszteli mindenki (jelenleg), tehát abban nagyjából egyezniük kell az országokban a statisztikáknak. Én ezért a 10. halottól veszem a járvány kezdetét és innen vizsgálom CSAK a halottak számának alakulását az idős lakosságszámhoz képest. Mert az se mindegy hány %-a a lakosságnak idős, valamint hogy mekkora a teljes populáció. Merem állítani, hogy ennél pontosabb képet jelenleg nem kapsz semmilyen más chartól a járványról!

Hát szvsz semmilyen számolgatással sem kapsz még megközelítőleg sem pontos képet. Olvasgasd ezt a linket, ahol szakemberek véleményét szedik össze, nagyjából teljes káosz, simán egymás torkának esnek. Majd ha vége és nyugodtan lehet elemezni akkor lesz tiszta kép (vagy akkor sem). Még a halottak számán is vitatkoznak, hogy pl. egy motorbalesetben meghalt koronavírusos minek számít.

https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/?fbclid=IwAR317FQaGpr…

Egy teljesen egyértelmű statisztika van ez:

https://www.euromomo.eu/

De ezt is csak a végén lesz érdemes nézegetni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Gyakorlatilag minden :)
Pontszámokat adnak dolgokra, aszerint hogy szerintük mennyire fontos az adott dolog. Majd ezeket összegzik.

Ez olyan mint az EuroNCAP, aki pontszámot ad (vagy adott?) az öv bekötésének figyelmeztetésére is, mert szerintük attól biztonságosabb lesz az autó. Meg egy csomó egyéb safety feature, amivel egy ütközésben semmit nem érsz az felhúzta a gyengén törő autók pontszámát is. Mert ők arra hivatkoznak, hogy azzal elkerülhető az ütközés. Az én vélemény meg az, hogy én nem okozok balesetet, bekötöm az övemet csipogó nélkül is, de ha engem összetörnek (mint múltkor egy Jumper, aki átlökött a kereszteződésen), akkor egészben száljak ki az autóból. Tehát a pontszám szubjektív.

Ez így van :)
Akkor mondjuk úgy hogy kis valószínűséggel okozok balesetet. Már jó ideje vezetek több autót és nem csináltam semmit. Alkohollal nem élek, nem száguldozok, betartom a szabályokat. A legnagyobb szabálytalanság, amiért életemben autóval megbűntettek, az egy ablak fóliájának nem megfelelő átlátszósága volt anyósom autójában, amivel sógoromat szállítottam a baleseti kórházba (a rendőrök mocskossága külön megérne egy misét, kár hogy nem rögzítettem az egész eljárást kamerával vagy hangfelvétellel).

"Viszont a halottakat leteszteli mindenki (jelenleg)" Kutató vagy? Akkor gondolom rendesen utánanéztél.

Megírnád nekik, hogy ne hazudozzanak.

Ketyeg az óra, stratégia nincs – magyar főorvos jelenti a svéd vírusfrontról

– „Azon elhunytak esetében, akiknél felmerül a Covid-19 fertőzés gyanúja” – így szól az országos tisztifőorvos utasítása. 

– Svédországban viszont egyáltalán nem vesznek mintát a halottaktól, tehát ha korábban életében nem vizsgálták meg, akkor a haláleset rejtve marad.

Ezt a sötét, rejtett számot soha nem fogjuk megtudni. Azért az árulkodó, hogy a sajtóban másfél héttel ezelőtt közöltek fotót néhány halott-tárolásra való hűtőkonténerről egy kórház udvarán.

Svédeknek nem néztem utána, nem gyűjtöttem tőlük adatot. De köszönöm, hogy szóltál!

Magyarországon jelenlegi tapasztalatom alapján, ha kórházba kerülsz már tesztelnek. Így bukott ki nagymamám is, hogy koronavírusos (vagy nem, mert csak 1 tesztet végeztek rajta). De egész osztályt letesztelték szkafanderes emberek.

De tény hogy gyuri23 által idézett oldal sokkal függetlenebb az én mérőszámomnál. Abból lehetne egy még jobb ábrát összedobni. Mert én is úgy gondolom, hogy akit most a vírus miatt nem látnak el és meghal, akkor az is a vírus áldozata. Mondjuk abban egy torzítás van, hogy most elvileg kevesebb balesetnek kellene lennie a korlátozások miatt és ezt nem tudja..

Szerkesztve: 2020. 04. 15., sze – 14:39

Oruljunk, hogy van mibol visszaesni, itt a mibol mennyit es mennyire fogja ezt megerezni a picsank.

Lehet a nemetek a 7% csokkenest eszre sem veszik, itt meg verzivatar es ehhalal lesz abbol a 3-4 % SACCOLT valamibol.

Masreszt az IMF az nem a fujfujfuj kategoria akit utalunk, mert liberalbolsevik lmgtfybt , vagy soros brusszel ?

Jo lenne egy ilyen cheatsheet, mint a bash tablazat. :)

 

En inkabb annak a 900 liter fertotlenitonek szurkolok, amit barati kinatol kaptunk. Talan hvg cikk, vagy index/origo... Feed hozta nem neztem.

Meg mennyibe dobaljak a kinaiak a lelegeztetot, ha 4,2 milliard volt most vagy a 2000, vagy az osszes nem meghatarozott vagy publikus szamu eszkoz. Hozzatennem, hogy a nemet luxy kategorias eppen seggedet nem torli 7 milla forint per darab a mostani fostos arfolyam mellett.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem tetszik, amit olvasol? Az IMF nem először kénytelen rövid idő alatt jót írni a magyar gazdaságról. Gondolom, most szivacsra harapva írják ezeket a sorokat, mert még néhány melléfogás és úgy járnak, mint a WHO.

Magam részéről 4000 alatt szeretnék néhány gurigáért OTP-t venni, amit aztán 14 000 körül majd eladni.

trey @ gépház

WHO ? Marmint, hogy us fog a legnagyobbat puffanni es probaljak minimalizalni a dolgot ? Nem meglepetes szamomra.

Nem tetszik ? Mi nem tetszik ? Nem ertem. Az a legnagyobb gond, hogy semmibol vagy felnek sem nevezheto szamokbol meg ilyen olyan humihimikbol kellene kisakkozni, hogy mi van ? Itt a varosban hivatalosan 3 beteg van a megyei tizenvalahanybol, de mindenki csikot huzva fosik a masiktol, vagy ellenkezoleg leszarja a es nyomja a bulit like szomszed husvetkor. Semmi ertelmet nem latom, de a 3 kornyeki korhazbol azert mindenkit hazakuldtek aki nem csovon logott, vagy eleg hosszu volt a vezetek...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"Valahogy így megy ez:

1. Elvileg nem hagyhatod el az otthonodat, de amikor el kell hagynod, akkor elhagyhatod.
2. Maszkot viselni teljesen értelmetlen, de talán jobb, ha hordod, mert megvédhet, de lehet, hogy csak kifelé akadályozza a vírust, de talán egy kicsit befelé is.
3. Az üzletek, szolgáltatók zárva vannak, kivéve, amelyik nyitva van.
4. Ne menj be a kórházba, szakrendelésre, kivéve, ha oda kell menned. Ugyanez érvényes az orvosi rendelőkre, oda is csak végszükség esetén menj, feltéve, ha nem vagy túlzottan beteg.
5. A mostani vírus halálos, de mégsem olyan félelmetes, de néha okozhat akár globális katasztrófát is.
6. Gumikesztyű nem segít, de mégis hasznos lehet.
7. Mindenki maradjon otthon, de fontos kimenni a friss levegőre.
8. Nincs áruhiány az üzletekben, de vannak dolgok, amiket nem lehet kapni, ha az ember este akarná azokat megvenni. Vagy reggel. Vagy napközben.
9. A vírus nem ártalmas a gyerekekre ill. fiatalokra, kivéve azokat, akik megbetegszenek tőle.
10. Ha megbetegszel, sokféle tüneted lehet, de tünetek nélkül is megbetegedhetsz. Lehetnek tüneteid anélkül, hogy megbetegednél.
11. Étterembe nem mehetsz, de rendelhetsz éttermi ételt otthonra, amit esetleg olyan személyek készítettek, akik nem viseltek szájmaszkot vagy gumikesztyűt. Vagy egyiket sem. Vagy mindkettőt, csak mielőtt felvették, ráköhögtek.
12. A vírus különböző felületeken 2 órán keresztül, nem, 3, 4, 6, 18 órán keresztül aktív marad. Vagy napokat mondtunk?
13. Számoljuk a halálesetek számát, sőt a halálozási arányt is, de fogalmunk sincs, mihez képest, mert nem tudjuk, mennyien betegedtek meg.
14. Nincs rá gyógyszer, kivéve azt, amelyik talán már van, amelyik esetleg nem veszélyes, persze csak ha nem vesz be túl sokat belőle az ember.
15. Addig otthon kell maradnunk, amíg el nem tűnik a vírus. De csak akkor fog eltűnni, ha meglesz a nyájimmunitás, azaz már körbejárt. Ehhez az kellene, hogy találkozzunk másokkal."

Csak halkan jegyzem meg, 27%-os ÁFA mellett jobban is kell állni mint a körülöttünk levőknek.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2020. 04. 16., cs – 11:43

Mióta adsz te az IMF szavára?
Ja, hogy most neked tetszőt írt. :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mióta adsz te az IMF szavára?

Miből gondolod, hogy én adok rá? Csak nem úgy érted, hogy amikor leidézem, hogy a Microsoft szerint a Linux hobbisták játszótere, akkor adok a Microsoft szavára? Vagy te is ilyen Summer32424534 szintre esel vissza, aki nem tudja hova tenni az idézetet?

Ja, hogy most neked tetszőt írt. :)

Nagy tévedés! Ha igaz, akkor nem nekem, hanem egy országnak (kivéve az ellendrukkerek/hazaárulók) tetszőt!

trey @ gépház

Az ország Orbán dacára is talpra fog állni! :D

A tatárjárást és a török dúlást is túléltük.

A visszaesés meg azért lesz itt alacsony, mert eleve nem magasról esünk! :D

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Vajon hogy lehet leállítani, hogy minden itteni hozzászólásról levelet kapjak? :(
 

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerkesztve: 2021. 02. 01., h – 18:05

.