[MEGOLDVA] Telekom és VoWiFi: tapasztalatok?

Fórumok

Sziasztok! Lassan érkezik az új sim kártyám telekomtól, és érdekelne hogy használ-e valaki VoWiFi (WiFi calling) funkciót náluk? Nokia 6.1 Plus -om van gyári legfrissebb Android One -nal (10). Próbáltam utánaolvasgatni, elméletileg egy aktiváló SMS, egy kis beállítások menü kalandozás és kész.

Viszont mindenféle egymásnak ellentmondó történetek is keringenek a neten. A készülék természetesen támogatja, de a fő kérdés hogy a szolgáltató hajlandó-e bekapcsolni.

Köszi!

[UPDATE]: telekomra váltottam, iphone se -vel hibátlanul megy a vowifi, majd a simet átrakva a nokia 6.1 plus -ba egyáltalán nem üzemelhető be. Vélhetően a szolgáltató whitelist alapján. Köszi minden hozzászólást.

[UPDATE 2]: esetleg valakit érdekel, hogy hogy is megy ez: ha a térerő rossz (0, 1 vagy 2 csik asszem), akkor vowifi -re vált, és addig amig az adott wifi jelerőssége megvan, és jó, nem is jön le róla, hiába javul fel a térerő. Ha elmegyek otthonról és hazajövök, nem vált vissza rögtön, csak ha megint gyenge a térerő (meg is van hogy melyik szobában vált át :). Ez szerintem egy viszonylag okos algoritmus.

Hozzászólások

En nem csinaltam semmit, es egyszercsak lett. Egy SMS uzenetet kuldtek, miszerint 'Tisztelt Ugyfelunk! Bekapcsoltuk a(z) "WIFIHANG" szolgaltatast. Udvozlettel Telekom'. A telefonom iPhone, a telefon beallitasaiban ha bekapcsolom, akkor ezek utan eleg suron latom itthon a Telekom HU helyett a WLAN Call feliratot. Airplane modba kapcsolas utan, a WiFi-t bekapcsolva szinten ezt irja.

Igen, minden tekintetben ugyanúgy mennek a dolgok szolgáltatás és számlázás ügyileg, csak IP alapon megy a dolog. Hasznos, ha hulladék a lefedettség de jó internet van (mint nálunk). És állítólag az akkut is jobban kíméli.

Androidos vackom van, ott állítani lehet, hogy mi legyen a preferált, de ha wifi-re van állítva, akkor is van GSM.

Nem kizárt, hogy letiltja, de csodálkoznék, mivel letiltott GSM-mel szerintem jóval nehézkesebb menet közben visszaváltani GSM-re ha kell, mintha aktív lenne.

Az iphone méri esetleg ennek a résznek a fogyasztását? Ha igen, abból okosabbak tudnánk lenni.

Nekem is működik. Arra nem emlékszem, hogy kapcsoltam-e valamit vagy sem. 

Sajnos a legtobb Nokias mobil nincs qualifikalva a Telekom altal, ezert a VoLTE es VoWIFI szolgaltatasok nem bekapcsolhatoak rajuk.

Ezt a szolgáltatói magatartást megint lehet ekézni környezetvédelmi és egyéb szempontok szerint... :( Ha ugyanis a telekomnak is fos a térereje, akkor cserélhetem a telefont VoWiFi kompatibilisre, pusztán azért, mert egy hülye táblázatba nem írták bele a telefont.

Én igen, több, mint egy hónapja, de még nem válaszoltak :(

Egyébként Nokia 6.1-el próbáltam, az aktíváló SMS-re megjött a válasz, hogy aktíválták, de mégsem működik. A telefon menüjében nem jelenik meg ahol be lehetne kapcsolni. Az internet szerint más szolgáltatónál (talán Vodafonnál is) működik...

Hehe. Amikor eSIM-re váltottam, akkor kolléga, aki a telefonokkal foglalkozik, mondta, hogy volt egy ilyen esetük, neki is iPhone XS-e volt, valamiért nem akart működni az eSIM, több kör után a magasságos T kijelentette, hogy csak azoknál a telefonoknál hajlandó az eSIM problémákkal foglalkozni, amelyeket nála vettek. Szerencsére nálam egyből ment, de érdekes hozzáállás.

iPhone 8 + Telekom: worksforme.

amit látok az egészből, hogy a munkahelyen "WLAN Call" van a szolgáltató helyén.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

csak a cégnél, illetve otthon van wifi. az otthoni wifi csapnivaló, faluvégi utolsó adsl (Telekom). lehet azért nem vált át, mert használhatatlan. sokszor én is inkább a mobilnetet használom otthon.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nekem a VoLTE megy, a VoWiFi nem, nem szolgáltatói telefon, a készülék képes lenne rá, a Telekom viszont nem.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2020. 04. 07., k – 10:27

Samsung Galaxy S9, nem szolgaltatonal vasarolt, VoLTE es VoWIFI is megy, mind a Telekommal mind pedig a Digivel. En anno pont a VoWIFI miatt igenyeltem a Digi kartyat (jo az ingyen Internet sem artott) mert a pinceben nincs terero egyaltalan es csak az SMS-ek jottek hogy valaki hivni probalt. Amiota van VoWIFI azota vigan telefonalok az egesz hazban, raadasul ha feljovok a pinyobol es atvalt a masik AP-ra vagy 4G-re akkor sem szakad meg a hivas, ugyhogy en elegedetten hasznalom.

Samsung S9 fuggetlen. Anno mikor Telekom inditotta a szolgaltatast jelentkeztem naluk telefonon hogy legyenek szivesen bekapcsolni. 

Kapcsoltak egy szakihoz aki azt mondta hogy meg beta teszt van, de betesz szivesen. Azota hasznalom megelegedessel. A valtasok nem problema mentesek sajnos

BTW, eddig azt hittem, hogy küldőspecifikus, de most már több helyről is előfordult: amióta kizárólag VoWiFi-zem, gyakran kétszer jönnek meg az SMS-ek...

Ulefone Armor 7-tel nekem megy, pedig nincs rajta a listajukon

Van a VoWiFi-nek egyéb előnye azon kívül, hogy ha nincs térerő, de van wifi, akkor is tudok telefonálni? Amiatt kérdem, mert be lehet állítani, mit preferálok (s10+). Itthon van wifi is meg térerő is. Hatással van ez mondjuk az üzemidőre, vagy a hangminőségre, vagy bármi másra? Csak úgy feleslegesen nem támaszkodnék a wifi-re, ha semmi előnyt nem hordoz az én esetemben, már csak azért sem, mert valamekkora sávszélt elvesz a netből.

Szerkesztve: 2020. 04. 13., h – 20:53

Update: vettem egy iphone SE -t mert az hivatalosan is támogatott. Sajnos az iOS13 gyerekjáték egy Android10-hez képest, de hellyel-közzel használhatónak titulálom. Azért ezt vettem mert a nejemnek ilyenje van és neki nincsenek ilyen gondjai, azaz egy kicsit jobb antennája van mint a Nokiámnak, ami pont annyival szarabb ebben a gyenge térerőben, amennyivel nem kéne. Az új T előfizetéseket már berendeltem, itt is vannak a SIM kártyák, de csak 22-én lesz számhordozás, addig süketek sajnos. Ha meglesz a T-s kapcsolat, megnézem a VoWiFi -t a Nokiával, hátha, legrosszabb esetben meg maradok Szifonos. (hello evone !)