Astro Slide 5G Transformer - 5G okostelefon és zsebszámítógép hibrid

Címkék

  • First 5G handheld device with full physical keyboard
  • Astro Slide is the fastest 5G mobile device announced to date
  • RockUp™ slider hinge mechanism combines all the power of a mini laptop  with the functionality of a smartphone
  • Device features a large 6.53" touchscreen display and a 48MP camera
  • Astro runs Android 10 and also supports Linux OSs, with a multi-boot option
  • Big enough to be the only device you need to carry, and small enough to fit in your pocket, it’s a true all-in-one replacement for both your mobile phone and your laptop

Specifikáció, részletek a projekt IndieGoGo oldalán.

Hozzászólások

Nem bírom végignézni a videókat, annyira idegesítő a stílusa, hogy milyen szupernek és innovatívnak állítják be magukat és a terméket.

>Big enough to be the only device you need to carry, and small enough to fit in your pocket
Ezek szoktak a legrosszabbak lenni. A 1+ 3T-m ami 5.5" mobilnak mar kicsit az is nagy, viszont ha meg tenyleg laptopnak akarod hasznalni, akkor 15" alatt folosleges kapalozni (es amugy is ha tehetem desktopon csinalok barmit, 2db 24"-es monitorral, ott mar lehet hatekonyan is csinalni dolgokat.) Ez ugy kb arra jo ha buszon/akarhol hirtelen meg kell irni egy rovid emailt, akkor talan kicsit kenyelmesebb mint egy sima mobil, de azert nem probalnek ezen c++ kodot fejleszteni.

I hate myself, because I'm not open-source.

Szerkesztve: 2020. 04. 07., k – 15:43

- 2 sikeres eszköz kampány után miért van még mindig arra szükségük,hogy indiegogo-n kuncsorogjanak pénzért? Ha ennyire nem bíznak benne, hogy sikeres lesz, akkor mi értelme egyáltalán?

- Nem kapacitív billentyűzet

- Rettentő csúnyán néz ki a billentyűzet (tudom, ez szubjektív) és ránézésre kényelmetlen a használata

- 6,5" túl nagy (igen, ez is szubjektív)

Egyébként érdekel, kíváncsi vagyok lesz e belőle valami.

Nem, az FxTec az másik csapat. Gemini PDA + Cosmo Communicator a 2 indiegogo projektje a Planetcom-nak.

Nekem van egy Gemini PDA, pont azért vettem, mert ott is minden szépet és jót ígérték. Ehhez képest még a 8.1-es Android is nagyon nehezen jött ki rá 2018-ban, és azóta sem történt vele semmi. A beharangozott Debian, Sailfish, stb. is mind megmaradt technikai demó szinten, napi használatra alkalmatlan. Mondjuk Android 8.1 alatt Termux-al használva számomra tökéletes mini-laptop.

Mivel az utódja a Cosmo Communicator az nem nyújtana többet az én szempontjaim szerint, ezért abba nem vágtam bele, de vettem egy FxTec Pro1-et is. Ezt január óta használom, szoftveresen már sokkal ígéretesebb, nagyon jó kis cucc, de 2 hónapnyi elsődleges telefonként való használat alatt sem voltam képes összebarátkozni a lekerekített kijelzővel. A shifted qwerty billentyűzetet kb. 2 hét alatt megszoktam, de szerintem a Gemininek sokkal jobb a billentyűzete, ezért most gondolkozom azon, hogy megválok a Pro1-től (még most, hogy nem tudnak eleget szállítani, jó eséllyel el lehet adni), és visszaállok Geminire.

Azt tartom nagyon furcsának, hogy a sokkal korábban megrendelt és kifizetett Cosmo Communicatorokat sem tudták még leszállítani, de már jönnek ki egy új készülékkel, miközben az előzőek után rengeteg elvarratlan szál maradt. Akiket már 2 alkalommal bepaliztak a frissítésekre tett ígéreteikkel, azok szerintem nem fogják újra elhinni nekik a marketing bullshitet...

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Azok közül soha nem vált be egy sem. De nem is kellett, mert mindig volt elérhető billentyűzetes telefon. Az összes megjelent Nokia Communicatorhoz volt szerencsém, aztán amikor ezek elfogytak, akkor volt a Samsung Relay 4G, aztán a Motorola Photon 4G, Samsung Captivate Glide, stb. Amikor meg ezek is kikoptak, akkor már jöttek a nagyméretű készülékek, amin viszonylag használható a Hacker's keyboard bumpszli újjakkal is :) Ha meg sok sor kellett a Termuxban (illetve akkor még inkább VX-Connectbot-ban), akkor a Microsoft Wedge bluetooth billentyűzet volt a tökéletes megoldás, azok tényleg nagyon jó volt gépelni. Amikor LG telefonom volt, akkor ahhoz volt egy LG Rolly keyboard is, ami nem volt olyan rossz, de jó sem :) Ha meg éppen más nem akadt, akkor bármelyik telefon USB portjára rá lehetett dugni a Thinkpad Compact Keyboard-ot, ami maga a tökély ha gépelni kell :) Ezeknek a cuccoknak a jó része még mindig megvan valamelyik fiókban :)

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Miért MediaTek van mindegyik mobiljukban? Az ár miatt? Mert Linux supportban még a Qualcommnál is sokkal szarabb az MTK. Vagy változtak az utóbbi időben? És itt felvállaltan több OS-t támogatnának ezek a mobilok. 

Más kérdés. Az indiegogo árakra még rárakódik az áfa? Vagy ez már a teljes ár? 

Próbáltad az "Edge Null" nevű programot?

Nem tudom, a gyári szoftver fog-e ilyen funkciókat támogatni, de a LineageOS port, amit tdm fejlesztett, elég sok Pro1-hez köthető funkciót kapott, konkrétan a szélek véletlen érintésével kapcsolatban is.
Mostanság azt írta, kicsit kevesebb ideje van (talán április vége tájékáig), de be fogja fejezni a portolást és egyébként elég jól áll vele ahhoz, hogy hamarosan hivatalosan támogatottá válhasson a készülék.
Magam még nem próbáltam, de ígéretesnek tűnik.

Én az eltolt QWERTY-től ódzkodtam, inkább QWERTZ változat lett belőle, de elégedett vagyok vele és örülök, hogy nem az eltolt QWERTY lett végül...

Geminit nem fogtam a kezemben, bár tartok tőle, ez inkább asztali használat esetén lehet kényelmes, kézben tartva nem igazán.
...ebből a szempontból az újabb verziók sem tűnnek másnak.

Az nekem is furcsa, miért kezdenek bele már most egy újabb projektbe...

Geminit én se, de évekig használtam Psion Revot (előtte meg 3a, 3c-t). Nyilván nem tíz ujjal lehet rajta gépelni, viszont teljesen jól működött az, hogy két kézben tartottam (nagyjából a gyűrűs- és kisujjammal), és a mutatóujjaimmal jól át tudtam érni a billentyűzetet, és elfogadható sebességgel tudtam vele írni. Sokkal hatékonyabban, mint akár a tabletem érintős billentyűzetével. Az 5MX már kissé nagyobb és nehezebb, ott nem biztos, hogy ez lett volna a kényelmes megoldás, de azt napi szinten már nem használtam, nosztalgiából szereztem be. De azt már többet láttam asztaliként használni. Nem tudom, a Gemini és az utódja melyikhez áll közelebb méretben és tömegben.

Éjszaka alvó ember mellett nem jobb, mert ott mindegyik lényegesen hangosabb, mint a touch :D

A Gemininek nagyon jó billentyűzete van. Két kézben tartva a két hüvelykujjal lehet rajta egész jól gépelni, pont el lehet érni vele a középen levő gombokat is. Asztalra téve akár 10 ujjal is lehetne, mert pont elférnek egymás mellett az ujjak, de gyakorlatban inkább 6 ujjal szoktam inkább nyomogatni. Asztalra téve inkább az a probléma, hogy ha erősen nyomod a gombokat, akkor billeg a kijelző a felső részt tartó mechanika miatt. De ha bármit aláteszel, hogy ne azon támaszkodjon, akkor már ez sem probléma...

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ez az alvó fél éberségétől is függ, de a Pro1 sem túl hangos (szerintem N900 sem volt az), ilyen alapon egy notebook billentyűzete sokkal rosszabb (hangosabb). :)
A touch-nál pedig ki kell kapcsolni a rezgő visszajelzést, mert az mindenen túltesz. :D

Egyszer megnéznék azért egy Gemini billentyűzetet - bár inkább egy friss verzió lenne ideális egy jó billentyűzettel.
Kipróbálás nélkül nem igazán tudom, mennyire jól használható - egyelőre csak figyelem a fejleményeket, pillanatnyilag a Pro1 ideális számomra.

Nekem jobban tetszett a clamshell megoldásuk (Gemini, Cosmo). Nagy kedvelője voltam a Psionoknak (van is néhány belőle itthon emlékbe), csak hát Androidot folyamatosan fektetve használni nem biztos, hogy az igazi, így aztán nem vágtam bele egyikbe se (ahhoz túl drága volt, hogy for fun megvegyem, napi használatban viszont nem hiszem, hogy kiváltotta volna a telefont. De alapvetően a clamshell azért tetszik, mert használaton kívül automatikusan védve van a képernyő. Itt nincs, ugyanolyan sérülékeny, mint bármely más telefonon.Annyit meg nem gépelek telefonon, hogy ebben a formában fontos legyen.

Szerkesztve: 2020. 04. 07., k – 19:08
  • Astro Slide is the fastest 5G mobile device announced to date.

Oke, bejelenteni en is be tudok barmit. De mikor lesz kesz, es akkor vajon a leggyorsabb lesz-e? :)

it’s a true all-in-one replacement for both your mobile phone and your laptop

Osztan a docker hogy fut rajta?

Ezekkel csak egy gond szokott lenni: az áruk :)

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...