Win7/8 frissítésse 10-re ingyenesen

Sziasztok

Annó voltak ilyen kampányok, van erre még lehetőség? Google-ben nem találtam, lehet rosszul kerestem. HP gép amit OEM7-tel vettem de már akkor mellé volt adva a 8-as, ha jól tudom a serial a BIOS/UEFI-ben van benne (matrica talán az akkumulátor alatt).

 

üdv

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 08:45

Technikailag van, jogilag nincs. :D 

Azaz fel tudod frissíteni 10-re le is fog aktiválni, de elég szürkezónás lesz. 

Meg tudom erősíteni én is, simán megy, mai napig elfogadja a Win10 telepítéskor a Win7, Win8, Win8.1 sorozatszámokat, rendben beaktiválódik vele, menni fog minden. Jogilag szürkezónás, de a MS-on kívül senki nem tudja megmondani, hogy mikor frissített valaki, még az ingyenes frissítési időszakban néhány éve, vagy utána, mert bizonyítsd be, hogy most mikor volt. A MS-nak meg nem érdeke a frissítés útjába állni, mert így nagyobb lesz a Win10 tábora, és nem kell régi verziókat támogatniuk.

Arra kell csak figyelni, ha a topikindító gépén Win7 Pro, Enterprise, vagy Ultimate volt, akkor Win10 Pro-t tegyen fel, ha Home volt, akkor Home-ot. De ne az legyen, hogy Home-ot akar Pro-ra frissíteni, mert akkor problémás lehet a termékkulcs. Természetesen a Win10-nek egyféle telepítője van, a MS honlapjáról kell letölteni a legújabb hivatalos 1909-es változatot, abból is a kívánt nyelvet. Ott a telepítőben kell majd kiválasztani, hogy hány bites, és melyik kiadás települjön.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az teljesen jó hozzá. Csak akkor telepítéskor a Win10 Pro változatot válaszd ki. Az mindegy, hogy 32 vagy 64 bit, lehetőleg 64 bitet érdemes telepíteni, de ezen a ponton az nem gond, ha a Win7 csak 32 bites volt előtte rajta. Tehát biteket lehet upgrade-elni, csak kiadást nem lehet nagyobbra lecserélni.

A termékkulcsot valószínű nem fogja kérni, mert kiolvassa a BIOS-ból, ha mégse találná, akkor lehet neked kell kiolvasni valami erre való progival és azt beadagolni a Win10 telepítőjének.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"a MS honlapjáról kell letölteni a legújabb hivatalos 1909-es változatot, abból is a kívánt nyelvet. Ott a telepítőben kell majd kiválasztani, hogy hány bites, és melyik kiadás települjön."

- vagy a media creation tool-lal csinálni egy friss telepítő iso-t.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A kettő ugyanaz. Ha Windows alól látogatod meg a Win10 hivatalos letöltőoldalát, akkor kapásból a Media Creation Tool-t akarja letölteni, és majd abban húzza le a lemezképet USB-re írás előtt. Ha valakinek nem húzná le, akkor a helyette letöltődő .iso fájl kiírhatja USB-re Rufus-szal is.

Mivel én nagyon gyarló módon Linux alól szoktam ezt linkelni embereknek, nekem csak egy .iso-t tol az arcomba, ami pofátlan mód nem írható ki Linuxon dd-vel, vagy WoeUSB-vel kell kiírni, vagy amit én szoktam a pendrive-ra (vagy külső SSD-re) egy FAT32 partíciót csinálni, és oda bemásolni az .iso fájl tartalmát, így már bootolható lesz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Elvileg a megvaltozott kepessegueknek meg jogilag is OK, becsszo alapon

Csak hangosan gondolkozom.

Ha már úgyis bele van írva a kulcs akkor az annak megfelelő Win10-et telepítve magától fog aktiválódni. Tévedek?

most a gyári win7 oem van rajta, jelenleg csak annyi baja van, hogy a wifi néha lecsatlakozik, illetve próbáltam a múlt héten a BT-t összelőni egy görgővel hogy a Zwiftet használjam, de ennek az lett a vége, hogy a kis ikon mindig azt mutatja hogy nincs hálózat, miközben van :), nem tudom milyen módon lehetne ezt a hibát orvosolni. A BT-re azt olvastam hogy Win7-nél gondok vannak, ha és Win10-zel menne (a másik gépemen muxik, de azt nem szeretném erre használni)

1TB-s SSD van benne, szóval nem 2 perc lementeni, bár van ennyi helyem NAS-on, csak nincs nagyon kedvem próbálkozni, meg ha most megy de 1 év múlva nem, az meg kicsit szívás.

meg ha most megy de 1 év múlva nem, az meg kicsit szívás.

Pedig jobb ha megszokod, a windows10 attól hogy mindig csak szimplán windows10-nek mondják, fél évente kap új release-t. Ezek technikailag mindig új windows-ok, éppen ezért a microsoft rendszeresen játszik is a hardware szupport módosításával (gyk. mi mehet, és mi nem az aktualis win10-ben). A másik ettől teljesen független, de teljesen valós jelenség, mikor a "jól sikerült" havi update-ek basznak el valamit. Volt már ilyen webkamerákkal, intel wifi driverekkel, VGA driverekkel, CPU órajelet befolyásoló driverrel, kb. minden hardver meg szokott baszódni időnként. Aztán vagy letiltod azt az adott update-t hogy be tudj lépni a gépedbe, vagy vársz esetleg hónapokat, mire a microsoft kijavítja. Ez a windows10 használatának velejárója. Szóval ne várj biztosítékot, hogy az a hardver ami ma megy, az holnap is fog win10-en.

Ezt ismerem,  Win10-es gépemen (Dell  Inspirion 5000) sehogy se látta a hálózatot (Win7-es gépeket, NAS-t) aztán az egyik update után minden jó lett. Ugyanez volt a a hálózattal, VirtualBox és VmWare Workstation is 2 nap uátn eldobta a hálózatot, és csak full reboot segített, szintén egy Win update után állt helyre a dolog, most éppen a a WSUS le van kapcsolva mert a 1909 nem támogatja a VmWare-t :(

Lehet én értelmezem hibásan, de

frissíteni már elvileg nem lehet Win7/8 ról Windows 10re (nincs rá technikai megoldás)

Win 10 telepítéskor elfogadja a (7/8) termékkulcsot,

tehát nem csak az updatet lehetőségét nem akarja a Microsoft fenntartani?

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Frissíteni is lehet, sőt szerintem szerencsésebb mert akkor tutira lesz "digital entitlement" a hardware azonosítója alapján.

Míg ha mondjuk retail Windows 7/8-ad volt és azzal a retail kulccsal már aktiváltál egy Windows 10-et akkor hiába teszi lehetővé a retail EULA a mozgatást másik vasra a másik vason azzal a retail kulccsal már nem fog leaktiválni.