Telefon törött kijelző - adatmentés micro USB OTG HDMI kábellel

Sziasztok!

Sajnos ma véletlenül leesett a telefonom, egy Xperia Z5. A kijelző teljesen széttört, nincs is rajta sok kép. Viszont van itthon egy MHL-USB és egy MHL-HDMI kábelem. A jó hír: a telefon tökéletesen működik. A rossz hír, nincs se kép, se érintés, ADB-re meg sem nyikkan. Kéne nekem egy olyan adapter, mely szintén MHL-es, viszont rendelkezik USB és HDMI porttal, valami ilyesmi:

https://hu.gearbest.com/samsung-cables-adapters/pp_253269.html

Sajnos sehol sem találok, egyik volt kollégámnak volt hasonló, működött is vele a telefon (volt HDMI-n kép, és USB-n keresztül egér), de már nincs meg neki.

Az USB-C-s adapterek szerintem nem alkalmasak a célra, nem hiszem, hogy a telefon felismerné.

Kölcsön tudná valaki esetleg adni Budapesten? Vagy tud egy boltot, ahol pár napon belül át tudnám venni? 

Köszönöm!

Hozzászólások

ha van sony tv-d akkor lattam olyan amelyik hdmi-n keresztul tudott passthrough bill/eger vezerlest a tv-be dugott eszkozokkel, mondjuk aztnem tudom, h ehhez kell e engedelyezni valamit, vagy hogyan mukodik

Fejlemény, a fdeyso által javasolt dolog működik CEC-s HDMI porttal. Viszont a sok mozgatástól most elvált a kijelző a szalagkábeltől, így a törött telefon bootloop-os lett.

A kijelző lecsatlakozásakor megszűnt a bootloop, elindult a telefon, viszont így meg grafikus kódot kér, amit nem tudok bevinni a tv távirányítójával. Csak szereznem kell egy kijelzőt pár percre.

Az általad linkelt adapter Galaxy SIII-hoz készült, ahogy látom. Annak speciális 11 pines MHL csatlakozója volt és ott külön ment így MHL és USB-OTG. Azonban ez ha jól tudom régi Samsung specifikus dolog, neked a telefonod microUSB csatlakozójában egyáltalán van annyi pin?