Laptop tisztítása segítség

Nem találtam állást kínál témakört, mert oda tettem volna.

Nyírbátorban/Nyíregyházán/vonzáskörzetben egy HP laptop rendbetételére kérek árajánlatot. Tisztítás sűrített levegővel, cpu újrapasztázása, esetleg átvezető kábelek cseréje, illetve a cpu ventilátor hangos. Ezt vagy cserélni kell, vagy elég lehet megolajozni.

Most jönne a lényeg. Mivel a cucc napi használatban van, erről tanít most a tulajdonos tanárnő fontos lenne, hogy elviszi és megvárja. Tehát nem 3 napos határidővel, hanem időpontra menne és meg is várja. 

A laptop pontos típusát később tudom leírni.

Köszönöm!

Hozzászólások

Ez azért így necces :) sajnos nem arra vagyok, de ha arra lennék, megkérdezném előtte, hogy pontosan milyen HP laptop (nagyon nem mindegy, az üzleti gépeit öröm szerelni, a többit nem annyira, ergo lassú), illetve ha cserélni kell alkatrészt, azt hozol-e? Mert ha nem HP szakszervizt keresel, akkor valószínű, hogy pont olyan nem lesz a polcon...

Épp ezt akartam én is írni, csak nem tudtam hogy fogalmazzam meg úgy, hogy ne legyek túl durva. Ilyen a szervizes felett állok és 5 perc alatt megjavítja sebtiben, de irgum-burgum szervizet sehol nem fog találni. Főleg nem most, koronajárvány idején, mikor minden bezárt, bezár, de még normál ügymenetben sem sok ilyet fog találni. Szóval akármilyen kényelmetlen neki, szépen beadja egy normál szervizbe, igen, több napig rajta fognak ülni, vagy a meggyorsítás érdekében kipenget vaskos sürgősségi díjat, de addig mindenképp nélkülöznie kell a gépet és meg kell oldja a hiányát.

Sőt, még szakszervizben is az a jellemző, hogy az adott alkatrész nincs a polcon, mivel kicsi a valószínűsége, hogy pont van, ezért mindig rendelik, és a rendelésre is várni kell, addig javítani se tudják. Nyilván minden modellhez minden alkatrészt nem táraznak be, mert a nyakukon marad a legtöbb, ami óriási anyagi veszteség.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A hangos ventivel még együtt lehet élni, ha a szellőzőt nem fedi vattapamacs, és a paszta nem márvány keménységű. Azzal foglalkoznék utoljára, mert lehet az előző kettő megoldja.

(mondjuk ha szervizes lennék és egy tanárnő jön oda most, akkor valszeg előre venném :)

Ebben teljesen igazad van, egy sűrített levegős kifújáshoz meg újrapasztázáshoz nem kell alkatrész. Valószínű a ventivel sincs baj, ha ki van pucolva a gép, fent van a jó paszta, van szellőzés, akkor nem melegszik annyira a cucc, ergo a ventinek sem kell ereje felett erőlködnie, bár a venti lehet tényleg cserére szorul.

Tanárnőnek így a most gyors fixként annyit tudok javasolni, hogy beszerez valami hűtőpadot. Meg kerít valami cseregépet, hogy mikor beadja ezt javíttatni, akkor legyen neki addig másik. Szóval ilyen sorrendben, hogy hűtőpad, amíg nincs cseregép, aztán cseregép, amíg ez a mostani laptop ki nem lesz pucolva.

Bár azt sem értem, hogy most tanárnéni kit akar tanítani, iskolák be vannak zárva elvileg M.o.-n is, ha jól tudom. Nem csak itt UK-ben. Vagy távoktatni akar vele pont emiatt, arra szerezhet egy asztali gépet kölcsönbe vagy valami, nem feltétlen kell azt laptopról nyomatni. Akár még egy tablet is megteheti, vagy egy jobb okostelefon.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Gondolom a magyar módi: az alulfizetett tanár saját zsebből saját pénzen oldja meg a távtanítást valami otthon hirtelen előkapott a halálból visszahozott laptopon. Csere gép, meg majd szerez valahonnan asztalit: nem hiszem h. aki ezeket adja tanácsként, az képben van a hazai pedagógusok anyagi lehetőségeivel.

Nem is az anyagi lehetőségek. Valahonnan rokonoktól vagy ismerőstől szerez egy nélkülözhető régi tabletet, vagy egy levetett, 10+ éves Core 2 Duo szintű gépet. Kölcsönbe, vagy jelképes pénzért, ilyen 5 ezer Ft-t környéke vagy ilyesmi.

Én csak próbálok alternatívákat vázolni. Mert azt ugye el lehet felejteni, hogy most találni fog ilyen szervizet. Így számba kell venni a lehetőségeket. Vagy nem, mert még pár nap, és távoktatni sem fog, be fog rogyni az internet, hogy mindenki otthon van, és a neten lógnak. Már most nem jön be 1-2 oldal, meg sok nagyon lassan, akadozva. Sehol nem bírja a rohamot a net.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Van gép, amit csukott szemmel szét és összerakok fél óra alatt, miközben alszom, és van olyan is, amivel 2-3 órát is pepecselek. A pepecselés-ben benne van az IPA-val lemosott nyák, lekezelt csatlakozók stb.

Bármi közbejöhet, de ha ott állnak és a "mennék már, mi tart ennyi ideig", az nem fekszik nekem. :)

Szerintem a szólunk és jöhet érte aznap, annak vállalhatónak kell lennie a tanárnő részéről.

Szerkesztve: 2020. 03. 26., cs – 08:06

Nekem processzort cseréltek egy HP Pavilion 17-e051sh laptopban. Ha már szétszedik kértem hozzá egy takarítást is.
Reggel elvittem és délután már telefonáltak, hogy mehetek érte. Pontos árra nem emlékszem, pedig 2 kb. hónapja volt, de 10 ezer Ft alatt volt. A csere processzort én vittem, a használtat visszakaptam.
A cég neve GHS Port. http://ghsport.hu/web/

Kapcsolat az oldal alján!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerkesztve: 2020. 03. 26., cs – 13:56

Nem indokolt:

- átvezető kábelek cseréje (kábelt akkor kell cserélni ha az megsérült)

- újrapasztázás (pótcselekvés amit mindig "megteszünk ha már ott járunk", de az esetek 99%ában felesleges). Abban az esetben ajánlatos ha mondjuk használt gépet veszel és nincs információd a pasztázás minőségéről. De ha gyári állapotban van, és nem piszkálta senki, általában semmi értelme.

Indokolt:

- kifújás

- csapágy olajozás, HA olyan a ventillátor ami hozzáférést enged a csapágyhoz, a gagyibbaknál csak a műanyag ház szétbarmolása árán érhető el

Minden laptopot máshogy kell szétszedni, a laptopok egy része logikusan és egyszerűen van összerakva, a másik részével meg órákig szop az ember mire a megfelelő óvatosság mellett kikísérletezi. Szerintem is céget keress ezzel, van pár aki ezzel foglalkozik.

Esetleg ird meg a konkrét tipust, hátha valaki jártas benne. :)

Hivatalos HP szervízben egy akármilyen elitebook noit venti cseréje volt 1 hét. Még a korona elött, ennyi idő volt beszerezniük az alkatrészt.

Hú, köszönöm a sok hozzászólást. Szóval igen, erről távoktat, ezért lenne fontos

Olcsó iskolai tucatszemét HP 655 a gép.

Nem kell szakszervíz, csak a gép throttlingol és emiatt kéne segíteni. (Tudom más miatt is lassúlhat, de ebbe ne menjünk bele.)

Félreérthető voltam bocsi, nem ilyen irgum burgum feletted állok és rögtön kész legyen dologról van szó. Mondjuk egy napos határidőre gondolok. Pl. Bemegy a közeli nagyvárosba, beadja és néhány óra múlva érte megy. Ha nem kell más csak kifújni, már az is segíthet. De lehet egyszerűbb, hogy veszek egy ssd-t és elmegyek és beszerelem a gépbe. ?

Tudnám bántani, aki ennyire tisztíthatatlan gépet épít. :)

Gyakorlatilag apró darabokra kell szedni.

Az SSD új gépet varázsol belőle. A leghálásabb bővítés.

upd: a kifújás dolgot sosem értettem, mert csak bele lehet ilyenkor fújni, az meg nem old meg semmit minden bent marad, sőt elterül.

Megnéztem a videót, hát nem szeretnék csúnya szavakat mondani inkább... Ritka elcseszett módon van megoldva... Ő biztosan nem tudná megcsinálni. Én csináltam hasonlót, miszlikbe kaptam egy asus eeePC-t az is ilyen szarul volt megcsinálva, hogy egy winyó cseréhez ki kellett szedni a billentyűzetet is meg a fél alaplapot. De az más, mert az saját gépem volt. Ez meg iskolai gép. Ezt nem piszkálnám.

Akkor melegedjen és hörögjön a gép inkább tovább.