Az IWIW története

Hozzászólások

O bazmeg ez a szerencsétlen nyomorult vézna hülyegyerek. Menjen el dolgozni. gyártja ez is a digitalis szemetet.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

... hát, nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy 6 ember távolságra él mindenki egymástól a Földön :D Valami gráffal próbálta ábrázolni az ismerősöket, de sose működött.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Tök jó. Mindenki ismeri a sztorit, és azt is, hogy fasz módjára nem léptek időben, és lenyomta a FB. Bennem legjobban az maradt meg az IWIW-ről, hogy a kezdőoldalon egy darabig ott díszelgett a "pina" szó.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Mondjuk érdekelne, hogyan léphettek volna "időben"? :) Mert ugye az FB "ölte" meg annó az iwiwet.

Akik kezdetben elkezdték ezt az egész fejlesztést akkor jöttek ki belőle a legjobban mikor felvásárolták őket. WIN. Utána dőlt be kb. az egész az FB térhódítás miatt.

Ez a kisfilm ami fenn van, ez nem tudom hogy milyen reklám vagy milyen nem reklám, de ez már régi cucc... Ez  már lement nem egyszer nem kétszer a tvkben, stb helyeken.

Pl. nem görcsölnek azon az elven, hogy csak napi x. ember regisztrálhat. Mikor kinyitották a szabad regisztráció felé, akkor már késő volt. Milliárdokért cserélt gazdát, nem hiszem, hogy újabb rackszekrény ára lett volna az oka annak, hogy nem léptek.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Amilyen fos a fb, meg amilyen patkány módon "intézik" a dolgokat, abszolút lenne most létjogosultsága egy Iwiw 2.0 -nak - akár kormányzati projektként is! 

Jó lenne ha az illetékesek meglátnák a lehetőséget! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az orosz közösségi oldalra gondolsz? :) Hülye kérdés. nyilván arra.. 

Oké én nem erre gondoltam :)

És itt most nem is az volt a téma, hogy mennyire fos az FB, vagy mennyire nem, hanem hogy mi és  hogyan nyírta ki az iwiwet. A piac. Ennyi.

Kormányzati IWIW dejó lenne... 

Milyen orosz közösségi oldalra gondoltam? Csak h tudjam :)

Ez a Piac(TM) ilyen libbant jolly joker, ami mindent visz! De h konkrétan mi is ez azt még senki nem tudta értelmesen elmondani (~láthatatlan kéz) ;D Ahhoz képest elég sokszor hivatkoznak rá! :-O Szóval míg egyesek bálványként imádják a Piacot, addig mások annyi jelentőséget tulajdonítanak neki, mint amikor durvuló gyerekeknek ki kell osztani pár taslit, hogy szépen játszanak.  Más szóval amikor az állam dobbant a lábával egyet, akkor piac nyüszítve eltakarodik a kurva anyjába - de jelen helyzetben szerintem még piaci alapon is sikeres lenne a magyar közösségi oldal.  Én pl biztos azt használnám, a fb-ot legfeljebb a külföldi ismerősök miatt tartanám meg. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ja, dobbant és a piac takarodik! :D Ehhhehehehe! :D Szerencsétlen orbánc mit össze nem toporog már 10 éve és a kurva piac nem kajálja a dobbantásait...ebből inkább az lesz, hogy bedagad a talpa és a piac kiröhögi a végén. Állami iwiw? Mint a rezsócsökkentés. Dobbant és megszívják sokan, mert az a dobbantás soha nem arról szól, amiről.

Illetve tolhatta volna még egy picirit a támadást Dunkerquenél! Máig nem érteni miért állította le. De biztos megvolt az oka - még ha az valószínűleg sosem fog már kiderülni. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> Azért, mert kurva okosnak gondolta magát.

Ne hagyd magad megvezetni a NatGeo és tsai által! Nem okosnak gondolta magát, hanem egészen kivételes ember volt, aki a vesztes háborút követően a tiszti klubokban bánatukat depresszív italozásba fojtó tábornokok lelkének mélyén alig pislákoló parazsat tudta olyan tűzzé szítani, amivel pár hét alatt elfoglalták egész Nyugat-Európát, beleértve a nagy ellenség Franciaországot is - revansot véve a Nagy Háborút követő un. békékért. (Érdekes anekdota, h ugyan abban a vasúti kocsiban írták alá a fegyverszünetet, mint amiben '18-ban is történtek a tárgyalások: https://hu.wikipedia.org/wiki/Compiègne-i_fegyverszünet_(1940) ) Azért nem felfogható Hitler személyisége, mert ma már nem tapasztalható ilyen erős küldetéstudat és a vízió akarata. pl Imrédyt oly mértékben nyűgözte le a Hitlerrel való találkozás, h korábbi szélsőjobb ellenességéből annak egyik vezetőjévé vált.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sztem pontosan ez a magyarázata annak, hogy sok nyugat-európai csatlakozott az Iszlám Államhoz. Mert még abban sikerült megtalálniuk azt, ami a fejlett nyugatban hiánycikk: a küldetést. Persze eleve csapda volt számukra ez a minden valószínűség szerint titkosszolgálatok által kreált szerveződés - mert ahogy én gondolom, annak elsődleges célja, a destabilizálás mellett, az iszlám lejáratása volt. Szóval az Iszlám Állam nem egy történelemformáló tényező - szemben ugye Hitlerrel. Maga az iszlám persze az, minthogy a fél világot az szervezi rend[szer]be. Ez a probléma vele "egyesek" szemében.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

az iszlám lejáratása

Lejáratása???

Adott egy monoteista eszme, ami kijelenti, hogy a mindenható, mindentudó isten, látva, hogy az addigi parancsait az emberiség figyelmen kívül hagyja, utolsó esélyként kiválasztotta Mohamedet az ő utolsó közvetítőjeként (próféták pecsétje), és ezt a Mohamedet (mai szóhasználattal: rablógyilkos terroristavezért) állította minden hívő elé példaképül, minden szempontból. Mohameden keresztül közölte a tévedhetetlen és tökéletes, megmásíthatatlan és végleges parancsait -- ez lett a korán --, amik mindenkire érvényesek. Az iszlám egyetlen célja, hogy mindenki hívő (muszlim) legyen, és a hitetleneket vagy le kell igázni (https://www.youtube.com/watch?v=OMKpxc2yCQc) vagy ki kell irtani (szerencsére nincs határidő, és az átlagmuszlimnak csak annyi kötelező, hogy ne árulja el, illetve segítse az iszlám terjesztéséért erőszakosan is küzdőket, és az ilyen esetben a hazugság is teljes mértékben engedélyezett). A kínos csak az, hogy rögtön Mohamed halála után kettészakadt az iszlám, és a kalifátus is csak legenda maradt, tehát az "egy igaz hit" önellentmondásokkal teli káosz marad, amivel igazából nem lehet mit kezdeni.

Könnyű belátni, hogy az átlagember csak tohonya és ostoba, és hacsak nem hergelik vagy torzítják el a lelkivilágát még gyerekkorában, nem különösebben gonosz. Aki beleszületik az iszlám uralta kultúrába, sokáig nem lát semmi alternatívát, és fel sem merül benne, hogy racionálisan tekintsen az isteni parancsokra. De ha ez megtörténik, akkor sokan lelkileg összetörve menekülnek ettől a gonosz, gyilkos ideológiától: https://www.youtube.com/watch?v=aAoLdKbfjec

Aki további részletekre is kíváncsi ("kissé" gunyoros tálalásban), azoknak a Qur'an Gangbang rajzfilmsorozatot ajánlom: https://www.youtube.com/playlist?list=PLyWw_iETJeUIPa7-FcBYq8mVSmjoz4UOM

Oké és erről maga a _vallás_ tehet? Vagy a vallásra ráépülő hatalom a probléma?

Ha nem történt volna világi nyomásra szekularizáció a keresztény kultúrkörökben, akkor ugyanott tartana, mint most a szélsőséges iszlám szekták. Ahol megtörtént a szekularizáció az iszlám kultúrkörben, ott meg nagyjából ugyanaz van vagy volt, mint most a keresztény kultúrkörökben, lásd például az iráni helyzetet a 70-as évek végig, amint visszatértek a teokratikus rendszerhez, rögtön meghülyültek.

Persze hogy a vallás tehet róla, mert ennek tanai alapozzák meg azt, hogy mi épülhet rá.

Sam Harris viccesen megjegyezte, hogy egy fanatikus dzsainista csak annyiban vehető észre, hogy ő aztán szuperturbó-módon fogja kerülni az erőszakot, mert a vallásának ez -- az erőszakmentesség -- a lényege.

A vallási téboly csillapodása a javuló életkörülményeknek köszönhető, azaz a technika fejlődésének. Ha nem kizárólag isteni csodában reménykedhetsz, hogy kevésbé szenvedj, akkor elkezdesz igényesebb, érdeklődőbb lenni (mert marad rá időd és energiád), és a spirituális, tesztelhetetlen állítások hamar összeomlanak a racionális vizsgálat alatt. Ezzel természetesen nem próbálom azt állítani, hogy racionális módon választ lehet kapni mindenre, de az tény, hogy aki -- úgymond -- kettőnél több vallást tanulmányoz, annak többé már nem lehet például "eladni" azt, hogy a Láthatatlan Ember óhaja, hogy utalja át az összes megtakarítását az "egyház" javára, vagy hogy robbantsa fel saját magát egy zsúfolt bevásárlóközpontban.

Ülj le egy nyugodt sarokba és olvasd el a hozzászólásaidat, hogy hol hivatkozol arra, hogy valami minden vallást érintő probléma, aztán meg pár mondattal később csak az iszlám kapcsán vonsz le következtetéseket. Ráadásul egy kissé elfogultan, ami nem mutat jól, ha amúgy szeretnéd magad objektívnek bemutatni a témában.

Ha megtekinted, hol kapcsolódtam be ebbe a témába, látni fogod, miért az iszlám a központi téma, és azt is, miért értékelem messze veszélyesebbnek a többi hasonló vallásnál. Mivel nem írtál konkrétumot, ennél konkrétabban sajnos nem tudok válaszolni.

Mindig találni kivételeket. De az iszlám az egyetlen vallás, amelyik deklaráltan megváltoztathatatlannak, tökéletesnek és véglegesnek hirdeti a tanait, tehát míg mondjuk egy gonosz keresztény esetében lehet azzal próbálkozni, hogy "mit tenne Jézus", és utána elkezdeni a szellemi zsonglőrködést a bibliai idézetekkel, addig az iszlámban csak meg kell nézni az időrendben utolsónak számító, vonatkozó parancsot (v.ö. abrogáció), és kész, az az isteni törvény. A koránban megfigyelhető, hogy az elején még békés, toleráns szellemiséget mutat, de ahogy Mohamed katonai/politikai befolyása növekedett, úgy váltak egyre vérszomjasabbá a később "érkezett" szúrák.

amelyik deklaráltan megváltoztathatatlannak, tökéletesnek és véglegesnek hirdeti a tanait

Pont most fut egy Facebook esemény reklámja: Teológiai vita a Szentírás tévedhetetlenségéről

tehát míg mondjuk egy gonosz keresztény esetében lehet azzal próbálkozni, hogy "mit tenne Jézus", és utána elkezdeni a szellemi zsonglőrködést a bibliai idézetekkel, addig az iszlámban csak meg kell nézni az időrendben utolsónak számító

Ugyanazon a szektás szinten ugyanannyira nem lehet, nézd meg mondjuk az amish közösségeket. Az írás szent és sérthetetlen.

A koránban megfigyelhető, hogy az elején még békés, toleráns szellemiséget mutat, de ahogy Mohamed katonai/politikai befolyása növekedett, úgy váltak egyre vérszomjasabbá a később "érkezett" szúrák.

Idéznél ilyeneket?

Miért releváns, hogy találtál valakiket, akik vitáznak a Szentírás (gondolom, itt a keresztényi hagyomány szerinti Bibliáról lehet szó) tévedhetetlenségéről, ami nyilvánvalóan ostobaság a denevérmadártól (Leviták 11:13--19) a rabszolgatartáson keresztül a mozdulatlan földig. A Biblia összeállításakor még nem jutott senkinek az eszébe az a frappáns és arcátlan ötlet, hogy végleges és hibátlan címszavakkal fogalmazza meg a hitelveit -- ezt az újítást nem lehet elvitatni az iszlámtól, de mindig találsz olyan valláskárosultakat, akiknek nem elég kaotikus az addigi mitológiájuk, és fokozni szeretnék a zűrzavart.

*

Nem egészen világos, mit szeretnél igazából az abrogációval kapcsolatban tőlem, de ha érdekel a téma, például itt kezdhetsz hozzá:

"There is no compulsion in religion. Q2:256" -- ám később: "Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture - [fight] until they give the jizyah [a tribute] willingly while they are humbled. Q9:29" és "O you who believe! Fight those of the disbelievers who are near to you, and let them find harshness in you, and know that Allah is with those who keep their duty (unto Him). Q9:123"

További részletek (konkrétumok a 11. oldaltól):
http://www.muhammadanism.org/Quran/abrogation_koran.pdf

Rövidített áttekintés, jóval olvashatóbb formátumban:
https://www.meforum.org/1754/peace-or-jihad-abrogation-in-islam

Ayaan Hirsi Ali megfogalmazásában:
https://foreignpolicy.com/2015/11/09/islam-is-a-religion-of-violence-ay…

A szokásos muszlim szemantikai zsonglőrködési gyűjtemény részeként (de a többit is érdemes elolvasni):
https://www.thereligionofpeace.com/pages/games/no-compulsion.aspx

Historikus részletek Mohamed kalandjairól:
https://www.amazon.com/Mohammed-Code-Howard-Bloom/dp/1502404249

Miért releváns, hogy találtál valakiket, akik vitáznak a Szentírás (gondolom, itt a keresztényi hagyomány szerinti Bibliáról lehet szó) tévedhetetlenségéről, ami nyilvánvalóan ostobaság a denevérmadártól (Leviták 11:13--19) a rabszolgatartáson keresztül a mozdulatlan földig. A Biblia összeállításakor még nem jutott senkinek az eszébe az a frappáns és arcátlan ötlet, hogy végleges és hibátlan címszavakkal fogalmazza meg a hitelveit -- ezt az újítást nem lehet elvitatni az iszlámtól, de mindig találsz olyan valláskárosultakat, akiknek nem elég kaotikus az addigi mitológiájuk, és fokozni szeretnék a zűrzavart.

Mert pont ennyire releváns az, hogy találtál iszlám valláskárosultakat, akik ugyanígy gondolkodnak, mint ezek a keresztények, akik "megváltoztathatatlannak, tökéletesnek és véglegesnek" tekintik a Bibliát. De csak az egyik esetben vonsz le az egész vallásra általánosító következtetést, ami egy súlyos logikai hiba.

Attól függ, mit akarunk észrevenni a különbségeken.

Az egyik jelentős különbség lehet a példakép, az elvárt viselkedés. Az iszlámban egy pedofil rablógyilkos a morális csúcs, és az egyetlen cél az iszlám világhódításának elősegítése (olyan minimális ígéretekkel, hogy a mártír garantáltan a mennybe kerül -- bármit is jelentsen ez --, valamint az illető közbenjárhat néhány rokona érdekében is, és ez magyarázza, miért olyan büszkék a mártírok anyukái). A kereszténység ezzel szemben a spirituálisabb, jámborabb, jézusi példát magasztalja, azzal a kitétellel, hogy "bibibí, úgyse fog neked sikerülni, mert bűnös vagy, de azért próbálkozz", és a cél csak annyi, hogy az egyén méltónak találtasson a kedvező túlvilági elbírálásra.

A másik jelentős különbség, hogy a keresztény kultúrában már jobbára elmúlt a vadfanatikus hívők divatja, míg az iszlámban ez megint a reneszánszát éli, csak ezek a lelkes hódítók ma már tömegpusztító eszközökkel rendelkeznek (és ez alatt nem csak hagyományos fegyvereket értek, hanem azt is, hogy könnyen és gyorsan utazhatnak, és eszméiket sokkal könnyebben terjeszthetik világszerte).

Ellent kell állni a manipulációnak és nem visszamondani amit a propaganda a fejedbe tol! 
Ahogy a kereszténységet is megmérgezték pl. a Mediciek a búcsúcédulákkal, úgy mérgezik az iszlámot is. Ha elfogadod, hogy a kereszténység jellemezhető a búcsúcédulákkal, ha elfogadod, h az iszlám jellemezhető a terrorizmussal - akkor a manipulátorok győznek. Úgy kell ezeket a dolgokat megtagadnod, hogy valójában tényleg voltak búcsúcédulák és tényleg vannak iszlám terroristák. Miért? Elsősorban azért, mert az Igazság talaján kell állnod, és nyilvánvalóan tudod, hogy búcsúcédulák vásárlásával nem juthatsz a mennyországba, és hidd el az iszlám sem terrorista kiképző központ! Másodsorban azért mert a manipulátorok nem hobbiból mérgezik ezeket a struktúrákat, hanem abból az aljas indokból teszik, hogy megszűnjön ezek védő-oltalmazó, átfolytató hatása és védtelen maradj a manipulációval, azaz velük szemben. 
Minél agresszívebben próbálnak veled egyenlőségjelet tetetni az iszlám és a terrorizmus közé, annál határozottabban kell ellenállnod az akaratuknak!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy nem folyamatos és elmélyült kutatás eredménye az, amire jutottam az iszlámmal (is) kapcsolatban. Hitnek ehhez semmi köze (mert "hinni annyit jelent, mint nem akarni tudni, mi az igaz").

Az iszlám és a terrorizmus közé a saját szentírása -- a korán -- és hagyománya -- pl. a Mohamed próféta életmódját, példáit összefoglaló hadith-ok -- tesz egyenlőségjelet, és az előző bejegyzésemben leírtam, hogy miért nem muszáj minden egyes muszlimnak aktívan robbantani és torkokat metszegetni, miért elegendő, ha csak pártolja és segíti a mudzsahedineket. Az iszlámot kialakítók nem voltak teljesen ostobák, jól tudták, mit várhatnak el az emberektől.

Nyilván teljesen más kérdés a médiából mindenhonnan tapasztalható pánikkeltés és hergelés, de tény, hogy az iszlám világhódítása néhány éve igencsak erőre kapott, és ezt a politikai élősködők örömmel használják ki.

Ami a manipulációkat illeti, erre azt a bevált módszert ajánlom, amit magam is követek: alaposan utánajárok a dolgoknak, és nem "hiszek" senkinek semmit.

Hát nem tudom, hogy lehetne minősíteni az iszlámmal kapcsolatos olyan állítólagosan elmélyült és folyamatos kutatást, aminek a hithez semmi köze!? 

Persze lehet folyamatosan iszlám "szakszavak" vagy kompromittálónak beállítható idézetek után "kutatni" az interneten, illetve szent könyvekben - de ez nem az elmélyültség, hanem a mérgezés jegyében áll - minthogy nem az eredeti lényeget kívánja megérteni, hanem sajnálatosan (a többi vallásellenes kommentedből is kitűnő) prekoncepciódba való torzításukat jelenti. 
   
Ha vannak olyan muszlimuk, akár vezetők, akik hozzád hasonlóan ilyesmiket vélnek kiolvasni az iszlám tanításból, majd erre hivatkozva követnek el gyilkosságokat - azok tévedésben vannak. És biztos vagyok benne, hogy valójában ezzel az iszlám saját törvényeit is megszegik. Ebben áll az iszlám megmérgezése.
 
Szerintem te ezekkel egyébként tökéletesen tisztában vagy. És magát a vallás megmérgezését tartod "üdvözítő" folyamatnak - amihez magad szerény eszközeivel nagy lelkesültséggel csatlakozol. Ennek "köszönhetjük" a handabandázásodat.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Csodálkozom, és kicsit kíváncsi vagyok, tényleg ennyire félreérthetően fogalmaznék, vagy csak te értetted félre (vagy próbálod félremagyarázni). Ezt írtad: "és hidd el az iszlám sem terrorista kiképző központ" -- én erre írtam, hogy én nem "hiszek", én utánajárok a dolgoknak, köztük a különféle világnézetek és vallások megismerésének. Mindegy.

Azokból, amiket eddig ezen a fórumon írtál, nem úgy tűnik, mintha konyítanál az iszlámhoz. Él benned egy idealizált kép róla, de konkrétumok nélkül, és amikor ezt az idealizált képet más fényben ábrázolom, akkor érvelés helyett bepánikolsz és már indítanád is a szalmabáb-boxot, amiben nem kívánok részt venni. Nm tudom, honnan veszed, hogy én netes hergelőforrásokból tájékozódom, de számodra természetesen így a legmegnyugtatóbb. Ezt a "magát a vallás megmérgezését tartod üdvözítő folyamatnak" szöveget sem tudom hová tenni, de nem számítok rá, hogy riadt vergődésen és légbőlkapott vádaskodáson túl másfajta reakciót remélhetnék tőled, így megnyugszom abban, hogy "egy ismeretlen valaki az interneten továbbra is tévedésben van". Nem oszt, nem szoroz.

nagyon a levegőben lógnak ezek az állítások így, minden indoklás vagy hivatkozás nélkül. már miért ne lehetne vallásokat kutatni anélkül, hogy hinnél bennük? a kutatás jelen esetben megfelelő források felkutatását, és a bennük található szövegek értelmezését, kontextusba helyezését jelenti. nem látom, melyik ne lenne kivitelezhető hit nélkül, szerintem ez az állítás nettó hülyeség.

a hit nem erény, nem extra skill, nem a kiválasztottság jele, hanem tényként elfogadása olyan dolgoknak, melyekkel kapcsolatban nem rendelkezel semmilyen biztos tudással vagy bizonyítékkal. akár azért, mert nem érezted szükségét utánajárni, akár azért, mert nem léteznek bizonyítékok. kiválthatja nevelés, szociális környezet, trauma, létbizonytalanság, halálfélelem vagy sok más egyéb (ezt már a vallásos hitre értem). a lényeg, hogy nem racionális dolog, hanem lelki (továbbra is vallásos hitről beszélek már), ilyetén módon inkább nehezíti a kutatáshoz nélkülözhetetlen objektivitást, mintsem segíti. szerintem.

> szerintem ez az állítás nettó hülyeség.

Ühüm. 
Ha most pozitívan próbálok a dologhoz állni, akkor amit itt összezagyváltál abból számomra az hámozható ki, hogy azért púposkodsz itt velem, mert Te magad vagy bizonytalan a vallással való kapcsolatodban - és indirekt módon megerősítést akarsz tőlem kiprovokálni:
- vagy úgy h meggyőzöl engem a "briliáns" érveiddel 
- vagy úgy h tőlem remélsz valami intellektuális kapaszkodót az eligazodáshoz. 

Én sajnálatosan nem vagyok hittérítő és teológiai végzettségem sincs, de ha már így megszólítottál annyit mondhatok, hogy a vallások a metafizikai tradíció alászállott megnyilvánulásai, amiknek közös célja hogy a széttöredezett, szétroncsolódott embert visszavezessék annak az ontológiai ill. szupra-ontológiai állapotába. És egyáltalán nem azért vannak, hogy rájuk hivatkozva bűnöket kövessenek el, vagy elmebetegek végezzenek rajtuk "elmélyült" kutatásokat. 

Ennek az eredeti lényegnek az eltagadását nevezem a vallás megmérgezésének. A kereszténységet már szinte végérvényesen megmérgezték. Hosszú folyamat volt, mára totálisan kiüresedett - és nehéz eldönteni, h tetszhalottként vagy hullaként tekintsünk-e rá (fájdalmas így is, úgy is). Az iszlám ezzel szemben még egy élő és funkcionáló vallás, ami áthatja a társadalmat. 

Az Európába érkező migránsok a szülőföldjükkel a vallásukat is elhagyják (miért nem iszlám országba mennek?) Azok akik gyilkosságokat, meg nemi erőszakot követnek el nem muszlimok. Ha valaha azok is voltak, legkésőbb tettük pillanatában elhagyták a vallásukat. 
Az ilyen tetteket a Saría - az iszlám törvénykezés -  irgalmatlanul megtorolja. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem mondtam, hogy buta volt, csak túl okosnak gondolta magát. A végén meg a kétségbeesés se segített a józan, racionális döntések meghozatalában. Amikor a politikai vállalásaid kizárnak bizonyos logikus választási lehetőségeket, mert jobban félsz az arcvesztéstől, mint a vereségtől.

vagy: ha tanul napoleon példáján, az is tán ugyanott szopta be, és marad minden, akkor tegyük fel nem a komcsik vonulnak be ide, hanem marad egy "tiszta" (bocsi, de tényleg) nép, hogy akkor mi lett volna.

vannak a japánok, japán kulturával. kínaiak kínaival, németek, magyarok, stb. egymástól függetlenül fejlődtek, hozták a vívmányikat. változatosság.

van a természet. amerikában élő fajokkal, keleten élő fajokkal, dzsungel, mezők, erdők, itt ilyen fa, ott olyan fa. szintén változatosság. ha belenyúlunk ebbe, márpedig belenyultunk, akkor pl áthozunk egy itt nem honos növényt, akkor az képes elnyomni, kipusztítani hazai fajokat, uralkodóvá válni. itt is az a növény lesz uralkodó, mint ahonnan hozták. de lehet hogy hazájában van "ragadozója" ami kordában tudja tartani, de itt pl nincs. a természetben tehát kialakult egy változatosság, ami a szépségét adja.

erre vannak haladó multikulti barmok, akik egy baszott nagy masszát akarnak. hol lesz akkor változatos fejlődés?

ezzel szemben meg uralkodó közösségi oldalak lesznek, megteremtve a teljes kontrolt a közösségi média felett, maguk a közösségi média, de a szemetet meg összefújja a szél, egy kurvanagy massza, akiket lehet irányitani. és jogorvoslatod nincs, más lehetőséged nincs. ha rászolnak, hogy ne használd, akkor hülyének néz... volt iwiw, volt myvip, volt más, aztán jött valaki aki lesöport mindent az asztalról. ennyit a változatosságról.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Csak remélek. Olyanokra bízni az országot akik saját pártjukat képtelenek vezetni, hülyeség. Így amíg nincs ellenzék és nem is lesz jodarabig addig igen esélyes a mostani felállás. Most komolyan? Dobrev felekre bizni a jövőt?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Most kiemeltél egy dolgot, hogy kire nem akarod bízni az ország vezetését (saját pártjukat sem képesek vezetni). A mostani vezetés erre láthatóan képes (a módszerek és az eredmény már megkérdőjelezhető), mégis elég sok gond van vele.

Dobrev nem tudom, hogy jön ide. Ő az egyetlen jelölt?

 

(De amúgy mindegy, nem akarom elvinni a témát aktuálpolitikai irányba... :))

És? Láthatóan a 2/3-ad erővel tolja a stadionáriumokat, ahol a kétballábas ingyenélők 11-es csapatokba szerveződve kerülik el a labdával való érintkezést 90 percen át. (Esküszöm, ezek kidobósban kurva jók lennének!) A piac=népek, akik fogyasztanának pedig elkerülik ezt a dolgot. A 2/3-ad erőlteti a stadiont, okos ember pedig oda nem megy. A maradék, amelyik megy, az meg olyan is! A piac döntött. ÉS ez igaz mindenre nagyjából. A 2/3-addal nem tudsz elérni semmit a fogyasztóknál...ott mindig 3/3-ados döntés születik, vásárolok vagy sem. Oda nem szól bele a gazdád.

Ha a párton kívüli és belüli ellenzék leszalámizása, a sajtó teljes átvétele és az állampárttól független még működő cégek államosítása után mondjuk lesz egy forradalom és a kormány behívja az oroszokat segíteni, akkor te melyik oldalon leszel?

444, index, hvg. tehát a sajtó teljes átvétele már nem igaz. bár igény lenne rá, ezeket sóval kéne behinteni...

" állampárttól független még működő cégek államosítása ". nos igen. sokkal jobb volt, mikor eladtak mindent ÉS VISSZABÉRELTÉK.  ja nem. még jó hogy szétloptak mindent és közben nőtt az állami vagyon... én melyik oldalon leszek? csináljatok már egy egészséges tüntetést, ahol a 14 hülyénél több ember van, és akkor majd elgondolkozom ezen....

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

444, index, hvg. tehát a sajtó teljes átvétele már nem igaz. bár igény lenne rá, ezeket sóval kéne behinteni...

Látom, igény az volna rá, olyan régen volt már a Kádár-rendszer, hogy már mindenki elfelejtette, milyen is volt.

ahol a 14 hülyénél több ember van, és akkor majd elgondolkozom ezen

Túl sokan vannak külföldön és nem olyan tökösek, mint a románok, hogy tüntetésre hazamennek. Igazából néha egyetértek azokkal, akik elmentek külföldre, és hagyják megrohadni azokat, akiknek ez és így jó; minél hamarabb leég a picsába az egész tákolmány, annál hamarabb lehet a romokra újra építkezni. De szerintem előbb söpri el a következő gazdasági válság begyűrűzése ezt a bagázst is, mint a népharag.

Ez egy nyitott gazdaság, minimális saját exporttermékkel, a mindenkori kormánynak minimális hatása van arra, hogy mennyire megy a gazdaság. Az összes környező országban pont ennyire vagy néhol még jobban is megy a gazdaság, holott vagy nem ilyen irányú a gazdaságpolitikájuk vagy az elmúlt 10 évben össze-vissza mentek, éppen milyen kormányuk volt. De szerintem ezt te is tudod.

Te, hány gazdasági válság is volt az elmúlt 10 évben?

Szóval ez a kormány is a jövőt élte fel, csak leginkább olyan helyekről sikerült elvenni ahol nem fájt közvetlenül, viszont ahonnan most kezd hiányozni a kivett vagy be nem tett pénz. Már most kezd elszállni a forint és az infláció, pedig a válságnak a közelében nem járunk még. Szóval nyugtával, ja.

akkor is gazdasági válság volt, mikor megyó hitelből osztogatta a béreket? úgy tudott növekedni az ország, hogy külföldről vett fel hiteleket. az nem volt baj? könnyű a válságra fogni. megettek 3 minisztert, széthullott a pártjuk, a válság miatt. de ti rájukbiznátok az országot. a disznóólamot nem biznám rájuk. ti ennek örültök, azt várjátok. legyen pusztulás. káröröm.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

akkor is gazdasági válság volt, mikor megyó hitelből osztogatta a béreket? úgy tudott növekedni az ország, hogy külföldről vett fel hiteleket. az nem volt baj?

Hogyne lett volna baj.

könnyű a válságra fogni. megettek 3 minisztert, széthullott a pártjuk, a válság miatt. de ti rájukbiznátok az országot.

Ki az a "ti"? Tényleg ennyire leegyszerűsödött?

a disznóólamot nem biznám rájuk. ti ennek örültök, azt várjátok. legyen pusztulás. káröröm.

Nem, én nem várom a pusztulást, de arrafelé haladunk, mert kezdenek "beérni" azok az intézkedések, amelyek rövidtávon előnyöket hoztak, de hosszútávú negatív hatásaik egyértelműek voltak már akkor, amikor meghozták a döntést. Ilyen például a torz családtámogatási politika, ami már 10 éve töretlenül rossz irányba megy, azóta folyamatosan az a kommunikáció, hogy "még pár hónap és majd meglátjuk" a hatását, de csak nem jön el az a hatás, amire várnak.

A "ti" az nem az ellenzeki szavazok hibaja. Leginkabb annak a kovetkezmenye, hogy a jelenlegi ellenzek (majdhogy nem) sosem kerdezte meg, hogy kit szeretnenek a szavazok kepviselokent latni. Ezert 2011 ota eros ellenzekvalto hangulat (is) van.

Ebbol mar nem nehez a kormanymedianak egy "ti" kifejezest varazsolni, es elultetni a fejekben, pedig erosen helytelen.

A Viktor megtehette eddig, hogy nem kerdezi meg. Budapest polgarmesteri szekeert mar nem teheti majd meg. Nem jelolhet ki valakit senioritas alapjan, muszaj lesz elovasztast kiirni, vagy nincs eselye BP fopolgarmestert kiallitani. Es ez csak az ellenzeken mulott.

Amig az ellenzek minden mas esetben onjeloltekbol all es a leghitelesebb arcok lepnek le belole, a megelhetesi fergek meg maradnak, addig megteheti a Viktor, hogy nem kell elovalasztast tartania.

Sokadszorra: az egyfordulos valasztas egy olyan ketfordulos valasztas, aminek privatizalva van az elso forduloja.

Ugye itt a szabad akarat szépen csengő kifejezés (ezt egyébként arra is használják amikor az egyik piacos agyonveri a másikat) az állami kontroll hiányával definiálódik, ami hát jelentéstartalmilag minimum kétséges - de akkor így ez utóbbi (állami kontroll) mutatkozik definiálandónak: mert pl. adókat mindenhol kell fizetni; törvényeket betartani stb! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ügyfélkapus bejelentkezéssel. Sőt! Mindenkit importálnának akinek van ügyfélkapuja. Meg is lenne a kezdő felhasználóbázis. Aztán a munkahelyet kitöltenék automatikusan, a kollégákat ismerősnek jelölné, és ajánlana csoportot is, akikkel mondjuk ugyanazt a gyógyszert szedjük.

Hát ez biztos felmerülne, de szerintem ennek nem kéne a hivatali ügyintézéshez tartoznia. Tehát akár az anonimitás lehetőségét is biztosíthatná - szemben a FB-kal. De ezen lehetne vitatkozni. Mondjuk legyen 7 millió aktív netező, fikanickek, cégek, intézmények stb kb 100 millió alatti maradhat felhasználók száma. Mondjuk ez se kevés... De azért mégsem milliárdos szám...nem tűnik megvalósíthatatlannak. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Teljesen mindegy, esélyük sem volt. Anno az Index készített egy interjút az egyik FB fejessel (nem Zuckerberggel, hanem azzal a fazonnal aki anno a terjeszkedést és a felvásárlásokat intézte). Ő azt mondta, hogy tisztában vannak vele, hogy nem ők találták fel a spanyolviaszt, nagyon sok országban volt már valamiféle social site az FB előtt is. Ezekre kétféle stratégiát alkalmaztak: ha van benne használható technológiával, akkor megveszik kilóra, aki nem fér bele ebbe a kalapba, azt meg csak simán csak ledózerolja az FB mint konkurens szolgáltatás. Az Iwiw ez utóbbiak közé tartozott.

Ennek nem műszaki(*) okai voltak? Mert amikor én wiw-es lettem, akkor már lógott a bele, és csak arra emlékszem, hogy vagy dőlt a nyomorék lánclevél, amit elküldtek mindenkinek, vagy épp kb. használhatatlanul lassú volt.

 

*) Értem ez alatt, hogy alapvetően hibás(?) döntés volt a java alap.

Majd biztos elmondja valaki a tutit aki közel volt a tűzhöz, de a külső szem számára tényleg az volt, hogy folyamatosan küzdöttek a túl sok felhasználóval. Ezért is volt korlátozva regisztráció tudtommal. Meg rémlenek ilyenek üzenetek is, hogy mikor milyen funkció nem lesz használatban, mert túlterhelt volt a rendszer. Konkrétan emlékszem, hogy olyanra panaszkodtak, hogy egy teljes vincsi betelik az egynapi logfájlokkal. Szóval nagyon az jött le, hogy nagy volt rájuk ez a kabát! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nagyvállalati, 6-12 hónapos eszközbeszerzések és egy gyorsan növő rendszer teljesítményigénye sosem voltak jóbarátok. Mai technológiákkal és szerverteljesítményekkel persze ez gyerekjáték lenne. Akkoriban még a 2-4 giga ramos szerver is csúcsmodell volt bizonyos szemszögből.

Műszaki okai voltak, azért nem engedtek bármennyi regisztrációt.

Amúgy nem pont a java volt ott a fő gond, bár a javás tudásban is volt még hová fejlődniük. A legégetőbb probléma egyébként a thumbnailek kiszolgálása volt, a sokadik próbálkozás után sikerült végül elhinniük, hogy oda bizony irgalmatlan IOPS fog kelleni - egy telepakolt x4500 már elég volt hw oldalon, de ennek a belátása minimum fél évükbe tellett. Az is látszott, hogy híján vannak a tapasztalatnak, hogy hogyan kell módszeresen megtervezni egy durván skálázódni képes rendszert.
 

Valamit "fejlesztettek" annak idején, aztán ez a "fejlesztés" azt eredményezte, hogy nem indult el. Bejelentkezés után segfault-tal elszállt a galeon (annakidején azt használtam). Utána nem emlékszem, hogy próbáltam volna oda bejelentkezni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

1999ben le tudtam volna kodolni. De ha valaki azt mondja kodoljunk olyan oldalt ahol ismerőst lehet jelolgetni hát kirohogom. Ekkora hülyeséget. Aztán kiszálltak belőle 1millird fttal. Mondjuk mai napig hülyeség.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Nincs forrásom de olyan emlékem van, hogy a szóbeszéd szerint az IWIW alapítók nem láttak sok pénzt az 1MRD-ből. Mert állítólag egy bennfentes aki tudta hogy a telekom megvenné őket az még előtte beszállt a cégbe és tőkét emelt, ennek következtében a tulajok része jelentősen lecsökkent és csak ezután tett ajánlatot a telekom. Legalábbis ez volt a szóbeszéd annó,  vagy igaz vagy nem.

Szerk: gyors keresés után ez alapján úgy tűnik az alapítóknak az eladáskor már tényleg nem volt jelentős tulajdonrészük, bár úgy tűnik ez őket nem zavarta:

– Mennyi pénzt kaptak az Iwiwért?

– A végső szám nem került nyilvánosságra, de az egymilliárd forint körüli adat, ami a sajtóban szerepelt, reális. Nekem akkor ötszázalékos tulajdonrészem volt, ami azt jelenti, hogy nagyjából ötvenmillió forintot kaptam, ami után még adózni is kellett. Abból a pénzből kiköltöztem Berlinbe, ott éltem öt évig, elindítottam egy új vállalkozást, de az igazán nagy sikerre még várni kell.

Szerkesztve: 2020. 02. 29., szo – 10:56

Nyilván mindenkit az érdekel a legjobban, miért nem az iWiW lett a Facebook helyett az a bizonyos globális szereplő, holott már évekkel azelőtt elterjedt, hogy Zuckerberg hobbiprojektje meglátta a napvilágot az egyetemi hálózaton kívül.

Nos, ezt három mondatban össze lehet foglalni.

  1. Az iWiW fejlesztők és üzemeltetők inkompetenciájának köszönhető folyamatos lassulgatások és a rendszert használhatatlanná tevő (egyes funkcióknál 1-2 perces) válaszidők miatt, mert az elterjedés után sem jöttek rá, hogy nem bloated Java-t kéne használni szerveroldalon, vagy ha igen, akkor sem olyan módon, ahogy ők használták.
  2. A lemaradott, esetenként balfasz üzletpolitikának köszönhetően nem ismerték fel, hogy ha egy egész országot tudtak viszonylag rövid idő alatt, még a Facebook megjelenése előtt mozgósítani, akkor miért ne tudtak volna megfelelő sales és marketing-stratégiával egy egész kontinenst, mondjuk Európát?
  3. A Telekom szélsőséges idealizmusa és trendbuzi hozzáállása, aminek köszönhetően egy arculatváltással elfészbukosították az iWiW-et, kivettek néhány funkciót, ami miatt volt értelme iWiW-et használni, de nem adtak hozzá plusz funkciókat, ami ne lett volna Facebookon, azaz kaptunk egy szétbaszott "FaceWiW"-et, ami szarabb, mint a Facebook és szarabb, mint a korábbi iWiW. Így miért használtuk volna tovább a Facebook helyett?

Szóval, időben el kellett volna kezdeni terjeszkedni, lefordítani az iWiW-et angolra, németre, franciára, elterjeszteni az érintett országokban, mindezzel párhuzamosan kijavítani a kezdetben elkövetett, Java-bloat programozási baklövéseket és megoldani a skálázódási problémákat. Legalább egy európai szereplő lehettek volna. Persze, egyszerűbb volt eladni, amikor már látták, hogy túl gyorsan terjed a Facebook és elkéstek, mert egyszerűbb volt ücsörögni a sok reklámbevételen, mintsem újítani. A tulajok, a szar döntéseik ellenére szerencsésnek mondhatják magukat, hogy időben kiszálltak és legalább egymilliárdot kaptak érte. A Telekom pedig megérdemelte, amennyit bukott rajta, mind az utolsó fillérig.

Első és egyben utolsó közösségi portál amire regisztráltam. Anno még egy HUP tag küldte a meghívót :)

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.