Thunderbird problémák

Sziasztok!

Sok éve használjuk a programot. Az utóbbi időben viszont gondok vannak vele. Némely levél egyszerűen nem érkezik meg. Visszaellenőriztem, webes felületen látszik, a kliensben nem találjuk. Neten keresgélve azt találtam, hogy az index adatbázist próbáljam meg letörölni. Megtettem, nem segített, ellenben most már a szűrés sem működik...

Aki használja, az utóbbi időben rendesen megutálta a Tb-t, mert Outlookos kliensektől winmail.dat-ként kapja a mellékleteket. Ok, ezt elvileg egy kiegészítővel meg lehetne oldani. Az előző problémák a súlyosabbak, azokra várnék ötleteket.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 28., p - 14:56

A TNEF csatolmányhoz (winmail.dat) a LookOut kiegészítő kell, de én inkább arra szoktam buzdítani a felhasználót, hogy szóljon a küldőnek, hogy küldjön normális csatolmányt.

A mappán jobb klikk -> tulajdonságok -> mappa javítása megvolt? Az meg szokta oldani a problémákat.

A szűréssel még soha nem volt bajom.

Ez nálam számos alkalommal működött: "Írd vissza neki, hogy valami zagyvaságot kaptál, nem tudod elolvasni és inkább küldje el egy géméles címről, mert az mindig működik." - Ezt kb 3-4x megjátszani, aztán hirtelen varázsütésre megjavul a levelezése a küldőnek, mert megunja és odarángat valami hozzáértőt. Ha szólsz neki, hogy javítsa meg, mert xar, akkor ki fogja kérni magának ("De hát mindenki másnak jól küldi, biztos akkor a tiéd a xar!") Nem kell neki mondani, hogy nem jól működik a programja, inkább rá kell vezetni, hogy úgy érezze. :)

+1 a mappajavításra (hibajelenség: van (1) olvasatlan levele és még sincs. Ügyesebbje ilyenkor már javította is a mappát önállóan.)

Mennyi levele van darabra abban a mappában? (Egy chkdsk-et is megnéznék.)

Az index állomány mellett ott szokott lenni az üzenetszűrők állománya is, gondolom mappástól shiftdel és töröltél mindent? :) (msgFilterRules.dat asszem)

Nekem nem sikerült bizonyítható okot találni erre a problémára. Tippeltem, próbálkoztam, aztán vagy magától megszűnt, vagy időnként előjőve fel-feltűnt a dolog. Igazándiból a felhasználót sem zártam ki sose, hogy ő okozza a problémát, mert ebben a szakmában is érvényes a dr. House-féle megállapítás: "everybody lies".

msgFilterRules a szemetesben sincs? :)

Szerkesztve: 2020. 02. 29., szo - 10:02

Nem csak el van rejtve a conversation? Én is elkátszom néha. Mert "zseniálisak" az egy karakteres hotkey-ek, csak ha mondjuk azt hiszem, hogy az új üzenet ablak aktív, vagy épp a terminál, de nem, hanem a főablak az üzenetlistával és elkezdek valamit beírni, akkor 1-2 szóval csodákat lehet művelni. Az egyik üzenet archiválva, a másik flaggelve, a harmadik elrejtve, a negyedik mittomén... Gondolhatom végig, hogy mit írtam, kereshetem vissza hogy melyik betű mit jelent és csinálhatom vissza. És nem lehet ezt a fost kikapcsolni, sem átállítani...

winmail.dat - azóta próbléma, mióta outlook létezik.

"Sose a gép a hülye."

A felhasználó szerint nem lehetséges, hogy el van rejtve, de én az ilyen bizonygatással kapcsolatban fenntartással vagyok. Mondjuk én nem is találtam meg menüből, hogyan lehetne elrejteni üzeneteket. Archiválás, flaggelés természetesen megvan.

winmail.dat probléma: én is régről emlékszem rá, csak mióta partner intézményben bevezették az exchange-et, gyakori probléma lett. Próbáltam ügyezni az ottani kollégákkal, eddig sikertelenül.

Ez csak a local folders-nél volt gond, de úgy emlékszem pár éve, néhány verzió óta nincs meg ez a limit. Láttam már 106 GB-os fiókot, beszinkronizálva az összes üzenettel. (egyetlen kiba reklámlevelet sem töröltek ki, azzal az indokkal, hogy a levelekkel bizonyítanak bármit is. Mindezt visszamenőlegesen 11 évre.) És igen, folyamatosan nyűgjük volt, hogy lassú, xar a levelező, a gép, a minden. Se archiválni, se évekre szétbontani nem lehetett. Az Inboxban volt Minden. Egyes. ... Levél.