Domain elkapás

Sziasztok!

 

Domain elkapó szolgáltatáson dolgozom, ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
.hu domainek esetében az alábbi listára ráengedem az algoritmusom, ami a számomra értékes domaineket kigyűjti innen. moz api segítségével.

Valószínűsíthető, hogy az értékesebb DA, PA értékkel rendelkező domainekért más is "harcba" fog szállni.
Tudomásom szerint a .hu domainek minden nap 12:00:00-kor szabadulnak fel, a számomra értékes domaineket
egy API híváson keresztül regisztráltatnám be egy .hu domain regisztátorral, aki azonnal beküldi a központba a kérést.

Ha ezt a regisztrációs kérést 12:00:01-kor megkapja a regisztrátor, akkor feltételezhető, hogy én leszek a domain tulajdonsa?
Mivel biztosítható, hogy nagyobb eséllyel én leszek a domain új tulajdonosa? Backorder?

Egyéb:
.eu domainek esetében is van lehetőség hasonló lista elérésére (Törlés előtti parkolásban lévő domainek), mint a domain.hu által biztosított? Ha nincs, milyen alternatívák léteznek erre?

Minden tanácsot, tapasztalatot, ötletet szívesen fogadok! 

Hozzászólások

lejarat utan meg 60napig az elozo tulaj prioritast elvez ujraregisztracional....

Ez egyértelmű volt eddig is, a linkelt oldalon is fel van tüntetve:

"A domainek a törlés előtti parkolásba tételt követő 61. napon szabadulnak fel."

Feltételezhető hogy te leszel a tulajdonos, kivéve ha másnak is van ilyen szolgáltatása, s nem ő a gyorsabb. (másnak van ilyen szolgáltatása)
 

vagy valakire ra volt bizva a cegnel (tipikusan projektfelelosre), az cseszte meghosszabbitani, majd a cegvezetonek feltunik x nap mulva hogy nem.megy a projekt weboldala.

 

Ha szerencsed van meg a hatarido lejarata elott, ha peched van akkor egy braner koszon vissza a weboldalon (nalunk ez tortent. Akire ra volt bizva aszem 8 evre lerendezte a .com domaint, majd nyugdijba ment).

Kb. a domain lejarata utan 2 honappal bukott ki az ominozus braner.

 

Pl. ahol most vagyunk regisztratornal, ott a domaineket egyesevel kell kifizetgetni.

Mar tobbszor elofordult, hogy a penzugy a 7-9 szamlabol 1-2t nem fizetett ki.

De en ezt le szoktam ellenorizgetni, viszont a braneres sztori domain neverol en nem is tudtam (azelotti regisztracio volt, hogy a ceggel kapcsolatba kerultem volna).

 

Egy szo mint szaz, rengeteg helyen megcsuszhat. Foleg ugy, hogy csomo manualis lepes van benne.

 

Oh masik pelda. Mielott hanyagsaggal vadolna barki. A domain regisztralasat a weboldal keszito ceg intezte.... Ott el is buktuk a domain nevet (5 ev utan). De 2 evre ra sikerult ujra regisztralni.

 

Edit: eszembe jutott meg egy pelda, de azzal.mar nem is farasztalak. Pedig nincs is tul sok domainhez kozom (meg 50 alatt van, afolott mar fizetesemelest fogok kerni:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Még 2003-ban a redmondi húgyagyúak is benéztek egy jelentéktelen domain név lejáratot (hotmail.co.uk). Amit így sikeresen meg is vett 1 magánember, és volt olyan jófej h. felvette az intézetis idiótákkal a kapcsolatot hogyan adja át nekik. Csak hát a Cégnél ülő kontakt droidok elsőre elhajtották jó MSFT szokás szerint. Csak akkor esett le nekik mi történt, mikor a sajtó kezdett el kérdezősködni mi történt a Brit hotmail-el?

Szóval ha ez ott is előfordul, ahol külön hülyéket tartanak rá, akiknek csak az az 1 dolga vóna h. ezt lesse, akkor más kisebb cégeknél ez simán befigyelhet napi szinten.

"egy API híváson keresztül regisztráltatnám be egy .hu domain regisztátorral, aki azonnal beküldi a központba a kérést."
Itt bukik a dolog. Ha nem te vagy a regisztrátor, akkor tudod mikor küldi el azonnal..

Tized másodperceken múlik a verseny, több domain regisztrator működtet erre robotot. Csúnya leszek, több helyen kell inditanod a reg-et, az egyik nyerni fog.

Hu de utalom az ilyeneket.

Mindezt csak azert, higy egy pornhub redirectet tegyen a domainre...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez baromság. Bőven van ideje az eredeti tulajdonosnak meghosszabbítani a már lejárt domain nevet. Ha nem képes addig sem megcsinálni, akkor az azt jelenti, hogy nem kell neki. Miért, meddig kéne neki ingyen fenntartani a nevet, 10 évig?

Ha már nem fizet érte, akkor megveheti bárki. Ha van értéke a domain névnek, akkor megveszik. Kereslet-kínálat.

Vagy legyen inkább tervgazdaság, hogy az állam eldönti, kié lehet adott domain név?

Tiltsuk be a tőzsdézést, ingatlanozást is akkor.

Van ertelme az ilyesminek manapsag? Tenyleg kivancsi vagyok. Ma mar annyi vegzodes van, ha 'akarmi.hu' foglalt akkor 'akarmi.eu'-t vagy 'akarmi.com'-ot lehet regisztralni, esetleg 'barmi.hu'-t, stb. A lehetosegek vegtelennek tunnek.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

“A Private Blog Network (PBN) is a network of authoritative websites used to build links to your money website(s) for the purpose of ranking higher in the Google search engine. A money website is the website you intend on ranking i.e. the one that actually makes money. This can also refer to a clients website.”

Ejj, ez meglehetosen gusztustalannak es visszatetszonek tunik.. 

Elolvastam mi ez, gyakorlatilag tele kell szemetelni a webet lejart "ertekes" domain-ok alatt mindenfele ertektelen tartalommal amik a Google elso helyere juttatni kivant domain-re mutatnak.

Biztosan eladhato mint "szolgaltatas", de minek...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Van aki kábelt éget, van aki a szemétben guberál, ki ki értelme és igénye szerint...

 

https://www.ich.hu/linkepites-amiert-a-google-buntet.html

PBN: Private Blog Network használata

A Private Blog Network szó szerint azt jelenti, hogy privát blog hálózat: ekkor saját magad számára építesz tíz vagy akár 40 weboldalt, és ezekről linkeled a saját honlapodat. Teljességgel ellentétes a Google irányelveivel, ennek ellenére természetesen rengeteg vállalkozó használja Magyarországon is. A Google kifejezetten vadászik ezekre a hálózatokra, és ha megtalálja őket, az összes weboldalt egyszerre küldi vissza a találati listák végére.
Itt nem arról van szó, hogy a saját szakterületed egyes altémáihoz kapcsolódva felépítesz néhány oldalt. Ebben az esetben a weboldalak kiegészítik, támogatják egymást. Sőt, ha minőségi tartalmat helyezel el rajtuk, kifejezetten jót teszel magadnak, hiszen szerzőként magas reputációra tehetsz szert. A PBN-eket a honlapok magas száma és a gyenge taralom definiálja.
A PBN-ekkel a legnagyobb gond az, hogy a szerzőknek nincs kapacitásuk minőségi tartalmat készíteni a honlapokra, ezért egy idő után a weboldalak megtelelnek linkekkel, a tartalom pedig egyre gyengébb lesz. Az egyedi weboldalak is elértéktelenednek, a tőlük eredő linkek sem számítanak majd sokat.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én lehettem bármilyen gyors, addig nem továbbították a kérést, amíg ki nem fizettem. Alá nem írtam a papírokat, el nem fogadtam a domain szabályzatot stb.

Ezen hogyan segít, ha ezzel csak egy regisztrátorhoz küldöd be?

 

Vagy előre megvan a papírmunka, ki van fizetve és csak be kell küldeni?

Akkor nem nagyon vágom mire gondolsz, milyen ügymenetre. A .hu domain teljes regisztrációs folyamat elektronikusan zajlik ,nincs egy bit papir sem benne.

Az, hogy a regisztrátor ahol veszed a domaint milyen módszert alkalmaz, az annak a cégnek a dolga (vannak ahol még mindig kérnek szerződést), de - sok meglévő hibája mellett - ezt nem kell a HUREG nyakába varni.

61. napon jár le, azt követően már rég nem 14 nap, hanem 8 nap.

A domain beküldéshez nem kell papír (hamarosan átreghez sem fog kelleni), és még a nyilatkozatot sem kell elfogadni, már akkor foglalod a domaint, és van jópár nap türelmi idő, amíg elektronikus nyilatkozatot elfogadod. Az elektornikus nyilatkozat is meg fog szűnni, és ha jól emlékszem tavasztól email jóváhagyásra áll át ISZT is.
Jelenleg addig a regisztrátornak sincs díjfizetési kötelezettsége, amíg nem került feltételes bejegyzés alá.

12:00:01 nem biztos hogy jó, mert sorban megy végig, és lehet hogy 12:00:10 -kor lesz elérhető csak, mert előtte sok más folyamatnak, pl. törlésnek is futnia kell. Arra kell figyelni, hogy ISZT mostanában frissíti a szervereit, és valószínű gyorsulni fog ez a folyamat is.

Többen csinálják azt, hogy ugyanarra a domainre több megkeresést is befogadnak, és licitáltatják az érdeklődöket.
Van aki az elkapásért díjat kér, van aki csak sikerdíjat, van ahol csak a normál reg díj van.

Több olyan esetről is hallottunk, hogy az egyik regisztrátornál dolgozónak megtetszett 1-2 domain név, és az igénylő előtt beregisztrálta magának.

Több olyan esetről is hallottunk, hogy az egyik regisztrátornál dolgozónak megtetszett 1-2 domain név, és az igénylő előtt beregisztrálta magának.

Ilyet én is hallottam. Egy ismerősöm próbálta ezt csinálni, amit a posztoló próbál most, csak ő vagy 10 évvel korábban. És egy hatalmas külföldi regisztrátor is megcsinálta ezt vele, hogy beadta a domain igénylést hozzá és előtte lefoglalta a domain-t. Nevetséges!

Egyébként őt majdnem egy légitársaság is beperelte, de inkább önként visszaadta a domaint. 

Köszönöm a tartalmas hozzászólásodat.
Valóban én is találtam legalább 3 olyan .hu domain regisztrátort, aki biztosít "figyelő", "elkapó" szolgáltatást, de pont az általad utolsó mondatban említett példa miatt(bizalmatlanság) inkább teljes egészében saját megoldást szeretnék.

a./ Az egyszeri franchise díj mértéke 1.000.000.- Ft + ÁFA, mely díj jelen szerződés megkötésekor esedékes.
b./ Az éves franchise díj mértéke 200.000.- Ft + ÁFA, mely díj először jelen szerződés megkötésekor, majd minden szerződéskötési évfordulót követő hónap első napján esedékes.

- a bejegyzett DOMAIN után egyszeri regisztrációs díj, melynek mértéke 2.000,- Ft. + ÁFA, mely díj egy igénnyel kapcsolatban egyszer, a bejegyzéskor esedékes és egyben az első két év fenntartási díját is tartalmazza.
- fenntartási díj, melynek mértéke 600,- Ft + ÁFA / év / delegált DOMAIN.

Ehhez elég sokat kell hoznia a domain elkapónak. Már az indulás is 1.200.000 ft + áfa, és utána még a befoglalt domainekért is fizetni kell (igaz, a 200.000-es éves díj így "levásárolható"). 

Nagy Péter

Az csak 100 domain / év.. Holnap regisztrátor leszek :D

Ahogy látom egyes cégek akkor csak a hosszabbításból élnek. Például "HU domain akció keretén belül a regisztráció 2 évre most csak 1.490 Ft+Áfa.", de hosszabbítás 990+Áfa / év.
Vagyis 390 Ft-ot keres a cég évente egy domain-en. Mondjuk ha egy kisebb cég 10'000 domain-t kezel, az csak évi 3'900'000 Ft és mennyi ügyféllel kell foglalkozni.. Ha pedig adózol utána, könyvelőt fizetsz, akkor még 1 informatikusnak sem elég bérre.

És még ugye jár két ingyenes nameserver általában ezért..

amit fel nem foghatok, hogy van olyan nagy ceg, ahol kb. mindegyik domain regisztraciohoz/atregisztralashoz ticketet kell nyitni (egyesevel).

 

Hogy eri meg nekik 390ft-ert, orok rejtely. Reg automatizalni kellett volna.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

azt is elmagyarazhatna nekem valaki, hogy .hu domaint miert cska max. 2 evre lehet meghosszabbitani?

.eu/.com domainnal van 10 ev.

Amikor regisztralok egy domaint, szives oromest kifizetnem 10 evre, es el lenne felejtve.:)

Nem pedig "menedzselgetem" 2 evente. Ami raadasul nekem valahogy ugy jon ki, hogy kb. minden honapra jut legalabb egy.

 

Raadasul, amikor egy projekt van egy cegnel, akkor a domaint be lehet a projekt inditasaba tudni.

Viszont a meghosszabbítása, az valahogy mindig az anyacegre jut, ami csomo papirmunka es magyarazkodas.

Szoval ez a 2 ev baromi gaz.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

én úgy értelmezem, h más rendszer.
A .hu TLD esetében használatot kapsz, ennek van éves díja (ami regisztrációkor 2 éves periódusba előre rendeződik, mint pl új autónál a 4 éves műszaki).
DE ha regisztrálod a domaint, majd 1 hónap múlva átviszed máshová - akkor az új cég máris fog érte számlázni fenntartási díjat is.

Gyanítom, .com / .eu domain esetén, ha kifizeted 10 évre előre, majd összebalhézol a regisztrátorral, akkor az új helyen is fizetned kell érte, és a TLD adminisztrátor nem fog leszólni, hahó ez már fizetve van...

.com/.eu stb esetén úgy vna, hogy te megrendeled egy évre. Meghosszabbítod valamikor +5 évvel, akkor központilag a TLD nyilvántartójánál lejegyzik, hogy a lejárat mondjuk 2023. Átregisztrálod, kifizeted az átreg dijat, és abban benne van egy év hosszabbitás, amit a központban tárolt lejárathoz adnak hozzá, azaz 2024 lesz a lejárat. Ha te 2020-ban regeled át, akkor 2024-ig jó vagy, nem kell semmit fizetni (ettől függetlenül van ahol a sallangokért kérnek pénzt, pl. DNS vagy ilyesmi, de maga a domain okés).

 

.hu esetén pedig mivel nincs ilyen központi nyilvántartás (és ha jól tudom nem is akarnka), ezért ha te meghosszabbitod +5 évvel, az azt jelenti gyak, hogy te kifizeted a +5 évet,de a regisztrátor a háttérben évente hosszabbitja- Ezért budok a hosszabitás zsét ha átregeled közben.

de miert nem ellenorzod le sajat magad?:)

Felinformaciok tomkelege.

 

Sima whois .com-os domainen visszadja az expiry date-et.

Egyik altalam regisztralt domain:

Updated Date: 2019-03-29T09:31:23Z
   Creation Date: 2019-03-29T09:01:05Z
   Registry Expiry Date: 2029-03-29T09:01:05Z

 

2029(!)

Sajnos .eu-nal nem adja vissza. Ott csak remelni merem hogy tudjak, hogy 10evre kifizettem. Azt jo lenne tudni, hogyan ellenorizhetem le.

 

.hu-nal se irja, csak a creation date-et.

Egyiknel.se talalom a honlapon se, hogyan ellenorizhetem le.

 

De .com-nal egyertelmu meddig van kifizetve regisztratortol fuggetlenul.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

csardij: koszonom.

Ott az egyik domainemnel ezt latom:

Lejárati dátum     03 Máj 2024 23:59:59
Utolsó frissítés     03 Máj 2019 15:11:03
Regisztráció dátuma     03 Máj 2019 14:51:06

Maximum regisztrációs időszak: 5

Szoval ez is tobb mint 2 ev.

Ugy nez ki, mintha csak 5 evre lehetne hosszabbitani, pedig az eurid.eu-n en 10 evet olvastam. Majd megnezem, most mennyire  lehet regisztralni a kovetkezonel.

 

Ha nem felejtem el, akkor majd beirom ide.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

csardij: akkor ez definitive, hogy mind a .com es.eu domaint lehet 10 evre hosszabbitani, mig a magyart csak 2-re (vagy egyre?).

 

A .hu-nal hol tudom leellenorizni, hogy a 2 eves kifizetesek a domain.hu-nal hogy allnak?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha barmilyen kerdes felmerul ezzel a dologgal kapcsolatban, akkor csak olyan domaineket fogsz tudni elvinni, ami egyebkent sem kell senkinek. A legtobb regisztrator ezt csinalja, ha nem vagy regisztrator, akkor mar kesesben vagy a tobbiekhez kepest

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ezt tíz évvel ezelőtt is kismillióan csinálták, pedig még api sem volt..:-)

Indíts regisztráció kérvényt egyszerre több különböző szolgáltatónál ugyanarra a domainre, így növeled az esélyed.

De nem úgy van, hogy a domain lejáratakor nullázódnak a rá mutató linkek? A Google sem hülye, ő is látja, ha lejárt egy domain. Talán ha a Wayback Machine-ból visszaépítenéd ugyanazt a tartalmat, ami a domainon volt, így talán működhet.

De ez a PBN nem hosszú távú dolog, ha a Google észreveszi, akkor nemcsak a teljes hálózatot veszi ki az indexből, hanem az általa felturbózott domainokat is büntetni. Vannak hús-vér emberek a Googlenál, akik kézzel is átnéznek ilyen hálózatokat, plusz ugye még az algoritmusok is nézik ezeket folyamatosan.

Az elképzeléssel a következő problémák vannak:

1. API-n keresztül Te nem férsz hozzá a regisztrációs rendszerhez, csak abban az esetben, ha regisztrátor vagy. Ez sem megoldhatatlan feladat, igazából csak pénz és munka kérdése. A regisztrátori beugró 1M ft körüli összeg, ehhez jön még az éves tagdíj. Ha nem API-n keresztül intézted, esélyed nincs. Tizedmásodpercekről van szó.

2. Ezt mások is felfedezték már maguknak, úgy 10 éve. Akkor még ilyen-olyan megoldásokkal operáltak, ott még 1-2 mp ben mérték az időket, tehát még volt minimális esélyed. Azóta megjelent az API, az elektronikus regisztráció lehetőssége, úgyhogy ezeknek a rendszereknek a fejlődése exponenciálisan megindult. aki 10 éve foglalkozott vele, már olyan szinten kireszelte a rendszerét, hogy ha Te most kezdesz bele, esélyed nincs versenybe szállni velük olyan domainekért, amik tényleg kelendőek.

3. Itt nem az számít, hogy TE mikor küldöd meg a regisztrátornak a kérést, hanem az, hogy a regisztrátor mikor küldi be az ISZT-nek az igényt. Én nem tudok olyan regisztrátorról aki ilyen jellegű API-t szolgáltatna ügyfeleknek. De még ha lenne is, ha regisztrátoron keresztül küldöd be, akkor is beiktatsz még egy hop-ot a rendszerbe, aminek plusz késleltetése van, tehát ezzel is csak a hátrányod növeled.

4. a .hu domainnek soha az életben nem leszel a tulajdonosa. Minden .hu domain tulajdonosa az ISZT, mint nyilvántartó. Te a domain delegálási/használati jogát szerzed meg, tulajdonjogot nem. Ebből fakadóan lesznek problémáid, ha domain brókerkednél, és valaki egy domain miatt jogi oldalon beleáll a dologba, mert nem akar neked fizetni.

Akik ehhez asszisztálnak, nem különbek a tisztelt posztolónál.