Magas I/O esetén hálozat kimaradás.

Fórumok

Sziasztok, az alap hogy van egy Proxmox server és benne fut több konténer, a probléma ott jeletkezik hogy az egyiknél megnő a I/O egy adott időben amikor frissit egy adatbázist ez nem is lenne gond, de annyira leterheli a CPU-t hogy lefagy a hálozati forgalom erre az időre. Van-e valami jó metodús hogy erre az időszakra ne fagyjon le a hálozat. Tudom hogy megoldást jeletene de nincs lehetőség semmi hardver cserére.
Probálgattam sok configot de sajnos sikertelenül, a dolgot még tetézi hogy ahová a konténer ir az egy NFS megosztás.

Előre is köszönöm ha valakinek van egy jó ötlete.

Hozzászólások

Nézd meg, hogyan vannak elosztva a host-on az irq-k a procikhoz rendelve. Irqbalance és irq affinity témakörök amik megoldáshoz vezethetnek szerintem.

Szia!

Proxmox alatt az energiagazdálkodást állítsd be hogy "performance" - maxon tekerje a CPU-t, mert alap rendszer leszabályozza a CPU teljesítményét.

$> apt-get install cpufrequtils

--> /etc/init.d/cpufrequtils

GOVERNOR="performance"

$> service cpufrequtils start

$> cpufreq-info

A kernel cgroups feature-e nem erre való?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Magas IO, hálózat kimaradás...

Amikor magas az IO, akkor a hálózat felől/felé is jön/megy sok adat? Ha igen, akkor a hálózati kártya/chip is lehet a hiba forrása. Túlmelegszik, mert poros, vagy csak épp már kimúlni készül.  A legjobb metódus a portalanítás, vagy a hálózati chipre egy hűtőborda felragasztása kétkomponensű hővezető ragasztóval.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.