[ELADÓ] 2db új Overmax Qualcore 1020 3G tablet eladó

nem volt még kivéve a dobozából, egy promócióból maradtak vissza. nem most lett véve, így 1 hónap gar van rá általam, posta megoldható.

10" méretű kijelző USB csatlakozó 1GB RAM 8GB belső memóra 1024 pixel széles képernyő 1300 Mhz-es processzor Android 4.4 operációs rendszer 3G sebességű mobil internet kapcsolat, dual sim, 2 MegaPixel felbontású kamera 0.3 MegaPixel-es másodlagos kamera Belső memória bővítése microSD memóriakártyával 5200 mAh kapacitású akkumulátor, saját, usb-s billentyűs műbőr tokkal.

20000Ft/db

Hozzászólások

20 ezer ft-ért ipari hulladék hardver (1 giga ram ma már a karkötőkben van nem a tabletekben) 6 éve elavult androiddal..  fullnoname kínai (még ha legalább neves kínai lenne, mint a hüvely, saomi, vagy oneplus) és itt elviszik... eszem megáll...

Azon az android 4.4-en már semmilyen google szolgáltatás nem indul el.  Talán még a store-ba se fog tudni bejelentkezni, nemhogy bármilyen app-ot le tudjon tölteni ami hajlandó is feltelepülni és működni egy ilyen 1000 éves rendszeren. A befoltozatlan android security bug-ok miatt bármilyen weboldal vagy reklámba bújtatott szemét vírus ami az utóbbi 6 évben jelent meg, szarrá tudja fertőzni, telenyomja reklámküldő malware-rel. Utána meg majd megy  a csodálkozás miért merül le az akkuja 1-2 óra alatt ?Holott amúgy bírná 5 órát is. Valamint talán "csak" 1 tucat módon lehet megfertőzni a recovery particiót is, hogy a vírusok úgy befészkeljék magukat, hogy a factory resetet is átvészeljék, meg ne lehessen szabadulni tőlük.

Csak ennyi baj van ezekkel. A vas teljesítményéről nem is beszélek, 2019ben még egy üres launcher se fut már el 1gb ram-on, nemhogy egy weboldalböngésző. Mert ugye "csak" facebookra meg "csak" youtube-ra lesz használva, ugye? A 2 legerőforrászabálóbb alkalmazás a játékok után..

Részben cáfolom.

Kényszerből egy hétig vissza kellett térnem a legelső okostelefonomhoz: Samsung Galaxy S (I-9000), kemény 512 MB RAM és CM-ből Android 4.4 (gyárilag csak 2.3.6-ig ment).

Szóval amíg nincs rajta Google szolgáltatás, addig egész fürge és használható. Szóval egy F-Droid és valami csevegőklienssel van is értelme. A Google nagyon megfogja a teljesítményt, de pl. a levelezés, naptár megy rajta és a Playből tudtam frissíteni a Hangouts-ot is, ami szintén működik. A Google Maps az kb. meghal rajta, ez tény.

Szóval Google nélkül egészen használható, Google-val már erős kompromisszumokkal, de azért azt se mondanám rá, hogy használhatatlan.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.