Android sérült SD kártya adatmentése vagy visszaállítása

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Android 7-et futtató telefon, ami (egyelőre) nincs rootolva - és ha nem kötelező, nem is rootolnám. A telefon valószínűleg nincs titkosítva, bár jelen állapotban teljesen nem zárnám ki ezt.
A telefonnal használtak egy Kingston SD-kártyát „internal storage” módra formázva. Ez a kártya egyik napról a másikra minden különösebb ok nélkül „sérült” jelzést kapott a telefonon. Nem lehet elérni a rajta lévő adatokat és azok az alkalmazások sem használhatóak, amelyek oda mentettek.
A kártyáról dd-vel csináltam másolatot, utána pedig badblocks-sal teszteltem (-vw), de nem talált hibát rajta. Az image-t utána visszatettem a kártyára szintén dd-vel.

Kérdés: milyen módon lehetne a rajta található adatokat lementeni vagy újra használható legyen? Hamarosan a telefon is a rendelkezésemre áll, illetve vagy Ubuntu adb-vel, a telefonon pedig a fejlesztői mód és az USB hibakeresés bekapcsolva.

Kösz a segítséget!

Hozzászólások

Emlekeim szerint az igy hasznalt SD titkositva van. Mar masik keszulekben sem fogod tudni hasznalni. 

 „sérült” jelzést kapott a telefonon - Biztosan sérült?, Én rendszeresen jártam így (videónézés közben kikapcs gombot ha megnyomtam, visszatéréskor már olvasni nem tudott, formázni akart) de telefon újraindítás után érdekes módon tökéletesen működött. Ugyanez a kártya másik készülékben is hibátlanul működik, bármit csinálok.

Ha a kártya bad-block-os, akkor a dd hibával állt volna le. Első körben valami fájlrendszer-vizsgáló app-ot keresnék, vagy linuxhoz valami yaffs utilt.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.