Mobiltelefon operációs rendszerek az idő múlásával

Hozzászólások

FirefoxOS főnixmadár KaiOS egészen jól áll, hányattatott múltja ellenére.
Az iOS meg olyan mint egy lélegeztetőgép lemerülőben levő aksival. :)

Én nyomkodtam egy kicsit egy ilyen telefont. Aki kitalálta, hogy az egész telefon egy böngésző legyen, amiben az appok JavaScripttel teleszórt oldalak és ezt egy minimum hardverre rakta.. Nos a szenvedés nem kifejezés. Egyébként nekem maga a telefon (Nokia 8110 4G) tetszett és jó is lett volna, csak magával az elgondolással volt probléma. Érthető hogy miért bukott meg régen és most miért kezd el lassan terjedni: ha a weboldalak erőforrásigényénél gyorsabban növekszik az olcsó mobil CPU-k teljesítménye / RAM-ok mérete, ami mellett egyre több lesz az Android memóriaigénye, akkor máris értelmet nyer a rendszer.

Elsődleges (egyetlen) telefon.
Csak telefonálásra használom, de arra is szutyok rossz. 15 név marad meg a híváslistában, a telefonkönyv megnyitásától a kereső elindításáig van, hogy 1 percnél is többet kell várni. Egyetlen pozitívumként minden kontaktot rábírtam arra, hogy ne SMS-t küldjenek, mert arra válaszolni még nagyobb szívás...

jó lenne mellette mennyiségeket is látni, azért '999-ben nyilván közel nem volt annyi "okos" eszköz

Tavasszal és nyáron is foglalkozott már a KaiOS-al magyar oldal.
Tavaszi adat, hogy "több mint 80 millió készüléken fut világszerte" a KaiOS. Ez a szám EU kb 500 milliós népességében majd' minden hatodik ember lenne...

Szerintem nem mi vagyunk a célpont, hanem azok a szegényebb térségek ahol a többségnek még nem volt okostelefonja - ott még a KaiOS is nagyot tud durrantani, hiszen jóval okosabb egy régi feature phone-nál, mégis nagyon olcsó tud lenni.

szerk.: https://www.kaiostech.com/meet-the-devices-that-are-powered-by-kaios/#i…

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

>azok a szegényebb térségek ahol a többségnek még nem volt okostelefonja
Ilyen létezik még 1-2 régión kívül? Már Afrikában is a zárkózottabb dzsungelbeli törzseken kívül mindenki okostelóval rohangál, nem véletlenül arra húznak fel ott mindenféle ügyintézést, infrastruktúrát.

Ez a Kaios leginkább ilyen nagymama telefon OS-nek néz ki nekem (amivel nincs semmi baj, ők eléggé elhanyagolt réteg a gyártók által).