"Fizess be a szabad sajtóra"

2017 éves nettó árbevétel: 1 429 804 000 HUF
2018 éves nettó árbevétel: 1 303 864 000 HUF
(source opten)

10 972 támogató - A támogatásokból eddig befolyt pénz: 231 320 414 HUF

Hozzászólások

Árbevétel ≠ profit
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Egy ismerősöm azt mondta, akkor ad a koldusnak, ha az tud adni valamit, pszichológiailag nem akar rossz mintát kialakítani. Pl. volt aki felmutatta neki a munkanélküli papírját (fogalmam nincs, hogy ez milyen igazolás volt), hogy ő tegnap volt a hivatalban, kapott egy 500-ast. Pár hét múlva amúgy volt munkája.

Nem értem hogy miben különbözik egy Times előfizetés egy index.hu crowdfunding-tól a fizető szemszőgéből (persze lehet adományként többet adni, és lehet annak is olvasni, aki nem fizetett, konkrétan más helyett is lehet "túlfizetéssel" fizetni).

Nem gondolom, hogy rossz, amit csinálnak.

De ha az is ugyanazt kapja, mint aki nem fizet, akkor ez nem "vásárlás", hanem "adomány".
Az adományt meg kérni szokták. Lehet tarhálásnak is hívni.

A wikipedia is ezt csinálja, a civil szervezetek is, a pártok is.

Nekem nincs bajom se a tarhálás, se a koldulás se a kérés szóval, mindenki azt választhatja amelyik tetszik neki.

Szerintem a tarhálás erősen negatív kritikaként szokott elhangzani, még csak nem is a koldulás szinonímájaként, főleg nem a kérésként. A másik, hogy itt szerintem azért vagyunk közelebb a vásárláshoz, mert ugyan garancia nincs, hogy mondjuk 10e Ft-ért kapsz 10 hónapnyi tartalmat (bár ezt az se tudja garantálni, aki azt mondja magáról, bármi megtörténhet), de tudod, hogy kapsz valamit, nem csak adományozol valakinek, aki majd azt csinál vele amit akar. Itt lehet tudni, hogy azt folytatják, amit már csinálnak egy ideje. (Nem támogattam őket, nem is olvasom sűrűn, mielőttmég...)

Én is érzem, hogy a tarhálás lenézéssel párosul. Én nem ezt a szót használnám, de vannak, akik az indexről nevének a kiejtése után szertartásosan köpnek is egyet a földre, és természetesen ha egy útált emberről/cégről beszél valaki, akkor a negatív érzelmekhez kapcsolódó szinonímákat fogja használni.

Na mindegy, nem kell velem egyetérteni, én csak úgy gondolom, hogy amire én azt mondom, hogy az index pénzt kért, ugyanarra valaki más azt mondaná, hogy összetarháltak valamennyi pénzt. Ugyanarról beszélünk, annyi a különbség, hogy én nem útálom az indexet. Ugyanez az ember ugyanezt a tevékenységet pl. a wikipedia esetén valószínűleg nem a tarhálás szóval jellemezné. Aztán persze lehet, hogy rosszul gondolom.

Megírják, mire megy:

A pénzt videókra, cikkekre, többek között külföldi és vidéki riportok készítésére fogjuk fordítani, és arra, hogy javítsuk hírszolgáltatásunk hatékonyságát. A támogatásoddal az Index függetlenségét is erősíted, de emellett a költségesebb projektjeinkhez is nagy szükség lesz rá. Emellett adományod azért is fontos nekünk, mert olvasóközönségünk erejét mutatja meg, így azok, akik szeretnék, ha az Index elhallgatna, érezni fogják, hogy nemcsak a szerkesztőség tagjai, de az olvasóink is hajlandóak áldozni a független sajtóért."

( https://tamogatas.index.hu/#gyik-collapse-91 )

Gyakornokokkal kopipészteltetni cikkeket az MTI-ről, meg aggregátoroldalakról lehet olcsóért. Vidékre, külföldre menni nem.

És azért is kell támogatás, hogy legyen a hirdetési piactól független anyagi forrás is. Normális országban a hirdetői piac biztosítaná a bevételt, és nem gyakorolna nyomást a lap tartalmára (nyilván bizonyos határokon belül: szélbal-széljobb azért sok hirdetőt elriaszt). Ezzel szemben Magyarországon a legnagyobb hirdető az állam (és függelékei, az állami cégek), akik csak jobber lapokban hirdetnek, és a nagy multicégek, akik szintén inkább jobbra viszik a hirdetéseiket, ha épp állami megrendelést akarnak elnyerni. A Hup egy kicsit más tészta, itt nincs ideológiai tényező.

--
"Never trust a computer you can't lift."

10 972 támogató - A támogatásokból eddig befolyt pénz: 231 320 414 HUF
Fejenként kb. 21ezer forint. Ennyiből inkább előfizetek egy olyan újságra, ami azt írja, amit olvasni akarok :D

Lehet - viszont nem áltatnám magam azzal, hogy olyan folyóiratot olvasok, ami független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik ... nem azért írunk híreket, elemzéseket, nem azért készítünk videókat, hogy befolyásoljuk az olvasót.
Én tudatos vagyok, olyan médiát követnék, ami csakis jó irányban befolyásolna engem, a langyos semmilyenséget meghagynám másnak :D

Ez jó téma.
Nem vagyok hajlandó kizárólag olyan médiát olvasni ami a fülemre beszél.
Jó irányba inkább befolyásoljon engem a média szórakoztató irányzata, és a bulvár, de (bár kicsit unom) ha hírekről van szó, akkor sajnos 2-6 különböző kissebb-nagyobb hírportált kell felkeresni, lehámozni a sallangokat, és kitalálni, hogy akkor mi is van...
Nem szeretek burokban élni, hogy csak azt lássam ami a véleményem, és "csak a fajtámmal" beszéljek.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

A sikeres értelmezéssel volt a gond. Bocsi. :D
Mostanában néha bugos az iróniadetektorom. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nagyon béna ez a szabad sajtó. Hogy nem talál magának egy komoly támogatót?
Vegyenek példát rogán xxx ciliről. Belép ebbe a vállalkozásmicsodába és dől az állami hirdetés.

A demokrácia egyik alappillére a szabad sajtó. A legjobb életszínvonal pedig azokban az országokban van, ahol minél inkább virágzik a demokrácia. Csak szólok.

Hát igen. Kiragadtál egyetlen példát.
A legélhetőbb városok listája: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_leg%C3%A9lhet%C5%91bb_v%C3%A1rosok_list…

Valóban ott van a 25. helyen Szingapúr. Az összes többi város demokrácia államformájú országban van. Ezen érdemes elgondolkozni, mielőbb valaki tapsikol a szabad sajtó leépítéséhez.

Igen, látszik, hogy csökken a bevétel, ezért is jön jól a támogatás. Más kérdés, hogy én sem adakoztam nekik. Amúgy meg független sajtó sosem volt itt MO-n, viszont ha nem tetszik de nem olvasod, és nem is a te pénzéből van, akkor ne zavarjon, hogy van.

durva becslés lesz, aztán fixme.

összetarháltak 231 320 414 forintot. összeszámoltam az impresszumban 80-100 embert. de számoljunk 70 emberrel, aki bekerül a rendszernek havi 500.000 forintjába/koponya. ez reális? legyen most az. tehát havi 70*500.000 = 35millio havonta a bér. szerintem alábecsültem. aztán ottvan az infrastruktura, iroda, kézműves hamburger támogatás, stbstb. legyen az is még 15millio. az már 50 millio havonta. tehát összetartáltak 231millio/50 millio = 4.63 hónapra valót.
A 18as nettó árbevétel alapján 1303/12 = 108.5 millio bevétel. ergó két honapnyi bevételük az amit évek ota tarhálnak... és ettől lesz jobb a függetlenobjektívsajtó? nemár.


------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

"Finanszírozzuk egy egész hónapig az Index működését!

Az Index egy mindenki számára ingyen elérhető független hírújság. Havonta több mint 100 millió forintból készül, ebben benne van az iroda, az eszközeink, a szerverek, a fizetésünk. A legnagyobb segítséget a rendszeres, a működési költségünkbe is beépíthető támogatások jelentik, hogy kevésbé legyünk kitéve az egyébként is államilag torzított reklámpiac ingadozásainak. Fizess be a szabad sajtóra! Áldozz az Indexre, hogy még sokáig fenn tudjunk maradni változatlan formában!"
https://tamogatas.index.hu/tamogato-vagyok/
Eredmények / 240 millió
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Mondjuk az orszagjaras rajukfer. Ja. Fegyor bandi is elkezdte. Szerencsetlen hulye orbannak 20 ev volt ide eljutni. Es a videk itt a hangsuly. Legalabb szelesedik a latokoruk. Csak ne a faszebukos kozonsegnek nyomnak a kontentot az jobb lenne.

------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Szabad sajto, lolci. Mindegyik fuggesben van valamelyik politikai tenyezotol. Ha nem sikerul meggyozni, hogy a sajat gazdajukat tamogassa az olvaso a soron kovetkezo szavazason, akkor a sajtomunkas balfasz volt, mehet at a masik brigadhoz :)

Miért nem tudod elképzelni, hogy van igény szabad, független sajtóra? Aki valamennyire tájékozott, tanult, az belátja hogy mennyire fontos a szabad, független sajtó, amely a mindenkori kormány piszkos ügyeit kinyomozza és megírja. Ez pedig azért jó, mert az adófizetők pénze nem korrupcióra megy el. Aki tapsikol annak, hogy épül le a szabad sajtó, az annak drukkol, hogy minél kevésbé derüljenek ki a korrupciós ügyek, és a befizetett adóját ellopják. Ez miért jó, mazochizmus?

Szerintem, ha egy híroldal következetesen, mindenkire azonos alapon mondja, hogy buzi, aztán független.

Amikor csak az egyik politikai szereplőt ekézi, a másikat nem, az nem független.

Az Index, a 444, a Mérce, a HVG, a Magyar Hang az előbbiekbe tartozik szerintem, mégha jópártól sikítófrászt is kapok ezek közül, s az én világnézetemtől kurva távol áll.

Az aktuális Nemzet, Origo, 888 nem.

Kicsit eltavolodva a tematol, megosztanek Veled par dolgot:

Tudod, en egy olyan varosban elek, ahol egy MZP monogrammal rendelkezo ur a polgarmester. Megvalasztasakor: "Hódmenővásárhely", "Simánverhetőafideszmendenhol", "Messiás", "Májhiró", stb. volt a "Fóggetlen sajtóban". Az persze ertelemszeru, hogy a kormanyoldal tamadja, okes, megszoktuk, ismerjük őket.
Ugyanakkor az, hogy a gyerekveros sztorit, a szemetugyet, es meg sorolhatnam epp a merce, 24, stb. vette elo, s pont akkortol, amikor legutobb a Momentum-DK "gyozelem" vilagossa tette, hogy az MZP-fele MMM-re nincs szukseg a politikai palettan, nemes egyszeruseggel tehat eltakaritottak; megpedig olyan vehemenciaval, hogy a kormanyparti sajto azota is sirva konyorog a receptert.
Politikai felszopolanyok ezek lovasprnban, keremszepen, nem független sajtó.

> a gyerekveros sztorit,

mondjuk az vállalhatatlan megnyilvánulás. és mikor vegyék elő, ha nem akkor, amikor elmondta az a szerencsétlen? nem tudják előtte?

cserébe, ha követed a híreket,

- az EP választás után ezen a médiumok egyike (HVG) ásta elő a Donáth László ügyről a konkrét vádlót (és így adott sokkal nagyobb hitelességet az egésznek). (az egész ugye a lányához kapcsolva jelent meg eredetileg valamelyik kesma termékben)
- belerúgtak párat KálmánOlgába, amiért full felkészületlenül elindult az előválasztáson, majd azt elvesztve kikapott a gecibe (DK)
- ütötték az összes ellenzéki pártot a kilenckeres hisztijük miatt
- ütötték az MMMet a szolnoki hisztijük miatt

Nem látom, mikor szoptak fel volna bármilyen politikai formációt, jogos kritikát elhallgatva. Mert ha politikai felszopók, akkor:
- miért nem azt szopják fel, ahol egyszerű dolguk lenne (kormánypárt)?
- ha ideológiai okokból, akkor 2010 előtt miért nem azt szopták fel, aki akkor hatalomban volt?

Szerintem ez képmutatás. Mindig lehet olyan szempontrendszert találni, amely alapján kritizálva embereket, történéseket, az fog kijönni, amit szeretnénk. Amúgy ez logikus, mert ez egy értékválasztás. Ha abból a narratívából indulok ki, hogy a globalizáció jó, ez egy elérendő cél, akkor innen nézve az ellenzékiek tündérek lesznek, a fideszesek meg feketeseggűek. Ha viszont abból a megvilágításból nézem a világot, hogy hagyjuk meg a nemzetállamokat, mint olyan optimális méretű entitásokat, amelyek a lokális érdekek képviseletéhez a nemzetközi porondon már elég nagyok, viszont a lakosság az igényeit, szokásait még képes legyen érvényesíteni, befolyással bírni, tehát ehhez elég kicsik, akkor viszont a fideszesek lesznek a jófiúk és -lányok, míg az ellenzék lesz a köcsög.

Csak ez a baj azzal, hogy ha azonos szemüvegen keresztül nézel mindenkit, akkor az független és rendben van. Nem, nincs rendben, mert ideológia, politikai szándék, cél, törekvés akkor is van mögötte, s az bizony könnyen lehet, hogy ütközik a nézeteimmel, szándékaimmal, céljaimmal, s innentől kezdve a függetlenség nem egy pozitív tartalmú kifejezés, csak valaminek a megszépítésére hivatott. Valaminek, aminek mások a szándékai, mint nekem, így nekem biztosan rossz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Mindig lehet olyan szempontrendszert találni, amely alapján kritizálva embereket, történéseket, az fog kijönni, amit szeretnénk.

Nyilván.
Az a kérdés, ez a szempontrendszer az egyes újságoknál micsoda, és mennyire független politikai/gazdasági szereplőtől. Az Index/24/Mérce/MagyarHangnál fix, és egészen jól be lehet lőni őket a polgárijobbostól a thürmergyulai-balig.

Cserébe a HírHugó, meg az aktuális Magyar Nemzet egyetlen stabil szempontrendszere, hogy az őket pénzelő pártokat felszopják.

Az előbbi újság független, az utóbbi nem. És nem értékítélettől független (mert olyan nincs, és nem is létezik), hanem poltikai/gazdasági befolyástól független.

A legjobb felállás az, hogyha az adott híroldal csak támogatói pénzből működik, és a támogatásokat se csak 1 vagy néhány szervezet adja, hanem sok kicsi támogató. Ebben a felállásban nem kell megfelelni egyetlen pártnak, cégnek, szervezetnek sem, kizárólag az lehet a cél, hogy minőségi tartalmat gyártsanak, ami méltó támogatásra. Reklámok sem kellenek, tehát az sem befolyol.
Példák: Wikipédia, Mérce, Átlátszó.
Az Index is próbál ebbe az irányba elmenni, ez a legjobb irány. Ezért sem értem, hogy miért kritizálják ezt sokan. Ennél jobb felállás nincsen.

Hasonlóan jó felállás az is, ha előfizető díjat kér az oldal, és nincsenek reklámok. Erre viszont Magyarországon nem is tudok példát, volt erre kezdeményezés, de nem működött.

Eggyel rosszabb, hogyha az oldal független pártoktól, de reklámok jelennek meg, mert így azért a hirdető cégektől függ az oldal.

Legrosszabb pedig, amikor adott párt vagy állam finanszíroz direktben vagy indirekt (pl. alapítványon keresztül) egy adott sajtót. Az ilyen sajtót kerülni kell, mert nem lesz hiteles az információ. Sajnos viszont sokan ilyen helyekről tájékozódnak, és kritika nélkül elfogadják a leírt hazugságokat. Ezért nem jó, hogy verik szét az oktatást, és nem jut pénz oktatásra.

2017. április 20-tól az Index.hu Zrt. részvényeinek egyedüli, új tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) lett, ezzel egy időben az Index.hu Zrt. korábbi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új tulajdonos új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra...
Egyes vélemények szerint Simicska Lajos áll a tulajdonosváltás mögött, miután Simicskához közel álló szereplők bukkantak fel az Indexet tulajdonló szervezet mögött. Dudás Gergely főszerkesztő szerint igaz, hogy Simicska emberei jelen vannak a tulajdonosi háttérben, de Bodolai László személyét garanciának látja arra, hogy se Simicska, se más embere ne szólhasson bele a szerkesztőség működésébe. Május 16-án bejelentették, hogy Dudás Gergely távozik az Indextől, helyette Tóth-Szenesi Attila lesz az új főszerkesztő. Mivel Dudás korábban arról beszélt, hogy Simicska Lajos nyomásgyakorlása esetén lemond, most egyesek igazoltnak látják, hogy a nagyvállalkozó befolyásolja a hírportál működését. Ezt Dudás se nem cáfolta, se nem erősítette meg.

Ezt a független, kifogástalanul, befolyásolásmentesen működő wikipedia írja, tehát bizonyára így van.

Tehát akkor úgy látod, hogy függenek valaki(k)től. De oké, legyen igazad.
Viszont ha nem fognak függeni senkitől, akkor a jelenlegi szerkesztőgárda meg fog maradni vagy se? Merthogy ugye ha függenek (márpedig igen), akkor most valakit kiszolgálnak, ami nem vet rájuk jó fényt (legalábbis szerintem, hiszen könnyen lehet, hogy egy érdekcsoportot szolgálnak - legalábbis a valóban független wikipedia szerint).
Sőt, ha tényleg függenek (a független, megfelelő üzleti modellel bíró wikipedia szerint igen), akkor mire fel kérnek pénzt a független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra, hiszen most se független...

Na mindegy, öreg vagyok én már ahhoz, hogy ezt megértsem :(

Tényleg: te adsz nekik pénzt?

Több része van az Indexnek, pl. van a szerkesztőség, aztán külön cég a hirdetéseket kezelő cég stb.
A mondandóm lényege az lenne, hogy nem kéne sivalkodni azon, hogy adott sajtó miért gyűjt adományokat, annak kéne inkább drukkolni, hogy legyen minél szabadabb a sajtó és minél jobban ellenőrizze a sajtó a mindenkori kormányt. Az hogy az Index adományokat gyűjt sikeresen, nem látom be, hogyan hat a szabad sajtó és a demokrácia építés ellen.

Én egy szóval sem sivalkodtam az adománygyűjtéssel kapcsolatosan. Én csak azt kifogásolom, hogy sokan az index-et függetlennek tartják, miközben nem az - sőt, az index is így hirdeti magát.

Az hogy az Index adományokat gyűjt sikeresen, nem látom be, hogyan hat a szabad sajtó és a demokrácia építés ellen.
Számomra mindegy, hogy belátod-e vagy se, hiszen semmi ilyet nem állítottam.

Ah, még egyszer elolvastam, amit írtál.

Legrosszabb pedig, amikor adott párt vagy állam finanszíroz direktben vagy indirekt (pl. alapítványon keresztül) egy adott sajtót. Az ilyen sajtót kerülni kell, mert nem lesz hiteles az információ.

vs.

az Index.hu Zrt. részvényeinek egyedüli, új tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA)

Következtetés: az index.hu-t kerülni kell, mert nem hiteles az információ.

Miért ne lenne? Charybdis fentebb pont azt hozta indirekt finanszírozásra példának, hogy egy alapítványon keresztül megy a dolog. És (a wikipedia szerint) az index tulajdonosa tényleg egy alapítvány - a "rossznyelvek szerint" egy bizonyos politikushoz kötődik a dolog. Az előző ("bővebb információkat" tartalmazó) hozzászólásom írása előtt átsiklottam azon, hogy pont alapítványt emlegetett Charybdis - szerkeszteni (bővíteni) meg a válasza miatt már nem tudtam, ezért írtam a saját hozzászólásom alá a később jött észrevételemet.
Egyéb kifogás?

Az Index a hirdetői pénzekből, és az adományokból él. Az alapítványos dolgot arra értettem, hogy az a gáz, ha egy alapítvány áll ugyan a sajtó mögött, de azt az alapítványt direktben vagy indirekt adott párt vagy állam finanszírozza, és más lényeges támogatója nincs is. Mert akkor az pártsajtó.
Az Indexet melyik párt vagy állam finanszírozza? Tudtommal a hirdetői pénzek, és a sok kicsi adomány jelenti a bevételi forrásukat.

"az index tulajdonosa tényleg egy alapítvány - a "rossznyelvek szerint" egy bizonyos politikushoz kötődik a dolog"

Abból, hogy az Index péntek óta harsogja több (jelenleg három) főoldali cikken keresztül a Borkai sztorit, viszont rejtélyesen eltűnt (de amikor fenn volt is apró betűvel futott) a ventilátornál kokaint szárító, korrupcióról beszélő ellenzéki sztori, tippelem, FIDESZES politikusról van szó :D :D :D a "független", "pártatlan" Indexszel kapcsolatban.

--
trey @ gépház

Azért azt tegyük hozzá, hogy a Borkai-sztori teljesen egyértelmű volt és az érintett is elismerte. A másikról ezek nem voltak egyértelműek. Az Index pedig nem egy mindent lehozó szennylap, még ha egyesek szeretnék is annak látni.
Arról pedig, hogy mennyire óvatosnak kell lenni olyankor, ha nem egyértelműek a bizonyítékok, Gavra Gábor, a hvg.hu volt főszerkesztője tudna mesélni.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Tudsz olyan nagyobb híroldalt linkelni, amelynek még nem kellett lehozni ilyent? Amúgy meg pont az ilyenek miatt nem lehet minden szart csak úgy lehozni. A videó szivárogtatója pedig folyamatosan hozza az újabb részleteket, plusz a Borkai ügynek megvan a maga háttere is. Szóval ezt azért nem lehet egy tartalomban lehozni.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem, nem tudok, de most tényleg az a takarózás lényege, hogy ez azért nem szar, mert más is szar?

"plusz a Borkai ügynek megvan a maga háttere is. Szóval ezt azért nem lehet egy tartalomban lehozni."

Ó, ne félj, a Karácsony és holdudvara ügynek is vannak fejleményei, csak itt éppen nem írnak róla. :D

--
trey @ gépház

Nagy indexes kedvencem, mikor lehozták a "Vonatsínre lökték a menekült apát a rendőrök" cikket, aztán mikor kiderült, hogy a migráncs magától demózott, akkor az volt a helyreigazítás, hogy "_akkor_ott_mindenki_ezt_érezte_ és nézzék milyen jó lett a kép".... :D

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Kicsit szemellenzősen látod a dolgot. Az Index bőven lehozza az ellenzékre kellemetlen dolgokat is.
Amikor Juhász Péter dulakodott az élettársával, azt is címlapon hozta le, pont a választás előtt. Azóta meg is szűnt az Együtt. https://index.hu/belfold/2018/02/11/juhasz_peter_gyermekelhelyezes_vada…

A 444 híres parkolási maffia videójában konkrétan benne van Karácsony is, nem igazában jó színben feltüntetve. https://444.hu/2019/02/19/ez-a-rendszer-a-tetejetol-a-talpaig-buzlik
(Ja igen, ez a videó közösségi finanszírozásból készült, amit egyébként a topiknyitó kritizál!)

Ez is címlapon volt: https://index.hu/belfold/2019/09/26/karacsony__toth_csaba_hangfelvetel_…

Van még sok ilyen példa, ezek most így azonnal, amik eszembe jutottak.

Valahogy az állami médiában viszont agyon szokták hallgatni a kellemetlen dolgokat.

De miért?
ez is címlapon volt, vezető hírként: https://index.hu/belfold/2019/09/28/budaors_polgarmestererol_egy_titokb…
(ugyebár a budaörsi polgármester ellenzéki)

Miért egyensúlytalan, hogy most a győri regnáló polgármester botrányai címlapon vannak? Nekem inkább azok a sajtótermékek furcsák, akik nem futtatják címlapon.
Hiszen felkapott téma: https://trends.google.hu/trends/explore?q=borkai%20zsolt&geo=HU
csak vasárnap 100.000-nél többször kerestek rá: https://trends.google.hu/trends/trendingsearches/daily?geo=HU

Ránéztem most az Origo címlapra, és egyetlen hír van erről: "Borkai Zsolt bocsánatot kért

Győr polgármestere büntetőeljárást indít
a kiszivárgott felvétel miatt. "

MegaLOL. Az Origo nem a látogatottságból él? Ha ez ilyen felkapott téma (vasárnap a magyarok erre kerestek rá a legtöbbet!), akkor miért nem címlapon hozza? Nekem inkább az Origo meg a haverjai az egyensúlytalanok.

Ez az Origo egy nevetséges oldal. Megnéztem a címlapon lévő cikket, oda sincs írva a szerző neve. Az Indexen névvel, arccal vállalják a cikkeket. Hogy lehet egyáltalán valaki olyan "újságíró", hogy névtelen képes megírni egy cikket?

Az továbbra sem értem, hogy miért nem írnak a magyar internetet jelenleg egyik legjobban foglalkoztató témáról, a győri polgármesterről. Nyilván te is tisztában vagy vele, hogy egy híroldalnak (mint pl. a HUP) meg kell írnia azonnal a releváns és közösséget érdeklő híreket, hiszen ebből él.
Persze úgy könnyű az Origónak hogy tele van állami hirdetésekkel. Két cikket néztem meg, a lap legtetején teljes szélességben egyiknél az Államkincstár hirdet, másiknál a Magyar Turisztikai ügynökség.
Az Indexen valahogy nem nagyon láttam még állami hirdetést. Gondolom azért, mert cserébe origósítani kéne az Indexet is, értsd egész nap migránsos-ellenzékes híreket kéne nyomatni névtelenül, mindegy hogy igazak-e vagy sem.

Igen de ebből a szempontból is releváns a hozzászólásom, az hogy az Origo és társai ki vannak tömve állami hirdetésekkel, ebből következik, hogy az Index és egyéb oldalak is, akiknek nem jut az állami pénzből, közösségi finanszírozást kénytelenek bevezetni. Nem az a baj, hogy nem jut nekik az állami pénzből, hanem hogy eltorzítja a piacot a hatalmas állami reklámköltés. Ha mindenki piaci alapon tudna megélni, akkor talán közösségi finanszírozás sem kellene. De ez már egy másik témában ki lett vesézve.

Tényleg hiányzik (gondolom csak az egyik oldal zavar)

https://444.hu/2019/10/09/szemermetlenul-tolja-a-fideszt-ebben-a-kampan…

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ahhoz semmi, csak így érthető, hogy ez a Borkai-téma valamelyest érzékenyebben érint, mint az átlag huppert. Mondjuk ebben sincs semmi különös.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Engem személy szerint a Borkai téma semennyire nem érint (se kutyám, se macskám) és pont azon röhögünk itt Győrben, hogy a budapesti balsik mennyire pörögnek rajta. Itt meg semmi. Budapestről jött hozzám olyan kérdés, hogy:

Te, láttad? Mi lesz most? Milyen hatása lesz? Mi fog most történni?

Hát, nem tudom mi fog történni, de én nagy nyomát itt nem látom a balhénak.

Szóval, látom, hogy igen erőlködnek ezzel Budapesten, de itt se egy leszaggatott plakát, se egy utcára vonulás semmi :(

Amit eddig hallottam: "Inkább egy "tökös" polgármester, mint az a szerencsétlen ellenfele."

--
trey @ gépház

Mondjuk polgármesterként, nem biztos, hogy hátrány, ha valaki nem egy nyámnyila fasz. Főpolgármesterként meg pláne. Mondjuk, engem az utóbbi nem érint, így:

Karácsonyt főpolgármesternek! Just for fun!

:D

--
trey @ gépház

Megjegyezted, hogy Tarlósnak még programja sincs. Tarlósnak van 2 ciklusa, ami alapján meg lehet ítélni. Ha azt mondja, hogy ezt folytatja, az is egyfajta program.

Amikor afelől érdeklődöm, hogy szerinted kinek van programja, akire jó szívvel szavaznál, visszavonulsz. Szép.

--
trey @ gépház

Programot egy ciklusra előre szoktak hirdetni. Tehát akkor két eset lehet: Vagy Tarlós nem tudta megvalósítani a korábban beígért programját egy ciklus alatt, tehát nem teljesítette az ígéretet. Vagy pedig mégsincsen programja. A "folytatjuk" nem program, a lezárult ciklus alatt kellett volna megvalósítani a programot, ha ez nem sikerült, az kudarc. A lezárt ciklus után új programot kéne hirdetni úgy, hogy az előző megvalósította. Erről pedig értelmes vitát kellene folytatni a kihívókkal.

Asszem ilyen lehetett a Karácsony-féle bérlakásépítés Zuglóban, amiből a hírek szerint egy sem lett. Csak adósság. :D

A programtól senki sem fél, ugyanis azt nem nagyon szokták sehol sem betartani. Sem jobb, sem bal oldalon, sem itthon, sem külföldön.

--
trey @ gépház

Magánügy, vagy nem, jól mutatja, mennyire lehet komolyan venni, mint politikust. Keresztény-konzervatív, aha :D :D :D persze tuti minden másban igazat mond :)
(arról nem is beszélve, hogy ez a videó arra is jó volt, hogy újra előkerüljön pár gyanús ügye, ami szintén fasza... )

Engem a keresztény-konzervatív humbug nem érdekel. Faszom sem vallásos és én sem vagyok szent.

Az érdekel, hogy mi történik a városban. Borkai számomra nem egy szimpatikus figura, sose kedveltem. Az viszont tény, hogy az ellenfelére egy panel lépcsőház ügyeinek az intézését sem bíznám, nem hogy egy megyeszékhelyét.

Mondjuk az is valami, hogy van önkritikája.

"lehet, hogy városvezetői tapasztalatom még nem éri el Borkai Zsoltét"

Akkor majd gyere vissza, ha elérte. Helló!

--
trey @ gépház

Wikre ennyire nem adunk (laptörténet) de ez azért igaz lehet.
Eladták a CEMP médiacsoportot
Magyar Fejlődésért Alapítvány
Látni kell annak zsenialitását hogy egy jobb oldal által birtokolt (irányított), lap mennyi ideig lehetett a ballib média túlsúly bizonyítéka. Mennyi hivatkozás van rá, itt is, mint balibb sajtótermékre. Közbe valószínűleg csak arról írtak, akire/amire megvolt a kilövési engedély :D

Most meg begereblyézik azok pénzét akik független médiára várnak. Nem zseniális?

Kivéve, ha megéri nekik hagyni az indexet ahogy van, mert
1. hozza pénzt
2. ha elkezdenek a tulajdonosok kötözködni, hogy miről írhatnak az újságban, nem sokáig kellene várni egy másik lapra, ahová átmennek a újságíró/szerkesztők. Ennél kevesebbért is alakult már 444. :)

Egyébként ha már folytatjuk az elméletedet, szerinted kire nem adta meg a kilövési engedélyt az indexnek a jobboldal, és miért pont rá?

Ez az ami nem fog kiderülni.
De ugye a sajtó ellenőrző szerepéhez, nem csak az kell, hogy szabad legyen az újságíró (vagy annak gondolja magát).
Információ forrása (whistleblower), hazánkban van valami védelem?
Információ eljuttatása.
gg.blog.hu-n le volt írva milyen volt a felvásárlás. Költözés a vevő irodaházába, ő adja a könyvelést, (vajon az informatikát is?).
Azaz te mennyire mernél oda bemenni (őrség felírja a látogató adatait)?
Emailt küldeni biztos lehetsz e benne hogy a "cég" nem olvassa a dolgozók leveleit?
Vajon van a újságírókanál céges telefon? Ha igen te megbíznál benne?
Céges autó?
Esetleges szivárogtató szempontjából szerintem elég veszélyes.

Mintha a 444 esek is volt indexesek lennének, mintha azt írták is volna, hogy az első útjuk a fideszhez vezetett elmondani ők nem ellenség.
De az is lehet az egész csak illúzió, hisz léteznek a világon olyanok akiknek megvan a bölcsek köve. :)

A Rendszerhiba című könyvben van ezekről szó. Nem véletlen választás volt Hong Kong, nem árt ismerni újságírót, kell hajlandóság az újságíró részéről is titkosítás alkalmazására. És fennáll az esélye, hogy az ember Moszkvában reked, miközben Equadorba szeretne menekülni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem zseniális?
Kórtünet. Néhány (1-2) évtized múlva szerintem nagyon tanulságos lesz ez is.

jobb oldal által birtokolt
Nem követem a politikai bulvárt, de Simicska nem "kegyvesztett"? Mintha az egyik nyilatkozatából származna a mélyenszántó O1G "szlogen" (vagy legalábbis onnan eredeztethető).