igenytelenek torlik a sajat temaikat

Fórumok

ha annyira igenytelen vagy, hogy egy temat nem tudsz rendesen megfogalmazva feldobni (lasd a csavot tegnap aki REHL-en futtatott dolgokat), el sem olvasod, amit postolsz, etc, akkor inkabb ne is nyiss temat. bar gondolom aki ennyire bena, az fel sem ismeri...

kene minden postra egy lock gomb, es ha mondjuk osszejon X szavazat, akkor a tulaj ne tudja torolni - mintegy community szegyenfal.

MAHUGA (Make HUP Great Again) :-D

Hozzászólások

Ezt a Hup D8 fejlesztési javaslatok topicba kellett volna tolni.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @

+1

Remélem, a Drupal 8-as átállás után lesz erre megoldás - nem ismerem a jogosultsági rendszerét.
Ez amolyan kényszermegoldás volt korábban, de jó lenne, ha mindenki tudná javítani a kérdését (akár beszúrni a [Megoldva] tag-et).

Ha jól emlékszem, az új rendszerben van valamiféle verziózás.

mintegy community szegyenfal

Nem lattam redenterpspajzhetniluxos topicot, de ez miert cel? Ez megoli azt amire egy forum valo. Nem tok mind1?

...de csak mert divat lett, hogy minden értelmi fogyatékos hozzfáér a nethez és ennek örömére telerakja a hülyeségével. A többi hasonszőrű meg siet gazsulálni hozzá, és elégedetten veregetik egymás vállát, ha közösen leugatnak egy okosabbat. Na ennek az ellensúlyozása amikor valaki elmondja a frankót a hülyébbnek. Csak divat lett ugye, hogy a hülyébb ilyenkor nekiáll méltatlankodni, hogy szerinte őt lealázták, ráadásul méltatlanul...

Persze ez sem minden esetre ül, de azért olyan 75% ma a neten.
---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

igy van, nem a masik leszolasa a cel, de ha mar segit az ember masnak, akkor elvarhato hogy beleoljon 10 masodpercet abba, hogy legalabb megnezze, hogy a RHEL-t meg az IBM-et nem irta el, nem?

es igen, ha valaki hulye, es megmondjak neki, akkor azt kell irni, hogy bocs, igazad van, de tudnal segiteni? nem azt, hogy nekiall meltatlankodni.

"es igen, ha valaki hulye, es megmondjak neki, akkor azt kell irni, hogy bocs, igazad van, de tudnal segiteni?"

NagyZ, te úgy általában véve elképesztően hülye vagy a könyvkiadáshoz. :-)

Nem emlékszem, hogy ezt ennyire explicit formában közöltem volna már veled. Talán ezért lehet, hogy te vagy az egyetlen olyan ember, aki 10-12 éve gyakorlatilag folyamatosan baszogat (már bocsánat a kifejezésért) az eszement ötleteivel meg a véleményével. Most értettem meg, hogy ez alapvetően az én hibám. Gyakorlatilag megvilágosodtam az itt felvetett problémád hatására.

És igen, örömmel segítek neked. Látod, most is itt vagyok, támogatlak.

Épp egyetértek a véleményeddel. ;-)

(Mondjuk az igaz, hogy mostanra a témának tulajdonképpen semmi jelentősége, de hát jobb későn, mint soha.)
---
Science for fun...

tevedsz, mert en sosem akartam konyvet kiadni, nem nyitottam topikot azzal a cimmel hogy "hogy adjak ki szar konyvet???" ;-)

elmondtam neked hogy _fogyasztokent_ irto gaz amit nyomtal. konyvkiadokent pedig ugye a vevokbol eltetek volna, dehat nem jott ossze. csodalkozol?
az, hogy nem hallottad meg soha a visszajelzeseket, pedig azt hiszem nem az en hibam.

de igen, ez mar valoszinuleg mindegy ;)

Én trollok miatt törõltem nem szakmai blog bejegyzést egy másik oldalon x éve, majd az összes régebbi blogbejegyzést is.

Néha én is törlök topikot.
Ez kizárólag akkor fordul elő, ha nem jön érdemi válasz csak egy csomó okos előadja a baromságait aztán egymásnak válaszolgatnak, olyan dolgokról aminek köze nincs a nyitótémához.
Persze némi visszafogott beszélgetés mindig belefér, de ne sikkadjon már el a lényeg!
A kérdéses topikot nem láttam, de ha az illető még ha nem is megfelelően kérdezett akár úgy hogy meg sem lehetett válaszolni, és nem kapott segítséget útmutatást, hogy máskor hogyan kérdezzen, csak alázást akkor megértem, hogy törölte.
Láttunk már ilyen példát a jóindulatú fórumtársaktól.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Vagy átdobni valami törölt topicoc kategóriába, ahol nincs szem előt, sem listázva a főoldalon, sem sehol máshol, de ha valaki akarja, megtalálja

Máris rányomnám a lock-ot erre a topikra. Miért jó az, hogy valakit kirakunk a szégyenfalra? Ez egyfajta egoerősítés?

> Sol omnibus lucet.

Egyik otlet jobb, mint a masik. Elmentek otthonrol, vagy mi?

Ha valakinek onertekelesi problemai vannak, az hadd allitson mar ki onmagarol szegenysegi bizonyitvanyt a torolgetessel, szabad akarata szerint. Aztan legfeljebb a harmadik alkalommal majd a fasz se szol a temajahoz es a faszt se fogja erdekelni mit ir. Ez a fajta szabadsag fogamra valo lenne. Majd a kornyezet bearazza: nem kellenek szankciok, foleg nem gyik szavazasok. Abbol volt mar eleg manapsag.

Bannolas? Ego miatt?? Nebassza’ mar meg :)) legyunk rogton a szereny (bar kibaszkodo) szavazok foruma. Itt nem lehet torolni, eldontjuk ki a hulye es ki a fasz, kinek van nagy arca, ki nem eleg alazatos. Ki a buzilobbista, ki a komcsilobbista, ki a fideszes es basszuk ki. Mindezt a 10k per parszaz aktiv accon eldontve, melynek 10-20% epp “most” erkezett. Mesees jovokep!

Szerintem meg ne szavazzunk, ne basszunk ki senkit, en szeretem latni ki a fogyatekos, max privatban elkuldom a kurva anyjaba. Hadd egesse csak magat, ha ugy tetszik hadd hizzon a meme. Onertekelesi zavarral ugyis elhuz innen a picsaba aki nem ide valo, csak ido kerdese.

Bocsi, oreg vagyok mar az ovodas-szavazos dolgokhoz. Habar ha tenyleg ezek a legnagyobb problemaink akkor vegul is orulok es touche.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem lehet altalanositani, nem ez a default jelenseg - raadasul harmadik esetre tenyleg nem fog irni neki senki. A piac mindent bearaz, nemde? Ha annyira fontos dolog kerul valami degeneralt topikba, azt jo esellyel kiszeded time machine segitsegevel. Mennyi lehet ez amugy, evi ket alkalom? En nezek be valamit?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Most tényleg minden él nélkül mondom majd, amit mondok.

Egy fórumnak, az a lényege, hogy sokféle téma felmerül, és sokféle ember vitatja meg azokat. Lesz, aki tényleg ért hozzá, lesz, aki hiszi magáról, hogy ért hozzá, és lesz, aki tudja, hogy gőze sincs róla, viszont rettentően érdekli.

Ha jól értem, téged irritál ez a sokféleség.

A megoldás hihetetlenül egyszerű...

---
Science for fun...

reszben igaz. ha az okosak vitaznak azzal nincs baj. de aki nem ert hozza az olvasson sokat meg googlezzen. aki meg azt hiszi hogy ert hozza, de a tobbiek helyrerakjak, akkor vegye a lapot, es es kezdjen utana olvasni/googlezni.

az hogy ez a ket csoport nyomatja a hulyeseget, es me'g meg is vannak sertodve, na az mar irritalo

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"ha az okosak vitaznak azzal nincs baj"

Na ja, csak egy fórumon jellemzően az az "okos", aki a leghangosabb.

Az irritáció elkerülésére meg javasoltam én már egy gyógyszert. Úgy hívták "szakmai méltóság".

Szerinted bevette valaki? Mondjuk NagyZ, aki ezt a témát indította? :-)

---
Science for fun...

/on

Amúgy az miért baj, ha ez látványosan megmutatkozik valahol? Mármint az, hogy valami balfék megmutatja, hogy nem tud kérdezni; nem tud vagy épp lusta keresni? Aztán még nagyobb bakfékként töröl is maga után? Így sokkal hamarabb összeáll a kép, mintha előre lefektetnéd, hogy bazz nem kérdezhetsz ilyet mer' cserébe anyádba küldelek, meg nem törölhetsz mégha a kezed leszárad akkor sem.

Jobb olyan helyen lenni, ahol csalóka képet kapsz valakiről - mert előre le volt programozva ami neked nem komfortos? Ez egy rém egyszerű kérdés és még csak rosszindulat sincs benne: a "balféket" pl. a te értékelésed szerint írtam be. Úgy értem én mára simán lapoznék azon, ami neked a szemed csípi.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Komolyra fordítva a szót én ezzel kapcsolatban már párszor elmondtam a véleményemet. Ha tényleg nem ismerős a probléma, egyszerűen keress rá a hozzászólásaimra.

Röviden összefoglalva: bennem az évek alatt az kristályosodott ki, hogy a HUP szakmai portálnak meglehetősen furcsa egy hely, de ami a témáját illeti, magyar nyelven nincs nála jobb, illetve amik korábban voltak (linuxos levlisták) azok is pontosan azokat a tüneteket produkálták, mint ami itt lenni szokott.

Azt hiszem, a magyarázat meg egyszerűen az, hogy bennünk magyarokban ennyi van. Ezt tudjuk.

---
Science for fun...

"Azt hiszem, a magyarázat meg egyszerűen az, hogy bennünk magyarokban ennyi van. Ezt tudjuk."

Nagyon remélem, hogy nem. Sőt, szerintem ez egy nagyon rossz meglátás - bár kétségtelenül a divatos "szar itt minden" gondolatok előszobája. Erre pedig valamiért igény van. A felröhögés amúgy elsőre jogos volt, csak nem gondoltam olyasmit mögé amit az imént írtál :)

Miért tudnánk mi ennyit? Vagy mi vezetett eddig a magyarázatig?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A magyarázatig az a csaknem 14 év vezetett, amit itt töltöttem a HUP-on. (Valójában inkább 16, az elején csak olvastam). Meg persze a Linux pályafutása Magyarországon, amit a sors kifürkészhetetlen kegyéből alkalmam volt elég közelről látni.

Nem akarom most újra leírni, mi volt ezzel az egésszel a bajom, benne van a korábbi hozzászólásaimban. (Amiket sose töröltem és ma is simán vállalom valamennyit! ;-) )

De hogy ennél konkrétabb legyek, nézz végig ezen a topicon.

Nem ismerem az előzményét, de ha jól veszem ki annyi történt, hogy valaki kérdezett valami nem túl átgondolt dolgot, NagyZ pedig kapott az alkalmon, és segítség gyanánt kéjesen alázgatni kezdte az illetőt. Neki - mint korábbi diagnosztikus munkámnak köszönhetően közismert - szüksége van az ilyenekre, ezzel támasztja meg az ingatag önértékelését.

Igen ám, csakhogy másnapra eltűnt a trófea, mert az áldozatnak jogában állt azt törölni.

Erre pedig NagyZ úgy berágott, hogy megnyitotta ezt a topicot gondosan nem a Flame, hanem a Közösségi Kerekasztal rovatba helyezve, nehogy már komolytalannak tűnjön, aztán itt alázza tovább korábbi beszélgetőpartnerét.

Mi meg asszisztálunk neki.

Most őszintén - figyelembe véve azt az apróságot is, hogy ez itt elvileg egy szakmai portál - van még ennél lejjebb?!

---
Science for fun...

En ugy gondolom errol a problemarol is beszelni kell. Tenyleg idegesito, hogy X ember effortot tesz bele, aztan torli ...

Szerintem kellenek azok a nem kedves emberek akik neha elkuldik a kerdezot a fenebe, hogy bazz elso talalat a keresoben! Torekedni kell arra, hogy egzakt modon fogalmazzunk, mert ezen elcsuszhatnak dolgok, illetve ne az legyen mar az az elso kerdes, hogy akkor most pontosan mi f*szt is szeretnel?

Szamomra az is idegesito, hogy a kerdezo latszolag 0 effortot tett bele, de elvarja, hogy masok segitsenek. Ezutan duhong, hogy parasztok itt az emberek...

Jo ez ahogy most van :)

Két dolgot nagyon élesen el kell különíteni: a tájékozatlanságot és a hülyének nézést. A tájékozatlannak lehet, hogy csak annyi segítség kell, hogy megadod a megfelelő keresőszavakat. Ebben az esetben ezt a segítséget meg KELL adni, ha érkezésünk van rá. Teljesen más kategória az, aki a házidolgozatát akarja megcsináltatni a fórumtársakkal.

Továbbá... Aki törli saját topikját azért, mert hülyeséget kérdezett, nos ez azt jelenti, hogy ő MAGA is rájött a feltett kérdés botorságára. Ez tanulságként pont elég neki, mi a fenének lépten-nyomon az orra alá dörgölni ezt mindenféle übermájer okossággal.

> Sol omnibus lucet.

"Aki törli saját topikját azért, mert hülyeséget kérdezett"

hát még az, aki azért törli a topikját, mert megkapta a választ. Pár alkalommal ilyenbe futottam bele és szerintem sokkal bosszantóbb. Nem csak a konkrét személy miatt néznek mások utána az ő problémájának, hanem azért, hogy később mások is megtalálhassák, ha rákeresnek. Ha valaki privát supportot akar, akkor fizessen meg ezért valakit és úgy azt csinál az eredménnyel, amit akar.

Én a jóhiszemű alapállásból indulok ki. Talán azért, mert magam is az jóhiszemű vagyok. Ha valaki törléssel információt akar eltakarni, ráadásul olyat, amit mások osztottak meg vele, azt közösségi szinten szabályozni kell pl nemválaszolással. Sokakat be lehet csapni egyszer, egy embert be lehet csapni sokszor, de sokszor sok embert nem. Szóval az általad leírt hozzáállás önfelszámoló stratégia.

> Sol omnibus lucet.

Egyetertek! Mondjuk engem az zavar, ha valodi erteket torolnek.

A tajekozatlansag termeszetesen nem baj, persze segitunk, de ott a Dunning–Kruger-hatas, amit nehez toleralni :D

Teljesen más kategória az, aki a házidolgozatát akarja megcsináltatni a fórumtársakkal.

Regen ez divat volt. Most nem tom ...

Haat pedig meg azt is mondhatnam bemelegites gyanant, hogy a fejetol buzlik a hal. Emlekszem a publikus levlistakon mindenkit az anyjaba kuldo Torvaldsra, aki szabadidejeben vicsorogva kuldott meretes fakkjut kameran keresztul az nVidianak milliok elott.

Mas. Miert asszisztalnank? En pl. nem asszisztalok neki, mert siman lapozok. Igazabol nem erdekelnek annyira Zoli faszsagai, csak a torles megvonasanak, a kibaszkodasnak es a masokrol szolo full ovodas szavazasoknak a hirere jottem ellenkezni. Aztan az lett belole, hogy meg azt sem szeretnem ha barmi magatartasi elvaras szuletne kicsinyeskedve itt helyben. Hadd arazza be mindenki magat szabadon. Az sem erdekel pl, ti hogyan gyuritek egymast, csak besegit osszerakni egy kepet.

Cimszavakban azert leirhatnad megis, hogyan jutottal a hazi jellegu lesajnalasra. Csak par szo, ha van idod engem erdekel. Annyira viszont nem, hogy en magam kiassam a forumbol. Koszi!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Évek óta lejjebb van. Irritáló, amikor egy 10+ éves HUP tagsággal és 10+ éves linuxos tapasztalattal rendelkező ember nem veszi a fáradtságot arra, hogy eleresszen pár keresést, mielőtt kérdez. Ennél csak az irritálóbb, amikor 10+ éves HUP tagsággal és 10+ éves linuxos tapasztalattal rendelkező emberek rohannak válaszolni neki. A kernelforgatós emberkék Androidtapicskoló torzszülöttekké váltak. És panaszkodnak az egyre rosszabb oktatásra, az egyre ostobább pályakezdőkre, miközben arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy kurva RTFM-et basszanak a másik fejéhez.

:)

A gondolatokkal meg a szavakkal vigyázni kell, mert megvalósulnak. Nem lenne érdemes olyat gondolni, olyat mondani, aminek örülnénk, ha megvalósulna?

Nem szerencsés önsorsrontó önbeteljesítő általánosságokat bedobálni a közbeszédbe, mert a végén lesznek, akik komolyan veszik és megvalósítják.

Szerintem, persze.

Konkrét példát nem nagyon tudok hozni, mert ritkán vagyok én a célpontja, és annyira akkor sem érintik meg ezek a dolgok a lelkemet, hogy megmaradjanak az emlékeim között.
(Na jó, mégis, egyszer valahova beírtam, hogy részidős tanárként tevékenykedem, akkor valaki kommentelt alá, hogy "Remélem nem nyelvtant oktatsz." :))

Engem általánosságban az zavar, hogy megy a picsogás, hogy ez az ország, fórum, akármi mekkora egy szar, bezzeg "nyugaton". Közben nem tűnik fel senkinek, hogy a kinti kellemesebb légkört az alapozza meg, hogy az emberek kedvesek és tiszteletteljesek egymással.
Attól, hogy valaki ökörséget ír, még lehetne neki normális hangnemben válaszolni, és elmagyarázni, hol hibás a gondolatmenete.
LMGTFY linkek helyett le lehetne írni, hogy próbálkozz ezzel és ezzel a kulcsszóval a kedvenc keresődben. Lehet, hogy még sosem csinálta...
Vagy ha ne adja az ég, valamilyen politikai, társadalmi, etc... kérdésben eltérő a véleményed, azt is le lehet írni szépen, el lehet magyarázni, hogy miért más a te álláspontod. Mégis, ezen a fórumon pillanatok alatt előkerül egy kis személyeskedés, meg a felháborodás, hogy nebaszogassámá'

(+1, hogy ha mindezt leírom, akkor automatikusan előkerül a nepicsogjámá')

Meg ha ugy altalaban sokkal kevesebb lenne a tajekozatlan ember, “nehany” embernek nem lenne kozulunk munkaja (azonnal) hahaha. De inkabb fogalmazzunk ugy, hogy hirtelen nem 20k IT-s hianyozna :))

Wow ez akar kormanypropagandava is alakithato. Az otletert azert kerek majd valamit.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A mailing list alapból tudja ezt a feature-t. Ott egy thread-et se töröl senki :)
Ez nem ilyen régen minden jobb volt sírás, csak mondom hogy az úgy működik.
Nem REHL és IMB kompatibilis a közönség, az tuti :D /Nem én voltam a delikvens, csak idéztem, még mielőtt.../
____________________
echo crash > /dev/kmem

Ez a topik is kapna ilyen lock gombot!

Ilyenekre volt itt régen dedikált ember.

btw miért is baj az, ha egy hup user a fórumba posztol valamit, majd meggondolja magát és kitörli a fórumtopicot? Ő hozta létre magát a topicot..

Szerintem ezzel jogosulttá vált arra, hogy azt "megszüntesse", azaz pl. törölje.

Ja hogy közben jöttek érdemi infók is és sok más ember olvasgatná ? Hát. Ez van.

Majd webarchive-ról előkaparják.

Ezer + 1 oka lehet annak, hogy valaki törli a saját topicját, nem csak az amit nagyz felvázolt, hogy hülyeségeket kérdez / kevert X-et Y-al.

És lehet itt jönni a levlistás példával, hogy "bezzeg ott nem tud törölni". Jah tény. Csak ez nem egy levelezőlista, hanem egy fórum, ami azért kicsit más kategória.

Teszem azt hozok egy sz.r példát, törli a topicot a user, azért mert pl XY balfaszÚr hozzászólt a topichoz totálisan irrevelánsan, esetleg elkezdte fikázni a kérdezőt, esetleg elkezdett róla személyes dolgokat írogatni , stb stb... Esetleg ez később kellemetlenné válhat a topic indítónak, mert egy balfaszÚr miatt kell majd magyarázkodnia munkahelyén/barátainál/whatever/stb...

just my 2 cent

Szerintem a rosszul megfogalmazott témákkal kár foglalkozni. Inkább egy olyan gyűjtő kéne, ahol a megoldott kérdések vannak eltárolva.
Régebben, ha sikerült megoldani egy problémát, akkor a cím elé elé lehetett írni, hogy [MEGOLDVA]. A közelmúltban volt nekem is olyan problémám, ami itt a fórumon megoldódott, de nem sikerült módosítamom a címet.
Szóval, én a "szégyenfal"-ra nem hiszem, hogy kíváncsi lennék, viszont az ilyen [MEGOLDVA] topicok tanulságos olvasmányok lennének.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Azannya, ezt ugye nem kell végigolvasni?

Ui.: Az átállás után veretünk erről egy témát. Én sem tartom szerencsésnek a törlést, mert a hozzászólásokban sokszor érdekesebb, értelmesebb gondolatok találhatóak, mint a témaindító bejegyzés. Viszont az utóbbi törlése viszi magával az előbbieket is.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Beszélni lehet róla, természetesen. De a beállítások úgy maradnak, ahogy vannak :)

Nem fogunk itt szabályokat átírogatni. Egyik fele azért cimmog, hogy miért nem tud szerkeszteni és törölni, a másik meg azért, hogy miért lehet.

Most, hogy 7 évhez van kötve, ez a középút.

Hacsak nem lett olyan finomhangolható rendszer a D8-ban, ami enged módosítani egy node-ot, de nem engedi törölni, akkor ehhez nem nyúlunk.

Szerk: egyébként pedig, továbbra is él, hogy saját szerző kérésére, indokolt esetben én törlöm a topikot.

--
trey @ gépház

„enged módosítani egy node-ot, de nem engedi törölni”

Challenge accepted, ha ezen múlik, még az rc2-be is belekerül! :)

Ui.: Inkább ez legyen az átállás után, inkább legyen idő rendesen próbálgatni. Bár annyira amúgy nem nagy dolog.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nagy pancsolást nem szeretnék, ami azt jelenti, hogy a core felületen állítható / hivatalos modulok által biztosított jogosultsági rendszertől nem nagyon kéne eltérni.

A későbbi nagy szopások elkerülése érdekében.

UI: igen, RC állapotban most már leginkább bugfixeknek és kisebb javításoknak kellene lennie. Nem funkcióbővítéseknek. Jó lenne most már eljutni a végére.

--
trey @ gépház