Milyen hangprocesszort?

Fórumok

A célom az, hogy egy (még nem tudom, hogy dinamikus, vagy kondenzátor mikrofon) mikrofonból kijövő jelet, belevezessek egy olyan hangprocesszorba, ami tud visszhangosítási effektet, jobb esetben "cincogóssá" lehet állítani a beszéd hangot, valamint egyfajta öblösítésre is képes, amivel az emberi hangot lágyabbá teszi. Itt nem egy darab processzorról van szó, hanem egy komplett berendezésről, egységről. Amit szeretnék elkerülni, az a feleslegesen drága eszköz, nekem nincs szükségem gitáreffektekre, hiába tudja az ajánlott egység, pláne jó drágán.

Van valakinek ötlete ilyen egységre?

Hozzászólások

milyen minőség kell, mennyit szánsz rá? két külön dolog egyébként, amit keresel (a leírás alapján) az egy effekt-processzor, a mikrofon processzor mást csinál.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Használt gitár effekt nem jöhet szóba?
Gondolom így azért olcsóbb mint az új.

Egyszerű gitáreffekteket újonnan is lehet venni 10 ezer forint alatt.

Ha 10k már drága, akkor jó lenne tudni, mennyi a keret.

Illetve ha már van egy laptop, akkor én is inkább az ingyenes PC-s effekt programok irányába keresgélnék.

Csodálkoznék, ha csak azért, mert nem gitárhoz tervezték, egy dobozos hangfeldolgozó egység lényegesen olcsóbb lenne, mint a fenti 10k

Én csak ezeket ismerem, de ez még az általad drágáknak véltek közt is drága imho. http://www.quantec.com/index.php?id=products&L=1 Csak orientációképp linkeltem, hogy ezen a területen relatív a drágaság. (Ismerős szülte(RIP), onnan ismerem a terméket)
Burkolt kérdés: Mennyire olcsóra gondoltál?

Amit szánok rá, az használtan kb 20.000 Ft.

"Mert értek a kutyákhoz."

Ezek csak effektek, nem igazán alkalmasak hangszínszabályzásra.
Egy ilyenben
https://www.thomann.de/hu/behringer_xenyx_1002_fx.htm
hajszál pontosan ugyanaz az effektprocesszor van, mint pl. a linken idézett MIX és FEX800 eszközön, de alkalmas hangszínszabályzásra is, illetve tud fogadni dinamikus és kondenzátor mikrofont is. Ezzel szemben a MIX és FEX800 arra alkalmas, hogy egy keverőpult FX send/return-jére kösd. Közvetlen mikrofonjellel nem tud majd mit kezdeni.

Az hogy mi volt a keresés tárgya nem tartja vissza a kommentelők egy részét attól, hogy teljesen más, esetleg a célra teljesen alkalmatlan dolgokat ajánlgassanak. De hát kinek mi van eladó... :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Akar egy egyszerű mikrofon effektet, az alap szolgáltatásokkal (reverb, pitch, hangszín,stb.) Erre már kapott ajánlatot keverőtől kezdve gitareffekten -át az istentudja meddig. Nem olyan bonyolult ez azért.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

No, tehát ha nem effektprocesszoros keverő kell, akkor a szimpla effekt helyett inkább egy ilyen:
https://www.thomann.de/hu/zoom_g1on.htm

Ennek az az előnye a már említett behringer effektekkel szemben (amik egyszerre egy dolgot képesek csinálni), hogy virtuálisan egymás után tudsz pakolni 5 féle effektet, beleértve hangszínszabályzókat, kompresszorokat, visszhangot, zengetőt, torzítót, szinte bármit.
Azaz pl. az effektsor elejére beteszel egy kompresszort, másodiknak egy eq-t, ahol cincogítod vagy vastagítod a hangot, utána harmadiknak jöhet egy zengető, stb stb.

Ez nekem egy "mezei" gitár multieffektnek tűnik, azaz alapból gitár vonali jelet vár, azt is 6,3-s jacken (nagy valószínűséggel mono). Kondenzátor mikrofont közvetlenül biztos nem lehet rákötni, mert nincs fantomtáp. Normál mikrofon elvileg mehet, mert a gitár (passzív hangszedős) jelszintje kb. azonos lehet (bevallom, sosem mértem még össze őket). Keverő vonalkimenet is ráköthető szerintem, csak ügyelni kell a jelszintre, hogy nem legyen túl erős, valamint csak mono jelet küldhetsz bele. (Bár most látom, hogy van AUX in-je, ide elvileg mehet stereo jel, de azt valószínűleg nem tudod effektezni. Általában "aláfestő zenei forrás" céljából van a gitáreffektekben)

Ne kattints ide!

Ezért mondom, hogy neked nem effektdoboz kell, hanem egy olyan keverő, amiben van effektprocesszor, ilyet linkeltem már feljebb.
Egy ilyen dedikált effektprocesszorba csak akkor tudsz mikrofon jelet továbbítani, ha van mikrofon előerősítőd és/vagy kondenzátor mikrofonhoz fantomtápod.
Tehát, ahhoz hogy egy dedikált effekt eszközbe egy mikrofont bedugj, mindenképp kell egy keverő.

Mondtad, hogy van keverőd... akkor abba menjen a mikrofon, a keverő send kimenetét küldd rá az effektprocesszorra, a return bemenetebe pedig küldd vissza a jelet az effektprocesszorból. A keverőkön a send és a return szintje is állítható lesz.
Vagy ha a keverőd tud csatornánként insertet, akkor egy insert kábellel is be tudod tenni az effektprocesszort a láncba.
Insert kábel: https://www.thomann.de/hu/cordial_cfy_15_vpp.htm

De... még nem tudjuk, hogy mi a végcél. Esetleg erről tudnál írni?

szerk: amúgy ilyen multieffektből van mikrofonhoz való is, de azok kb ilyen 60.000 től kezdődnek.