Kigördült az Ubuntu Touch OTA-9

Címkék

Miután a Canonical dobta okostelefon terveit, az Ubports bejelentette, hogy közösségi projektként továbbviszi az Ubuntu Touch projektet. Elérhető tőlük az OTA-9 kiadás.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Jönnek az OTA-k, csak igazi haladást nem látok a projekt mögött. :(

Van valakinek elfekvőben UBtouch képes telója ? :D

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

https://devices.ubuntu-touch.io/

néztem a támogatott eszközök listáját, de nem nagyon tudom melyiket érdemes használtan megvenni. Sose vettem használtan telefont.

meg csak hobby/bütykölés célra kéne. egyelőre kipróbálni az UBtouch-t. szóval sokat nem is szánnék rá.

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

A OnePlus One-nal nem nagyon tudsz melléfogni, mert nem csak az Ubuntu Touch, hanem az /e/ és a LineageOS is fullosan támogatja jelenleg. A vas is erős és fillérekért kapható. Mivel viszonylag sokat adtak el belőle, alkatrész (pl. akku) is kapható hozzá.

--
trey @ gépház

amikor az uj telefonomat kerestem, egyik szempont volt, hogy diszkret antennaja legyen.
Rengeteg szetszedos videot neztem meg...

A oneplus one nagyon konnyeden szerelheto telefon, de a mostaniaknak a hatlapja a kijelzo. Az van beragasztva....

Pedig a hangszorok tipikusan tonkremennek, a mostaniban is cserelnem mar szivem szerint. Olyan recsegos. (a oneplus one-ban 3x csereltem).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hát nem tudom te miket csinálsz a telefonjaiddal, de nekem sem a OnePlus One-nak, se a OnePlus 3-nak, se az 5T-nek semmi baja. Mindegyik működik, mindegyik napi használatban van. Kettő ezek közül elsődleges napi telefon szerepet tölt be.

Hangszórókat cserélni? Soha, egyetlen mobiltelefonom nem kellett egyszer sem hangszórót cserélni. Nem azon kellene diszkózni :D

--
trey @ gépház

A legtöbb telefonnak pont a szerelgetés a halála, vagy csak annyi hogy rendszeresen leveszi valaki a hátlapot. Sokszor azon van a gsm/wifi/gps antenna. Illetve a különböző szalagkábel/wifi csatlakozók sem szeretik a ki-be húzogatást. Ugyan ki lehet csavarhúzózni, pattintani, lehúzni mindent, de nagyon nem arra van kitalálva hogy többször is megtegye ezt az ember. Ha a kelleténél többször szét+összerakja valaki, akkor a csatlakozók elfáradnak, az érintkezőtűk eltörnek/meghajolnak, és mindenféle kontakthiba lesz a telefonon. A tieid a minőségibb gyártás mellett azért is tartják jól magukat, mert gondolom nem hobbitok a telefonszerelés.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nexus5-öt vegyél nyugodtan, bagóért megkapod. Kérdezd meg az eladótól hogy a volume+power gombokat cserélték-e már az alaplapon, típushibája hogy elfárad a gomb és se kép se hang, hiába nyomkodod. Le kell forrasztani és újat felrakni. Nekem van Nexus5öm, járattam rajta az Ubi touch -t, működik, csak alkalmazás van alig. De most céges cuccok vannak rajta.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

btw valahol van erre valami statisztika, hogy ezt hányan is használják? Vagy a Firefox***Mobilt vagy bármi egyebet ?

Van ezeknek értelme, a kísérletezésen túl ? Droid + IOS elvitte ezt a piacot régen, értem én hogy majd jön egy startup meg minden, de ez nem startup. Kb. 0.00008% használja. rendben. Jön az OTA-9 meg minden húdejó, de van értelme ? Ez azért nem startup, mert az ubuntu szeretné "meghódítani" a mobil piacot is üzleti alapon. Nem, nem fogja.

Szerintem nincs.

De fixme.

Ez egy hobbiprojekt. Amikor az Ubi látta hogy kicsi ahhoz hogy robbantson, otthagyta a rákba (az egyébként egész szép felületű és szerintem jól összerakott cuccost) és egy csapatnyi ember felkarolta, hogy legalább karbantartsa egy kicsit.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nagyszerű... csak még telót/tabletet nem lehet venni, amire feltegyem... :(

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.