Reboot és az sshd nem fut [Megoldva]

Sziasztok !

Nem bírom rávenni az egyik gépemet, hogy futtassa reboot után is az sshd-t

systemctl enable sshd.service

systemctl start sshd.service

Majd reboot után mintha nem csináltam volna semmit kezdhetem előröl.

Fedora 29
Köszi, ha tudtok segíteni.

Karesz

Hozzászólások

Sshd és ntpd esetén szokott előfordulni velem, hogy a systrmctl enable nem írja ki hogy megcsinalta a symlinket. Systemctl disable + enable sem segít. Valami miatt már ott a symlink csak rossz. Kézzel szoktam törölni (asszem etc/systemd/...)

Ott a.symlink neked?

Közvetlenül reboot után a "systemctl status sshd" illetve a "journalctl -u sshd.service -b" mit mond? És a kézi indítás után?

Esetleg nem lett maszkolva? Manuális indítást követően megy stabilan?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

sshd pont nem szokott csak ugy nem indulni. Megpiszkaltal valamit? Nezzel logot.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Fedora 29-et passzolom, de úgy általában: nem socket activationre van állítva (sshd.socket, ssh@.service és az ssh.service-ek állapotait nézd meg)? Felteszem ha igen (vagyis az sshd.socket enabled és a systemd fogja a 22-est, akkor teljesen jogosan az ssh.service nem tud figyelni a 22-es porton és nem indul), akkor azt kell megnézni, hogy az ssh@.service miért nem indul el (vagy hogy egyáltalán tcp handshake lemegye-e, nem fogja-e meg egy tűzfal).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

systemctl status sshd mit mond?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ezt a vasárnapi ügyelet számlájára írom, hogy elsiklottam felette, de tulajdonképpen már az első hozzászólás is jó irányba mutatott...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."