A Holey Light értesítő "LED"-et csinál a Samsung Galaxy S10/S10e/S10+ előlapi kamera lyukkivágásából

Címkék

Ha már ott csúfoskodik, legyen valami haszna. Mivel ezekről a készülékekről hiányzik a Notification LED, az applikáció a lyuk köré rittyent egyet. Ingyenes. Részletek itt és itt. Elérhető a Google Play storeban.

Hozzászólások

Tök jó hogy a sokszázezres piacon is teret nyer magának a hakkolás :) A Chainfire amúgy jó srác (supersu, omnirom).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

az értesítési led a legidegesítőbb funkció számomra. 2 hét után kikapcsoltam, rettenetesen zavaró, hogy állandóan villog a telefon.

Én ezért imádtam a rendes RGB ledet a korábbi telefonjaimon (nexus5, opX, op3 pl). Volt amikor rendszer szinten (cyanogenmod) is nagyon jól konfigurálható volt, de van aemlyik app is támogatja. Pl telegramban nekem a fontos kontaktok (/kontakt alapon állítható) pirosan villogtak. De azt is meg tudtam különböztetni 2 méterről az asztalon fekvő telefonon ,hogy mondjuk céges skype üzenetet kaptam, vagy gmailt. A legjobb volt amikor a villogás mintáját is lehetett állítani.
Az egyszínű led már eleve kevesebb információ (valami jött, de hogy mi vagy ki azt nem tudod), az AOD meg szintén, ráadásul eleve csak közelről látszik, így sok értelmét nem látom, ha kézbe veszem a telefont, akkor már fel is tudom oldani.

Az én telómon nagyon apró az értesítő led (gombostű feje kb). Ha villog is, éjszaka sem zavaró. Arra jó hogy messziről látszik hogy van-e valami értesítés. Ha nem villog odamenni se érdemes érte, ha meg van, felveszem a telefont, és már a felemeléstől mutatja az értesítéseket (halványítva, fekete háttéren). Szóval ez szerintem kényelmes. Nejemnek szifon se-je van, azon hasonló sincs.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nekem ellenkezőleg. Leszorítottam az értesítések számát, mert az első pár év okostelefonos használatából az lett hogy valami hülyeség mindig csipogott rajta. Szóval nem villog gyakran, de ha igen, az általában érdekel. De hát más a use case-ünk.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

:DDD rendkivül sok értelme van ennek az agyon istenitett értesítési lednek, ha senki nem nézi meg a villogás ellenére sem. :DDD

nekem ebből az jön le, hogy felesleges funkció. nyilván nem véletlen kerül le szépen lassan mindenhonnan. onepluson sincs, samsungon sincs már. pixelen sincs stb.

érdekes, hogy személyeskedéssel próbálod megmagyarázni egy viszonylag értelmetlen funkció létezését. :)

ha jól értelmezem azt mondod hogy az android fan ismerősök szarnak a dolgaimra, ameddig minden iPhone ismerősömet érdeklem. érdekes!

mindenesetre el kell keserítselek, sajnos a böfögésednek nincs köze a valósághoz. :)

ismét el kell keserítselek, Samsungos ismerősöknél személyesen is látom ezt a hibát, próbáltam mindenhogy beállítani nekik az értesítést, mégis ott vannak mellettem és pár órával később nézik a telefont és ott van rajt a 10-20 értesítés amiről nem jelzett semmi se. :)

lehet, hogy annyiról szól az egész, hogy droidon egy rakás szar az értesítési rendszer.

de figyelj, részemről rám erőltetheted a véleményed, ha meg tudod értelmesen magyarázni, hogy iOS felhazsnáló ismerősöknél nincs ilyen gond, Droidosoknál meg igen.

én is tapasztalom Galaxy S9-en, hogy néha később veszem észre hogy értesítés van, hiába a hang és rezgés. (én magamat is leszarom xDDDd LOL) amíg iPhonet használtam soha nem történt velem ilyen.

annyit hallottam már, hogy az android mennyivel jobb mint az iOS. 3 hete nyúzom a Samsung csúcskészülékét. nem érzem jobbnak. (kamera pl egyenesen egy vicc az iPhonehoz képest) a híresen széleskörű customizálhatóság is csak illuziónak tűnik, hiszen rengeteg mindenhez root jogra van szükség, nincs lehetőség lecserélni a lock screent, a status baron helyet foglaló ikonokat, a notification centert. eddig úgy látom hogy ez leginkább launcher + háttérkép + ikon pack cserét jelent. ettől számomra nem lesz jobb egy telefon.

Nem beszélek warezról.

https://f-droid.org/en/packages/com.github.yeriomin.yalpstore/

szerk.: egyébként érdekel ez a sideload téma. hogyan tudom letölteni az alkalmazásbolt tetszőleges alkalmazását és betölteni úgy hogy zéró apple id-m nincs?

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nem az account nevével, hanem a bele töltött (lehetséges) tartalmakkal van gond.

szerk.: látom nem akarod érteni, de a lényeg hogy én a hagyományos vonalat képviselem ezügyben. Tehát a telefonon ne legyen cloudhoz kötött fiók, ami feltölt mindent (is). Használok mindenféle online szolgáltatásokat de mindegyikhez külön fiókot regisztráltam, egyiket sem kötöttem hozzá a másikhoz, és elvárom hogy a telefon teljesen működőképes legyen google/apple/whatever fiók nélkül is (vagy elégedjen meg a feltétenül szükséges minimummal, de úgy gondolom hogy egy zárt forrású ios esetén ez bizalmi alapon megy, tehát vagy elhiszem hogy semmit nem tölt fel icloudba vagy nem).

Ha pedig nem tudok alkalmazásokat telepíteni, csak akkor, ha fiókot nyitok és önként átadom a rólam szóló adatokat, akkor viszlát.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Samsungból szerintem ezeket érdemes venni: adattárolással kapcsolatos termékek (pl. SSD, HDD, RAM) és elektronikai alkatrészek (ha nincs jobb ugyanannyiért).

Ezek után, ha valaki azt mondja, szar a Samsung telefonja, vagy szar a Samsung TV-je, akkor én azt gondolom: IJB, nem vagy benne a többé-kevésbé elégedett húsz százalékban.

:)

Mondjuk ez így elég sz.r érvelés... Mert ennyi erővel bemehetne a "telefon boltba" és végignyomkodhatná az összes márkát.
Mert mindegyik hoz magával valami "sz.rt" Samsung, LG, Sony, stb.

Vegyél Xiaomi-t! :) Lehetőleg Android One -s verziót :P Xiaomi A2 Lite! :) Reklám helye!! :D

Vagy Microsoft* hogy cégen belül maradjon ( tudom már nincs ott gelei ) , de ők meg nem gyártottak *droid telefont :)

"úgyis mindig van valami" - ez így nagyon egzakt. Nem igaz, nincs mindig valami. Erre való az értesítési led, hogy mutatja, ha van valami. Ha nincs jelzés lehetőség, teljesen esetleges, hogy lesz-e valami, ha felveszed. Ezt értelmetlennek nevezni elvakult apple-fanboy státuszra vall. Az szintén atommód egzakt, hogy csak az androidos ismerősök panaszkodnak, hogy nem volt értesítés, nem látta. Ez valami reprezentatív felmérés volt? Jé, nekem meg nem panaszkodnak. Akkor most mi van?

Amúgy meg ez a lehetőség nyilván ki/be kapcsolható, ha épp zavarna és nem akarok led villogást látni semmiképp. Szóval kizárólag előnye van.

egyszer azt mondták nekem a droid fanok, hogy ha lenne iPhoneon értesítő led akkor biztosan hirtelen nagyon érdekes lenne számomra is. 3 hete átálltam 0-24 androidra. ennyi ideje nincs nálam egy darab apple termék sem. az értesítési ledet kénytelen voltam 2 hét után kikapcsolni, mert rohadtul idegesítő volt.

vajon mennyire lehetek elvakult ha hónapokon át droidot használok és mégsem vagyok vele olyan elégedett? pedig azok alapján amiket hallottam ennek kéne a minden igényt kielégítő mindennél fényévekkel jobb rendszernek, azt mégse.

kezdem úgy érezni, hogy átvertek.

nem éreztem kötekedésnek. új céges telefonnak lehetett választani: i7,xr,s9,s9+,p20,p20pro. azt, hogy milyen használni, hogyan teljesít a mindennapokban. ha bejön lehet, hogy váltok. mondjuk ettől még nem fogok vérszemet kapni és habzó szájjal ott és úgy fikkantani az applet ahol sikerül.

Nincs mindenki számára tökéletes telefon. Több ismerősömet is lebeszélném az Androidról, csak zavarná őket a sok testreszabási lehetőség, számukra az Apple megoldása jobb. Abszolút megértem, ha valaki hülyét kap pl. az értesítési lehetőségek végtelen beállíthatóságától, számomra viszont ezek előnyként jelentkeznek. Kapásból tudnék mondani 50 dolgot, amik annyira hiányoznának a zárt iPhone-on, hogy fel se merül nálam opcióként.

3 hete átálltam 0-24 androidra

...

én általában úgy fikázok valamit, hogy ki is próbálom

Az, hogy az ember meg tud indokolni valamit, nem jelenti, hogy nem tiszta hülye. :D

Más: Ha a szükségleteidnek megfelelő normális androidos telefont szerettél volna, miért nem kérdezted meg, mit ajánlanak az androidosok? Nem biztos, hogy az a Samsung az ajánlott telefonok között lett volna. Esetleg megkérdezted, és az S9-et ajánlották? Vagy ha választási lehetőség nélkül kaptad, miért gondolod, hogy annak a telefonnak egy – számodra – jó androidos telefonnak kellene lennie? Talán elfelejtetted, hogy az androidos piacon egymással is versenyeznek a készülékek?

:)

A kiciócó kínai telefonok is jellemzően androidosok, egy olyan alapján is alkothattál volna véleményt – hiszen az is Android. Nem az Android hibája, hogy bepaliztak egy S9-cel és a Samsung által rá készített szoftverrel. De: kb. teljesen mindegynek kellene lennie, mire verik az androidbuzik, és hogy mennyire örömködnek egy-egy funkción, ha az androidos telefonod nem tudja azt, amit egy telefontól szeretnél, és az iPhoneod meg igen. Olyan androidos telefont kellett volna keresni, amitől azt lehet várni, amire szükséged van. Ha ilyen készülék nem létezik, vagy nem akarod megvenni, minek szopatod magad a Samsunggal?

:)

Mert nem kezdted el kihasznalni. Úgy használod mint a szifont. Aki használt már testeszabható rgb ledet, annak minden más szarabb. Én nem akarom állandóan nézegetni a telefont, de mégis vannak fontos dolgok. A teló mondjuk egy tartóban pihen a polcon, lenémítva. A ledet messziről látni, egyből feltűnik és a szinéből azt is egyből tudom, hogy melyik app, jobb esetben hogy melyik kontakt írt/hívott.

Egyébként ha jól rémlik a szifon is tud villogtatni, biztos volt ott is ilyen igény. Csak ők eleve fillérbaszó módon álltak hozzá és a vakut villogtatták. Egyszer láttam ismerősnél. Bár lehet csak hívás közben villogott.

Hm, fura, most "tűnt" fel, hogy az új telón (A2 lite) csak egy nagyon apró fehér led van értesítő ledként. Amúgy én szerettem az értesítő ledet, mert tényleg mint fentebb is említették, mentél erre arra, ránéztél a telefonra, semmi. Nincs villogás, nem kell csesztetni.

Aztán amióta megvettem az Mi Band3 -at arra van szépen applikáció, hogy milyen értesítésekről akarok "rezgést" a karomra. Na azóta fel se tűnik hogy van értesítő led a telón :) Karomon úgyis rezeg ha jön valami.

Szóval vegyes érzéseim vannak most így átgondolva. Én jónak tartottam, de most így Band3 -al kb. felesleges.

Ez jó ötlet, de a kijelző közepén lévő lyuk... kb. olyan mint az út közepén a körbe betonozott fa.

Na, akkor végre van valami haszna az előlapi kamerának.

Szép-szép, de szerintem az értesítésekre a legjobb az Apple Watch.
Diszkréten rezzen, rápillantok, és el tudom dönteni, hogy fontos-e.
A telefont elegendő az asztalomon hagyni, wifin is kommunikál az óra és a telefon, így az egész műhelyben és még a wécében is elérhető vagyok. Szükség esetén hívást is tudok fogadni illetve indítani.
Ja, és emellett a telefon nem csipog meg csilingel pluszba. Ha meg épp a telefont nyomkodom akkor az óra nem jelez, mert minek.

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

én meg azt utálom, hogy percenként elővegyem a telefonom valami értesítés miatt, nem az állandó elérhetőség a lényeg, hanem a kényelem, hogy elég csak a csuklómra nézni egy diszkrét rezzenés után. de kinek mi.

ha ez a funkció nem lenne, ki is dobhatnám a kukába, mert az időt egy 500 forintos kínai óra is tud mutatni.

+1

amúgy meg be lehet állítani mire rezegjen mire ne.. szóval nem értem én itt ezt a "rezeg ide-oda kibaszom a picsába" effektet. Be kellene állítani.. :) Ha kell rá alkalmazás, akkor van, meg kell venni. Pont.

Bár nem egy applewatch, de Band3-ba MiBandTools-al simán beállíthatnám hogy csak X Y és Z szám csörgése esetén rezegjen, ugyan ez mehetne emailre, vagy bármi másra..

Nyilván ha az all-in opciót állítja be az ember, akkor rezeg agybafőbe... :)