Chuck Norrist legyőzik?

Fórumok

Az index híre szerint még Chuck Norris vezet az M0 északi intergalaktikus összekötő hídjának nevére kiírt szavazáson:
http://index.hu/gazdasag/vilag/chuck060801/

A ma esti állás szerint viszont már rosszul áll a szénája:

Szent Korona - híd        18217   [18%]
Chuck Norris - híd        13629   [14%]
Pató Pál - híd             9500   [9%]
Hofi Géza - híd            9064   [9%]
Wass Albert - híd          6356   [6%]
Horthy Miklós - híd        6278   [6%]
Budapest - híd             3600   [4%]
Vásárhelyi Boldizsár - híd 3104   [3%]
Szent István - híd         2524   [3%]
Mátyás Király - híd        2380   [2%]

Lehetséges volna, hogy hősünk ez egyszer alulmarad?

Hozzászólások

Nem akarom elrontani a poent, de biztos olvastad, hogy a dobogosokbol majd ugyis 'szakmai bizottsag' fog valasztani...

Mennyire boldog lenne a Mester, ha ezt tudná! =)
Szerintem ha a polgármesteri választásokon indulnék Chuck Norris, akkor is mindenki rá szavazna. ;)

--
TheReplaced, Жизнь гладиатора - Колизей!

Bocsánat, elírtam. =(

Nem írok több hozzászólást éjfél után.
Nem írok több hozzászólást éjfél után.
Nem írok több hozzászólást éjfél után.
Nem írok több hozzászólást éjfél után.
Nem írok több hozzászólást éjfél után.

--
TheReplaced, Жизнь гладиатора - Колизей!

Sajnos várható volt, hogy a "turbómagyar-kattintószekció" viszi el a koronát. :)
A civil ellenállás nevében CN-ra adtam a voksom, bár ha komolyan venném a szavazást, akkor Hofi mellett törnék hidat. Mivel hupon nem politizálunk, nem fejteném, ki hogy miért... ;)

"Én nem vitatom, hogy az egy éjszaka alatt ötvenezer szavazat a koronára az hekkelés. "
Egy kicsit komolyra fordítva a szót: én ezt nem nevezném hekkelésnek, mert ez a szavazólap egyszerűen röhejes; se regisztráció, se semmi.
Ha van párezer valós e-mail-, meg pár anonim proxy szerver címed, csak összekalapálsz egy pársoros szkriptet, és a favoritod órákon belül az élre ugrik.

---
If you have money, use Windows!
However, if you also have a brain, use Linux!

Melymagyar tahosag??? Neked biztos sokkal jobban tetszik a Lagymanyosi hid elnevezes, mint a Szent Laszlo hid. Tudod, meglehetosen szomoru, hogy meg mindig nyugodtan meg lehet alazni egy nemzetet a sajat hazajaban, lehet hazudni a tortenelemkonyvekben, nyereg alatt puhitott husrol szovegelni, mikozben a valosag egy kisse mas...

Ha egy ilyen pöcs szavazáson, mint ez a híd név, ott is képes csalni valaki csak azért, hogy az ő világképének megfelelő eredmény látszódjék, akkor ez szerintem pontosan a mélymagyar tahóság. Vajon miért nem a Hofi vagy Szent Grál rajongók csaltak? Azok biztos hülyék hozzá, mi?

Jó. Akkor írjunk ki szavazást, hogy a Te nevedet mire változtassuk. Biztos itt is lesznek nagyon vicces ötletek, amikre szavazni is fognak páran, Te meg élheted végig az életed egy ilyen "tök muris" névvel. Szerintem nem szeretnéd, mint ahogy valószínűleg azt sem, hogyha egyszercsak kiderülne, hogy mától egy utca-átnevezés okán a "Lankadtfarkúak útjá"-n laksz...
És ha egy ember vagy egy utca neve nem mindegy, akkor egy hídé miért 'pöcs' dolog? Mert az egész világ látja, használja, ez kerül a térképekre, a turista-útmutatókba?
Szerinted mekkora égés lenne az ország intelligencia-szintjére, önbecsülésére, komolyságára nézve, ha a főváros egyik hídja pl. egy desszertről lenne elnevezve?

De persze nem várhatom el mindenkitől, hogy legyen esze felismerni a komoly dolgokat a poénkodás közepette, úgyhogy majd ha lányod születik, nyugodtan nevezd el Galuskának, olyan szépen hangzik, meg poén is...

Szerintem nem érted mit írok. Tökmindegy hogyan áll a szavazás, a nevet majd egy bizottság fogja eldönteni. Ergo arra szavazol a nevemet illetően amire akarsz, a szüleim úgyis azt adják nekem, ami nekik tetszik. Ha tetszik nekik a Galuska, akkor azt. Ha a bizottságnak majd a Szent Korona név tetszik, akkor az lesz a neve. Nem azt mondtam, hogy a névvel van bajom, hanem azzal a módszerrel, amelyikkel a véleményeket kívánják befolyásolni egy fos szavazáson, és ezt továbbra is annak tartom, aminek eddig. Ha a CN fanok csinálták volna, akkor is tahóság lett volna, bár akkor más jelzőt találtam volna.

Nem tudom, olvastad-e, de ennek a szavazásnak az a célja, hogy javaslatokat tegyen annak a bizonyos bizottságnak (Földrajzinév-bizottság egyébként) azzal, hogy 'ezt szeretnék az emberek'. Tehát ha nem etnikailag sértő, jó ízlésbe ütköző, stb. nevek lesznek, akkor a bizottság ezekből fog választani.
Az ellen nincs regula, hogy külföldi személyről közterületet lehessen elnevezni (ld. Olof Palme sétány), viszont az sincs lespecifikálva, hogy ki 'méltó' arra, hogy egy út, híd, stb. viselje a nevét, így, ha a lista élén CN áll, akkor igen nagy valószínűséggel róla fogják elnevezni, bármekkora blama is ez az országnak, 'mert az emberek ezt akarták'!
Ott van a gond, hogy vagy a feltételeket kéne pontosabban megfogalmazni, vagy a szavazást bizonyos szellemi érettséghez kötni, de így, amíg az emberek a gyerekeiket Dzsenifernek meg Hozéarmandónak nevezik, ehhez sem fűzök sok reményt...

"Ott van a gond, hogy vagy a feltételeket kéne pontosabban megfogalmazni, vagy a szavazást bizonyos szellemi érettséghez kötni, "

Vagy ha már deklaráltan moderáltak a javaslatok (http://www.m0hid.gov.hu/informaciok), akkor legyenek moderálva.

A szavazás pedig nem attól pöcs, ami a tárgya, hanem attól, ahogyan kivitelezve vagyon.

A javaslatok: a bizottság elé nem csak az itt dobogós ötletek kerülnek, hanem saját javaslataik is lesznek. Tehát nagyjából azt adnak, amit akarnak. Így akár PP (:-) akár CN nyerhet, vitz az egész.

Én a "Hová tűnt Daemon - híd" néven fetrengtem egy órát...

Egy komoly névadó-szavazás úgy kezdődik, hogy _előbb_ összeülnek a nyelvészek, földrajzosok, stb; kiötlenek 10-20 lehetséges és elfogadható
elnevezést, majd _utána_ erről meginterjúvolják a népet. Ez demokrácia.
Amit most csináltak az anarchia. Ha ezt akarják, hát kapják meg. Persze nem fogják, hiszen nyilvánvaló hogy nem fogják pl.
"Igen! Megcsináltuk! -híd"-nak nevezni. Kicsit félreértelmezte Kóka úr és Demszky a demokrácia fogalmát. Amit csináltak az vicc.
Persze meglehet, hogy nincs igazam; nem is a "frankót", csak a véleményemet pötyögtem be. :)

Bővítmény:

Jah, és ha már szavazás: még sms-ben való szavazás esetén is komolyabb
esélyt látnék rá, hogy nem egy anon proxy, egy script meg pár zombi-gép szavazza meg valamely' nevet.
Ráadásul az internethez hozzáférni nem tudóknak demokráciailag kuss van? (Költöi kérdés volt. :) )

Illetve:

Komolyabbá tehették volna akár azzal is, ha az e-magyarország portálon keresztül lehetne szavazni. Így legalább népszerűsíthetnék az egyébként méltán háttérbe szorult elektronikus ügyintézést is.
Dióhélyban ennyit szerettem volna mondani. :)

Tök jó, hogy mindenki el is olvassa, mit írnak azon a szerencsétlen honlapon. Össze fognak ülni a nyelvészek, földrajzosok, stb, és ők is fognak javasolni. Azokból és a tömegek által javasoltakból választ hármat a bizottság, és arra lehet megint szavazni aug 21.-től. Úgyhogy nem lesz ez Chuck Norris híd, az biztos. (Én is arra szavaztam, és már miért ne lehetne ezzel viccelni, pláne, ha úgyis csak kikérik a véleményünk, és nem kötelezik magukat a felhasználásra. Egyébként sokkal több szavazat lenne a Hofi-ra pl., ha ez komoly lenne, szvsz.)

Biztosan van, aki nem olvassa el; én megtettem.
"A második szavazási periódus első három helyezettje kerül a bizottság elé, ahol a többi javaslattal együtt mérlegelik majd."

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy előbb megvárják a top3-at a szavazáson, majd az érintett önkormányzatok, földrajzosok, térképészek, nyelvészek, stb által javasoltakkal _együtt_ a Földrajzinév-bizottság elé kerül és ők döntenek. Tehát CN-híd biztosan nem lesz, ha komolyan vesszük, én sem szeretném.
A legtöbb felkerült (állítólag moderált) név egy vicc. (Némelyike egész jó vicc. :) ).
Ha pl. en kiírok egy szavazást arról, hogy ki legyen a neve az apeh-akciócsoportnak, és a 100-as listból 41 jelölt az Ali-Baba és a negyven rabló, akkor nem csodálkozom, ha a szavazást igen sokan viccnek nézik. :)

Hofival kapcsolatban pl. maximálisan egyetértünk.

Szerintem is a Hofi az egyetlen értelmes választás. Nem mondhatja senki, hogy nem része a magyar kultúrának, de nem is a szittyamagyar vissza a középkorba feeling. Megérdemelné, hogy tényleg elnevezzenek róla valamit.
---
Az ember mindig szerepet játszik. Ha másnak nem, hát saját magának.

"Jah, és ha már szavazás: még sms-ben való szavazás esetén is komolyabb
esélyt látnék rá, hogy nem egy anon proxy, egy script meg pár zombi-gép szavazza meg valamely' nevet. "

Egy jóféle képfelismerési feladvánnyal ki lehet szürni a "scripteket".
SMS meg drága. :)

Vazze, hagyjátok már békén minket ezzel a hülye sablonszöveggel! Ki aláz meg? Az oroszok, a németek, a franciák? Napóleon jött be seregei élén?
Terjesztitek itt az áltudományos rizsát vazze, miközben ugyanezt teszik a románok, a szlovákok, hamisítják saját történelmüket, amiben mindegyik ugyanaz a csodálatos, öröktől való, eredeti, echte, egymillió éves kultúrájú nép, a másik csak idejött, elfoglalt, lerombolt, gonosz. Nem veszed észre, hogy csak saját vágyaidat vetíted ki mélymagyarom?

(Tudom, most a "vazze" miatt leszek nemzetgyalázó, meg amúgy is, mert nem értek veled egyet)

Why are your writing in Hungarian if you're so %&$ing ashamed of being Hungarian? If you don't feel the need to preserve this culture and language, just use English plz, just because it's more "trendy" according to some hundreds of millions of people.
Now the borders are open, you may freely apply for any nationality you wish, so why staying Hungarian if you don't want to keep it distinguishable from the other ones?
Just go French or American or European or whatever you want, just keep this little category called 'Hungarian' for us who want to keep and maintain our cultural heritage and be different from the other nations.
"Varietas delectat" - as the old Latin saying tells, so please don't try to make a uniform concrete square from a garden of flowers.

Attól, hogy valaki nem döngeti a mellét, még lehet büszke a magyarságára. De ha te meg angolul írsz, válaszolja valaki azt, hogy mit vagánykodsz itt? Az angol különben nem "trendy", hanem rohadt praktikus. A nyelv nem cél, hanem eszköz, csak ezt mindenki jól figyelmen kívül hagyja állandóan. Amikor Eszterházyt, vagy Nádast (vagy HUP-ot) olvasok, akkor jó magyarul tudni. Amikor Douglas Adams-t, vagy Tolkien-t, vagy Thoreau-t, akkor jó angolul. Meg a zinterneten is. Marquez-nél meg jó lenne spanyolul tudni, de így marad a műfordítás.
Nekem ne más mondja meg mi az én magyar kulturális örökségem, mert akkor én is meg tudom mondani mindenkinek, és akkor hol lesz az a bizonyos változatosság?
Egyébként a logikádat használva te azért írsz angolul, mert szégyenled a magyarságod? (ezt nem komolyan gondoltam, csak nem bírtam kihagyni ;-) )

Csak igyekeztem senkit sem megsérteni, hogy olyan 'elmaradott' nyelv olvasására késztessem, mint a magyar :).
Azzal viszont vitába szállnék, hogy a nyelv csak eszköz. Van ugye egy régi mondásunk, miszerint 'Nyelvében él a nemzet', amiben van némi igazság. Egyrészt a történelmünk során már párszor fordult elő, hogy egyes, hatalommal bíró körök szerették volna eltörölni a magyar nép összetartozási, összefogási képességét az azt fenntartó nemzet-tudattal együtt, ilyen lépés volt pl. a Habsburgok részéről a német állami nyelvvé tétele, a magyar nyelvű oktatás és az újságírás betiltása, a döntési pozíciók osztrákokkal való feltöltése, stb., amikor egyes egyedül az tartotta a népben a közösség-tudatot, hogy az anyanyelvünk, a magyar, semmilyen (nyelvi) rokonságban nincs egyik szomszédunkéval se, így eleve nem is tudtunk beolvadni sehová. No pláne, hogy a derék szomszédaink akkortájt sem szerettek minket sokkal jobban, mint most, így aztán már csak kényszerből is összetartott a nemzet, tehát a nyelvnek egy erős nemzet- és közösségmegtartó ereje van.
Másrészt ha a nyelv a szintaktika, amivel kifejezzük magunkat, akkor a gondolatok a szemantika, a jelentés, amit megfogalmazunk. Amilyen szavakat, kategóriákat és gondolati szerkezeteket használ egy nyelv, olyan fogalmakat és gondolkodásmódot alakít ki a használójában, vagyis a nyelv meghatározza az ember gondolkodását is, egy árnyaltabb nyelv összetettebb gondolkodást, jobb absztrakciós készséget alakít ki. (Persze ez visszafelé is igaz: egy beszűkült gondolkodású ember a legszebb nyelvet is csak primitíven használja.) Ez alapján a nyelvnek olyan szerepe is van, hogy egyedi, máshol elő nem forduló gondolatokat is ébreszt az emberben. (Talán ez is közrejátszott abban, hogy mielőtt degradálni kezdték volna a nyelvünket, kiemelkedően sok tudóst és művészt adtunk a világnak.)
Harmadrészt pedig a nyelvnek van esztétikai értéke is, például legjobb tudomásom szerint Dante "Isteni színjátékát" egyedül magyarra sikerült úgy lefordítani, hogy a mondanivalója, a hangulata, és a ritmusa is az eredetivel egyezik, illetőleg (más nyelvekhez hasonlóan) nekünk is vannak olyan verseink, regényeink, amit veszteség nélkül más nyelvre fordítani lehetetlen.

Szóval ezek alapján úgy látom, hogy pusztán eszköznek tekinteni egy nyelvet kissé olyan, mintha gyönyörű verseskötetet csak nehezéknek használnánk.

Igaz, németül beszélnénk. Igaz, nem 95%-ban lennénk magyarok, hanem csak 15%-ban. Igaz, nem is emlékeznénk a múltunkra, meg aztán a nevünk sem lenne ugyanaz. Magyarán szólva Magyarország mint olyan, a nemzettel, a nyelvvel, az állammal, a kulturával mindenestül megszűnt volna, és lenne a helyén Ausztria. Na bumm? Nem is lenne olyan nagy baj?
Akkor már csak azt nem értem, hogy pl. Te miért nem mentél ki dolgozni Németországba vagy Ausztriába? Sokkal jobban megfizetik, az életszínvonal is magasabb, mi az, ami itt tart? Én tudom, hogy engem mi, de mi a helyzet Veled?

szerinted nem szunt meg meg a magyarsag? hol latsz magyar nepi ruhaban kozelekedni embereket? hol latsz magyar kulturat? max eldugott 2-3000 fos kis faluban. ahova mar kicsit is betort a "nyugat" ott mar nem trendi az ijen, ott mar ugyanaz van mint itt bp-en: mindenki szegyell magyarul beszelni, "megyek mitingelni, shoppingolni, stb", gaz ha magyar termeket vasarolsz, gaz ha magyar autod van, gaz ha magyar vagy. szoval ezzel szerintem kicsit elkestunk :) :(
nem azt mondom, hogy mindenkinek magyar nepi viseletbe kene oltoznie, csak lehetne ezt maskepp is csinalni...

Nos, én nem 'shoppingolni' járok, hanem bevásárolni, 'ly'-nal írom az 'ilyen'-t, akár nem trendi, akár nem divatos, magyarul beszélek, magyar vagyok, nem szégyellem, hogy az vagyok, és hazaáruló gerinctelen féregnek tartom, aki szégyelli, és mivel hallgatok magyar zenét is, olvasok magyar könyveket is (apropo: olvasok könyveket), verseket is, és mivel bármilyen furcsa is, napjainkban is keletkezik ezekből is elég sok és elég jó, nem tartom halottnak a magyar kulturát. Igaz, hogy a multikulti-imádó hazátlan talpnyaló banda leplezni igyekszik, hogy van ilyen és még nagyon is él a magyar nemzet. Nekik igazán sajnálatos, de hál'Istennek a propagandájuk messze nem fedi a valóságot.
Most kezdődött meg a Magyar Sziget, ha szeretnél magyar zenét hallani, nézz ki. Igaz, hogy van olyan is, ami erősen, khm, sérti a libsi füleket :), de széles a skála, találsz szelídebbet is.
Augusztus második felében lesz a Budai Várban a Mesterségek Ünnepe, ha érdekel a napjainkbeli magyar kézművesség, nézz el oda Te is.
Vagy egy-másfél hónapja volt a könyvhét, végigjártam a kiadók standjait, félhavi fizetésem hagytam ott még az árengedmények mellett is, de tízszer annyi könyvet szerettem volna megvenni, mint amire futotta. Egy hétig tartott, míg végigolvasgattam mindent, amit vettem, de az elgondolkodtatóbb részeket még most is vissza-visszaolvasgatom, és találok új gondolatokat.
Ruházat. Nézz le bármelyik hagyományőrző boltba (pl. a Móricz Zs. körtéren a Szkítába), találsz a használati/ruházati tárgyakból (öv, övtáska, póló, kulcstartó, irattárca, téli sapka, stb.) olyasmit, ami minőségben még jobb is a 'tacskó gazdaságos' meg kínai fröccsöntött/műszálas bóvlinál, és a mi motívumainkkal, jelképeinkkel vannak díszítve, ékszert (nyaklánc, gyűrű, fülbevaló, karkötő) szintén minden kategóriában (bőr, szőttes, ezüst, arany) találsz, és nekem személy szerint legalábbis inkább tetszik egy dédanyám-korabeli virágmintás falvédő, mint egy cseng-csung-feliratos plakát.
Bevásárlás. Közvetve vagy közvetlenül mindegyikünk készít valamit, aminek szeretné, ha keletje lenne (kivéve a naplopó politikusokat, junior sales assistantokat meg a médiaszociológus- és reklámkommunikátorokat), ehhez pedig az kell, hogy egy magyar ember lehetőség szerint hazai termékeket válasszon, ha ez nem válik hátrányára. Azt hiszem, ezt nem kell agyonmagyaráznom. Nos, ehhez annyi kell, hogy Te is ezt tedd. Bármennyire furcsa, a legtöbb esetben találsz magyar terméket, a gyümölcslétől a cipőkanálig mindent, ami minőségileg és ár szerint is kb. egyenértékű az importtal. Egyszer szánj rá egy bevásárlásnál tíz percet, hogy végignézed a polcon lévő dolgokat, hidd el, fogsz találni. Ha akarsz, tudsz segíteni. Ha akarsz...

Szóval messze nem halott még a magyarság ügye, csak oda kell figyelni kicsit, és akiben legalább a szándék megvan, annak rá kell irányítani a figyelmét a lehetőségekre.
(Ha meg ne adj'Isten tényleg neked lenne igazad? Az lenne a nap, ahonnan már semmi vesztenivaló nem lenne, és nem lenne más hátra, mint... de ezt inkább hagyjuk.)

Mondom: Magyar Sziget, 4-től 80 éves korig előfordul minden korosztály :), szép számban. Persze, tudom, hogy mit írnak a rendezvényről az újságok, ezt most nem minősíteném, de ha valaki szeretné inkább sajátmaga kialakítani a véleményét, és ez megér neki 43 km utazást Pestről, akkor nézze meg nyugodtan. Reklámot nem csinálunk ugye, a neten rá lehet keresni, lesz találat :).

Dobáljon, elfér a vállamon. Kaptam már emiatt sok szép dolgot, csúnyát is, pár kígyó-béka nem változtat a dolgon :).
Tudod, még talán Kölcsey írta:
"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebledbe, s fiadnak hagyd örökül, ha kihunysz: a haza mindenek elõtt."
Aki miatt még magyar ez az ország, a történelem egyes eseményei ellenére, ismerve ezt vagy sem, ehhez tartotta magát. Ha nálunk jobbak dolgoztak, alkottak, tanítottak, harcoltak azért, hogy egyáltalán mi lehessünk, akkor mi sem adhatjuk alább...

Most őszintén: voltál már ott, vagy csak az indexről igyekszel műveltséget összeszedni? Komolyan mondom, _egyszer_ nézz már szét a saját szemeiddel és ne tótawé meg a többiek szólamait harsogd teli torokból! (Ha tartasz valamitől, hétvégén szívesen lemegyek veled, hajad szála sem fog görbülni, csak légyszi ne szadeszes pólóban gyere :)...)

A kinézetet illetőleg nézd meg a tavalyi fényképeket, bőven fogsz látni hosszú hajút is, ellenben egyenruhást max. a hivatalosan biztosító rendőrt, azt sem SS-ben, hanem az alaki szabályzat szerinti magyarban.
Neked súlyos és megalapozatlan előítéleteid vannak, úgy látom. Tényleg nem ártana szétnézned olykor az általad annyira lenézett magyar érzelműek között! A kérdés, hogy elvagy-e ezen előítéletekkel, vagy érdekel-e a valóság is?
(Amúgy Mausert nem kaphat senki senkitől, egyrészt mert a fegyvertartásra Magyarországon elég kemény szankciók vannak, 2-8 évig kaphat bárki, akinél akár az engedéllyel tartott fegyverben olyan töltény van, amit nem tud igazolni, hogy hol és mikor vette, másrészt meg nemzetközi hitelesítő jelzés nélkül fegyver kereskedelmi forgalomba nem hozható. Replikát, hatástalanított muzeális, ill. kellék-fegyvert lehet, csak azt más eljárással.)

Nem nézem le a magyar érzelműeket, ezt honnan veszed?
Két dolgot gyűlölök a témában, az egyik a "magyar érzelmű" náci (aki valami genetikai hiba folytán hitlerista/nyilas, közben veri a mellét hogy ő a magyar) Engem tavaly egy ilyen állat hívott a Magyar Szigetre, hogy "höhö fasza buli lesz", valami Erdélyes felszólalásom miatt biztos "maguk közé valónak" hitt, innen az általánosítás, ami ezek szerint hibás, a baromságomért elnézést kérek. Máshonnan nem hallottam/hallhattam a rendezvényről, mert a környezetemben nincs korlátoltságtól mentes, mégis a Magyar Sziget közönségébe tartozó társaság.

Nem azt mondtam, hogy a nyelv csak eszköz, csak azt mondtam, hogy nem cél, hanem eszköz. Nem említettem, hogy puszta eszköz, és örülök, hogy tudok magyarul, örülök és büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem, csak annyit mondtam, hogy a nyelv elsősorban kommunikációra van. Persze tanuljon meg mindenki magyarul. Azt sose szeretem, hogy kimagaslóan sok tudósra, sőt kimagaslóan sok Nobel díjasra hivatkoznak egyesek (ez most nem kifejezetten a te hozzászólásodban szerepel), mikor az a sok kiemelkedő tudós úgy elhúzott külföldre, amikor a többi magyar őket nemkívánatos nemmagyarnak vette ilyen-olyan származásuk miatt.
Egyébként szerintem az, hogy a magyar nem hasonlít a környező népek nyelvére, nem csak előny, hanem hátrány is. Ha hasonlított volna, akkor a magyar fennhatóság alatt élő különböző népcsoportok valószínűleg sokkal jobban integrálódtak volna a magyar nemzetbe, és akkor a mai határok (nagyhatalmi érdekek ide vagy oda) nem egészen így néznének ki. Ezzel most nem ellentmondani akartam, csak felvetettem, mint lehetőséget.
Az utolsó hasonlatodhoz csak annyit, hogy a gyönyörű verseskötet is csak eszköz. Lehet, hogy levélnehezék lesz belőle, ha már mindenki csak elektronikus formában olvas verseket. Nem hiszem, hogy a lényeg veszne úgy el (még ha valami el is vész, amin lehet nosztalgiázni).

Ha majd a George Washington Bridge-et átkeresztelik Sinkovits-hídnak, akkor nekem sem lesz túl nagy kifogásom egy magyar fővárosi híd amerikai színészről való elnevezésének...
Mindenesetre elszomorít, hogy mindig megy a cirmogás, hogy a kormányzat nem kéri ki az emberek véleményét, most megtette, de úgy látszik, az Istenadta nép képtelen komolyan venni, így aztán nem csoda, hogy senki nem bíz ránk egy döntést sem. (Azért mindenesetre hálás vagyok, hogy a kormányzati választásokon nem volt jelölve CN meg fekete dákó, mert a sok tajgetosz-pozitív szellemi rövidnadrágos zombi képes lett volna pusztán poénból beszavazni.)

Vasington György elszegényedett magyar (mint a neve is mutatja) kisnemesi család sarjaként vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Így azt a hidat magyar emberről nevezték el. Mivel korábban vándorszínészkedett is, így kérésed teljesült, ha nem is Sinkovits formájában. ;-)

nézd függetlenül mindenféle politizálástól, egyik vagy másik oldallal való szimpátiától. a hup.hu egy informatikai portál, ami a 'hacker kultúrát' is képviseli a szakmaiságon túl. a hackerek hogy úgy mondjam 'élni szoktak a technika adta lehetőségekkel'. imho ezen az oldalon ezt rajtad kívül senki nem tartja jelzőkkel iletett 'tahóságnak'. sokkal inkább lámerség az, ahogy az M0 híd weblapját, és az ottani szavazást megcsinálták.
ugyanez elmondható a magyarország.hu és a többi kormányzati pénzen finanszírozott finanszírozott portálról is, sőt abev, nyanya és társai programokról is. sajnos nagyon érződik ezeken, hogy a fejlesztőik a 'haverom komája' alapon lettek kiválasztva.

a hup.hu szavazásait nem tudnád így meghackelni, több email címes és anonym proxyis trükkökkel sem. pedig a hup mögött nincsenek kormáynzati milliárdok.

Ismerek olyanokat akik még tényleg emlékeznek arra, milyen is volt akkor. Az elmondásuk alapján egyáltalán nem olyan volt, mint amilyennek egyes mostan meghatározó történelemkönyvírók láttatni szeretnék.

Én meg azon csodálkozom, hogy nagyon sok ember csak a poént látja az egészben. Sokaknak komoly dolgok (ne adj isten értékek) nincsenek, csak poénok. Szerintem ez nagy kár.

Csaba

Nem mindegy melyik időszak, mert amikor már Hitler Szálasit nyomatta, akkor azért mégse volt hűdejó... De az akkor is egy letűnt kor, ilyen volt, jó volt, vége lett.
Na de a Szent Korona nevetséges, egyátalán nem illik sem a funkciójához, sem a kinézetéhez....... Érdekes módon még a romantika korában is Lánchídnak nevezték az akkor aktuális hidat, nem Szűzmáriaboldogasszonynézzleamagyarokramerlúzerek hídnak. Talán nem véletlenül?

Abszolúte egyetértek.

Ne legyen Szent Korona, de ha a másik versenyben lévő név a CN, akkor inkább mégis.

(Lehet, hogy nem hiszed, alapvetően nem vagyok talpramagyar típus, de azért vannak dolgok, amikkel szerintem nem kéne poénkodni.) A miérteket már én is és mások is kifejtették ebben a topicban.

Csaba

Csak lábjegyzetben: Lehet, hogy a Szent Korona nevet mondjuk a népnek csak a töredéke tudná elfogadni. Szerinted mi a helyzet CNnel? Többen lennének, vagy kevesebben?

Ne legyen megosztó neve. Legyen mondjuk M0 északi híd? Az mindenkinek jó lesz? Biztos hogy ez kell a népnek?

Részemről Horthy Miklós-ra adnám a voksom.

Azon lehet értelmesen vitatkozni, hogy melyik érdemli meg a legjobban. (Bár lehet, hogy nem pont a HUP a legmegfelelőbb hely erre.)

De az szerintem vitán felül áll, hogy CN csak poén. Csak hát az eredeti szavazást nem poénból írták ki. Szvsz poénkodni az index szavazásán kell, nem ezen a helyen. Csak némely embereknek már nem sikerül megkülömböztetni, hogy akkor most mi komoly, mi nem.

Csaba

Kisse nevetseges, hogy Chuck Norrisrol ennyien akarnak hidat elnevezni Magyarorszagon. Es valoszinuleg csak poenbol szavaz mindenki ra, nem pedig azert, mert o a kedvenc szinesze.

Részemről Pató Pál a nyerő :-D

En is arra szavaztam. Mondjuk, jobban orulnek, ha inkabb a _kesz_ hid szinen vitatkoznanak, mint azon, hogy majd valamikor mi legyen a neve.
Egyebkent tokmindegy, mire szavaz az ember. Ugyis a T. Bizottsag (nem Albert Einstein :) fogja eldonteni. A T. Bizottsag pedig majd olyan neveket kap kezbe, amik megfelelnek. Szoval vicc az egesz, de erdekes latni, egyesek milyen komolyan veszik.
Ideje is lenne kiirni arrol a szavazast, hogy a hid bejaratahoz kerulo szobor melyik iranyba forditsa a hatsofelet ( persze miutan megvolt arrol a szavazas, hogy legyen szobor, es ha legyen, kit abrazoljon), hogy ne sertse senki erzeseit.
Ami persze Magyarorszagon tokeletesen keptelen.

Szerintem már írták, de megpróbálom még egyszer:

A híd jobbára a magyar emberek adójából épül. Normális országokban ilyen esetben megkérdezik a nép véleményét, hogy mi legyen a híd neve, ha már effektíve a nép fizeti. Végre Magyarországon is (az eltérő hagyományokkal szakítva) megkérdezték a nép véleményét.

Erre a nép mit csinál? Egyik fele meghekkeli a szavazást, a másik fele poénnak veszi az egészet, a harmadik fele meg lehülyézi azon keveseket, akik megpróbálták komolyan venni.

Egy normális országban egy ilyen szavazás nem vicc. Csak az szól hozzá, akinek véleménye van a dologról. Viszont éppen ezért a kiírók is komolyan veszik a szavazás eredményét, és ha XYZ név jön ki elsőnek, akor a név XYZ lesz.

Kell ehhez némi nagykorúság, meg felelősségtudat. Sajnálom, hogy Magyarország nem ilyen hely. Az elhangzott vélemények alapján sajnos csak megerősödött bennem a meggyőződés, hogy a nép ilyen irányú átlagos szellemi színvonala az óvodás szinten mozog. Amíg nem nőnek fel az emberek a feladathoz, addig miért várják el, hogy komolyan vegyék őket?

De talán túl messzire kalandoztam....

Csaba

Hofi Géza mester nevét inkább egy színházon látnám viszont, vagy múzeum, tér, de egy híd az snassz. Persze ha az a híd köti össze a finn-kínai határt akkor nem szóltam.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Megrédemli, hogy legyőzzék. Az új vezető végre valalmi rendes név

Hiába, Chuck Norrist nem lehet legyőzni:
Pár perce 500-as errorral behalt a tomcat, mostmár az
apache is megmakkant. CN rendet rakott a szerverszobában. :)

Módosítás:

CN már lassan az UTP kábelen rágja föl magát. a következő lépésként a szervergép, majd a switch következik:
"Error retrieving Portal Page: ContentHandler not found for contentType: 120"

Emberek, meneküljetek: CN rászabadult az Internetre!!! :)

Helyszíni tudósítás: látszólag újra minden rendben, CN megengedte az apache restart-ot. :)

Nekem tetszene a Vásárhelyi - híd Boldizsár nélkül, illetve az István - híd szent nélkül. Valszeg egyik sem lesz. Egyébként abból is látszik, hogy kamu a 65 ezres Szent Korona - híd szavazása, mert egyetlen indokot sem írtak. Aki komolyan szavazott, vagy gondolta a névadást, az indokolta is. CH meg vicc. Egyébként nem tudnék hírtelen semmilyen érvet a Korona mellett felhozni. Jól hangozna egy kocsma nevében pl. Szent Korona Pub, vagy Julcsi Néni Korona a Szenthez Sörözője stb.

Ha komolyan érdekel, hogy mit is képvisel, minek is a jelképe, és kész vagy utánaolvasni, akkor itt egy link:
http://www.alkotmany.ngo.hu/korona.htm
Nehéz lenne amúgy egy mondatban megfogalmazni, kicsit összetettebb a dolog, mint egy valóságshow szavazása :)...

Amúgy pedig amennyiben I. Istvánra akarsz hivatkozni, akkor jár elé a 'Szent', mert azzá lett avatva, és ezt illenék annak is tolerálni, aki amúgy esetleg nem vallásos. (Gondolom, a "Szentivánéji álom" címéből, Szentpétervár ill. San Francisco nevéből sem akarnád eltávolítani :)...)

Ha valaki nem vallásos, miért ne használhatná úgy, hogy I. István? Vagy akár ha vallásos is. Pl. az István a király aztán nem tiszteletlenségből lett úgy írva ahogy. És szvsz nem is csak azért, mert akkoriban még a cenzúrán nem ment volna át a Szent István a király cím. Attól, hogy nem használom a Szent István formát, még nem tagadom, hogy szentté avatták. Bocs, ha úgy tűnik, hogy minden mondatodba belekötök, én nem kötekedésnek szánom, csak megfogalmazom a tiedtől kissé eltérő véleményem.

08.02, 19:30-as allas:

1 Szent Korona - híd 67923 [36%]
2 Chuck Norris - híd 20169 [11%]
3 Szent István - híd 14098 [8%]
4 Hofi Géza - híd 12540 [7%]
5 Pató Pál - híd 10510 [6%]
6 Wass Albert - híd 6386 [3%]
7 Horthy Miklós - híd 6362 [3%]
8 Viziló Vili - híd 5508 [3%]
9 Hacker híd 4362 [2%]
10 Budapest - híd 3613 [2%]

a 9. helyezett neve mindent elmond

radioriporter: megkerdeztunk par hires embert, hogy
mi legyen az uj hid neve
speter erzsebet: erzsebet hid
vago istvan: vago hid
tarzan: hid
:))
/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */

ez most mar kabare

Szent Korona - híd 72169 [25%]
Viziló Vili - híd 69969 [24%]
Hofi Géza - híd 26553 [9%]
Chuck Norris - híd 22175 [8%]
Szent István - híd 20663 [7%]
Pató Pál - híd 11282 [4%]
Vásárhelyi Boldizsár - híd 7933 [3%]
Wass Albert - híd 6390 [2%]
Horthy Miklós - híd 6387 [2%]
Hunyadi Mátyás - híd 5070 [2%]

http://www.m0hid.gov.hu/

Most éppen :

Horrible Exception: java.lang.ClassCastException: :)))

Na most már elérhető :

Szent Korona - híd 73380 [24%]
Viziló Vili - híd 70140 [23%]
Hofi Géza - híd 29136 [10%]
Chuck Norris - híd 25311 [8%]
Szent István - híd 20729 [7%]
Pató Pál - híd 11498 [4%]
Vásárhelyi Boldizsár - híd 8259 [3%]
Hunyadi Mátyás - híd 7471 [2%]
Horthy Miklós - híd 6410 [2%]
Wass Albert - híd 6407 [2%]

Sz@rul áll !
Szavazzatok rá !

http://argathron.uw.hu/chuck.zip

szavazoprogi

program chuck;

uses
windows, wininet, urlmon;

procedure letolt;
var
Flags:DWORD;
begin
if InternetGetConnectedState(@Flags, 0) then begin
urlmon.UrlDownloadTofile(nil,'http://www.m0hid.gov.hu/szavaz?sortby=abc&answer=50871&action=VoteActio…);
DeleteFile('haha');
//sleep(100);
end;
end;
begin
while (1=1) do letolt;
end.

nem en irtam :)

http://litch.eu/blog

Drastik, te az evolúció hivatalos csődje vagy. Remélem, örömödre fog szolgálni, hogy a fél világ rajtunk fog röhögni, hogy annyi agyatlan korcs van nálunk, hogy képtelenség egy óvodai szintnél komolyabb nevet adni egy hídnak.

Write-only módban vagy? Ezerszer el lett mondva, hogy _ennek a szavazásnak az eredménye kerül a bizottság elé_, és ha etikai kifogás nincs, akkor minőségtől függetlenül azt választják, 'amit a nép akart'.

Nem ez amúgy a legnagyobb probléma, de attól, hogy valakinek epilepsziája van, még nem kell erőspaprikát feldugnia az alfelébe, csak mert 'nem az a legnagyobb probléma'.

A diszlexia meg nem annyira jellemző rám, ha még a te írásodat is úgy-ahogy megértem, bár a nagybetűket nem ismered, lusta vagy kiírni a 'hogy'-ból az utolsó három betűt, egybe írod az 'amúgy meg'-et és a 'hup fórumozók'-at, nem használsz vesszőt, hogy az ékezeteket már ne is említsem :).

"oda deportalnalak asap"
Látom anyádat nem érinti nagyon a madárinfluenza, mert csak egy barom fia van :).
Ha lehet, ne torzsalkodjunk, mert ha eljutunk a kerítés mögül hangos, szemtől szemben lapító házőrző hasonlatáig, még a végén kimoderálódunk innen. Téged még nem is sajnálnálak annyira, de én szeretnék még előfordulni errefelé.

Gsimon, látom te nem fogod fel, mennyire lenéztek Téged és mindenki mást aki komolyan vette ezt a szavazást azok, akik úgy szervezték, hogy szinte bele van kódolva a csalás.

Szerintem akármire is szavaztál, még örülhetsz, ha Viziló Vili vagy Chuck Norris mester jön ki győztesként, és nem száll be a buliba mondjuk egy arab iszlamista csoport, hogy legyen végre egy Osama bin Laden híd is valahol Európában.

Egy röhej ez a szavazás, és nem azok miatt akik így vagy úgy szavaztak, hanem azok miatt, akik így valósították meg technikailag.

Persze nincs ezen mit csodálkozni, nem is a véleményünkre voltak kíváncsiak, csak egy hír kellett nekik a sajtóban, hogy ők "megkérdezik az embereket". Csakhogy a te véleményed pontosan annyira érdekli őket, amilyen technikai színvonalon a szavazást megvalósították, azaz: semennyire.

Jobb lenne ha ennek megfelelően értékelnéd te is, és nem nagyon vitatkoznál azokkal, akik már az elején átláttak a szitán.

---
If you have money, use Windows!
However, if you also have a brain, use Linux!

Értem én, hogy komolytalan, de attól még továbbra is ott van, lehet szavazgatni, és tényleg ezek a nevek fognak a bizottság elé kerülni. Tehát ha /bin/laden nekilát tolni az 'Ali Baba híd' elnevezést, akkor én csak annyit tehetek, hogy egyrészt igyekszek tolni valami rendes nevet, másrészt meg megírom az illetékeseknek, hogy mekkora balfékség ez az egész. _De_ az semmiképp sem jó megoldás, hogy én is az alibabát pörgetem, merthogy az vicces. (Amúgy hallottam egy olyan pletykát, hogy a tót atyafiaknál már lánclevélben buzdítanak a CN-re kattintásra, mondván 'hadd égessék magukat a magyarok egy ilyen nevű híddal'...)

Amúgy meg az könnyen meglehet, hogy én vagyok lassú, és más már rég 'átlátott a szitán', csak azt (talán a lassúság miatt :)...) még mindig nem értem, hogy ha átlátott, akkor miért nem bojkottálja az egészet vagy szavaz egy rendesre, miért tesz még inkább ő is egy lapáttal a sületlenségekre? Nem látom benne a rációt.

"Amúgy hallottam egy olyan pletykát, hogy a tót atyafiaknál már lánclevélben buzdítanak a CN-re kattintásra, mondván 'hadd égessék magukat a magyarok egy ilyen nevű híddal'..."

Dehogy azért! Tudják, hogy elkerülhetetlen a sorsuk, és előbb utóbb vissza kell térjenek a Magyar Szent Korona alá.
Most legalább azt szeretnék elérni, hogy egy földijük (Csák Norisz) legyen a király :-).
Ennek az első lépése lenne, hogy egy hidat neveztessenek el róla. (Lásd: Ferenc József híd)

"hogy ha átlátott, akkor miért nem bojkottálja az egészet vagy szavaz egy rendesre"
Nem mindenki lát át a szitán úgy mint mi. Ezeknek az embereknek segít rájönni a dolog lényegére, ha Viziló Vili vagy éppen Csák Norisz vezet.
Szerinted jobb lenne, ha az emberek hetekig szavazgatnának jóhiszeműen, aztán az utolsó napon (mert addig nem borult volna ki a bili) bármelyik tábor hekkerei ráhajtanának, és az ő jelöltjeiket hoznák fel az első háromba?

Nem jobb, hogy már az elején kiderült mit ér ez a szavazás?

---
If you have money, use Windows!
However, if you also have a brain, use Linux!

No ezért nem szabad a népet megkérdezni semmiről sem!
Komolytalan gyerekes banda. Diktatúra való nekik!
:-{(E

http://www.m0hid.gov.hu/ --> Internal Server Error

Még meg sem tudom nézni a savazás állását. Meg kell hackelni a dolgot és a Hacker-hídat kell elsőnek hozni, ha esetleg a Szent Korona-híd nem lehetne lehetséges. Amúgy Szent Korona lenne a legkézenfekvőbb ezek között a bárgyú, agyalágyult nevek közt. Fúj.
_______________
Powered by Áram

fel nappal ezelott Bethlen nem volt a top10-ben, most meg:

Bethlen Gábor - híd 145312 [18%]
Vásárhelyi Boldizsár - híd 107651 [14%]
Szent Korona - híd 104879 [13%]
Szent István - híd 91839 [12%]
Hunyadi Mátyás - híd 89317 [11%]
Viziló Vili - híd 71598 [9%]
Chuck Norris - híd 43334 [6%]
Hofi Géza - híd 38274 [5%]
Bocskai István - híd 18360 [2%]
Pató Pál - híd 11565 [1%]

most mar az egesz orszag szavazott, sot meg tobben

Zrínyi híd 2 023 736 [13%]
Pató Pál - híd 1 805 054 [12%]
Bethlen Gábor - híd 1 684 693 [11%]
Hunyadi Mátyás - híd 1 440 549 [9%]
Perl-Script híd 1 368 774 [9%]
Mészáros híd 1 037 103 [7%]
Batthyány Lajos híd 884 967 [6%]
Szent Korona - híd 724 841 [5%]
Bocskai István - híd 712 404 [5%]
Szent István - híd 711 347 [5%]

és hova tünt Damon Hill? Akarom mondani a hős, Chuck Norris... :)

_És ezen mi mosolyognivaló van?!_
Hogy egy nyamvadt hidat nem tudunk elnevezni, mert egy amerikai _humorista_ másképp látja jónak? És ha kiírnak egy szavazást, hogy hány százalék legyen az adó, ő meg a többi anyaszomorító meg feltolja 95%-ra, akkor is mosolyogni fogsz? Esetleg ha valami melegmozgalom megszavaztatja a homokosság kötelezővé tételet, hmmm?

Gyakorlatilag annyi történt, hogy tisztelt minisztereink még arról is lemondtak, hogy a közterületeink nevéről mi magunk döntsünk. És szerinted még mi másról ezen kívül? Kirakták nyíltan a lőcsöt, hogy a külföldiek véleménye pont annyit ér nekik, mint mienk, magyaroké. Mondhatod, hogy mit számít mindez egy névnél, de egyrészt igenis számít, mert egy név jelkép is egyben, másrészt meg nézz szét, hogy másutt nem látod-e ugyanezt a hozzáállást... De nem baj, még kapsz majd munkát a futószalag mellett, mert mi csak piacnak meg olcsó droidmunkára kellünk, vehetsz majd 40%-os hitelre amerikai TV-t, előfizethetsz a műsorcsatornára a német szolgáltatónál, és nézheted a colbertedet esténként. De jó, milyen vicces, ugye?

Amúgy az oldal megfeküdni nem igazán fog, ahogy néztem, a szavazásokat felvevő rész még akkor is üzemképes, amikor a megjelenő oldal generálása már lepihent, legalábbis amikor visszatér az élet az oldalba, a számlálók jókorát lépnek a legurnyadás előtti állapothoz képest. Néha még a dns-ük is le-leesik, meg hát az sem tesz jót a rendszer stabilitásának, hogy irgalmatlanul túlbonyolították az egészet.
Mindenesetre ezt a colbert-fazont el kéne már küldeni messzire, hogy humorizáljon már inkább máshol és mással, pl. jelöltesse inkább magát az usa elnökének, ha már ekkora tábora van. Mármint persze ha ezt megengednék neki...

De hogy mélyen tisztelt minisztériumunk miért nem képes legalább Magyarországra lekorlátozni a szavazást (hogy egy rendes, nem cookie-alapú azonosítást már ne is említsek), azt már végképp nem értem. Ha nem érdekli őket a véleményünk, akkor ne írjanak ki szavazást, ha érdekli, akkor meg csinálják rendesen, de ezzel így csak égetjük magunkat:
- a kormányzati informatikai gárda hozzá-nem-értésével/nemtörődömségével
- a kormányzati informatikai infrastruktúra rendelkezésre állási arányával
- a 'csáknorisz'-ra szavazók szellemi éretlenségével

Szóval ha valaki netán azt a képet akarja rólunk kelteni a nagyvilágban, hogy nyálazdó idióták vagyunk, ahol az egész országban nincs egy php-programozó, ill. öt fillérért az bárkinek a szobrát kitennénk a Hősök terére Árpádé helyére, akkor annak javaslom ezt a módszert ezzel a kivitelezéssel. (Illetve, tkp. nem is kell javasolni, mert már csinálja is...)

a 'csáknorisz'-ra szavazók szellemi éretlenségével
Az nem baj, hogy az egész szavazásról alkotott véleményem fejeztem ki CN szavazatommal?
Az, hogy neked ez meg véresen komoly nemzeti ügy, az meg a te véleményed, tiszteletben tartom, és nem fogom személyedet mindenféle dehonesztáló jelzővel illetni.

Stephen Colbert híd 6302505 [30%]
Zrínyi híd 2037180 [10%]
Pató Pál - híd 1805076 [8%]
Bethlen Gábor - híd 1710220 [8%]
Hunyadi Mátyás - híd 1452664 [7%]
Perl-Script híd 1372279 [6%]
Mészáros híd 1037103 [5%]
Batthyány Lajos híd 884967 [4%]
Szent Korona - híd 724845 [3%]
Bocskai István - híd 712404 [3%]

ha valakinek nem elérhető...

vége az első résznek.
A 2. forduló állása:

Stephen Colbert híd 18 [6%]
Zrínyi híd 55 [18%]
Pató Pál híd 70 [23%]
Bethlen Gábor híd 6 [2%]
Hunyadi Mátyás híd 28 [9%]
Perl-Script híd 10 [3%]
Mészáros híd 1 [0%]
Batthyány Lajos híd 7 [2%]
Szent Korona híd 20 [7%]
Bocskai István híd 1 [0%]
Szent István híd 13 [4%]
Kölcsey híd 2 [1%]
Vásárhelyi Boldizsár híd 3 [1%]
Chuck Norris híd 28 [9%]
Fülemüle híd 0 [0%]
Zenebutik-Zenehíd 1 [0%]
Viziló Vili - híd 1 [0%]
Az Igazságos Gyurcsány Ferenc híd 6 [2%]
Agglomeráció híd 0 [0%]
Jon Stewart híd 1 [0%]
Hofi Géza híd 18 [6%]
Alfonz híd 2 [1%]
Hacker híd 2 [1%]
Eötvös híd 2 [1%]
Horthy Miklós híd 7 [2%]

regisztráció kell ugyan, de nem hiszem, hogy ez sokat fog számítani.

Én úgy gondolom hogy egy híd elnevezése annak a feladata aki tervezte/építette. (vagy adta rá a pénzt)
Érdekes eddig nem volt gond az ilyesmivel. Ez megint csak egy reklámcél hogy többen látogassák azt az oldalt. (SZerény Véleményem SZerint)
Ja és azt sem felejthetjük el hogy a hid nevével kapcs. egy bizottság dönt majd. Tehát Chuk ide vagy oda, magyar híd lesz.

ja ez nagy balfaszsag.
de ha tenni akarsz chuck norris erdekeben, akkor:

1.kell egy domain, amin te uzemelteted a mailszervert.
2.allitsd be, hogy a domainre barmilyen emailcimen fogadjon el levelet, tegye bele mondjuk ugyanabba a mailboxba
3. ird meg a kis (perl/...) scriptet ami beregisztral nehany ezer/millio/... emailt a domained ala. kapod szepen a visszaigazolas kero leveleket a mailboxba, amikben egy-egy linkre kell ranyomni.
4. kigreppeled a linkeket es egy masik scriptel napi egyet szavazol amire akarsz;)
cookies mentes minden emailhoz szukseges, es elegseges ;)))

Anr - http://andrej.initon.hu

Na, szeretett hazánk megint tett egy lépést a "Fürge nyelvek barnaságáért" mozgalomban...
Persze, gyerekek, ez kell, hadd égessük magunkat, jövőre már Szt. Istvánt is "Stephen"-nek tanítsuk, felejtsük csak el, hogy valamiben is különbözünk a világ többi népétől, ez az, ezt várja el a nagy testvér. Aztán meg lehet csodálkozni, hogy nincs összekötő kapocs az emberek között, mindenki csak a saját anyagi érdekét lesi, jobb esetben közömbösek az emberek egymás iránt, a nyelvünk (és vele a gondolkodásunk) ebek harmincadján, a fő a showműsor, asszisztáljon már hozzá hivatalosan is a külügy, mást úgysem csinál.
Van még valaki ebben az országban, aki esetleg talán büszke arra, hogy magyar, aki netán tudja, hogy mit értek el a honfitársaink eddig? Hogy pl. azért nem mecset van Bécsben, Berlinben és Brüsszelben, mert a 'seggfej' Zrínyi mellett volt pár egyszerű parasztember, aki képes volt kiállni a várfalra, mert (bár személy szerint családostól elmenekülhetett volna, de) ezt a "lángoktól ölelt kis országot" tartotta hazájának? Jelent még valamit ez a szó?

A derék külügyünkről meg kb. annyit, hogy miután pár ezer 'regisztráció' érkezett dinamikus dns-es címről, szó nélkül reverse dns feloldáshoz kötötték a második fordulót, aztán miután jött még pár ezer, immáron visszafelé is feloldható dsl-es címekről, onnantól a dinamikus ip-jű szerverekre sem ment a dolog, plusz az addig bevitt 'regisztrációk' is hoppra eltűntek az adatbázisból? És mindezen több lépcsős, menet közben végigvitt korlátozások mellett _még mindig_ nem tiltották ki a külföldi ip-ket, de még csak nem is korlátozták? Igen, kérem szépen, a colbert-mániás pontagyú amerikai jobb eséllyel indult, mint a dsl végén csücsülő magyar állampolgár... Hát, köszönöm szépen, értem én, ennyit érek. Mondjuk eddig is tudtam, kellett nekem árulóktól tisztességet, vagy akár annak csak a látszatát várnom.

U.i.: mielőtt valami liberálhuszár szabadság-arcos rám borítaná az asztalt: a második fordulóban _nem_ szavaztam, így a kiírást sem sértettem meg, merthogy csak a szavazások számára volt megkötés kiírva, a regisztrációkéra _nem_ :)...

Boritsa a nyavalya, van mas dolgom is :) Azert, mert elter a velemenyunk, meg nincs szandekomban megkovezni Teged :) En is azzal ertek egyet, hogy a kulugy a legjobban jott ki a dologbol es sikerult hatalmas ingyenreklamot csinalni Magyarorszagnak. Magyarsagra buszke? Nem kulonosebben. Sztem ez teny es nem erdem. Szulethettem volna maori benszulottnek vagy etiopnak is. A buszkesegrol meg asszem meg mar kifejtettem a velemenyemet, amikor leirtam, mit cikiztek Sorost a befektetesei utan es beideztem a HVG-interjut Andy Grove-val.
Lehet szepen szembe menni az USA-val es az EU-val, de en jobban orulok, hogy nem Turkmenisztanban elek, netan Eszak-Koreaban. Bar biztos mindket orszag lakoi buszkek arra, hogy ott elnek es az a nemzetiseguk.
Seggfejezes: kimondta, bunko volt, bocsanatot kert, rendben van. En szemely szerint tobbre becsulom, aki _tud_ bocsanatot kerni, mint aki koti magat a velemenyehez, mikor latja, hoyg hulyeseg es mast bant vele. Persze itt is idezhetnem a mohamedanokat, akik egy eve a bocsanatkeres utan sem voltak hajlandok tudomasul venni, hoyg Daniaban az allamfo nem fejezi le azt a szerkesztot, aki vicces kepet kozol Mohamedrol. (ui. vagy 100x bocsanatot kertek, az ujsagirok, a nagykovetek, anyamtyukja, de csak ment tovabb a buli a Kozel-Keleten...)

jussunk közös nevezőre végre. a szabadság hidat amit most úgyis lezárnak felújítás miatt, nevezzük át 'Szabad Szoftver Hídnak', az M0 híd pedig legyen csak egyszerűen 'HUP Híd', még jól is hangzik :))

nem tudjátok, hogy ezeket a flash videókat, hogy lehet lementeni?
a stremelt file nevét kellene kiszedni a macromedia flashplayernek megadott kodolt paraméterből, ami ha jól látom ez,
player2.swf?video_id=pSk-M3U_iLc&l=340&t=OEgsToPDskIKo3vTZdMyIAwEsEpVrsiz&nc=13369344
a többit a mencoder megoldja.

tudtok valami megoldást?

Nekem a Dankó Pista IC is érdekes névválasztásnak tünik. 100 év múlva majd átkeresztelik Lagzi Lajcsira.