Visszatérnék Systemdről open-rc-re

Fórumok

Ave Gentoo jedik!

Visszatérnék systemd-ről open-rc-re. Igazából Gnome 3 miatt váltottam, aztán rájöttem nincs szükségem a gnome 3-ra. Normális doksit nem találtam róla, csak az openrc->systemd módszerről.
A függőségi szopatások miatt józan paraszt logikám szerint a legegyszerűbb megoldás bebootolni egy gentoo live telepítő lemezről, aztán chroot /mnt/gentoo /bin/bash, aztán legyilkolni a systemd-t majd telepíteni open-rc-t, visszaállítani a systemdsítés dokuentációja alapján mindent az azelőtti állapotra (konfigfájlok, függőségek) nyomni egy emerge -avDN @systemet vagy @worldöt aztán jónapot. Ez így mind szép, csak mi van, ha nem így van? Vagy beüt valami gebasz. Esetleg ennél egyszerűbb megoldás? Főleg gentoo jedi mestereket kérdeznék. Pl: hrgy84. Előre elnézést kérek, ha más is jedi mester, vagy többszörösen az, de eddig elkerültem a gentoos szálat. Persze bárki más véleménye is érdekel, aki ezen sikeresen átesett.

Hozzászólások

Szerintem pedig kb ez lesz. Szokásos jó tanács, legyen előtte mentésed :). Meg persze másolt imagen is kiprobálhatod az eljárásod.

1. Gentoot nem használunk "helyben" fordítva, helyette chroot + emerge -b és emerge -K a barátaid.
2. Ha olyasmit kell változtatni, ami az összes, vagy nagyon sok csomag újrafordításával jár (tipikus példa: gcc vagy glibc upgrade), akkor from scratch készülnek új package-ek (chroot + stage3 + emerge -b), majd az "upgrade" az emerge -Ke world + emerge --depclean alapokon megy.

Nekem sikerült különösebb probléma nélkül. Csomagfüggőségekkel kellett molyolni. Tisztább, szárazabb érzés. Azért volt mentésem. Bónusz: networkmanager és pulseaudio sincs.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."