Rendszergazda / DevOps

Fórumok

A TriaGnoSys GmbH (a Zodiac Aerospace leányvállalata) Wessling-Oberpfaffenhofen-i telephelyére keres

- Rendszergazda / DevOps -

mérnököt.

Főbb feladatok:

- A cég hálózatának, szervereinek konfigurálása, üzemeltetése Linux környezetben. Virtuális (Proxmox, VMWare) és fizikai szerveradminisztrációs feladatok ellátása. Különböző hálózati eszközök/rendszerek üzemeltetése, mint például switch-ek, tűzfalak, VPN, bakup, monitoring, telefon.
- A cég dolgozóinak (60-70 fő) támogatása, Linux és Windows operációs rendszerek alatt helyben és távolról, Ticketing System használata.
- Támogató részvétel műholdas kommunikációs és szórakoztatóelektronikai projektekben.
- CI/CD rendszer (Jenkins, SVN, BugZilla) fejlesztés/bővítés, együttműködés a szoftverfejlesztő csapattal.

Elvárások:

- Minimum főiskolai IT végzettség vagy azzal megegyező munkatapasztalat.
- Erős Linux ismeretek (shell szkriptek) több disztribúció alatt (RedHat, CentOS, Fedora, Ubuntu, Debian).
- Erős hálózati ismeretek (Routing, switch-ek, tűzfalak, VPN-ek, stb.).
- Minimum kommunikáció szintű Angol nyelvismeret szóban és írásban.

(Kommunkáció a dolgozókkal illetve az USA-ban lévő anyavállalat IT részlegével.)

Előnyt jelent:

- A pályázó tud Német nyelven kommunikálni szóban és írásban is.
- Jó humorérzék. Csapatjátékos jellem. :)

Kérdéseket, illetve angol nyelvű szakmai önéletrajzokat fizetési igénnyel, kezdési időponttal megjelölve a swifty@swifty.hu címre várjuk.

http://triagnosys.com
http://zii.aero

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Természetesen itt is megválaszolom a felmerülő kérdéseiteket! :)
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Segítek, mert gondolom számoltál azzal a kérdéssel, hogy miért polihisztort kerestek.

A feladatok között szerepel Windows-os, Linux-os rendszerek, hálózati eszközök, CI infrastruktúra, virtuális infrastruktúra, backup, mobile menedzsment.

Ezekre rendelkezésre áll a tudás a többi IT-s kollégánál is, vagy van lehetőség külső támogatót igénybe venni?

Természetesen lehetőség van külső céget is bevonni a feladatok megoldásába.
Ugyanakkor a cég szoftvereket is fejleszt (a hw mellett), így elég sok okos emberke van nálunk... :)
Ha elakadnál valahol, akkor még az amerikai kollégáktól is tudsz segítséget kérni.

Ami nincs az álláshirdetésben, az az, hogy használunk Atlassian termékeket is, illetve nemrég migráltunk Office 365 rendszerbe. :)

Azt gondolom, hogy aki a Linux oldalára jól rá tud feküdni, annak a Windows oldala nem lesz nagy probléma. Telepíteni, AD-t kezelni nem nagy kihívás.

Mellesleg az én helyemre keresünk embert, így segíteni tudok a feladatok átadásában... :)
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Nem szeretnék konkrét házszámot mondani... :)
Ez mindig megállapodás kérdése.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy otthon a feleségem és a saját fizetésem összeadásával alig jöttünk ki a hónap végére...
Itt meg csak én dolgozok :)
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

pedig lehetnenk halado szellemuek es kiirhatnank, mert ez a "ha szegeny hulye nem ker eleg penzt, akkor o baszott ra, ha meg tul sokat, akkor honapokig cidaztatjuk az interju korokkel feleslegesen" mentalitast alapvetoen ruhellem es teljesen felesleges.

Ilyen kvalitassal szabad embert nem fogtok talalni, igy ha latok egy arat ami 2x annyi mint amennyit most keresek ugyan ebben a munkakorben, akkor eselyes lenne hogy valtok

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Már ne haragudj meg a válaszomon, de:
- Google barátunk sokban tud segíteni: https://www.google.de/search?q=munich+sysadmin+salary http://www.payscale.com/research/DE/Job=Systems_Administrator/Salary/0d…
- A másik oldala a dolognak, hogy a munkaadó nem csak az illető által kért összeg alapján fog dönteni arról, hogy kit szeretne foglalkoztatni, hanem komplexen az összkép alapján.
- Ha nagyon jó vagy, akkor az első linken található összegtől is el lehet térni... Mellesleg pont ezért váltok innen, mert sikerült egy többet fizető állást szereznem. De ez alapján se engem, se a céget ne ítéld meg.
- Nagyon örülök, hogy nálad csak a fizetés alapján megy a munkahelyváltás... :) A környezet, a munka stressz szintje sem mindegy számomra. Ezt például még senki nem hozta fel fontos pontként. Pedig elhiheted, hogy nagyon jó volt a csapattal az Oktoberfest-en bulizni vagy 1-2 havonta a jó időben Social Event megnevezés alatt grillezni, stb... :)

Nem lesznek felesleges körök hónapokig... Engem is 1 hét után választottak ki... Szóval ezt a mentalitást nem kell rühellned. Ez itt nem Magyarország.

Még csak kérdésetek sem volt arról, hogy például mit jelent a Bruttó-Nettó viszonya itt... (Csak megjegyzem, hogy 6 adóosztály van...)

Ezektől függetlenül várom a kérdéseiteket. Sőt, ha privátban megkérdeztek egy elképzelt bruttó fizuról, akkor meg fogom mondani, hogy szerintem reális-e... :)

--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Off
Főleg ha már nincs neki: http://www.life.hu/sztarok/20170228-nyomorban-el-a-nepszeru-magyar-szin…
On

Igen, én is megértem, hogy mindenki első kérdése ez... De amint mondtam ez csak egy adat a sok másik mellett... Laktam már egy hónapig 500EUR áron is itt, meg 1800 EUR áron is... Nagy különbség.
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Ezért vannak megadva a fizuk bruttóban...
És persze a fizu mellett még számít az is, hogy mennyibe kerül a megélhetés, milyen minőségű árukat kapsz a pénzedért...

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20151023PHT98983…
http://rsm.hu/uploads/2015/11/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s.jpg

--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Hm erdekes adatok.
Szamolgattam mult honapban hogy mennyi az annyi a nemeteknel, de sajna nem talaltam pontos konkret berszamologepet a csaladi verziora.
Nekem ez jatszana, amit irtal, mert 2 gyerek van (a 3.-ik mar felnott papiron) es ebben a savban gondolkoztam, de inkabb a 30-hoz kozelebb a nemet tudasom hianya miatt.

Szoval ez a penz nem rossz, ha 40 korul van, mert a UK-ban az ado tok ugyan annyi nem szamit a gyerek, viszont a csaladi potlek konkretan £109 a ket gyerekre, ami lofasz, mert a UK sokkal dragabb, mint nemetorszag.

A felesegem meg nover es az is 5k-val tobbrol indul a nemetenel, mint a UK-ban.
Szoval nem lenne rossz ez, csak hat sajna a keves feedback, ami miatt nem merunk lepni.
Itt sajat hazunk van, amire hitelt fizetunk, ott meg lehetne alberletbol indulni ujra a nullarol.

Ha gondolod, elmondom, hogy működik a "családi" verzió... :)
Ha rám hallgatsz, dobsz egy CV-t... Szerintem egy interview-t minimum megér az egész :)
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Felcsigaztal hogy oszinte legyek.

Szoval a kerdes az lenne hogy mennyire kell a Nemet a melohoz?
Persze nyilvan kell, ez nem kerdes es az sem hogy ha sikerulne bejutni, akkor tolnam 100-al a nemet tanulast is.
De azert fontos lenne tudni hogy lehet-e nelkule boldogulni az elso idokben vagy remenytelen.

Privatban kuldenek meg 1-2 kerdest, ha nem gond.

Kulfoldon mar megbocsass, de honnan a rakbol tudjam, mennyi a brutto nettoja? Mert itthon meg csak-csak osszeszedem, de kint? Azt se tudom, hogy ott pontosan milyen terhek vannak a munkaberen.

Arrol nem beszelve, hogy ha a munkaltato se tudja (ez mi?) akkor a munkavallalo honnan? Miert olyan nehez dolog, hogy en azt tudom, mennyi penzt szeretnek ho elejen kezbe kapni (ez a netto), es nem feltetlen erdekelnek a munkaltato adoterhei?
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Mindenki a saját adójának néz utána és ez így van jól, tessék vele tisztában lenni. Ez szerintem sokkal jobb, mint otthon a tudatlanság. Aki nem ért hozzá, fizeti az adótanácsadót. Ha nem tetszik, nem kell kijönni. Azért egy kb %-ot simán kiköp neked egy bármilyen online kalkulátor, és normális országban az a kis hibahatár nem befolyásolja az életminőséget. A kenyér árát is ki kell derítened, és a neked tetsző lakás ára még nehezebb, ebben se fog segíteni senki.

Nem, de ha a legrosszabb esetet alapul veve irja ki a nettot (egyedulallo feher ferfi), akkor nagysagrendeket azert tevedni nem tud. Ha kedvezobb az adozas, az csak jo mindenkinek.

Itthon is van egy csomo csaladi meg egyeb kedvezmeny, megis meg tudja minden HR-es es munkaltato mondani nagysagrendileg, hogy mennyi lesz a netto. A nyugati orszagoknak nem telik erre?
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ha már OpsBear vagy, akkor szerintem tudhatnád, hogy még a hazajárás is levonható (visszaigényelhető) az adódból... Innentől kezdve tényleg nem fogja megmondani a munkaadó, hogy valójában az év végén mennyi pénzed lesz a munkavégzésedből adódóan...
Az van itt megadva, hogy mennyi az éves bruttó fizetésed. Ezek után számold ki, hogy mennyi nettó jár magadnak. Nem nehéz, és ahogy már írtam, vannak rá oldalak.
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

"Ha már OpsBear vagy"

1) Attol mert tagja vagyok az osztrak szekhelyu OpsBears csapatanak, meg nem feltetlen elek kinn Ausztriaban. Tudod, letezik tavmunka is a vilagon, meg nyiltforrasu hozzajarulas, meg ezek a dolgok. Magyar vagyok, Magyarorszagon elek. En kerek elnezest emiatt.
2) ertettem en elsore is, hogy a nettot magamnak kell kiszamolnom, nem hulye vagyok. Csak azt nem ertem, hogy mire ez a nagy arc, mikor ha - allitolag - en is ki tudom szamolni, akkor a ceg is ossze tudna rakni egy alap, nagysagrendi nettos ajanlatot, megcsillagozva, hogy a kedvezmenyek tukreben ez akar nagyobb is lehet. De megis, adna egy tajekozodasi alapot, hogy mennyit fogok keresni. Mivel itthon a ber 40-50%-a elmegy ilyen-olyan jarulekokra, adokra, fassetudjamire, ha itthon brutto bert latsz, az nem segit meg nagysagrendileg sem. Lehet, hogy emiatt nem bizok en a brutto ajanlatokban. Inkabb akarom azt tudni, hogy mennyit kapok kezhez _instant_, mintsem tudjak egy osszeget, ami utan meg nekem kell turkalnom, hogy akkor ebbol most mennyi is az annyi. Foleg, mivel a cegnek jo esellyel van kulonbejaratu konyveloje, nekem meg nincs.
--
Blog | @hron84

Angol: http://www.thesalarycalculator.co.uk/ (100%-ban korrekt, nekem annyit szamol, mint amennyit papiron kapok)

Nemet: https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/ Ennel nem lehet pontosan szamolni, ha nem vagja az ember a TAX zonakat, mert fugg hogy hany gyereked van, meg par mas dologtol is, de nagysagrendileg korrekt.

Bocsáss meg, nem kellett volna az aláírásodból arra következtetnem, hogy Ausztriában dolgozol. Ezt elnéztem.

A többi részéhez viszont azt tenném hozzá, hogy itt a bruttó a megszokott fizetés megjelölés. Pontosan azért, mert elég nagy különbség lehet az osztályok között, gyerekek számától függően, a kutya fülének állása miatt, stb...

Nem megbántani akarlak, de ha egy ilyen helyzetben nem bízol a bruttó ajánlatban és az online számolókat sem használod ki, akkor tényleg csak felidegesíted magad az ilyen ajánlatokkal... Lehet, nem neked találták ki az ilyen hirdetéseket.
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Nem akartam/akarok megbántani senkit. Ne magyarázzuk félre. Annyit mondtam, hogy ha kiszámolni számára nehézség a bruttóból a nettót, akkor lehet hogy nem ezzel a hirdetéssel illetve az ehhez hasonló hirdetésekkel érdemes foglalkoznia.

Ahol bruttóban adják meg a fizetést, ott oka van annak, hogy nem nettót mondanak. Levezettük többen is, hogy miért.
Természetesen joga van bárkinek nem szeretni ezt, de ettől még nem lesz ebben változás.

Ezt vagy elfogadod/elfogadja, vagy ajánlott nem foglalkozni a témával.
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Ez igy van, kulfoldon en nem azt neveznem komoly problemanak hogy online kell kitalalni a netto bert.
Ez egy 1%-os gond, ha osszevetjuk a tobbi mas dologgal, amit pl egy nagy csalados koltozesnel ell kell intezni.

Mi 3 kisgyerekkel jottunk es kb zero segitseget kaptunk.
Teszem hozza hogy akkor meg online berkalkulator sem volt. :)

En kb 3 hettel ez elott tettem le a Nemetorszagba valo koltozesrol, mert nem volt megfelelo feeback a cegektol.
99%-ban visszadobtak a jelentkezesemet, mert zero a nemet tudasom.
Volt egy ceg, aki erdeklodott es az interview is megvolt, de mivel 1.5 honapig keresgeltek, igy nyilvan akadt olyan, aki nem csak angolul tudott, hanem nemetul is. :)

Amugy az otlet hogy megprobalkozzak nemetben csak angollal az innen a hup-rol jott, mert egy paran emlitettek hogy vannak cegek, akik bevallalnak igy is.
Nekem ugy tunik hogy ez max akkor igaz, ha programozo vagy es nem rendszeruzemelteto. (persze itt is vannak azert kivetelek, mielott 100-an kozolnek hogy de en nulla nemettel biza itt melozok, mint a Kecskemeti sufnibol programozo Google fejleszto, mert hogy ilyet is lattam itt a HUP-on.)

Mi amugy jelenleg a UK-ban vagyunk es a Brexit hajciho miatt kezdtunk el keresgelni nemetben.(is)
A helyzet itt bazira nem rozsas, olyan aremelkedes van, mint Venezuelaban...

Az allas nem rossz, amit kertek ez nekem mind megvolna, a Jenkins reszeles, ami egy szurke folt.
De a halozatos Cisco(ASA tuzfal/Switching/routing) es adatkozpontos tudasom is van a Windows/Linux/VMware/Storage kombo mellett.
Epp most fejeztem be a cegunk teljes intrastruktura migraciojat a London-i Telehouse-bol az Interoute-hoz a Canary Wharf-on.(4 racknyi cucc 100+ virtualis es fizikai gep/router/tuzfal stb)

Szoval az amit kertek szerintem nem tul ijeszto, sot kifejezetten jo hogy lehet halozatozni, kiveve a felhasznaloi uzemeltetes, mert az soha sem egyszeru.
Persze ha a 70 felhasznalo nagy resze koder, akkor ott sem lehet tul nagy gubanc, meloztam ilyen helyen is es a koderek nagy resze nem is engedi piszkalni a szent laptopjat. :)

Mi amugy jelenleg a UK-ban vagyunk es a Brexit hajciho miatt kezdtunk el keresgelni nemetben.(is)
A helyzet itt bazira nem rozsas, olyan aremelkedes van, mint Venezuelaban...

Azért ez túlzásnak is túlzás. Mi most jöttünk el Londonból, de eddig kb. érzékelhetetlen volt az áremelkedés. A tavalyi GBP buktán elment egy kevés félretett pénz, ami azóta se mászott vissza, de attól még egy stabil ország.

- Mult heten emeltek a buszjegyet 1.4-rol 1.6-ra.
- Tesco-ban a 20-as kolbasz-ban 16db lett, ar nem valtozott.
- Mars csoki 120grammos 90-lett. Benzin 1.05-rol 1.15-120 kozott mozog.
- 55 penny-s sajtos tekercs 75penny.
- Villanyt az EDF (Francia ceg) 2X emelte az elmult 10 honapban a Brexit ota.
- Sajtok atlagban 10-15%-al felmentek, az osszes.

Az elelmiszerek nagy reszet atmereteztek hogy ne legyen latvanyos az aremelkedes.
Magyarul 15-20%-al kevesebbet kapsz mint elotte, ugyan annyi penzert, vagy emeltek az aron.

Ha gondolod, akkor meg irok szivesen, de szerintem felesleges.
Nalunk £900-1000+ felett megy ki penz kajara, szoval igen erzekenyen erint.

Bab konzerven, meg Aldi-s virslin nem lehet egy 5 tagu csaladot etetni...

Ez igaz a buszra Londonban, de nem videken, viszont a vonat es dlr arakat 2016 septemberben emeltek + Januarban is. London kulvarosabol mindenki vonattal jar, mert ott £1000 egy szoba. ;)
Nyilvan a Venezuelai hasonlat, csak barokkos tulzas volt, de ettol meg iszonyu az inflacio.

Ezt en is meg tudom erositeni, atlagosan legalabb 10% aremelkedest erzekeltunk az elmult ~1 evben pl. elelmiszerarakban. Pont tegnap kaptam egy levelet (szinten EDF:)), hogy a villany/gaz is emelkedik, nem is kicsit.

Szoval kicsit ugy erzem magam, mint az egyszeri beka a fazekban, akinek alagyujtottak. Persze azert nem halunk ehen, nem arrol van szo, de eszreveheto a valtozas.

(vagyis ez egy szoszatyar +1 :))

Az energia árak sok nagy cegnel jocskan emelkedtek, de cserebe sok kisebb ceg kapkodja az uj customereket 1-2 eves fixált szerzodesekkel. Valtani meg pofon egyszeru a verseny miatt. (pl itt: https://www.energyhelpline.com/fri/)
1-2 evente valtogati kell a szolgaltatok kozt es nagyon sokat lehet sporolni : Auto Boztositason, Energian, Internet Szolgaltato-n stb.
Ajanlom:
https://www.moneysavingexpert.com/cheapenergyclub
Udv

Mar neztem azt is, de sajna ott sem talaltam olyat ahova eleg lenne csak angol.
Nyilvan jo magyar modjara haldoklunk mi is, de hogy oszinte legyek igen be vagyunk parazva a hirek miatt.
Az eddigi hirek azt mutatjak hogy a megboldogult nagyanyamon kivul mindenki koltozik innen.
Lachman Brothers, JP Morgan, EU's Bank felugyelet + EU's gyogyszer felugyelet.
Bakker a Londoni Canary Wharf, ures lesz par even belul az tuti.

Ami mukodokepes csak angollal az irorszag. Ott talaltam is melot, de ott meg sajnos iszonyu az ingatlan piac. Tobb ugynok is felhivta a figyelmemet hogy vigyazzak, mert Dublinban nincs eleg lakas es nagyon nehez barmit talalni. Nekunk minimum 3 szoba kene, es ilyen 2000Euro alatt nem nagyon van.
Neten mar van 1500-ert is, csak az nem nekunk kiado, ne legyen gyerek, macska/kutya, f@szom.

Mi pont oda mentünk Londonból. Ich spreche ein bisschen Deutsch, de inkább az angol megy jól, és eddig 100% boldogulunk. A cégem full angol, és a postástól a bolti pultoson át az adóhatóságig mindenki beszél angolul. Az árak még az angolon is túltesznek, de végül elvileg mégis több marad a zsebben.

Azt a ku..tya eletbe, most nezem hogy milyen jo sok hely van nalatok.
Lehet kerdezni hogy mi a menet a jelentkezessel kapcsolatban?

Van kitoltott profilom a nemet jobborsen: https://jobboerse.arbeitsagentur.de/ (ezt itt javasoltak a hup-on mint fo melo kereso oldal)

Nyilvan azt latom hogy "apply online now" a melokhoz es kitoltom a kerdoivet, majd elkuld, de valszeg itt is pont az fog tortenni, mint a tobbi esetben hogy sajnaljuk, de nemet nelkul nem nagyon megy.

Szoval mi lenne a menet hogy pozitivan is tortenjen valami, tudnal ebben segiteni, ha nem gond?
Elore is koszi!

1)

" valszeg itt is pont az fog tortenni, mint a tobbi esetben hogy sajnaljuk, de nemet nelkul nem nagyon megy."

prejudikáció. Nem is ismered a céget, de már véleményt mondasz...
2) "tudnal ebben segiteni, ha nem gond?

Erre mégis mi a fenét vársz? Ha jól tippelek, ez nem éppen kis cég, ő pedig - ha jól sejtem - nem igazán vezető poziban van, max esetleg ha elküldöd a cégnek az önéletrajzodat, a HR-es figyelmébe tud ajánlani. Szóval, én első körben elküldeném a HR-nek a CV-met, és utána kuncsorognék segítéségért.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

"Nem is ismered a céget, de már véleményt mondasz..."
De ismerem oket, konkretan az ugyfeluk a cegunk...

"Erre mégis mi a fenét vársz?"
Ha nem 1 hete melozol az IT-ban, akkor nagyon jol tudod hogy mennyit szamit a hivatkozasi alap.
En pont erre gondoltam hogy ha tud, akkor segitsen, ha nem akkor nyilvan majd kozli hogy nem tud.

"De ismerem oket, konkretan az ugyfeluk a cegunk..."

Ettől még fogalmad sincs az ottani vállalati kultúráról, vagy a HR-esek hozzáállásáról. Te max a telefonos ügyintézőket, az üzletkötőket, meg a hozzátok esetlegesen kiszálló szakembereket ismered, ami baromria nem ugyanaz.

"Ha nem 1 hete melozol az IT-ban, akkor nagyon jol tudod hogy mennyit szamit a hivatkozasi alap"

Attól függ, kire lehet hivatkozni. Viszont a másik meg az, hogy én inkább a saját képességeimmel bizonyítok, mintsem "hivatkozási alapokat" keresek. Odamegyek, beszélek velük, és esetleg elpöttyintem, hogy "zolo a HUP-rol" ajanlotta nekem ezt az állást. A HR-es meg majd eldönti, mennyi súlya van ennek. De még mindig ott tartunk, hogy az első lépcsőfok ahhoz, hogy nyerj a lottón egy állást ott, hogy kitöltsd a szelvényt elküldd a CV-d.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Szerintem talalgatni felesleges, csak angollal is felveszik az embert. Szerb kollega most kezdett kicsit gagyogni nemetul 4 ev utan, tehat turlemesek is.

Annyit tudni kell, hogy azert Mo utan elsonek szokatlan volt, hogy mennyi munka van es illik is dolgozni. Alibizni itt nem lehet, nem is javasolt. Fel eves probaido van, ez ido alatt fel is mondhatnak, ha lusta valaki.

Fizetes altalaban 4 es 5 brutto kozott, ez utobbi mar nagyon a teteje es seniorok kapjak. Nettot nem irok, mert tobb adoosztaly van es ennek fuggveneyben szamoljak azt ki.

Jelentkezni lehet online. Hivatkozni nem kell senkire, ha mar itt vagy tudok segiteni, de nem ajanlok senkit; volt mar a HUP-rol egyszer valaki, akit elkuldtek innen es rajtam keresztul jott... eleg kellemetlen volt.

Hali,

Nagyon koszonom a valaszod!
Mar en is tobbszor megegettem magam magyarokkal sajnos, szoval megertelek, nyilvan csak infot kertem hogy mi hogy merre, mennyi. :)

Amugy igen az attitude nagyon mas kint, nekem mar van 12 ev angol tapasztalatom es itt is melozni kell.
Jelentkezem es majd referalok hogy mit mondtak. A segitsegedet, ha kelleni fog, akkor elore is koszonom!
Nalunk csak a felesegem gagyog egy kicsit nemetul en meg tudok kb 15 szot, meg 10-ig szamolni, szoval van mit fejlodnom. :)

Udv.: Laci

"- A cég dolgozóinak (60-70 fő) támogatása, Linux és Windows operációs rendszerek alatt helyben és távolról"

Ez NEM DevOps feladat, baromira nagyon nem. Mármint, legyek benne a projektekben, üzemeltessem az (ismeretlen számosságú) szervereket, ezen felül CI/CD, plusz fejlesztők támogatása, és akkor még user support is?

Egy napban csak 24 óra van könyörgöm, és abból csak nyolcat fizettek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A megnevezés első része, hogy rendszergazda... Abba tartozik igazából a user support. És itt sem kell nagy dolgokra gondolni... User felvétele a rendszerbe, hozzáférések kezelése, apróbb problémák megoldása, stb.
Nem kell minden projektben részt venni.
Van HW fejlesztés, tesztelés, customer support, stb a cégnél.
Az IT részlegre keressük a munkatársat, ami azt is jelenti, hogy nem egyedüli mindenesként kell dolgozni, hanem csapatban. (Igaz, ez most 2 fő.)
Persze ha nem tetszik neked az ajánlat, akkor nem kell vele foglalkozni... :)
Másik oldalról a leírás inkább tényleg csak elnagyolt. Viszont van lehetőség fejlődni egy nyugodt környezetben, ahol értékelik a munkádat.
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Régen divat volt az álláshirdetésekben 20 éves emberektől 10 év, az IT-s szakma teljes spektrumát lefedő szakmai tapasztalatot elvárni.
Aztán ezek a hirdetések közröhej tárgyává váltak.
Ekkor kitalálták a DevOps kifejezést és máris valid lett a dolog. :)

(Ezzel nem ezt a hirdetést szerettem volna minősíteni, ez még sörrel elmegy.)

Németeknek mióta van humorérzéke? :)

A gond az a hirdetessel hogy egy magara valamit ado linux rendszergazda vagy devops nagy ivben kop egyet ha azt mondjak neki hogy desktop-windows-irodai support.
Szoval lehet jobban jartok ha kerestek valami junior windows/nyomtato/egyeb supportost, es akkor sokkal jobb az eselyetek arra hogy talaltok egy jo szakembert a komoly munkara.

+1
Valaha a karrierem elejen meg enis csinaltam ilyesmiket, aztan eppen ma kellett belepnem egy win10-be mert valami csak ott futott ami kellett nekem egy virt gepen... Legutobb asszem 1.5 eve jartam Windows alatt... Uhh - csak kapkodtam a fejem es azt sem tudtam hogyan tudok DHCP-n uj IP-t kerni...