Keres: fejhallgató adott kritériumokkal

Fórumok

(jobb híján hangkártyák alfórum)

Strapabíró fejhallgatót szeretnék venni.

A fejhallgatóim a következő módokon szoktak meghalni:
- fülnél szivacs szétesik -> ezért legyen (mű)bőrrel borított.
- a pántja eltörik -> legyen megerősítve (preferably fém)
- a drótja megtörik -> apa-jack apa-jack végű kábellel lehessen csatlakoztatni a számítógéphez, mert az cserélhető (opcionálisan bluetooth IS lehet)

A Maxellnek volt egy erre a célra majdnem tökéletes terméke, ott a pántja tört most el, átmenetileg szigszalag javítja, de hosszú távon nem megoldás.

Nem kell hiperszuper mély hangzás, meg audiofil, meg whatever. Mikrofon sem szükséges.

Anyagi keret: max 30e Ft.

Hozzászólások

Én egy Logitech H800-at használok, elég masszív darab, pótszivacsot AliExpressről vettem hozzá, 2,64 USD-ért. Az akkuja is cserélhető szerencsére, mert három év után már eléggé rövid volt az üzemidő, igaz, átlag napi 4-6 órát nyúzom.

Random Sennheiser? A fenti problemak megoldasara altalaban van gyari alkatresz es otthon meg lehet csinalni. Meloban HD428-at hasznalok mar szerintem kb 5 eve es eddig osszesen fulparnat kellett cserelnem.

--
http://blog.htmm.hu/

A bőr-műbör kombó sem jó :(. Idővel elválik a műbőr textilhordozó rétege a a bőrhatású rétegtől és aztán a darabkáit a füledből bányászhatod ki. Általában - szinte mindegyiknél, amiről azt hiszed bőr annál is - a fülpárna belső felét vékony műbőrből készítik. Na az szokott szétmenni.
A törés is jellemző, még a nem kifejezetten olcsó daraboknál is. Nekem pl. AKG-601 tört el, pedig nagyon volt rá vigyázva. Szerintem direkt csinálják úgy őket, h egy év alatt szétmenjen rajtuk valami.

Ez kicsit drágább (akciósan is 40.000) , cserébe jól néz ki és ami a lényeg jól is szól - múltkor meghallgattam a mediamarktban - : http://www.emag.hu/sony-hi-res-mdr-100aapp-fejhallgato-rozsaszin-mdr100…

műbőr: +1
- ótvar tud lenni, amikor elkezd mállani

direkt csinálják úgy: +1

A belinkelt fülhallgatóval csak arra kell vigyázni, hogy nehogy meglássa magát az ember a tükörben...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Sennheiser HD 201.

Extrem szarul szol, nem tudom, mennyire tartos (de egyszeru, mint a faek), a lenyeg, hogy max 30eFt-ert veszel belole 5 darabot, es amint az egyiket elhasznaltad, maris ott a masik.

Egyebkent van egy ilyenem mar kb. 15 eve, kidobnam, de semmi baja. Szerintem egy atombombat is tulelne, mint a zsiguli. Cserebe a hangzasa egy dobozos sorrel vetekszik, de mivel te nem vagy audiofil, szerintem pon'jo :)

Komolyra ferditve a szot: HD 558-om van, olyan kenyelmes mint egy plussmaci, massziv, mint egy bulldog, es k* jol szol. Kabel cserelheto, es van hozza 1.2 meteres 3.5mm-es jackkel a 3 meteres helyett. A kenyelmerol annyit (mindenfele pihe-puha anyagbol van), hogy direkt rosszul esik levenni, neha csak ugy fenn hagyom, bar nem hallgatok semmit, olyan jol melegiti a fulet az angol telben :) A szivacs nem szetesik, hanem osszegyujt mindenfele koszt, koldok-szoszt, ilyesmit, nehany hatarozott mozdulattal tisztithato. Esetleg porszivozhatod.
Hatranya: nincs mikrofon, nincs BT, nem hajtogathato, es a lenyeg: nyitott, tehat amit hallgatsz, azt hallgatja a szomszed is. Viszont emiatt elkepeszto tere van, a mai napig elofordul, hogy egy varatlan filmes hangeffektnel korbenezek a szobaban, hogy ki jott be, vagy miert agyuznak az utca masik oldalan :))

A cegnel Logitech H340 (van vmi jack dugos parja) fuleseket hasznalunk es bagoert lehet venni szivacsot az ebayen csere esetere.
A bor is kikopik.

En most rendeltem egy ilyen Sony-t, eddig egesz bejon. Haloszobaban hagyom a telefont, a konyhaban meg mindig van jel, eleg jo.

Ahogy nezem, teljesiti a kivanalmaidat, a tartossagrol nyilvan nem tudok nyilatkozni, de (mu)bor es van fem erosites. Es van apa-apa jack tamogatas. Meg mikrofon. Meg Noise Cancelling (az mire jo?). Es eleg jo az uzemideje is. Asszem rendelek egyet a melohelyre is :)

Kingston HyperX Cloud I vagy II. Nem kell megijedni a kinézetétől a mostanában mindenki által nyomott játszós külső egy elég komoly belsőt takar. A Kingston lényegében a Taskstar Pro 80-ast minimálisan átdesignolva szállítja. Az I és II-es verzió között a mikrofon (levehető) és a hozzá adott usb hangkártya (amit nem kötelező használni) a különbség, maga a fejhallgató ugyan az. Jár hozzá műbőr és memória habos szivacs párna is, valamint egy szövet hordozó. Nagyon masszív felépítésű fejhallgató és hangban köröket ver a SkullCandy és társai bohóckodására.

A keretbe pont belefér: https://ipon.hu/webshop/product/hyperx_cloud_ii_headset_gun_metal/937874

Teszt az első verzióról (még őt is kapni, kb 5k-val olcsóbb a II-es verziónál): https://logout.hu/cikk/hyperx_cloud_valami_regi_ujra/bevezetes.html?ste…

Superlux HD861 EVO
Nekem 2 is van ebből, imádom. Gyárilag 2 szett párnával küldik, egy műbőrrel és egy bársony borításúval.
Hangminősége még 2x ennyiért is kiváló lenne. A kábel cserélhető, de nem anya, hanem apa csatlakozó van a fejhallgatón, ez nem tudom mennyire kizáró ok.

Jól szigetelő zárt mointor fülesek hordtáskával (nagyon strapabíróak) az Audio-Technica M30X és M40X. Sajnos az M30X-nek nincs apa-apa jackje, de az M40X minden általad leírt kritériumnak megfelel. Annyit hozzátennék hogy elég kövérek a mélyek és tényleg lemennek 22 Hz-ig, főleg techno és ahhoz hasonló műfajhoz tudom ajánlani, nekem M30X-van de nagyon bejön a hangzása, ha nézel freki-válasz görbéket látszik hogy a közés és a mély nagyon jó, sajnos a magasakon kicsit spóroltak de az M40X ott is jól teljesít.

Philips SHP200.

Nincs műbőr a füleknél (hanem plüss), a pántja bírja, a csatlakozó viszont sima jack. Árában van, és - szerintem - nagyon jól szól. Nehogy SHP 1900-at vegyél, mert az egy ezressel olcsóbb, de nagyon fosul szól ehhez képest.

Ha a Sennheiserek ára esetleg kritikus pont, akkor alternatívának jó lehet.

Avantree Audition [link] - akciosan 14k-ert vettem emagrol tavaly, Bluetooth-os, cserelheto jack, adnak tartalek szivacsot hozza, akksirol is jol birja, es a hangja sem olyan rossz, bar a mikrofon nem valami jo minosegu. Ennek ellenere szerintem megerte az arat.