Solaris + Ansible

Ansible-vel kellene elérnem solaris 9,10,11 -es gépeket, ami sima userrel remekül megy, mindaddig míg nem szeretnék root-lenni.
ansible_become=true
ansible_become_user=root
ansible_become_method=su
ansible_become_pass=************

timeout-tal elszáll, akármennyi időt is adok neki.

mintha nem érzékelné, hogy password -t kér be. A passwd se nagyon stdout,stderr-ra írja ki a "Password:" -t lehet hogy a su sem?
Tudja valaki a megoldást?

Hozzászólások

probaltad debug mode-ban is?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

sudo?
custom setuid root C program?
ssh root@?

több mint 100 szerverről beszélünk.
custom setuid root C program... nah abba szakadna bele a vezetőség, lévén, hogy fordítani sem engednek a gépeken semmit, nemhogy telepíteni éles környezetben bármit.
root-ként ssh-zni klassz és jó is lenne, de sajnos csak a gépek kevesebb mint 20%-án lehetséges, (ezekkel nincs is probléma,) csak a többin, ahol nem lehet, csak nem-privilegizált userrel belépni.

nem feltétlenül lényegtelen, és nem feltétlenül megy egyiken akkor megy a másikon is.
egy új dolog telepítéséhez 100+ szerver esetén, amikor az esetek 60-70%-ában produktív környezetben vannak, és nem lehet bármit feltelepíteni rájuk. Meg aztán nem mindegy, hogy 10 szerverről beszélünk vagy 1-200-ról. Ansible működne így nem kell telepíteni rájuk semmit. Csak az az átkozott timeout ne lenne su -nál...

azért kérdeztem, találkozott-e már valaki ilyen jelenséggel, vagy van-e ennek valami beállításos vagy alternatív megoldása.

Félig OFF:

Nyakadba szakadt ezeknek az üzemeltetése? Csak mert két hasonló topic-ot is nyitottál, kíváncsi lettem. :-)