A Pokémon GO ...

Címkék

Cool!
11% (59 szavazat)
Hülyeség!
6% (34 szavazat)
Veszélyes!
3% (14 szavazat)
Feltettem, kipróbáltam, töröltem.
8% (40 szavazat)
Fogalmam sincs, hogy micsoda.
7% (37 szavazat)
Aktuális hülye hype.
50% (266 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (13 szavazat)
Csak az eredmény érdekel / az eredmény sem érdekel.
13% (68 szavazat)
Összes szavazat: 531

Hozzászólások

Kit es miert zavar, hogy emberek jatszanak es jol erzik magukat?

--
L

Sok ember hangosan tiltakozik ellene, mert hülyeség, és veszélyes, és különben is. Engem simán csak nem érdekel.
Aki Pokemon Go közben veszélybe kerül / megsérül / meghal az meg hülye volt, és pont.
(lásd közlekedési balesetek, fegyveres támadás, stb)

--
arch,debian,osmc,android,windows

Ha szabályosan 50 km/h-val közlekedek, és a semmiből elém kanyarodik egy bringás, akit méltóztatok elütni, és neadj'isten a bringás meghal, hiába állapítja meg a rendőrség, hogy nem hibáztam, attól engem még a bringás holtteste kínozni fog éjszakánként. Nem a PokeGo a lényeg itt szerintem, hanem a "vétlen gyilkos" aki igazából nem tehet semmiről. A PokeGo fasza, aranyos, meg minden, de játsszuk felelősséggel, pls! :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

én arra szavaztam, hogy aktuális hülye hájp, ettől még nem zavar, ha más játszik, és jól érzi magát vele. Csak már a leírás alapján is alapvetően unalmas egy valami, és tisztán látszik, hogy volt már ilyen, csak abba nem voltak pokemonok, uh le fog csengeni, mert nincs újdonság benne. (Mondjuk én az egész pokemon izét sose értettem, de gondolom csak mert vén vagyok)

Ingresserként feltettem kipróbáltam, de nem fogott meg, még nem töröltem, de nem sok hiányzik hozzá. Valahogy nagyon egyszerű játék az ingresshez képest és az ott is vannak monotón dolgok, de a pokego ezen is túltesz. A másik hogy a játékot kiadó cég itt is elszúrt mindent, amit az ingressnél is elkövettek, nem tanultak a korábbi hibáikból(már most látszik, hogy az ingress problémai itt is rögtön megjelentek). Egyébként ez inkább azoknal szól szerintem, akik a rajzfilmen nőttek fel és sokkal jobban szól a fiatalabb korosztályhoz mint az ingress.

Feltettem, kipróbáltam, letöröltem:

Röviden : unalmas
Hosszan : Maga a játéknak van egy hatalmas ötlete, hogy ismerd meg jobban a környezetedet. Azzal, hogy érdekes dolgokhoz rak különböző elérendő pontokat. ( szobrok, emlékművek, egyebek ). Viszont a játékmenet rém unalmas már a 2. napon. Nem követi az eredeti történetet. Labdát dobálni unalmas, a GYM-ben történik némi érdekes, de az is 10 évesek szintjén, biztos ami biztos.

Összefoglalva, lehetett volna értelmes játékmenetet írni, de akkor sokkal kisebb közönséget vonzana, így viszont lett az egészből egy séta APP.

Az alapötlet nem lenne hülyeség, de a megvalósítás botrányos. Instabil, egy Samsung S6-on is állandóan lefagy. Nincsenek épületek, attól hogy a térkép nem ismeri, hogy hol milyen épület van, a zöld mező közepére még rakhatott volna akár épületeket, vagy barlangokat is, mint az eredeti játékban. A pokemonok elfogása egyszerűen nevetséges. Nincs harc, mint az eredetiben, csak dobálni kell a labdákat, mint egy bolond. Harcolni csak GYIM-ekben lehet, de ott is csak a kijelzőt kell püfölni, bármi mondom BÁRMI legyőzhető, ha elég gyorsan ollózod a két ujjaddal a kijelzőt.

tanitja a plebszet, hogy az augmented reality megkerulhetetlen
a legtobb egyszeru melós jelentősen produktivabbá tehető, ha nem kell gondolkodnia, hanem 10-30s-enkent kapott egyszeru utasitasokat hajt végre
pl:
egy auto/teherauto szerelo általában ismeri, hogy mi van egy kocsiban, es a kiterjesztett valosagu szemuvege mutatja meg neki, hogy mit, hogyan, hova kell tennie minden konkret esetben
https://www.youtube.com/watch?v=mn-zvymlSvk

--
Live free, or I f'ing kill you.

Windows phone-t használok :( Sajnos nem tudom mi az és ez az új* MS CEO, kihúzta a listáról az "Android compatibility for Windows phones"-t. Lentebb egy parkolós képhez hasonlót üzenek neki, ha valaki beszélne vele.

Nekem már onnan kezdve tetszik, hogy a fiatalok kimennek a szabadba a Pokémon Go kedvéért. Engem nem érdekel, egyébként se vagyok játékos, de ettől függetlenül még lehet cool. :)

*Egyéb leírom

Azt se tudom mi az... illetve majdnem... rémlik, hogy volt valami Dragon ball-hoz hasonló rajzfilm sorozat, ahol labdából kibújó szörnyecskék harcoltak egymás ellen, de a dragon ball is csak annyira érdekelt, hogy volt songoku pizza (sonka gomba kukorica).

Idaig is a telefonba bamultak a fiatalok akar a szabadban voltak, akar bent. Most annyi a kulonbseg, hogy jarkalnak is kozben mint a zombik, veszelyeztetik maguk es masok testi epseget. Igazan "brillians" otlet.

Jaja, de eddig is járkáltak/járkálnak, mint a zombik, maguk elé tartva a mobilt és bámulva playlistet, vagy az aktuál CoolDJ scraccelését.
Persze kell a kontraszelekció ugyebár.
Villanyoszlop, betonkerítés, zebra, árok eddig is játszott. Most már jönnek a kamionok, rablók, etc. Csak az a sajnálatos, hogy magukkal ránthatnak ártatlanokat is S)

Perszehogy megvoltak. Ezekhez most hozzacsapodott a Pokemon Go horda. Tehat nem kevesebb lett beloluk, hanem tobb.
Felettebb elvezetes, hogy peldaul amikor a parkban setalok, akkor jon szembe velem 3 fiatal, bamulva a telefonba, blokkolva az egesz jardat. Namarmost termeszetesen nem veszik eszre hogy korulottuk zajlik a valos elet es illedelmesen helyet adok a szembe jovonek. Nekem kell kikerulni oket. Folyamatosan.

Én azt vettem észre, hogy azokat az embereket is ki kell kerülnöm, akik nem telefonoznak, csak csacsognak, mert egyébként nem volnának hajlandóak egymás után menni :D A jelenség továbbra sem gondolnám, hogy a játék hibája. A játék hibája max az, hogy népszerű.

A jatek nepszeru, ehhez ketseg nem fer. De mint mar irtam, az "every day bunkokhoz" hozzacsapodott a Poke horda. Es egyre tobb van beloluk. Viszont van olyan erzesem, hogy nem fog sokaig tartani ez a hobort.
A jatek hibaja annyi lehet, hogy olyan helyekre rak pokemonokat, ahova nem szabadna. Lasd trey linkjet lejjebb.

Tizenx eve is volt ilyen.Semmilyen telefonba nem bamultak. En meg egy esos napon meguntam, hogy lemenjek a jardarol es nekikmentem. Minthogy eleg nagydarab vagyok, masnap mar (bar gyulokodve neztek ram), hajlandoak voltak ugy menni, hogy szembejovo is elferjen (najo, tobb nap is beletelt, en meg az elso lelkiismeret-furdalas utan elkezdtem elvezni....)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

félig meddig voltak meg, mert amíg a "user" az FB chatet bújta, az annyira azért nem volt realtime. Lehet ~1 perc múlva válaszoltak csak, elküldte a kis üzijét és tádám. Csipogott a telefon hogy jött új üzenet, majd megnézte..

Pokemonnál nem ezt látom sajna, megy a "user" nézi a térképet mint vadállat (mobilt) megy át mindenen sehova nem néz, csak hogy merre megy ...

Ez azért sokkal veszélyesebb mint az hogy valaki "állandóan" FB-n / FB-Chaten lóg. Mert ugye ott nem realtime "lóg" állandóan és nézi a 3 darab ... -ot hogy ír a másik valamit!! Szerintem :)

ps: saját tapasztalat, mint egy lentebbi hozzászólásomban is írtam, majdnem 3 darab "usert" kaszáltam el így autóval ...

Részben egyetértek veled, bár én láttam olyat is, hogy az illető percekig bele volt fúródva a telefonba, mert egy középhosszú mondatot fogalmazott meg chatelés közben.

Lehet én használom rosszul a játékot amúgy, de én kábé 5-10 másodpercenként pillantok rá a kijelzőre. Annyit nem változik a térkép, hogy folyamatosan kelljen néznem, ha pedig mégis lenne valami action, akkor vibrálva jelez a telefon, tehát észreveszem, igazából nem igényel tartós figyelmet. Ha meg action van, akkor meg úgyis megállok, félrehúzódok, mert egyszerűbb pöccinteni ha nem ugrál a kezemben a telefon.

De amúgy megértem amit mondasz, és megértem a dilemmát. Őszintén szólva a konklúzió az, hogy eddig is voltak hülyék, csak nem szem előtt.

Kérdés az, hogy hibáztathatjuk-e a játékot. Én nem tenném. Csakúgy nem hibáztatnám a telefont azért, ha a sofőr épp a nyomkodása közben karambolozik (számos példa van ilyenre) és a Mekis drive thru-kat sem záratnám be csak mert az autóban kajáló is karambolozik néha.

Én inkább Carmageddon Go-t játszanék!

... várom az activation email-t...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Egyeb, leirom: Cool! Felszem, kipróbálom, letorlom.

Jelenleg ugy erzem, hogy a VR, de inkabb az AR elegge ugy nez ki, hogy a jovo, erdemes lehet elkezdeni arrafele motoszkalni. Ugyan en nem gamer piacon gondolkodom, de azert jo lenne latni, hogy miben merul ki a mainstream AR manapsag.

Edit: csak hogy hizelegjek mrceekanak, hatha szerez nekem melot Redmondban: a Hololens az valami istenkiraly. -nak tunt, mig ra nem jottem, hogy egyszerre csak egy appot tud futtatni. Oke, 3-5 even belul a multitask is eljohet, meg a 8+ oras uzemido, de akkor is, legalabb valami interaktivabbra szamitottam elsore. Viszont ugy erzem, van benne potencial, VR mehet pornora, meg gamerekre, AR meg produktiv munkara.

Es az is sziven utott, hogy csak North-America az elso koros devkit piac, es fogalmam sincs mikor vonjak be az oshazat.

Ha már úgyis mentem sétálni a Kopaszi-gátra, gondoltam kipróbálom. Be is fogtam mindenféle mókás dolgot, eljutottam a negyedik szintig, de azért alapvetően elég unalmas. Ráadásul folyamatosan tartani kell a telefont, mert a keltetéshez csak akkor számolja a megtett távot, ha előtérben fut a program. (és ha megnézed, hogy hol tart, akkor már nem számolja → restart)
Arra jó lesz, hogy amikor nálam lesznek a fiaim, akkor elcsatangolunk a városba, Pokémonokat gyűjteni. Ők a Pokémonokat, én meg majd őket vadászom. :-D

Ave, Saabi.

Nem, de vajon tényleg segít? Ha jól értem amit két percnyi guglizás eredményeképp olvastam, lehet úgy indítani service-eket Androidon, hogy az alkalmazás kilövése nem öli meg a service-t. Ráadásul külső események feléleszthetik az alkalmazást, hiába lövöd ki. Ott vannak az IM-ek, amiket ugyan hiába ölsz meg, kapni fogod az üzeneteket továbbra is. (tesztelve hangouts-szal)

Plusz, appokat force-stop-olgatni nem épp egy user friendly dolog :)

És be is jött, tök jót csatangoltunk tegnap a Vérmezőn, azon versenyezve, hogy ki gyűjt több pokémont, ki tudja elsőnek pörgetni a pokéstoppokat, ki találja meg a képen látható objektumokat. És még az úton sem kellett keresztül rohangálni, mivel elég nagy távolságból pörhethetőek a pokéstoppok. (vagy akkor sem, ha mellette állok. Hát, azt már látom, hogy az LG Leon GPS-e nem a legélesebb kés a fiókban...)

Az első hype ami a kiterjesztett valóságra épül, ezért fontos, maga az app nem érdekel.

169 km -et tettem meg vele eddig, jo urugy a mozgasra.

I am the rightful king of the ten gymdom. ;-)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

A kimozdulásos téma alapvetően nem rossz ötlet, sőt.

De sajnos az utóbbi 1 hétben 3 darab öngyilkos Zombival találkoztam Kecskeméten ... Mind a 3 egy 2 sávos körúton baktatott át a telefonját nyomkodva, majd észlelve hogy hol is van, futva tovább...

Az a gondom ezzel hogy kb olyan helyeken bukkanhat eléd valaki (kocsival megyek) ahol eddig naagyon nem számítottál rá. Na mind1, majd jobban odafigyelek, nehogy én gyűjtsem be őket mint szélvédőmon .. :)

Ideális ajándék az anyósnak. Bármikor, csak úgy.

:)