A német kormányzat jóváhagyta a trójai programok bevetését az állampolgárok megfigyelésére

Több forrás is arról számolt be, hogy a német kormányzat engedélyezte a bűnüldöző, hírszerző szervek számára a trójai, spyware, malware programok használatát az állampolgárok megfigyelésére, monitorozására bizonyos körülmények közt. A gyanús állampolgárok beszélgetései, csevegései követhetők a trójai segítségével PC-n, okostelefonon. A hírek szerint a német belügyminisztérium egyik szóvivője jelentette be, hogy engedélyezett a trójai programok használata a fent említett szervek, hatóságok számára. A malware bevetéséhez a hatóságoknak bírói felhatalmazást kell szerezniük. A malware csak akkor telepíthető, ha életveszély áll fenn, vagy államellenes tevékenység gyanúja merül fel.

A német Zöld Párt tiltakozott, a Chaos Computer Club hackerközösség pedig kétségét fejezte ki a kormányzat döntésével szemben. Részletek itt és itt.

Hozzászólások

mar latom magam elott, hogy az embernek magyarazkodnia kell majd, ha felteszi a patch-eket, esetleg bekapcsolja a tuzfalat...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Ok, szerelek a WC-be egy legál spyware-es kamerát. Az öblítő nyílása mellé. Nézzék.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Remélem mindig találunk olyan vir.keresőt, vagy manuál-keresési megoldást, ami detektálni és blokkolni is tudja majd. - Már előre sajnálom a német állampolgárokat, de az "officiális" trójai-fejlesztőket is.

(De nézzük a jó oldalát: kényszerűségből sokan emelik majd az IT-s tudásszintjüket, hogy felnőjenek a "feladathoz". A szabadság a "zembereknek" akkor válik igazán fontossá, amikor már nincs.)

IT warfare.
Régen a hacker közösségek eszközöket készítettek maguknak, majd eldöntötték mit kezdenek azzal, ami lett belőlük. Mostmár vannak köztük Jedik és Sithek, mindkét oldalon vannak nagyurak. S lassan jöhet a klónok háborúja, meg a harc a birodalom ellen.

A nehéz döntés megszületett, de itt nem fognak megállni. Ideig-óráig ellesznek vele, de ha sikeres lesz az első pár bevetés, akkor majd a terrorizmus elleni harc jegyében szélesebb körben is használni kezdik. Akkor pedig luxussá válik a privacy.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

egy másik oldalon láttam egy képet tartalmilag a következővel: Orwell mondja, hogy "nem kézikönyvet, hanem jóslatot akartam írni". szomorú, de ezeket az eszközöket kizárt, hogy arra fogják használni, mint mondják. ha csak arra, akkor hagyján,de ez kizárt. nem fogják leszedni akkor sem, amikor már nem kell, akkor sem, amikor "véletlenül máshova ment fel". továbbá ki fizeti meg az abból származó kárt, amit ezeknek a kiszivárgása okoz (nem láttak még fel nem törhető kódot, ergo ezt is meg fogják törni. és azt bizony nem arra fogják használni, amire a yard akarja).

nemzeti botnet?

--
xterm

Picsabutus vagyok ehhez, de akkor mostantól a pornó oldalakon böngészve nem ransomware-t fogunk telepítgetni, hanem német kormányzati kémprogramot? (és igen, percek óta ezen röhögök... :DDDD)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Erről egy régi nóta jutott eszembe. „Eins, zwei, Polizei...” Meg úgy eleve a jelenlegi kétszínű fricc politikai vívmányokról.

ez mar a nyugati ertelemben vett demokracia?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Igen, oda mar 1945-ben elvittek a demokraciat, Irak jopar evtizeddel le van maradva.
Szukseg van ra, hogy megtudjak, ki gyujtja fel folyton a menekulttaborokat. (utobbiak ugye nem allampolgarok, az o megfigyelesukhoz nem kene a fenti)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Ez az a Németország, ahol a helpdeskeknek választást kell kínálniuk, hogy az ügyfél rögzítve vagy rögzítés nélkül kíván beszélgetni?

Marhára nem tetszenek ezek a tendenciák... Nagyon nem látom bizonyítottnak, hogy több jó származik abból, hogy így pár bűnözőt elfognak, mint amennyi rossz a széleskörű megfigyelésbe való beletörődés veszélye.

De nem akarok vitatkozni senkivel, csak mormogok...

Telepíthetik a Win10-et mindenre ;)

--
robyboy

Az a szomorú, hogy mi mutatjuk a rossz példát európának. Ha véletlen egy olyan társaság jön ott is a Merkel után, akinek megtetszik a magyar modell, akkor majd néznek, hogy mire lesz ez használva.

OK, régen nyilván erre alapultak a mindenféle hatalmi rendszerek, királlyal meg hasonlókkal. de már az alkotmányos monarchiák óta az a folyamat épült fel európában, hogy valami jól látható korlátjai legyenek az uralkodónak. és ez a liberális demokráciákban "teljesedett ki". sokan azt hiszik a liberális valami szabadosságot jelent itt és örülnek, amikor OV azt mondja, hogy ennek vége. De a liberális pont korlátot jelent itt. Korlátot abban, amire felhatalmazást adhat a hatalomnak a többség. Az egyén garanciáit jelenti, hogy vannak dolgok, amik nem tehetők meg vele, akkor sem, ha a többség azt megszavazná(vagy képviselője erre felhatalmazást kapjon). Az egész az emberi jogok előzményének tekinthető természetes jogokra vezethető vissza, amit a liberalizmus klasszikus szerzői megfogalmaztak még az 1600-as években. Innen jön az élethez való jog, a gondolat és szólás szabadsága, a magántulajdon védelme és még mások. Persze könnyen lehet, hogy az egész fikció, de attól még ebbe az irányba építkezett a nyugati kultúra.

Nem tudom minket - magyar állampolágrokat - ez (jelenleg) mennyiben érint, de felvetődik az a kérdés, hogy mi van ha a gépemre valamiért nem sikerül nekik ezt a remek programot telepíteni?

Akkor én ellenszegültem/megsértettem a 'törvényt'???

--
zrubi.hu

mi van ha a gépemre valamiért nem sikerül nekik ezt a remek programot telepíteni?

akkor majd supportot nyujtasz nekik. Egy szovjet banyaban...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Csak emlékeztetőül, mert sokan szörnyülködnek, hogy mit tesznek a németek a demokrácia ellen (aranyhal memóriája?):

A magyar titkosszolgálatok már 2008 óta élnek ezzel a lehetőséggel. (http://index.hu/tech/2015/07/07/600_milliot_fizettunk_a_vilag_legostoba…) Bár az sem zárható ki, hogy a magyar titkosszolgák csak egymás gépeire telepítették a trójait.

Módosítás: Elnézést kérek az aranyhalaktól. Nem is rossz a memóriájuk.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Köszönöm a tájékoztatást. A tények nagyon fontosak.

Az viszont undorító, ha irreleváns cikket linkelve próbálod uszítani az embereket. 1. Az indexes cikk szerint Németország is ügyfél volt, nem részletezi, mióta. 2. Az indexes cikk arról szól, hogy ki (például a magyarok és a németek) vette igénybe a Hacking Team szolgáltatásait, a HUP-os pedig arról, hogy amit a németek eddig vagy csináltak vagy nem (az általad linkelt cikk szerint minimum csinálhatták), most már nyíltabban akarják/csinálják. Ha valóban tájékoztatni akartad volna az "aranyhalakat", olyan cikket linkeltél volna, amiben a HUP-os cikkben írtakhoz hasonló magyar szabályozásról van szó.

:)

1995. évi CXXV. törvény a nemzetbiztonsági szolgálatokról:

„Külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtés

56. §123 A nemzetbiztonsági szolgálatok külső engedély alapján
a) lakást titokban átkutathatnak, az észlelteket technikai eszközökkel rögzíthetik,
b) a lakásban történteket technikai eszközök segítségével megfigyelhetik és rögzíthetik,
c) postai küldeményt, valamint beazonosítható személyhez kötött zárt küldeményt felbonthatnak, ellenőrizhetik és azok tartalmát technikai eszközzel rögzíthetik,
d) elektronikus hírközlési szolgáltatás útján továbbított kommunikáció tartalmát megismerhetik, az észlelteket technikai eszközzel rögzíthetik,
e) számítástechnikai eszköz vagy rendszer útján továbbított, vagy azon tárolt adatokat megismerhetik és azok tartalmát technikai eszközzel rögzíthetik, továbbá felhasználhatják.”
(Ez a paragrafus 2010-ben módosult, és 2011. 01. 01. óta hatályos.)

Itt az e) pont a lényeges.

4–5 éve a TEK és NVSZ esetén az eddigi bírói felhatalmazás mellett, most már elég az igazságügy miniszter felhatalmazása a titkosszolgálati eszközök alkalmazásához.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Bennem két kérdés merült fel. 1. A miniszter ugyanúgy felelős és ugyanúgy felelősségre vonható-e, mint egy bíró? Erre nem tudom a választ, de a felelősségre vonást mint olyat bizonyos szint felett nem szokás alkalmazni (elmúlthuszonötév), így mindegynek tűnik. 2. Ha a rendszer irányított és így megbízhatatlan, miért lenne nagyobb bizalmam egy bíróban mint az igazságügyi miniszterben? Vagyis miért lenne jobb a helyzet, ha csak bíró engedélyezhetne, mikor az önállósága illúzió? Szerintem a "fejlett" országokban az aktuálisan hatalmon lévő érdekcsoport azt csinál amit akar, és egy-egy ember akkor bukik meg, amikor a csapatából kellőképpen elárulják. Persze kétségtelenül jól mutat, ha a törvények szövegében adnak az illúzióra. Lehet, hogy csak én vagyok túl bizalmatlan, és léteznek olyan országok ahol a törvényt helyesen és igazságosan alkották meg, és ugyanígy tartják és tartatják is be, nem pedig érdekek (na nem a hétköznapi polgáréi) mentén emelkednek fel és zuhannak le emberek.

:)

Szerintem az egész azon épül fel, hogy szereplők mit gondolnak az egészről. És a hatalmi ágak szétválasztása, a súlyok és ellensúlyok rendszere azért jött létre, mert eleve azt gondolták, hogy ez jó. És ezért nem is volt gyakorlat, hogy a kormányok ennyire direkten beleszóljanak a bíróságok munkájába. Szóval ahol felmerül, hogy tök mindegy, hogy bíróság vagy miniszter az max akkor lehet, ha a hatalmi ágak szétválasztása megkérdőjeleződött, mint nálunk, ha nincsenek működő ellensúlyok.

Igenis jelen van a terrorveszély!
(2009-ben) A drazsé hónaljügyi miniszter majdnem fogott egy nagy csomó terroristán, de ez a gonosz TV2 lebuktatta a szupervideóját

https://youtu.be/a3w0GHAn6zM

Ennek ellenére azóta eljárás folyik 11 ember ellen terrorizmus előkészületének vádjával.
{Már akinek nem ebihal memóriája van, az emlékszik rá}