[Nincs remény] Hogyan segítenétek egy agymosott munkatársatoknak?

Sziasztok!

Az egyik kollégámat évek óta hülyíti valami - én szektának nevezem, bár elvileg nem az - közösség.
Eredetileg Reiki mesterképzésre dumálták rá. Az, hogy ez jó, vagy sem, engem nem érdekel.
Az mindenesetre zavaró, hogy olyan marhaságokat vetetnek meg vele, mint az energia-karkötő, kapcsolat-erősítő gyűrű, betegséget kimérő inga, oxigénnel dúsított víz, PI-víz, oxigén cseppeket tartalmazó fiola, csodálatos energia-átviteli (gyógyítási-formulákat) tartalmazó füzetetcskékeket, csakrákra ható energia-hatásfoknövelő információs könyvecskéket, sőt legutóbb egy holland nagymester magyarországi előadásának részfinanszírozását. A legnagyobb baromság, amire rábeszélték - bár relatíve "olcsó" volt - az a fekete műanyag palack, melyben egy rugó van, és a rugó "energiájának" segítségével az "megváltoztatja a víz kristályszerkezetét". (Csak beleengedi a vizet, és fél óra múlva már fogyasztható is.)
Ezek a tételek 100-300 ezer forint között mozognak. (A kütyük csak olyan 20 és 50 e HUF körül mozognak, hiszen ő már csak "professzionális" termékeket vásárol.)

Évek óta egyre nagyobb összegeket költ erre a baromságra. Talán már 10 millió felett jár, de egyre nagyobb függőségi viszonyban áll.
Próbáltam a lelkére beszélni, szép szóval, tudományos magyarázatokkal, a pénztárcájának zsugorodásával, de hajthatatlan. Ez a "szekta" teljesen megbolondította.

- A víznek szobahőmérsékleten még viccből sincs kristályszerkezete, - mint minden tisztességes folyadéknak - leszámítva a benne található anyagokat, pl. Fe2O3, MgO stb.
Erre küldött magyarázatként egy áltudományos videót.
A videóra válaszként csak annyit küldtem, hogy az emberi szervezetben található víz kristályszerkezeti átalakításához hibernálni kell a pácienst, ám ezt visszautasítván továbbra is hívő, illetve felém irányulóan szkeptikus maradt.
- A mágnesezett, oxigénnel dúsított, PI-vizes hitét az alábbi ezzel a videóval próbáltam megingatni, de továbbra is hajthatatlan, és elkötelezett híve maradt a "szektának".
- Az energia-karkötő, kapcsolat-erősítő, az inga és egyéb fel nem sorolt "termékekkel" kapcsolatban is küldtem cikkeket, videókat.

Ő azonban továbbra is hajthatatlan. Oké, úgy cseszi el a pénzét, ahogy akarja, mindenféle baráti, jó szándékú jelzés ellenére is. Ugyanakkor ő egy remek, sikeres és neves gyógymasszőr másodállásban, aki a fenti baromságokat igyekszik rátukmálni a kezeltjeire is.

Jó ember, jó kolléga, így féltem, de jobban féltem attól, hogy agymosottként a gyógymasszőrködése okán hálás betegeket is becsábítja az agymosottak közé.

Érdekelne, hogy egy ilyen helyzetben - azon kívül, hogy páros lábbal röhögnétek a háta mögött -, miként próbálnátok hatni rá...

Hozzászólások

Sehogy.

Végeredményében Ő jól érzi magát, volt 10 milliója amit erre költött és még mivel nem halt meg nem ártott neki.

Pár kérdést tisztáz magaddal.

Miért is akarod megváltoztatni?
Honnan tudod mi jó Őneki?

Például feljelent, hogy zaklatod, vagy bemószerol a főnöknél, hogy nem lehet veled együtt dolgozni. Nem kell ahhoz sok, csak hogy kényelmetlenül érezze magát amiatt, hogy zavarod az álomvilágát. Vagy valamelyik szektatársa ellened uszíthatja, ha félteni kezdi miattad a profitot.

Sajnos a törvény mindenféle csalást megenged, nem üldözik hatékonyan őket. Pláne, ha magasabb rangúak közt is akad szektás, vagy onnan pénzt kapó.

"emellett egy irreális környezetre pazarolja a javait" akkor mindenkit kéne félteni, aki PC játékokat vesz, meg akik még sorolhatnám. Az irreális szubjektív fogalom.

A világ mindenkinek olyan, amilyennek látni szeretné. Az a tapasztalatom, hogy a materiálisan gondolkozók azt hiszik, hogy csak az ő villáguk/látásmódjuk létezik, hiszen az fogható/mérhető/stb, de egyszerűen ők ilyennek akarják látni a világot, mások meg másmilyennek, és az élet csodája, hogy ők is viszaigazolást nyernek, ezáltal az ő hitük ugyanúgy képes épülni, mint a materialistáké (az ugyanis ugyanúgy hit kérdése, ahogy minden).

Szóval szerintem a bajod (vagyis ami a bajod lehet, mert közöd ehhez sincs), hogy mértéktelenül költi a pénzét és erősen befolyásolják ebben, és ő is hajlik a befolyásolásra. Minden ember vonzza a hozzá hasonlókat. Az ő kuncsaftjai vagy már most hasonlóak, és hagyják magukat berántani, vagy hasonlóak lesznek, de attól nem kell tartani, hogy nem talál magának olyan környezetet, ahol nem értik meg. Pl. Én vega vagyok, és egyszerűen vonzom a vegákat. Ha az én baráti társaságomból vennénk mintát, akkor az emberiség 80%a vega, és nem azért mert nem barátkozom barbár dögevőkkel, egyszerűen az azonos érdeklődés mágnesként vonzott minket össze.

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

Hagyd, nem eri meg a veszodseget inkabb keruld el a jovoben.

Tenyleg van az a hatar ahonnan mar menthetetlen az ember, es csak a te szabadidod idegeid mennenek ra.
Ez olyan mint az OVB, meg az MLM etc. Vannak akik hulyenek szulettek es csak abban tudnak donteni, hogy ki huzza le oket.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Ismeros.

De tenni ugyse tudsz semmit.

2 lehetoseg van

A: Megprobalsz tenni valamit osszevesztek egy eletre, a vegen a bankszamlaja 0.
B: Hagyod, nullazodik a szamlaja ramegy a fel elete, de TALAn tanul a pofonbol, es utanna meg szobaall veled :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Hiszel a csodakban?:D

Mert akkor ideje elkezdened Istenhez/Satanhoz, Spagettiszornyhoz imadkozni, hatha valamelyik bejon.

Mint mondtam o az a tipikus balek, akit BIZTOSAN lehuznak, csak az nem biztos, hogy ki es mivel.
Az o hite is van olyan szilard mint azoke az embereke, akik hisznek abban, hogy 2000 eve is mar volt homoki tablettas (viz-->bor sztori)
Probald meg egy bigot katolikusnak megmagyarazni, a hazassagon kivuli gyereket, nem fog menni az sem.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Gyakorlatilag igen.

"Nem tipikusan baleknek mondanám, hanem tipikusan lassan beetethetőnek."

Az egyik a reszhalmaza a masiknak csupan.

Minden ember megcsinalja a maga hulyesegeit es nekimegy legalabb egyszer a falnak.
Jobb esetben elkezd azon gondolkodni, hogy vegulis miert is ment neki a falnak rajon, hogy hulye otlet volt, es kikeruli.
Viszont van egy eleg mokas kisebbseg akik ehelyett ujra nekifutnak a falnak, hogy egy megnagyobbat koppanjanak. Na ok TAVOLROL figyelve meglepoen szorakoztatoak tudnak lenni :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

De nem fogod tudni megertetni vele sehogysem ezt kene belatnod.

Az ilyen kozossegekben elso dolog annak a kiepitese, hogy ok tudnak valamit akit a "kivulallok" nem. Sot a "kivulallok" megprobaljak oket tonkretenni. Ez tartja ossze oket. Es a vezetok ezt nagyon jol tudjak, ez egy ongerjeszto folyamat.
Minel nagyobb hulyesegeket predikalnak a vilagba annal tobben ekezik oket, vagyis kvazi ezzel bizonyitjak, hogy a "kivulallok" "tamadjak" oket, es nekik van igazuk, hiszen ha nem lenne igazuk nem tamadnak oket.
Ez egy ilyen onbeteljesito joslat gyakorlatoilag. Minden a hite elleni tamadast elob-utobb a szemelye elleni tamadasnak fog ertekelni.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Mert 29 éve baráti viszonyban állunk, és szar érzés látni, ahogy hagyja magát lehúzni. Nekem haltak már meg gyermek kori barátaim kábítószer-túladagolásban, egy hasonló szekta-szerűség miatti elszegényedés okán történt öngyilkosságtól stb.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Valakinek a tudatlanságát annak
megkárosítására felhasználni, ez BTK. Simán fel kell jelenteni a
a haszonélvezőket.

Persze az elkövetők (így: elkövetők) nyilván lefedik magukat
mindenféle aláíratott papírokkal, de ha több jelzés érkezik a
nyomozókhoz, és az elkövetési érték elég nagy, akkor kisöprik őket.

Ha közvádra üldözendő (ezt mos kapásból nem tudom), akkor bárki
feljelentheti őket, nem csak a károsult. Az elmondottakból nekem
iparszerű módszer világlik ki.

Másik jogi megközelítés: semmis (érvénytelen?) az a szerződés
(az adásvétel is szerződés), amelyben a szolgáltatás és a
viszontszolgáltatás (itt: kütyük vs. pénz) feltűnően aránytalan.
Az elmondottak szerint ez itt megáll.

> Sol omnibus lucet.

Add be neki, hogy ismersz par hasonlo embert es toled is megveheti ugyanazokat csak olcsobban, majd ha osszejott egy nagyobb osszeg fizesd be egy 2-3 hetes nyaralasra. Ha kevesbe akarsz jo fej lenni akkor menj el te nyaralni abbol a penzbol es kuldj udvozlolapot neki, hogy nyugodt legyen a lelkiismereted :).
Egyebkent meg tenyleg az o dolga, ha el akarja hinni el fogja es csak komoly felismeres billentheti ki ebbol.

Nehéz, pl. a videójára (annak hitelességére) lehetne válasz a "Dr." úr wikipedia lapja.
Ha nem enged akkor esetleg megnézni, hogy a "professzionális" kütyüjeit nem árulják-e az Aliexpress-en jóárasítva.

Mindenesetre Dianetika című könyvet véletlenül se ajándékozz neki mert lehet fokozni. :(

Én amondó vagyok, mutass érdeklődést, és vedd rá, hogy teszteljétek ezeket az eszközöket, legalábbis, ami tesztelhető. Szépen rá lehet vezetni a kettősvak-próbára, aztán amikor látja, hogy sorra buknak el a "találmányai", talán a többivel is szkeptikussá válik. A probléma amúgy ez: "a fenti baromságokat igyekszik rátukmálni a kezeltjeire is." Innentől már nem magánügy, és a tekintélyével visszaélve valós károkat is okozhat.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az a baj, hogy a hatások hosszú távon mutatkoznak meg.
Faterom volt főnöke(virágkertészet) ezt úgy kezelte le, mikor jöttek, hogy pi-vízzel kell a virágokat locsolni, mert akkor minden szebb és jobb lesz, szóval úgy kezelte le, hogy hagyjanak ott megfelelő mennyiségű pi-vizet, és egy adagot azzal locsol. Ha a végén tényleg jobb lesz, akkor fog venni sokat, de ha ez miatt kár éri, szépen meg fogják téríteni.
Azóta nem látták ott őket :)

Egy munkatársam szintén ilyen "hívő": volt neki víztisztító berendezése. Egyszer volt egy előadás, amire vitt ilyen tisztított vizet, amiről kimutatták, hogy még nem elég tiszta, így egy modernebb víztisztító berendezést kellett vennie.

Hjm. Babon vagy más szorgos gazon elég hamar megmutatkozik a hatás. Ha van. Nem véletlenül ültettetnek babot, borsót, kukoricát az elsősökkel.
A víztisztítós a frissen vett desztillált vizet is koszosnak mutatta nekem, és kurvára fel is háborodott, amikor mutattam neki, hogy miről van szó. A végén azzal távozott, hogy az ő víztisztítója még a vegyészeti műszereknél is jobb... Szerencsére volt közönség, sokak előtt csinált magából hülyét.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Na ezt is tesztelték, volt róla videó is. Csávó a vödör (vagy kád?) vizet nem találta meg a hajópadló alatt. Erre az volt a válaszuk, hogy persze mert mélyen a föld alatt van a víz. Az Uri Gelleres poharas blamázsra meg szerintem mindenki emlékszik :)

Hány (drága) fúrást kellene elvégezni, ahhoz hogy bizonyíthatóvá váljon, hogy a módszer nem működik.. Tfh. be is bizonyítottuk. De mit is bizonyítottunk? Hogy az ILLETŐ nem volt képes az adott módszerrel a véletlen fúráshoz képest jobban vizet találni. Ekkor az lesz a magyarázat, hogy XY egy tehetségtelen sarlatán, itt meg itt hibázott, de én meg tudom találni a vizet. És akkor kezdődhet minden újra..

Az, hogy ingaval lehet-e vizet keresni, egy dolog. A problema akkor kezdodik, ha xy azt allitja, hogy a csak nala kaphato aquapower(tm) negyszeresen csiszolt, napfenyben erlelet, kismacskak alatt tartott, hegyikristaly inga az, amivel tenyleg lehet vizet ingulni, minden mas csak gagyi, azert nem mukodik.
Es mig egy szabvany rezfuggo ~200huf, ez csak ma (mert most a neptun egyutallasa miatt olcsonap van) 200.000huf. De az aztan nagyon ing!
Es ezt a dolgot megveszi az, aki ebben hisz. :/

Az említettek miatt nem is lehet bizonyítani valaminek a nemlétét. Ellenben ha kikötjük, hogy milyen feltételek mellett működik, utána ki lehet deríteni, hogy működik-e. Ilyen volt a Randi-féle kísérlet is: a fickó kijelentette, hogy a pálcájával bárhol képes megállapítani, hogy ott van-e víz. Kipróbálták vizespoharakon, talán harminc darab volt, a felébe öntöttek vizet, a másikba nem. Alanyunk úgy két méterről jelzett a pálcájával, láthatóan működött. Ezek után kivitték, a poharakat összecserélték és lefedték, nem láthatta, melyikben van víz - hirtelen nagyon leromlott a találati arány. Nos, ilyeneket le lehet vezényelni, csak a lényeges, előre meg kell állapodni abban, hogy mit és hogyan vizsgálunk.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Miért zavar, közös kasszán vagytok? :)
Ha segíteni akarsz, akkor adjál neki el valamit olyan drágán, hogy másra ne jusson pénze, de a pénzt tedd valahova letétbe, amikkor normális lesz visszakaphatja. :)

Kirúgnám.

Gyermekkoromban nagybátyám mondott nekem valamit ami egy éltre bevésődött:

"A disznó reggel disznó, délben disznó és ha frakkot adnak rá akkor is disznó marad."

Ő ezt a kommunistákra mondta, de mindenkire igaz aki valamilyen viselkedési mintát elsajátít, azzal mindig rendelkezik, de van amikor leplezi azt. Ha ilyen debil fasz, akkor okozzon magának károkat a saját életében, de az én cégemet nem kockáztathatja. A múlt érdemei pedig nem jogosítvány a jövőre. Most kell jónak lenni. Most ő egy fasz.

ps.: volt ilyen alkalmazottam aki ráadásul katonatársam és barátom volt, mázlim, hogy kilépett így nem kellett kirúgnom. Ő azóta mindenét elbukta és kb van 10 millió huf adóssága.
ps.: XXI. századi népbetegség az ostobaság, ami mémként terjed bizonyos alternatív világban hívők között, ők azok akik alternatív egyetemet végeznek egy szombati napon vizsgák nélkül. :)

Azzal megerősíted a hitét és téged meg kizár az életéből. Én így jártam több ilyen barom barátommal. Mondom: ez népbetegség jelenleg és a legveszélyesebb szerintem ami az emberiséget elérte, mert ezeknek az embereknek hiányzik a logikai művelet a fejéből. Csak hit és érzelmek alapján döntenek, de azt már eldöntötték, így minden információ és élmény ami éri őket csak is bizonyíték számukra az igazukban. Ezt amúgy letesztelheted, próbáld meg bebizonyítani valamiben a tévedését. Védekezése az lesz, hogy mosolyog és úgy kezel majd téged, mint egy tudatlan 2-3 éves gyereket aki ehhez nem érthet. Innentől kezdve még egy akadémiai szákfoglaló is lesöprésre kerül, ha a beteg úgy akarja. :)

Azzal, amikor azt mondod neki, hogy "ez hazugsag, nem mukodik", akkor felajanlod neki a tehetetlenseget, a remenytelenseget, es azt a tenyt, hogy van amikor semmit sem tehet.
Ez egy olyan embernel, aki segiteni akar masokon, a leheto legrosszabb dolog.
Termeszetes, hogy nem fog neked hinni, mi tobb, ugy fogja erezni, hogy el akarod tole venni a remenyt. Tehat, ha tenyleg segiteni akarsz neki, akkor abban segithetsz, hogy valami kevesbe draga dologban higyjen, mint ami akkor is jo, amikor mar a tudomany nem.
Vagy valahogy ved ra, hogy ne olyan teruleten dolgozzon, ahol neha szembe kell neznie azzal, hogy "itt mar semmit sem tehet a matarialista vilag".

A segítséged néha ártalmas is lehet.

Elveszed a hitét - bármilyen rossz is volt amiben hit - vagy elkezd másban hinni ami lehet rosszabb is(pl szcientológia) vagy legrosszabb esetben bekövetkezik amitől megakartad menteni (elveszti életkedvét -> rosszul dolgozik -> kirúgják -> elszegényedik). A különbség az között hogy a hitét kihasználva elszegényedik és az hogy a hitét elvesztve elszegényedik annyi, hogy rád fog haragudni és gyűlölni fog.

A legnagyobb tanulságom az volt hogy a bölcs a más kárán tanul, az okos a saját hibájából tud tanulni, a buta meg a saját hibájából sem tanul.

Szerinted a kollégád melyik kategória? Na látod nem fogsz tudni hatni rá. :)

Te is és fentebb is, valamint lentebb is sokan írták, hogy ne erőltessem, mert nem tudom kihúzni a slamasztikából, sőt magam ellen hangolom - persze ez lenne a legkisebb baj, ha később belátná, hogy igazam volt -, de sosem fogja belátni, hogy hülyeséget csinál.
Egyre inkább hajlok arra, hogy lehetetlen lenne észhez téríteni, és jobb, ha beletörődöm abba, hogy az élete elcseszetté válik lassan, vagy gyorsabban...
No, de még sok újabb hozzászólást nem olvastam el. Egyelőre csalódott vagyok. (Nem miattatok, hanem a tapasztalaitok okán.)

A gettó általában nem enged ki senkit, a szellemi még úgy sem. Viszont harcolni kell ellene, hogy lehetőleg más ne ke3rüljön bele, így talán a növekedést csökkenéssé lehetne fordítani.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

+1

Nekem már tette egy ember tönkre a cégemet.

Na jó, igazából nem rúgtam ki időben (végeredményben egy ember tette tönkre, csak az én voltam :) ), szükségem lett volna egy nagybácsira nekem is.

A mások segítését meghagyom a hivatalosan ennek/ebből élőknek.

Ha valaki elromlik sajnálom és együtt érzek vele, de nem megyek vele a szakadékba, hagyom egyedül leesni.

Ez nem indifferens, sajnos. Egyáltalán nem az a kérdés, hogy magánéletet érintő-e a dolog. Hanem hogy mit mond az emberről ez. Aki a magánéletében képes ennyire logikamentesen döntéseket hozni, az előbb-utóbb ezt a céggel kapcsolatban is megteszi. És lehet, hogy akkor éppen nem figyel a főnök, a cég meg beszopja. Nem tudhatod, egy időzített bomba az ilyen emberke.

Az a tapasztalatom, ha valaki képes elkövetni valamilyen "aljas" (életellenes - saját élete ellen is tehet vagy vagyonellenes) dolgot az más aljasságot is el fog követni.

Nincs olyan hogy magán élet és munkahelyi élet csak élet van, nem lehet különválasztani.

Aki a munkahelyen precíz és rendszerető, otthon meg trehány és lusta az valamelyiket hazudja és mindig előjön az igazi lénye, előbb vagy utóbb.

Alapbol azt irnam, hogy foglalkozz a sajat dolgoddal, es amugy is, mi van akkor, ha 10-200 ev mulva kiderul, vegulis neki van igaza? Attol hogy most a materialista szemlelet a divat, meg a tudomanyban is van egy csomo megmagyarazhatatlan dolog, meg "bemondasra kell elhinni" dolog. (nem, ez nem felhivas volt keringore, csak megjegyzes, hogy mindenki abban hisz, amiben akar)
De,
Ha segiten akarsz neki, egyetlen olyan dolog van, ami tenyleg mukodhet, mert ha erre van hajlama, akkor azt lehetetlen megvaltoztatni (bar allitolag az elektrosokk erre is jo).
Keress neki valami olcsobb hasonlo csodahobbit. Es valahogy hitesd el, hogy az jobb. Mert mar a belefektetett penz miatt sem fogja ezt feladni csak ugy, mert senki sem olyan, aki szivesen bevallja, hogy "dehulyevegyok, milliokat dobtam ki az ablakon".
Az emberek inkabb belehalnak, tonkremennek, minthogy beismerjek hogy idiotak...

És ez nagyon jó megállapítás. Mivel Isten létezése/nem létezése nem bizonyítható, ezért sosem derülhet ki, hogy kinek van igaza.

1. Mivel definíció szerint mindenek felett áll, ezért képes arra is hogy úgy rejtőzzön, hogy soha senki se észlelhesse. Így nem létezése nem bizonyítható.
2. Tfh lejön a Földre, világbéke, csodákat művel, stb.. Nem tudhatod hogy valóban Isten vagy csak egy fejlettebb civilizáció egyede. Ha most visszamenne az ember mondjuk az ókorba, akkor valószínűleg őt is Istennek hinnék.

Ezért gyakorlatilag sosem tudhatod meg, hogy van Isten vagy nincs, így minden vita erről értelmetlen :)

"34. Elköteleződési torzítás, vagy eszkaláció – Irrational escalation

Olyan kognitív torzítás, melynek során az emberek egy korábban meghozott döntés mellett kitartanak és továbbra is pénzt, időt, energiát stb. fektetnek bele annak ellenére, hogy az új információk alapján a befektetés nem fog megtérülni.

Ha az szeretnéd, hogy a felhasználók továbbra is pénzt vagy időt fordítsanak a termékedre, mutasd meg nekik, hogy idáig mennyit költöttek már rá."

(http://blog.kolboid.eu/post/115699887190/67-modszer-hogyan-novelheted-a…)

Szerintem a csávó hisz a karma dologban. Mond neki ,hogy azon a sok pénzén inkább segítsen a rászorulókon.

Lazán kapcsolódik: http://mindmeghalunk.com/

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Ehhez kapcsolódik: engedd elmenni a falig. Persze, ha mindig van miből kipótolnia a veszteséget, akkor magától nem fog eljutni a "falig", és valószínű azt a tukmálók is jól tudják, hogy meddig mehetnek el.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Nem lehetne valami olcsobb hobbi fele terelni?
Nekem nehany munkatarsam teljesen ingyen toltekezik fel termeszet anya pozitiv energiaibol vastag torzsu fak olelgetesevel.
Masok meg teljesen jofejsegi alapon ingyen tavgyogyitjak egymast.
Csak en vagyok egy nagy marha, mert honapokkal ezelott megmondtak, hogy nekem is el kellene fogadnom az igazsagot. En meg csak nevettem, aztan most tessek, itt vagyok betegen.

Nekem is vannak ilyen ismerőseim, feleslegesen próbálkozol, nem fog menni.

Lehet azonban hogy jobban is jár vele a mai világban, hogy bolond. Gondolj bele: kit nevezünk normálisnak? Azt aki normálisan viselkedik. De mit jelent az hogy "normálisan viselkedik"? Azt hogy úgy viselkedik, mint a TÖBBSÉG. Na most nézd meg hányan vesznek homeopátiás szereket a patikában, sőt legutóbb még a patikus is ezt ajánlotta kisbabának (akiknél még placebo hatás sem lehetséges)! Tehát a többség hisz ezekben a hülyeségekben. Vagyis az a normális és te vagy a jelen kor embere szerint a bolond. Mivel például nálunk minden kapcsolatrendszerekre épül, ezért gyakorlatilag jobban jár az, aki hisz és terjeszti az ilyen hülyeségeket, mert nagyobb lesz a kapcsolatrendszere. Most említhetnék itt egy felnőtt internetes céget és egy másik politikai cégbirodalmat, de nem akarok magamnak rosszat.

Ezt a homeopatias cuccot birom, sikerult egyszer az idegosszeomlas szelere kergetnem vele egy ezzel hazalot :D

Tortenet roviden ha erdekel valakit.

Hazalt valami csoda homeopatias cuccal,mondom ugyis regen szorakoztam hadd jojjon be. A "gyogyszer" ami az impotenciatol a rakon at mindent gyogyit. 30db-os fiola pakk 45k, es egy honapra eleg.
Kerdeztem tole, hogy nem-e akar adni csak 1db-ot mintanak ajandekba. kivett a taskajabol egy 30-as pakkot es adott belole 1 kis uvegcset. En meg a szeme elott ontottem bele egy 1.5 literes asvanyvizes palackba :D
Mondom oke koszonom, aztan elmagyaraztam neki h a homeopatia alapjan, nekem nem is kell megvennem mostmar amit arul, hiszen majd az uveg aljan amikor marad par csepp atontom a kovetkezo uveg asvanyvizbe, mert a viz emlekszik ra milyen gyogyszer volt benne :D
Esigytovabb :D.

Kb elkekult a no :D

PS: Az asvanyviz a muskatli alatt vegezte, ami mondjuk ki is doglott par het mulva :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de sokan azt hiszik, hogy mivel a 21. században élünk, körbe vagyunk véve 21. századi emberekkel. Hát nem! Én rengeteg neandervölgyit ismerek, akik még mindig itt járnak közöttünk.
Akármit csinálok egy neandervölgyivel, az attól még az marad.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

A vilag a hulyek es a lustak penzen mukodik.
Gondolj bele, ha ennyire elmerokkant akkor jobb ha nem nala van az eroforras, az, hogy valaki rajott hogyan lehet megoldani, hogy onkent o adja oda, na ez az uzlet...

Hulyek penzen lehet keves befektetessel nagyon jol megelni, sot meggazdagodni.

Ahogy a wallstreet farkasa is megmondta "...nallam jobb helyen van..."

Hagyd a fraszba, ebbol te csak vesztesen johetsz ki, mert o hisz es a hit onmagat erositi es nincs ra befolyasa semmifele racionalis dolognak, sot esetenkent erositi is a hitet.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Alkoholistán sem tudsz segiteni, Kivégzi magát. Szomorú de ez van.
Családja van ? Gondolom nincs....
Szeretnélek emlékeztetni MINDENKIT a H1N1 virus vitájára http://hup.hu/node/78337 Tanulságos ennyi év után

*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*

Ha igazán fontos neked, akkor szerintem először el kell fogadni olyannak amilyen.
Aztán megismerni minél jobban, és utána tudsz csak mit kezdeni vele.
Nem hiszek benne, hogy a tudományos cáfolattal lehet meggyőzni.
És olvass el pár pszichológia könyvet.

mgb

Sehogy, de felhívnám a figyelmét, hogy a "kezeltjeit" ne zaklassa a baromságaival, mert annak másféle következményei is lehetnek (kirúgás).

Az effélékkel nehéz kezdeni: erőltetni nem szabad.

Szerintem a legjobb taktika ilyenkor, hogy Alapból nem győzködöd, de ha szóba hoz ilyesmit, akkor határozottan, kertelés nélkül elmondod a véleményedet. Röviden érvelni is érdemes, de csak ütős érvekkel, pl. egyértelmű kísérletekről való beszámolóval. A bonyolult vagy félreérthető érvelés csak őt erősíti meg. Gyenge ellenérvet inkább el sem szabad ilyenkor sütni.

Ezzel azt lehet elérni, hogy tudja: van a közelében egy értelmesnek tűnő ember, aki nem osztja az ő véleményét, de nem is támadja őt, valamint rendelkezik ismeretekkel a témában.

Aztán várni kell. Arra hogy valami kizökkentse, megingassa a hülyeségekbe vetett hitét. Ehhez persze hozzájárulnak a korábban elmondott érvek, de az igazi kizökkentést csak valami személyes, "drámai" dolog tudja kiváltani. Ha minden jól ment, akkor a megingáskor hozzád fog fordulni mert látta, hogy nem hiszel ezekben, de nem is voltál vele ellenséges.

Mint fentebb említettem, ő egy abszolúte reál iskolába járt, ahol kemény fizikai-kémiai ismereteket kellett elsajátítani. Ennek ellenére rá tudták tukmálni a rugós-palackos vízkristály-szerkezeti átalakulásra.
Egyre inkább érzem az írásaitokból, hogy menthetetlen ez az ember.

Egyre inkább érzem az írásaitokból, hogy menthetetlen ez az ember.

nem feltetlen, csak meg nem ert le a godor aljara. Amikor leer, akkor legy ott neki. Nem ugy ertem, hogy adsz neki suskat az n+1-dik reiki szinthez, hanem tamaszkent, whatever...

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

kemény fizikai-kémiai ismereteket kellett elsajátítani

De nem tette meg. Sajnos nem egyedi eset, ismerek homeopátiával házaló kémiatanárt, szíriuszi magyarokat hívő történészt. Amúgy ők utólag, valamilyen traumán átmenve háborodtak meg, lehet, hogy a barátod is így járt.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Van egy pár gyémánt energia piramisom neki (csak olyan mintha üveg lenne, de elnyeli a térerőt a levegőből, így nem kap majd agyrákot!). Ha eladod neki, felezünk:D

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ha nő, nem lesz szerencséje a pasikkal (ismerek ilyet: rácsodálkozik a világra, hogy amint egészen kitárja az ő lelkit, ottan haggyák őtet valamié) - pár wmiki azért akad a világban, de ők még ahhoz is balfaszok, hogy észrevegyék, hogy tyúkketreccel áldaná meg őket az agybajuk.

Ha férfi, pl. ő wmiki, akkor azzal segítesz legtöbbet, ha észrevéteted vele, hogy tele a világ hozzá hasonló, de nőnemű természettudományos analfabétákkal, és ha szaporodnia nem is kéne velük, de veszni hagynia a lehetőséget sem.

Csak úgy tudsz neki segíteni, ha észrevétlenül rávezeted arra, hogy nagyon tévúton jár. Mutathatsz neki a valósághoz kicsit közelebb álló alternatívákat amikben hihet. Persze csak semmi erőltetés. Elég lehet egy asztalon "felejtett" könyv, újság, bármi, ami felkeltheti az érdeklődését. A lényeg az, hogy neki kell rájönni arra, hogy átverik. Biztos, hogy rohadt szar érzés lehet elfogadni, hogy így van.
Egyébként lehet, hogy valahol legbelül érzi is, hogy valami nincs rendben és azzal próbálja igazolni önmagát, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre ássa el magát a dologban. Talán olyasmi ez mint valamiféle függőség. Ő ezektől érzi jobban magát, de hogy fenntartsa ezt az érzést egyre többet kell rá költenie.

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Az emberek nagyrésze hívő, csak az változik hogy a pártban, focicsapatban, istenben, autómárkában, mobiltelefongyártóban, operációs rendszerben hisz :) Győzd meg, hogy higgyen abban amiben te is hiszel és akkor normális lesz ! :)

Abszolút egyetértek. A materialista hit is csak egy a sok közül; vak vezet világtalant tipikus esete, hogy majd te megmondod neki, hogy hogyan kell élni. Az nem önzőség, ha te úgy élsz, ahogy szeretnél; de ha másoknak elkezded megmondani, hogy nekik hogyan kell élniük, akkor egy mini diktátor leszel. Bár ezzel sincs semmi baj, még akkor se, ha közben azzal áltatod magad, hogy te mennyire jót teszel másokkal :)

Azért azt vegyük figyelembe, hogy itt nem arról van szó, hogy a kérdezőt az zavarja amiben a tag hisz (ha jól értem), hanem hogy a hite miatt súlyos pénzeket ad olyanoknak, akik egy ilyen (feltehetően) átverésből koktéloznak a bahamákon, míg ő esetleg hitelt hitelre halmoz, hogy "megváltsa" új világnézetét.

Szerintem sosem a hittel van a baj, hanem az azon nyerészkedőkkel. Erre lenne megoldás elfordítani egy ilyen fals hittől.

De ugyanez lenne igaz, ha egy "materialista-szekta" venne rá egyetemi professzorokat, hogy a fizetésüket költsék Sötét Anyag Palástra meg ilyesmikre.

Miért kell a topicnyitót kinevetni, tisztelet a kivételnek, amiért emberségből próbál segíteni valakin????
Azért - IS - tart itt az ország mert senki se törődik a másikkal, mindenki egoista és csak a saját hasznát nézi
Én tisztelem ezért pepot amiért törődik az embertársával
Habár nem értek vele egyet a metarializmus tekintetében
Persze, mindenki arra költi a pénzét amire akarja de a 10 + Millió már tényleg soknak tűnik

Régebben foglalkoztam a témával mert a fizika kiugrási lehetőségét láttam bene. Ha jól emlékszem az max 100 000 Ft volt mester szinten! Sajnos az ezotv meg hasonlo kokler bunkók miatt nem lehet rendes kutatást végezni. Vannak laborok ahol különbözô egészségügyi paramétereket is tudnak vizsgálni. Az agy mely terűlete aktiv és hasonlók. Odáig eljutottam , hogy a kamut azt viszonylag ki tudom szűrni. Csak az a baj kb. 1százalék alá eset a reális érték. Ezért is fordultam más irányba.

Egyébként a víz kristályszerkezetét? egy haverom 1 éve a szemem láttára változtatta meg, a kezével
És nem vagyok bolond, amikor mondta hogy igyak belőle, és megkérdezte, milyen volt előtte és utána, még azt is kitalálta hogy utána mintha gyenge szénsavas ásványvizet innék, csak a buborékok nagyon apróak
Persze ingyen csinálta
Szóval igenis léteznek valamiféle emberi "energiák"

egy haverom 1 éve a szemem láttára változtatta meg, a kezével

Ilyet én is tudok. Ezt akkor csinálom, amikor a szódásüvegbe beletöltöm a vizet és rácsavarom a patront.
Ezt ez emberi energiát meg mozgási energiának hívom :) :) :)

Igaz!

En is és mindeki itt a forumon meg tudja változtatni a víz kristályszerkezetét!!!

Itt a tutorial.

- Vegyel ki egy JEGKOCKAT a fagyasztobol!
- fogd a kezedbe
- koncentralj

Egy kis ido elteltevel a fagyott viz kristályszerkezetében a kezedbol áramló energia kovetkezteben változás fog bekovetkezni amit látványos halmazállapot változás kísér!

Az olvadéknak, folyadéknak NINCS kristályszerkezete! (Legfeljebb a benne található, alacsonyabb hőmérsékleten a hármas határértékű ponttal rendelkező vegyületek/molekulák esetén, és/vagy a fagyáspontja alatti határoló réteg mentén.)
Az üveg is olvadék. Amorf anyag, vagyis a szennyezőktől eltekintve nincs kristályszerkezete. Lehet, hogy most újat mondok, de a "szilárd" üveg folyik. Rendkívül magas a viszkozitása, avagy egy 500 éves katedrálisban néhány tized mm mérhető a felsőbb és az alsóbb üveg vastagságában.
Egyébiránt az egyetemen fogtam a kezemben "üvegfémet", ami nem más, mint egy amorf fém, melyet az előtt szilárdítottak meg, mielőtt bárminemű kristályosodás létrejöhetett volna. (Ezt csak speciális berendezéssel, laboratóriumban lehet elkövetni.)

A haverod meghülyített, vagy téged ért érzéki csalódás:
Az olvadékoknak - legyen köztük a víz is - van olyan tulajdonságuk, hogy az olvadék fázisban lévő molekulák, elemek, nem képesek bármiféle kristályosodásra. Ellenben te azt fejtetted ki, hogy buborékosnak érezted a folyadékot a kézrátétel után: A buborék jelenléte gáz fázisra utal. A gáznak megint csak nincs kristályszerkezete, csak molekulái, atomjai.
Kristályszerkezetei kizárólag a nem amorf szilárd tárgyaknak vannak.

Nem tudom, mennyire megtörtént az eset, vagy mennyire urbanlegend, de kapcsolódik.

Egy amerikai tudós egyszer meglátogatta Niels Bohrt Koppenhágában. Meghökkentette, hogy Bohr asztala fölé egy patkó van szögezve (U alakban, hogy elkapja a szerencsét és ne engedje ki). Idegesen nevetve így szólt:
- Biztos voltam benne, Bohr professzor, hogy maga nem hisz a babonákban. Végtére is, tudósként...
- Természetesen nem hiszek ilyen dolgokban. Egyáltalán nem. Nem adok hitelt ilyen ostoba badarságoknak. De azt mondták nekem, hogy a lópatkó mindenképp szerencsét hoz, akkor is, ha hiszünk benne, és akkor is, ha nem.

Ezt nezd meg, aztan meglatod, miert nem tudsz vagy miert nem erdemes segiteni:

http://www.imdb.com/title/tt4257858/

Ha magatol nem dont ugy, hogy kilep, akkor benne marad, el kell fogadni.

Igazából ha ilyen szarokat vásárol és ezektől spirituális fejlődést vár, akkor ő is materialista :)

", miként próbálnátok hatni rá..."
Sehogy. Nem lehet!
A hülyeségnek nincs határa.
Nincs elég problémád?
Minél jobban erőlteted, annál jobban akarja.
Nem tudod meggyőzni.

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Gondolom, érzékeled, hogy nem a közöny vagy rosszindulat szüli ezeket a hozzászólásokat, hanem a tapasztalat, illetve a logika. Sajnos bármit teszel, Te leszel a rossz, ő meg továbbra is adakozik az ostobaság oltárán. (Ez jó képzavar volt?)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, nem volt képzavar. Sőt az összes - na, jó egy-egy kivételtől eltekintve - hozzászólás bizony azt mutattatta meg velem, hogy egy személyben végig kell néznem az önpusztítását. Előbb anyagi, majd mentális téren...
Sajnálom a srácot, de úgy néz ki a sok-sok véleményetek alapján, hogy az illető menthetetlen...

Köszönöm az összes választ!

Érdekes lenne, ha a sztori végét is megismerhetnénk.

:)

Mutass neki alternatívát, foglalkozz vele, legalább annyit, mint az a szervezet vagy szekra. Valószínűleg nincsenek barátai, és ezt mindenféle misztikus dolgok felé fordulva kezdte feldolgozni. Sokan vannak igy.
A hiszékenység vámszedése pedig durva. Kétségbeesett ember mindenben hisz, kivéve a változás lehetőségében. Ha ilyenkor tálcán bármit nyújtasz neki. ( lehetőleg drágán, mert akkor annak értéke van, arra harap )

A helyes válasz, tényleg az, hogy be kell vele rúgni pár hónapon keresztül minden este. De legalább akkor, mikor gyűlésen lenne a helye.

Ehhez a szektán keresztüli megkopasztáshoz hasonló megy vidéki kisebb városokban falvakban, ahol a nyugdíjasok félretett pénzét szerzik meg csalók mindenféle "ingyenes" termékbemutatók szervezésével. Bedobálnak olyan társasházakba meghívókat, ahol tudvalevőleg sok öreg lakik, akiknek lehet némi megtakarított pénze amit jó lenne kicsalni tőlük. Elhívják a sok ostoba naív hiszékeny buta idős embert (fiatalokat nem nagyon, mert azokat nehezebb ezekkel a marhaságokkal már beetetni), és egy rántotthúsos ebédet v. valami kínaipiacos gagyi edénykészletet beajánlva sóznak rájuk 2-300 ezer Ft-ért MÁGNESES ÁGYTAKARÓT (hozzá lehet kötni a konnektor földeléséhez) v. kb. 200 ezer Ft-ért edénykészletet, amit legrosszabb esetben 5 ezer pénzért vesznek a románoktól / kínaiaktól. Természetesen minden edényen baszom nagy svájci zászló, meg MADE IN SWITZERLAND, mert ezeknek az ostoba buta hiszékeny agyilag leépült embereknek már csak annyi maradt meg a külvilágból, h. "a svejci dógok azok jók". Nem baj, h. gyaklag már a világon mindent kínában gyártanak, svájcban is max. órát (de azt a világon alig tudják páran megfizetni). Vagy a másik csoportja a beetethető áldozatoknak a betegek: fáj mindene, orvos nem segít semmit, így vesznek mindent ami leginkább csak drága, mert hátha. Aztán persze szart se ér a 3000 Ft-os ágytakaró 250.000-ért, és megy a szekrény tetejére.

De szívesen megnéznék egy olyan NAV-os / TEK-es videót, amikor ezekre a mocskokra otthon rátörik az ajtót amikor a rablóbanda együtt számolná a napi bevételt.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

A topiknyitó kérésére lezárva.

--
trey @ gépház