Mad Max 4

Rendkívül látványos, gyorsan pergő vasárnap esti szórakozás volt 3D-ben. Posztapokalitikus témájú művek rajongóinak erősen ajánlott.

Hozzászólások

Az előző részek nekem valahogy jobban tetszettek.
Ebbe meg Gibsont se tudtak belerakni :)

Az előző részek ehhez képest viccek voltak. Mel Gibson pedig szerencsére nem került bele.

Szerintem Gibson csak úgy került a képbe annak idején '79-ben, hogy egy ismeretlen ausztrál rendező filmjéhez talán ő volt az egyetlen épkézláb ausztrál színész kéznél. Ma már Miller nagyobb körből válogathatott (szerencsére).

--
trey @ gépház

Az első rész szinte sufnituning alapon készült. Alig volt rá pénz, Millernek kvázi nem volt filmes előképzettsége, viszont volt benne lelkesedés. Gibson úgy került a képbe, hogy senki sem volt hajlandó elvállalni a szerepet, így maradt ő, mint kezdő színész palánta. Akár csak Az egy maréknyi dollárért című filmnél. Leone kezdett Fondanál, aztán Coburn, aztán európai western színészek, aztán B kategóriás színészek, aztán egy tévésorozat huszadrangú szereplője ajánlotta be az akkoriban szintén huszadrangú Eastwoodot.

--------------------------
Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

George Miller meg 2003-ban akarta ujrainditani a Mad Maxeket es annak rendje es modja szerint felkereste Mel Gibsont, hogy lenne-e kedve ismet egyutt dolgozni vele. Mel Gibson visszautasitotta az ajanlatot.
Igy piszkosul nem hianyzik nekem belole, sot, Mel Gibsonnal valoszinu csak elqurtak volna az uj filmet.

Nekem mondjuk semmi bajom Gibsonnal.
Csak arra akartam ravilagitani, hogy az un. reboot filmeknel mennyire melle tudnak nyulni, ha az eredeti filmben szereplo foszereplot jelolik meg ismet a fohosnek.
Lasd. Indiana Jones.
Epp ezert egy kicsit felve fogok leulni az uj Terminator, vagy a Star Wars ele is :P

Gibson a mostani filmbe első sorban az utóbbi időszakban tett rasszista kijelentései, részeg balhéi miatt nem került be. Amikor három vagy négy éve Miller egy kilencven százalékos scriptet hozott össze a filmre, még benne volt Gibson is, de a hollywoodi pénzeszsákok világosan kijelentették, ha Gibson is szerepel a filmbe, akkor nincs lóvé.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Crazy, badass, madness!
Igy tudnam jellemezni. 2 ora tiszta akcio, nalam az ev filmje dijat elvitte. Dolby Atmossal felszerelet IMAXes moziban voltam rajta, nyiltan ki merem jelenteni, hogy a legjobb mozis elmenyem volt. Valami elkepeszto! Mindezt ugy, hogy minimalis CGI specialis effektek. Kb. a 20% volt csak CGI.
A regi Mad Maxekkel meg folosleges osszehasonlitani. Teljesen mas temat dolgoz fel, teljesen mas idoszakban.

Borzasztó ez trailer. Ezzel az erővel IÁ-s videókat is nézhetnél szórakozásként - bár azokról lehet h nem lehet elmondani, h a gyorsan pergő és a 3D jelzők eltakarnák a kegyetlenkedést, brutalitást stb. De ugye nem gondoljuk, h a 480p helyetti 3D üdvözíti mindezt az ocsmányságot.

Rettenetesen nem tudom hova tenni. A 80-as években, amikor a technika csak ilyen jellegű olcsó fantasykat engedett meg, értettem ezeket a sivatagos világvége filmeket, de azóta eltelt egy kis idő...

Nem szól semmiről. Annyira nem szól semmiről, hogy se eleje, se vége. Nem tudjuk, honnan jött, hova megy. Simán lehet ehhez még 8 folytatást készíteni. Csak a nitrós autót kellene még valahogy visszaszereznie ismét.

------------------------

Még nem láttam a filmet úgyhogy kérdés azoknak akik már látták.
Igaz-e hogy max inkább mellékszereplő mint főszereplő?

Háááát. nemtudom. Nem néztem meg még. Így voltam anno a Robotzsaru "új" részével is. Megnéztem, kár volt. Lehet látványos, de valahogy ezek a klasszik filmek maradjanak meg úgy ahogy vannak (ugyan ez igaz pl az "új" Dredd-re is)

a beágyazott videón 0:20-nál kezdődő "zenei" aláfestés hangszerelése és felépítése tisztán kivehetően a Prometheus trailerből érkezett. pedig Tom Holkenborg nem Marc Streitenfeld. mindegy amúgy, ami jó azt minek kellene elrontani & az a korábbi soundtrack elég inspiráló lehet bárkinek is.

csak érdekességképpen írtam.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Megneztem en is, nagyon jo film, de egyszer nezos, nem vagyok oda az ennyire sztorimentes tomor akciokert. Viszont nagyon ossze lett rakva az a keves sztori, jo a tortenetvezetes, a megfelelo pontokon jatszik egy kicsit az erzelmekkel, latszik, hogy probaltak mindenkinek megfelelni, nem is egeszen sikertelenul.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik