Hívószámkijelzés nélküli, ismeretlen telefonhívásokat ...

sosem veszem fel.
22% (146 szavazat)
inkább nem veszem fel, mint felveszem.
34% (226 szavazat)
inkább feveszem, mint nem veszem fel.
20% (134 szavazat)
mindig felveszem.
17% (114 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (17 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
3% (21 szavazat)
Összes szavazat: 658

Hozzászólások

Amióta a szolgáltatóhoz besétáltam, és mindenféle listáról levetettem a számomat, azóta csak fontos hívásom volt rejtett számról. Attól kezdve inkább felveszem, mint nem.

A bandák adatbázisából sehogy. Viszont a publikus telefonkönyvből kiszedi, és a tudakozó sem adja ki, így legalább új bandák nem kapják meg! Legalábbis onnan éppen nem.

(Bár teszem hozzá, a tudakozó is értelmét vesztette, mióta fű fa virág titkosítja a számát, még ha érthető okból is.)

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Muszaj mindig felvennem mivel otthoni vezetekes szam rejtett opcioval rendelkezik igy sose tudom marketing vagy csaladtag. Mellesleg minden leheto tiltast kertem a szamomra, de csak sikerult a telekomnak megtalalnia akcio temaval... :/ szivas

Pont az elobb probalkozott egy. Gondolom direct marketing. Ha business akkor elfogadhatatlannak tartom a caller ID tiltast es vessen magara.

+1, én is utálom azt, bár ha látok egy számot sem nagyon mond semmit, de legalább elmentem utána! Mellesleg épp tegnap hívtak egy közvetítőtől egy állás ügyében, de rejtett számról... A csákó még a cég nevét sem árulta el, csak annyit, hogy neves német cég... az ilyenektől kiakadok -.-"

Az osszes ilyen szam blokkolva van. Altalaban negy-ot ilyen hivas utan megprobalnak hivoszam kijelzessel is elerni. :D

mindig felveszem. lerakni mindig le lehet ...

Attol fugg mennyire erek ra, es milyen suruseggel van ilyen. Az elmult 2 hetben pl szinte naponta probalnak felhivni, 2x felvettem, elkezdett egy automata zenelni, reflexbol raktam le, azota fel sem veszem.

Kizárólag akkor veszem fel, ha előre tudom, hogy pl. a bank hívni fog.

De, de mit tudok velük csinálni? Az lenne a legjobb, ha minden cégnek oszthatnék egy szolgáltató-azonosító kódot, amit be tudok tőlük kérni. Aztán meg bilibe lóg a kezem. :)
Mondjuk most megszívtam, van némi nézeteltérésem a magenta szolgáltatóval, írtam nekik levelet, ők meg rejtett számon hívtak. Volna. Így most kaptam egy levelet, hogy írjam meg a telefonszámot, amin elérnek, de nem írták volna ám le, hogy mit szeretnének mondani...

omg, a magenta szolgáltató, mióta a BTel alól kihúzták a kábelt (jan. 15, egy krva levelet/SMS-t/emailt nem kaptam róla, és 2 hétig intéztem ezeknél a netet, mire végre idetolták a képüket...) azóta is szar a net, a port forwarding nem megy, mintha nem is lenne publikus IP-m...

Adnak holmi szar digitális elosztókat a telefon miatt, egyik szarabb mint a másik... IRC-re, VoIP hívásokhoz szaggat a net... hihetetlen, ha bejelentem a hibát, csak hokiznak vele 1-2 órát, aztán "munkatársunk nem talált hibát", de az ügyintéző talál vonalproblémát... Talán nem lehet, hogy a routerük egy fos?!

Ha lenne itt bármi más ADSL szolgáltató, fejvesztve rohannék oda... (Gönc térsége)

Nekem csak ZTE van, meg most már adják a Speedportot... de a Speedport már a lebutított kategóriába tartozik, szal tartózkodtam a használatától... de most a ZTE szar, ledobál... már 3x jelentem be, ha most sem találnak semmit, akkor kérek egy másik ilyet... vagy a fene tudja, de ez így nem jó...

Az én tapasztalatom az, hogy sok esetben azért rejtett a szám, mert úgyse tudnád visszahívni a hívót azon a számon amit látnál. Sőt, a tudakozóban sem találod meg. Innentől nem sok plusz információt hordoz, maximum annyit, hogy ha többször hívnak ugyan arról a számról, akkor az alapján tudni fogod ki az.

"És erről ki tehet?"

Jobbara senki. Egy kozponti szam olyasmi, mintha latnad egy iroda kulso IP cimet, oke, latod hogy az iroda volt az, de hogy ki volt valojaban, arrol nulla info, mert belul natolt halo van. Weboldalt meg hiaba keresel a cimen, az masutt van (<= visszahivas).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Mi lenne, ha a számot visszahívva valaki fel is venné azt és miután azonosítottam magam kapcsolna egy ügyintézőt/marketingest/atyaúristent, aki illetékes a korábbi megkeresésükkel kapcsolatban? Mert nekem aztán teljesen mindegy, hogy Mariskával beszélek az XY Banktól, vagy Józsival.

99%-ban a diszpecsereknek otletuk sincs, ki kereshetett es milyen ugyben, foleg, ha fel sem veszed. Raadasul kapcsolni is legfeljebb a zenet tudna, mivel egy callcenterben vagy van szabad ugyintezo, vagy nincs, erre a diszpecser nem is biztos, hogy ralat (nem kell neki).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ha egy alközponton lóg több interface kifelé, akkor a kimenő hívás mehet azon az interface-en, ami a hívott számhoz képest hálózaton belüli, tehát költségkímélő, vagy amelyik épp szabad. Aztán sokra mész azzal, ha ezek valamelyikét visszahívod. Ugyanattól az asztalról, ugyanarról a telefonról indított hívásnak így simán lehet alkalmanként más-más hívószám azonosítója.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Felveszem és beleszólok: A munkát elvégeztem, minden csupa vér, takarítást kérek.

Mióta anyám (véletlenül) kikapcsolta a hívószám küldését, kénytelen vagyok felvenni ezeket.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

fel szoktam venni, legroszabb esetben elkuldom oket, es megkerem, hogy vegyek ki a szamomat az adatbazisbol.

Azt viszont kulon szeretem, hogy XYZ-tol vagyok (es tenyleg van naluk valami szolgaltatas) es az info torveny alapjan biztonsagi okokbol be kell azonositanom akkor szoktam agyfaszt kapni. Telefonszam random mobilszam, gugli/tudakozo lofaszt se tud rola es akkor visszakerdezek, hogy es en ont hogy tudom beazonositani, hogy tenyleg XYZ-tol van. Na itt szokott vege lenni a beszelgetesnek.

Mindig minden hivast felveszek, mert sose tudom, hogy uzleti, privat, vagy marketing. Mondjuk a marketingeseket fenysebesseggel tudom lerazni, foleg, ha rosszkor zavarnak (" - Nem zavarom? - De, rettenetesen.")
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Céges központi mobilon hívogattak, de csak zenélt. Mindig meguntam, letettem. Kb. 5. alkalommal kivártam, mire 4-5 perc múlva beleszólt v.mi ügyintéző, közöltem vele hogy "Fogadtam hívását, de jelenleg elfoglalt vagyok, kérem várjon" és hold-ra tettem. Pár percig világított a foglalt fővonal lámpája, aztán kialudt. - Többet nem hívtak.

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Egyéb, leírom -> Vírusírtó blokkolja... Jóccakát

Lumia 925 - automatikusan elutasítja az ilyen hívásokat, minden 3rd party call filter sz*r nélkül. ^^
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Sosem veszem fel, kiveve ha a ceges mobilra jon.

Általában nem veszem fel, de azért helyzetfüggő. Pl. amikor önéletrajzokat küldtem szét, akkor utána kb. két hétig felvettem az ilyen hívásokat is.

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

Dolgoztam bulk calling-os cégnél, persze számkijelzés nélkül történt a hívás, és volt amikor a rendőrségtől (valamelyik kapitányság) visszahívtak, hogy miért is hívtuk őket. Höhö.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Múltkor a NAVtól is hívószám kijelzés nélkül hívtak, és jól jártam, hogy felvettem. :)

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Felveszem. Amig nem volt mobil csak vezetekes, vajon senki sem vette fel? Nyilvan, manapsag a telemarketing a nagy resze - igaz engem meg igy is csak par havonta talalnak meg.

Egyebkent attol, hogy a telemarketinges nem rejtett szamrol hiv, jobb lesz? - Vagy akik a nem veszem fel opciot valasztottak, azok csak azokat a szamokat veszik fel amik benne vannak a telefonban / tudjak fejbol, hogy kie?

Ami azt illeti, ha ilyen tukmalosok hivnak, es idom is van, mostanaban inkabb nem lerazom oket, hanem beszelgetek veluk. Tudom, hogy ugysem tudnak rabeszelni semmire, de ok ezt nem tudjak, es eleg lelkesek. Vegulis hagy dolgozzanak, ez a munkajuk, nem?

/sza2

Szerk.:

Volt egy ilyen, ez nagyon tetszett:

- Jo napot kivanok, X.Y.?
- Igen.
- Szeretnem egyeztetni az adatait.
- Milyen celbol?
- Elmondom, ha egyeztettuk az adatokat.
- Elmondom, ha megmondja milyen celbol.
- Elmondom, ha egyeztettuk az adatokat.
- Elmondom, ha megmondja milyen celbol.
- 20 GOTO 10

...egy ido utan o unta meg.

Olyan nem volt esetleg,hogy távszerződéses alapon szóban akartak szerződni egy valamilyen életbiztosításra?
Már majd nem letettem,de rákérdeztem,hogy ha kiküldik a szerződést és átolvasom,ha megfelel aláírom és visszaküldöm(persze eszem ágában sem volt).Akkor igényt tartok a szolgáltatásra.Mire a hölgy,nincs írás a megállapodásról ez egy hangalapú szerződés (na itt mondtam egy szépet magamban és letettem).
Hány embert palizhattak így be vajon?

Csak azt veszem fel amelyik számról tudom, hogy ki.
Bár sokszor még azt sem :D

Sőt, azon gondolkodom, hogy száműzöm a SIM kártyát örökre, nem kell nekem telefon...

Nemrég történt, hogy elment a térerőm, de úgy, hogy vissza sem jött még újra nem indítottam a tabot.
Kb másfél hétig voltam térerő nélkül, és valami hihetetlen jó érzés volt, hogy senki sem baszogat a hívásaival!
Sajnos elfelejtettem feltölteni és lemerült a készülék. Ezért újra kellet indítani, és a térerő is megjött :( Egy rakat SMS, hangposta, nem fogadott hívás értesítő zúdult be.
Később valaki telefonált, persze idegen számról. Noh több se kellett, kikaptam a SIM-et aztán újra nyugodt volt a napom.

Aki akar valamit az írjon e-mailt. Idegesítsenek mást a telefonálásaikkal... Ennyi.

Nem szoktam felvenni, altalaban. Sot, altalaban azt sem, ahol van hivoszam, de nem tudom ki az (nincs benne a telefonkonyvemben). Viszont errol jut eszembe, par honapja olyanom volt, hogy megis felvettem. Valami gepi bemondas volt, hogy XYZ ceg keri, hogy fizessem be az adosagomat. Erre azonnal le is raktam, mivel semmilyen adosagom nincs, amit nem fizettem volna be idoben. Sajnos a ceg nevre nem emlekszem mar, arra viszont igen, hogy utana rakerestem, es valami adosagbehajto ceg elvileg. Persze, azota se kerestek semmilyen formaban. Azota banom, hogy nem hallgattam vegig, kivancsi lennek, hogy probaltak volna atverni :)

Aztán amikor a gyerek hívna a haverja számáról, mert a saját telefonja lemerült/összetört/akármi, vagy a tanára hív, hogy gond van, vagy anyám szomszédja hogy ott vannak a mentők... szóval úgy érzem, túl sokat veszíthet az ember az ilyen lustaságon.

--
"In a cult, there is a person at the top who knows it's a scam. In a religion, that person is dead."

+1

azt a néhány szerencsétlent, aki ebből kénytelen megélni, rövid úton le lehet szerelni Általában bőven gyorsabb, mint a félretárcsázó szerencsétleneket, akik vagy meg vannak sértődve, hogy nem tudom, hogy ki a picsa az a Gyuri, vagy harmadszor is felhívnak, mert nekik ez a szám van ideírva Pista mellé, hiába mondom, hogy 8 éve már biztos nem, ha egyszer az van a papíron, akkor biztos ez Pista száma.

Érdekes megfigyelés még, hogy az ilyen félremenő hívások nagy része kevésbé kulturált. Eleve nem bemutatkozással kezdünk, aztán mikor mondod, hogy ne haragudjon, szerintem téves hívás, kivel beszélek, kit keres, akkor képtelen értelmesen válaszolni, a végén többnyire, egy elnézést, visszhall sem fér ki. (A második kategória általában idő néni/bácsi, ők nem ilyenek)

Lehet, furcsának érzed, de nem feltétlenül bunkóság, ha valaki nem mutatkozik be, nem értelmesen válaszol.

Amikor hívja a számot, lelki szemei előtt ott van Gyuri, már a száját csücsöríti, hogy mondja, Gyurikám, de rég hallottalak, és képzeld, mi történt a Gizivel... :)

Aztán a túloldalról egy ismeretlen, morcos hang, amelyik kicsit sem Gyuri, netán egy női hang. Ekkor a legkevésbé sem jut eszébe a saját neve, meg hogy mit mondjon, azt sem tudja, fiú-e vagy lány, csak valami zavart tőmondatban kinyögi, hogy a Gyuri hol van, őt keresi, és már ez is siker.

Őszintén szólva némileg zavartan én is viselkedtem telefonon pusztán attól, hogy nem az vette fel a túloldalon, akire számítottam. Nem sikerült túl udvariasra a mondanivalóm.

Ennek egyik oka, hogy nagyon ritkán használok telefont. Munkahelyen inkább odamegyek az illetőhöz, családban csak SMS, hivatalos ügyet személyesen, esetleg online intézek, sohasem telefonon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És ezzel nincs is semmi baj az elején. Nem szoktam morcos lenni az ilyenekkel, udvariasan beszélek, nem is szoktam hagyni, hogy szerencsétlennek magának essen le, hanem szoktam mondani, hogy ne haragudjon, azt hiszem, téves hívás, kit keres?

Ellenben akinek nem elég fél perc arra, hogy összekaparja magát abból a kultúrsokkból, hogy nem Gyuri van a másik oldalon, hanem egy téves hívás, és kinyögje, hogy Horvát Gyulát keresem, téves, értem, elnézést, visszhall, az vagy bunkó, vagy komoly szociális kihívásokkal küzd. Felnőtt embernek ne okozzon már gondot egy egyszerű rutinbeszélgetés lefolytatása. Vagy nem tudom, hentespultnál visszakérdeznek, hogy disznó vagy pulykapárizsit kér, akkor se tud válaszolni?

Ha bejön egy random ismeretlen hívás, semmiből se tart felvenni, és maximum lecsapod.

--
arch,debian,openelec,android

Sose értettem, hogy miért félnek az emberek a hívószám nélküli hívásoktól.
Egy "privát" szám is lehet fontos és egy hívószámas is lehet kéretlen telefon.

Általában felveszem, egy ismerősöm nem küldi a hívószámát. Viszont van piros gomb a telefonomon, így kéretlen hívás alkalmával meg tudom nyomni, élek is vele. Jegyzem meg, nem nagyon kapok kéretlen hívásokat. Ennek egyik oka, hogy nem adom meg szinte sehol a számomat, ahol presszionálnak, ott egy nem használt SIM számát adom meg. Bár számomra eleve elfogdhatatlan, hogy ne lehetne titkos a számom, vagy ne lehetne olyan, hogy nincs telefonom.

Továbbá amikor zavarnának, némítom vagy kikapcsolom a telefonomat, így sok gond nincs vele.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Céges telón felveszem, sajáton nem. Ha kijezi a számot, de nem ismerem akkor a cégesen visszahívom, de magánba nem. Remélem nem sok csajt buktam el eddig így XD.

Vodafone-os ingyen SIM kártya akció keretében vettem még anno az okostelefonomat, választhattam, hogy melyik számot akarom magamnak. Ezek nyilván egymást követő számok voltak, szóval lényegében a kéretlen hívások melegágya. El sem hinnétek mi mindent kaptam egy év alatt, SMS-től elkezdve külföldi hívásokig nagyjából minden előfordult. Nyáron tervezem is lecserélni a számot, csak egy kicsit macerás lesz a kontaktok miatt.

A topicot olvasva nem is értem, hogyan tudjátok ennyien megtenni, hogy szám nélküli hívásokat egyszerűen figyelmen kívül hagytok.
Engem munkaidőben a munkakörömmel kapcsolatos ügyekben szinte kizárólag vezetékes telefonról keresnek, amihez többnyire nincs szám.
Pont tegnap a fogyasztóvédők "rejtett" számmal hívtak egy bejelentésemmel kapcsolatban.
Ha egy boltban megrendelek valamit, általában onnan is vezetékesről hívnak.
Stb...

felveszem, de nem mutatkozom be elsőre.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Auto drop

--
RGeri77
Vállalkozó
Fedora Ambassador, játékmester ;-)
Jutube : --->
Mixcloud : --->

Nem tudom, ki emlékszik a 2000-es évek elején nálunk is futott Nokia Game-re? Én abban kaptam egyedül olyan hívást, hogy szám helyett névjegyet küldött a rendszer és kapásból a hívó nevét írta ki annélkül, hogy ismertem volna. Azóta nem értem, hogy ezt a szolgáltatók miért nem képesek biztosítani, a hivatalos hívók meg használni???

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Bár nem nyálaztam át a GSM specifikációt, de mertem feltételezni, hogy ha akkor tudták használni, akkor valószínűleg benne van.
(mint ahogy a cellainformáció is egy hasznos dolog - volt anno - mégis csak 1 szolgáltató használta)

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nem mindegy, hogy a privát vagy a munkahelyi kártyán csörög-e és hogy telefon ügyeletes vagyok-e éppen.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nem is értem, hogy lehet az opció, hogy nem veszem fel.

Simán hívnak a banktól vagy állásajánlattal nem látható számról. Nem engedhetem meg magamnak, hogy ezeket ne vegyem fel.

De egyébként nincs sok ilyen hívásom, a mindenféle ostoba ajánlatokkal hívók megadják a számukat, de mivel úgysem hívnak többször, ezért sokra nem megyek vele.

Csak egy példa. Van munkám, így nem keresek, bankom nem hívott eddig számkijelzés nélkül, és ezekkel szemben hívószám nélkül jellemzően ügynökök hívtak hülyeségek miatt. Így én nem veszem fel, csak ha explicit mondja valaki, hogy csak úgy tud hívni. Ilyenkor sajnos néha belefutok kéretlen hívásba is.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Csak példa:
Tegnap két kéretlen hívásom volt, mindkettőnél jött telefonszám.
Ma az ingatlanügynökségtől telefonáltak a lakásbérlés meghosszabításával kapcsolatban, rejtett számról.

Persze, nem lenne semmi baj, ha nem venném fel az ingatlanügynök telefonját, mert majd ír emailt.

De a kéretlen hívások így is, úgy is bejöttek volna, szóval nyerni nem nyertem volna semmit, csak vesztettem volna rajta.

Mindenki a saját tapasztalatai alapján dönt, a tiéd más, így felveszed. Nem akarlak rábeszélni, hogy változtass ezen. Engem is kerestek számmal már ügynökök, most éppen a világsiker bináris opcióra akartak rábeszélni, instant blokkolás a számra, de hívószám nélkül a korábban leírt kivételeken kívül csak érdektelen és kéretlen hívások érkeztek. Ráadásul hasonló cégnél dolgoztam, így ismerem azt az oldalt is. Így én jellemzően nem veszem fel.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Általában felveszem és ennek pedig qrva egyszerű oka van. Egyrészt a számom nem forog közkézen a neten, másrészt az összes adatbázisból tiltva van a feltüntetése, meg az ilyen harmadik félnek átadhatja és társai szarságok is tiltva vannak.

Következésképp: soha nem hívott még "rejtett" számról olyan, aki kvázi kéretlenül telefonált. Ennyi.

Sokszor az történik, hogy a kéretlen hívók egyszerűen végigtelefonálnak egy telefonszámtartományt. Teljesen mindegy, hogy létezik-e a szám egyáltalán, vagy benne van-e itt vagy ott adatbázisban, ha azt dobja a számítógép, hogy ez a következő, akkor kimegy a hívás. Ha felveszed/felveszem, akkor meg vagy elkezdi egy gép bejátszani a csodálatos ajánlatot, vagy egy szerencsétlen telesales alkalmazott kezd el győzködni, hogy csak 2 percet rabol az időmből.