Ágyő Thunderbird, Isten hozott Sylpheed!

Annó még 2005 környékén én térítettem át őket az outlook express-ről a Thunderbirdre. Voltak zökkenők néha, főleg az utóbbi években ....tán egyre több.. de azért maradt a TB.
Egészen mostanáig. Eddig ugyanis nem volt fent spamszűrés... ...mármint a hagyományos értelemben, mert persze volt greylist, RBL listák, szigorú SMTP szabályok megkövetelése, stb. Eddig gyakorlatilag nulla spam volt (leszámítva azt a napi 150-et ami lepattant már a szerverről :P), az utóbbi hetekben azonban heti 5-10 is átjött, ami már zavarta az userek életét.
Így aztán felkerült egy spamassassin. Ezzel meg is szűnt a "hatalmas" mennyiségű spam, de pár nappal később valami furcsa dolog történt...
A Thunderbirdek bizonyos leveleket nem tudtak megnyitni. Teljesen közönséges levelek voltak, semmi extra nem látszott, mint az sem, hogy 15 levelet megnyit, azt az egyet nem. Közben a logban meg ennyi látszott: TOO MANY CONSECUTIVE PROTOCOL VIOLATIONS
Ugyan ezeket a levelek Egroupware alól megnyitva simán láthatóak voltak. (merthogy imap van és TB illetve EGV alól is lehet levelezni). Hmmm... Érdekes. Ekkor jutott eszembe a Sylpheed. Talán 10 éve láttam annó Sallai Andrásnál és most eszembe jutott. Próba és tökéletes. Nincs problémás levél. Így aztán most minden usernél lecserélem a TB a Sylpheeed-re. Azt kell mondjam/írjam a Sylpheed király! Hamarabb kellet volna már váltani. Gyors, mellékleteket nagyon jó helyen, nagyon jól mutatja (itt sok melléklet van), egyszerű, átlátható én beleszerettem!
Aki TB alternatívát keres, mindenképp próbálja ki a Sylpheed-et!

Hozzászólások

Most ugyan nem tudom milyen a Sylpheed, de jó pár éve áttértem a forkjára, a Claws-Mail-re, mert jobbnak tűnt. Azóta is azt használom, szerintem vess rá egy pillantást!

Leveleket/postafiókokat mennyire egyszerű TB-ből áthozni?

Nem tudom, mindenhol imap-ot használok. Valószínű felhúznék egy imap szervert és oda felmásolnám a teljes mappát, majd a másikon lemásolnám és akkor visszakatt pop3-ra, de biztos van sokkal egyszerűbb megoldás is, szóval előtte belenéznék a google-ba is. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Igen, gépen van.
Nem sürgős, csak bosszant már a TB. Nem tölti le automatikusan az összes levelet csak a fiókok felét kb. A többit külön kell letöltetni, egyesével. Már nincs kedvem menteni, újratelepíteni, visszaállítani, próbálkozni. Lassan eléri életciklusa végét nálam. Ekkor fogok majd guglizni. :)

Had adjak egy tippet: kapcsold ki az ikonokat és akkor gyönyörű lesz a felület. ;)

Olyankor szoktam Sylpheed-et használni mikor valami nagy a gáz. Van neki ugyanis egy nagyon hasznos log menüpontja.

állítólag a nyílt forrásban bárki kijavíthatja a hibát

Mindenesetre érdekes jelenség lehet, határozottan az óta lett, mióta beleír a spamassassin a fejlécekbe. Bár ha kitörlöm a fejlécből a tartalmat a problémás levelet már akkor se nyitja meg a TB. Viszont a dolog egyértelműen összeköthető az SA bevezetéssel, ugyanakkor a neten nem találok hasonló gondot másoknál, pedig gondolom mások is használnak 6-os Debian-t Postfix+Amavis+Courier+Spamassassin+Clamav párosítással Thunderbird klienssel.
Az egyébként mérsékelten jó Egroupware-ben (Felamimail) viszont jól nyílt meg minden, ezért is kezdtem rögtön kliens cserén gondolkodni, mert ha abban megnyílik akkor ott szerver oldalon gond nem lehet. :):) Nincs itt idő napokig molyolni, mert csak kintről használják az EGW-t, bent szeretnek kliensprogramot használni és persze azonnal. Így aztán gyors megoldásnak a kliens csere lett. A hiba oka? Hmmmmm...???

--
Rózsár Gábor (muszashi)

nem azért nem tudja megnyitni, mert a spamassassin amikor beleírja a fejlécekbe hogy mit mennyire pontozott, akkor beleír egy whitespace sort is?
tehát pl. van egy "\t\r\n" valahol a EOH "\r\n\r\n" előtt.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Nekem ezekkel mindig csak az volt a bajom, hogy nem tudnak naptárat, jegyzetet. Ezért van nálam még mindig Evolution. No meg abban a céges Exchange is elketyeg.
Külső, normális caldav képes naptárat meg még nem igazán találtam Linux alá.